Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. smeet

smeet просто спілкуюсь

Так логіка Ваша дуже сильна, терпіли раніше потерпіть ще трохи- бо терпіти вам не перетерпіти.Так було , так є і так буде завжди.Так чого ми маємо терпіти, а ви не можете? Потерпіть трохи і ви. Можливо коли попробуєте як ото терпіти-то потім будете толерантніші.
    Руских багато а українців мало-так, така ваша логіка.Уявіть мале чудо.Рухом чарівної палички етнічні українці відзавтра заговорили б українською мовою.От тоді б ми порахували.А так вогнем і мечем винищили мову,зросійщили велику частину України а тепер кричите про справедливість.Це все рівно(припустимо) що я Вас вдарив а потім почав говорити що битися негарно і недемократично.Як би це виглядало?Справедливо було б якби Ви мені віддали, а потім ми б поговорили про примирення.Це якщо говорити про справедливість.

• Подобається Подобається x 2
  2. kwl

kwl миється в бані

Мы можем долго и нудно рабираться "чья это страна". Вы считаете, что Украина принадлежит украиноговорящим? И Вы готовы убедить в этом миллиноы (точнее 8 миллионов) русских, компактно проживающих на Востоке? Вы считаете - что такая настойчивость - лучшая из тактик для укрепления единста народа и целостности страны? Что ж у каждого свое мнение, не буду с Вами спорить.

Хочется надеяться, что среди граждан Западной Украины все же есть люди с более широким взглядом на вещи. Собственно ради этого я и зашел на этот форум: нужно разговаривать и искать общий язык, а не то, что нас разделяет. Язык, увы, разделяет, но понимать друг друга мы все же можем и это вселяет надежду.

• Подобається Подобається x 1
  3. Капітан

Капітан Well-Known Member

Я Вас разочарую - такие граждане с таким широким проживают только на Восточной Украине :) Ну не дано нам... :)
    Кстати Вы меня удивили - Ваша толерантность и стремление к объединению позволяют Вам использовать термины "Западная-Восточная" и тем самым разделять то, что Вы "стремитесь" объединить? Где логика? :)

4. kwl

kwl миється в бані

Уважемый Smeet,
    Вынужден Вас поправить: я не разу не говорил о справедливости. И не случайно: справедливость вообще вещь абстрактная, а историческая сраведливость - тем более.

Речь же идет не об абстрактной справедливости, а о совершенно конкретной политической реальности: люди на Украине голосуют за партии и лиц, которых они считают "своими" в этническом смысле: Запад - за одних, Восток - за других. Хорошо ли это? По-моему - плохо, так как раскалывает страну и в перспективе даже угрожает самому ее существованию. Предлагаю Вам подумать- стоит ли ради абстрактной "справедливости" идти на совершенно конкретный политический риск раскола страны?

5. Bogun

Bogun Well-Known Member

У мене в майже україномовній групі, деякі викладачі запитують на якій мові вам читати лекцію, ми завжди відповідаємо на українській. А уявіть, коли у вашому інституті запитають, яка буде відповідь.....

6. Re:Story

Re:Story Well-Known Member

Спрашивают? Классно! Да, тогда у меня большинство предметов будут на русском)))

7. kwl

kwl миється в бані

Увы разделение "Запад" и "Восток" - это объективная реальность современной Украины, повторяющаяся раз ра разом на всех выборах: голоса избирателей в этих регионах практически не пересекаются на любых выборах.

Относительно объединения (политического) могу сказать, что это, вероятно, дело неблизкого будущего. Пока же важно не допустить большего раскола. К сожалению, агрессивная моно-этническая политика Киева последних лет ведет лишь к углублению раскола. Хотел бы проиллюстрировать свою мысль цитатой из классика. Вот что писал Нестор Махно о деятельности "свидомых украицев" в 1919 г.:

"... население района было определенно враждебно настроено против политики Украинской Центральной рады, агенты которой, разъезжая по району, травили всякого и каждого революционера, называя его "предателем неньки Украины" и защитником "кацапiв", которых по "идее" Центральной Украинской рады (по выражению ее агентов), конечно, нужно было убивать, "як губителiв мови".
    Такая идея оскорбляла крестьян. Они стягивали с трибуны проповедников и били как врагов братского единения украинского народа с русским.
    Вот эта-то злопамятная проповедь шовинистов-украинцев толкнула трудовое население Гуляйпольского района на путь вооруженной борьбы со всякой формой обособленного украинства, ибо население видело в этом шовинизме, который фактически являлся руководящей идеей украинства, смерть для революции.
    "
    ("http://www.makhno.ru/lit/Makhno1/lit2.php" )

8. Bogun

Bogun Well-Known Member

Пані Re:Story та все нормально, повсюди нормальні люди живуть не залежно від мови чи місця проживання :). І я помітим, коли відпочивав на морі, що у нас жителів України є набагато більше тем для розмов, навіть суперечок :), ніж з росіянами.

Як тут писали у нас більше свободи, гумору.

А що ж :). А ви вважали, що проблема. Хіба що ви поступите на гуманітарну спеціальність.

У мене, як не дивно запитували, в основному викладачі з програмування (книг більше в перекладі), екології. Математичного матеріалу - величезна кількість, в основному з Чернівецького, Львівського та Київських університетів.

До речі, наш один професор розповідав, що раніше спеціально в групу давалися по одному студенту з різних республік СРСР, щоб для одного нього викладання було російською мовою. Потім викладачі збунтувалися і розпочали привозити іноземців з НДР, Польщі....

Останнє редагування модератором: 5 жов 2008
  9. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ага Ви хочете найти спільну мову, але застерігаєте, що ця мова повинна бути російська,позаяк ви вперто не хочете признавати державну мову і хочете щоб державною стала мова сусідньої держави.

Ніхто, і я в тому числі не хоче щоб 8 млн росіян говорило українською мовою.Ми хочемо, щоб вони її знали як державну. а говорити людина має тією мовою, якою їй зручно це робити.Для цього потрібно ,щоб в державі Україна, державні установи,суди, армія, телебачення, школи, ВУЗи використовували державну українську мову.А якщо люди хочуть вчити своїх дітей російської, їм ніхто цього не повинен забороняти.Українські канадці, коли хочуть. щоб їхні діти вчили українську мову,створюють недільні школи, де їхні діти вивчають українську мову і українську культуру.Це цивілізовані прооцеси в цивілізованих державах.

Я цепрекрасно розумію, і тому я теж за те, щоб питання про мову відкласти так років на 20, не робити різких рухів ні в одну ні в другу сторону,сконсолідувати суспільство на економічних питаннях.А мовні питання доручити спеціалістам найвищої кваліфікації.Не треба заставляти людей,котрим тепер по 35-70 років негайно вивчати мову, оскільки це викликає негативні явища.Потрібно починати з першокласників і продовжувати з ними, для них це не буде таким негативом, як для заполітизованих їхніх батьків.Діти спокійно ввійдуть в україномовне середовище без ніяких ексцесів. Але для цього потрібне ще й розуміння російськомовних батьків, і щоб вони не ставали в позу.
    Як бачите я готовий на компроміси, питання чи готові до них Ви.

Останнє редагування модератором: 5 жов 2008
    • Подобається Подобається x 4
  10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Даруйте, а який мотив у Вас не вказати, "Звідки Ви", товаріщ?
    Он, Полковник не стидається... Відверто відстоює свою промосковську позицію....

Коли обкрадають - доводиться дійти до насильства.
    На чужой коровай рта нє раззєвай! (с)

Та роззуйте, врешті, очі!
    Re:Story - дівчинка, школярка...

Не вгадали. :)))

Останнє редагування: 5 жов 2008
  11. smeet

smeet просто спілкуюсь

Шановний я їх і не вбував.Ми з нею прекрасно порозумілися, і вона тверезо мислить.Ви просто читаючи наздоганяєте події. а ми давно вже порозумілися.

12. Bogun

Bogun Well-Known Member

Не хочу образити Smeeta, але з початку за аваторкою, я думав, що він дівчина, вже згодом помітив стрілку вгору :). Хоча за моєю аватаркою, теж можна так подумати.

Останнє редагування: 5 жов 2008
  13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я не ображаюсь, але я дійсно помилився, РЕ Сторі мені зробила зауваження, я вибачився, і після того ми порозумілися-не бачу нічого страшного, помилитись може хоч хто, головне признати свою помилку:)

14. Капітан

А Ви звідки знаєте? :) Ай-пі це місцезнаходження компа а не місця проживання в інеті ;)

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

Десь пропав Степанич?

16. Re:Story

Re:Story Well-Known Member

Та все уже решили. Все нормально. Разобрались.

А касательно языка. Сначала мне казалось, что я мыслить буду ближе к русским, но получается, что чаще я соглашаюсь с Вами. :)

17. Капітан

18. levandivka

А я, як Шаріков: "я іх сєрцем чую"... :)))

19. Капітан

Не буду спорить. Я больше по этому делу к дамам склонен :hi:

20. levandivka

Тобто?
    тільки дам??? :crazy:

а де твій аватар? :)