Євромайдан (2)

Тема у розділі 'Євромайдан', створена користувачем Locke, 22 гру 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Bambook

Bambook Persona non grata

Не розумію, чим вам не догодив мій перший пункт. На загал те ж саме, тільки без переходів на особистості.
    Зрештою, я також не бачу варіантів швидкого розвитку подій без залучення лідерів опозиції. Їхня участь може додатково легітимізувати можливі радикальні сценарії. Тому що говорити про легітимізацію їх через кількість і вибірку учасників протестів не доводиться: більшість мітингарів проти радикальних варіантів, плюс представлення регіонів країни нерівномірне.
    Але це в будь-якому разі теорія.
    На загал розуміння, що треба лізти в основи, є в багатьох. Розуміння, що на політиків від опозиції також треба тиснути - є в багатьох. Розуміння, що відмова політиків від Майдану не означає його завершення - також є.
    Зрештою, вже в дуже багатьох є розуміння, що навіть відхід з Майдану незалежності не є кінцем Майдану. Насправді вже зараз Майдан виникає спонтанно там, де учасники бачать больові точки - на Межигірї, біля хати Медведчука, під судами і прокуратурою.
    Просто це все тривалі сценарії - 300 років це умовність, але вибачте, за місяць навіть в нашу інформаційну епоху громадянське суспільство не будується.

• Подобається Подобається x 5
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Я цього не казала. Я доповнила. Не треба себе тішити наявністю опозиції. Опозиція має бути також під тиском і усвідомлювати, що вона не просто прийде на місце сучасної влади, але буде змушена звітуватись, на відміну від сучасної влади.
    Як медом по грудях, направду.
    Так. Бо будується опозиція всередині того самого громадянського суспільства. І досить швидко.
    А Ви думаєте, я на це сподівалась? Місяць - ніщо.

Я дітей своїх вчу, що наслідувати треба кращі приклади, а не кивати в сторону тих, в кого вийшло ще гірше. Навіщо нам тристалітні умовності?

3. Ома

Ома Дуже важлива персона

Капець! І вас з Новим роком.

• Подобається Подобається x 1
  4. Un.Known

Якщо це для Вас настільки трагічно, то наступного разу я буду застововувати вираз "Ома і її однодумці". Але "оми" зручніше.
    Дякую. Вітаю і Вас. Бажаю залишити у старому році все погане і не вбачати противників там, де їх нема.

5. Bambook

• Подобається Подобається x 2
  6. Un.Known

В Україні стала ціннісна зміна. Це вже очевидно. Її головні рушії – середній клас (у широкому розумінні: від журналістів й "айтішніків" до середнього бізнесу) і молодь. Ці люди не куплять будь-який продукт, будь-яку політичну партію тільки через його "опозиційність" – їм потрібна якість.

• Подобається Подобається x 2
  7. Ома

Ома Дуже важлива персона

Робіть те, що вам дозволяє ваш моральний рівень. Мені із цим більш менш все зрозуміло. Веселих свят. Щастя і здоров"я.

8. Bambook

Я був дуже подивований, але цей текст написав священик УПЦ МП. За посиланням є ще російський та англійський варіанти, якби хто вирішив поширювати:

http://sainteliaschurch.blogspot.it/2013/12/on-maidan-archimandrite-cyril-hovorun.html

• Подобається Подобається x 3
  9. Hyligan

Hyligan Іронічний

• Подобається Подобається x 4
  10. Un.Known

Я десь читала цікаве зауваження, шкода, не можу знайти джерела. Мова йшла про те, в ніч на перше грудня молодь, котру прийнято вважати атеїстичною і бездуховною, знайшла притулок в церкві. А церква стала на сторону майдану. Для мене виступи Філарета були взагалі одними з найчистіших моментів.

11. Ома

Ома Дуже важлива персона

Взагалі вже давно ходять чутки про те, що там є опозиційна сила, яка хоче добитися своєї автокефалії і яка підтримує Україну, а не Росію. Це дуже добре, насправді.

12. Bambook

Насправді церква стала першою організацією з-поза тих, які на початку долучилися до Євромайдану, яка пішла на акт громадської непокори - власне зранку 30 листопада, не пустивши беркутівців у Михайлівський. Загалом позиція церковників, я б сказав, розчулює. Чого варті ті отці, які прикривали собою людей від щитів і кийків під час штурму 11 грудня...

13. Hyligan

Hyligan Іронічний

Всі церкви крім МП.

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ома, це ви про що? Греція не постраждала? Греція була 400 років в складі Османської імперії. Жорстокої імперії. І тільки в 1831 році здобула незалежність і то не відразу бо Афіни ще довший час були окупованими.
    Україна якщо і постраждала від Орди, то від найбільш вірного Орді улуса. Імя цього улуса, думаю, ви знаєте.
    І якби в греків не церква, ну і ще мова, історія, інші чинники, територія теперішньої Греції називалась би... Туречина. Район Туречини.
    Так що Україна була в другому тисячолітті в незрівняно кращих умовах щоб розвинутися в могутню державу.
    І якби не бандит Хмельницький який вимордував пів України і віддав Московії, ми б жили зараз в процвітаючій могутній країні.
    На жаль, наша нація завжди була багата на бандитів, зрадників, гівнюків і недалекоглядних аморфних людців.

15. Ома

Ома Дуже важлива персона

А ми отримали незалежність від Орди тільки 22 роки тому. І то тільки де-юре. Де-факто, ми і досі від Орди залежимо і незалежність треба ще виборювати.

Не факт. Переяславської угоди ніхто не бачив. Це був такий собі воєнний союз, такий самий, як Хмельницький намагався заключити з Туреччиною чи Швецією вже два роки по тому. Коли зрозумів, що москалі його зрадили.
    Так історично склалося, що Орда у обличчі Московії набрала силу і підкорила Україну. Це сталося б чи з Хмельницьким, чи без нього. Польщу і Литву московити теж з"їли.

Любе, без виключення суспільство має однаковий склад. Інша справа, що в цивілізованому світі бандитів і інших покидьків суспільство навчилося тримати у рамках. А ми тільки проходимо це навчання.

16. Un.Known

Євромайдан емоції. Фото,відео, фотожаби, меми і тп

Вже культове фото Баландюха...

Останнє редагування: 31 гру 2013
    • Подобається Подобається x 6
  17. kjk

kjk Дуже важлива персона

Порівнювати Османів і Російську імперію не корректно...
    Якось від одного румуна почув що Османська імперія за 300 років панування в західній Молдові не побудувала жодної мечеті, тоді як росіяни за 100 років панування у східній Молдові [Бесарабії] мало не асимілювали і перетворили на меншість корінне населення...

18. Ома

Ома Дуже важлива персона

Дуже влучне зауваження. І Росія не зовсім Орда, звісно. Гірше за Орду. Це я вже так її називаю через біль за те, що вони зробили з моєю землею і народом.

19. Bambook

Не плутайте УПЦ МП і РПЦ, яка теж має представництво в Україні. УПЦ МП підписала відозву церков і її священики були на Майдані. Доказ того - текст від священика УПЦ МП, який я наводив вище.

20. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

• Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)