Я вмію пробачати...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Mavpysuk, 14 бер 2010.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

чому грішні? ти ж сказав, що людина виконує тільки Божу волю, як вона може бути грішною?

2. poetka

poetka Дуже важлива персона

Нє!!!!!!!!!Я не думаю,що він то, саме так подає,просто життя ту людину змушує бути реалістом, я теж не думаю що в поняття "воля Божа" він вкладає вбивство розбої,то певне Ви шось перегнули.........або (повторюсь) дриглів не поділили;):))):dntknw:

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Бо світ не є чорно-білим.
    Бо Бог не лише Любов.
    А й Біль,Страждання,Надія...
    Бо неісповідимі Путі Його...
    А гріх...
    зрештою,повторююсь...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

судіть самі. Ромко стверджує, що людина не має свобідної волі, а робить тільки те, що дано Творцем.

А от коли Ромка запитати, а як же вбивця, гвалтіник, злодій? Починаються суцільні фантації, поползновєнія в інші теми.

---------- Додано в 01:16 ---------- Попередній допис був написаний в 01:13 ----------

Добре, що людині робити, щоб не грішити? Тьфу, шо ж я питаю? Людина не може нічого робити.... :) Виходить, грішить не людина, а Бог?
    Ромко, Ромко... а кажеш дриглів не їси... та ти їх переїдаєш!

5. Romko

А ніц ти не зробиш...:nea:
    От..не грішиш..не грішиш...а тут..раз...:preved:
    І доля зробит фінт.:sorry:
    І нікуда ти не дінешся..согрішиш...ней трошки,але согрішиш...скажім втіхаря з"їсиш мацьопку мидличку дриглів(бо три дни перед тим був в роботі і ніц в писку не мав...)
    Бо доля...:dntknw:

• Подобається Подобається x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ромко, май совість!!! Який же то гріх за твоєю теорією? Якщо я з"їв, то "воля Божа", при чому тут я? (нє, ну направду, глупість не має меж:crazy:)

Ромко, калісь, твоя теорія не вартує ломаного гроша. Придумав сам собі казочку і віриш, а воно купи не тримається.

7. Romko

А я про шо?:dntknw:

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

про то, що всі безгрішні. Як можна грішити, коли все, що не робиш - то не твоя воля?

9. Romko

Один більш грішний...інший менш грішний...
    Ще інший зовсім не їсть дриглів...
    Кожному своє...
    І на то Божа воля....

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто грішний? Ромко, ти вирішив заплутати мене? Всі виконують не свою волю, а Божу, як можна грішити, коли від тебе, від мене нічого не залежить?
    То все одно, що я когось вдарив, а тобі нести відповідальність.

11. Romko

Відповідальність...чи просто доля в кожного своя..
    І невідомо,яким мірилом міряється ця..."відповідальність"...
    за які гріхи страждають діти...
    Скільки вартує кожна сльоза моєї малої?
    Скільки гріхів потрібно вчинити,щоб терпіти майже неперестаючий біль в грудях...
    Чим це вимірюється?
    Ніхто того не знає..як і для чого це дано...
    кожному з нас...
    Кільце стискається...дорога одна...і не звернути...ні на йоту....а наміри...
    Благии намірами вимощена дорога в пекло...
    Тому...й треба прощати...і відпускати...біль,який завдали тобі...бо лиш Йому відомо,коли ця дорога закінчиться...бути готовим кожну мить...

• Подобається Подобається x 2
  12. Треба вміти пробачати. Кожна людина може помилятися, і кожну людину можна чимось, навіть на перший погляд незначним, образити.

• Подобається Подобається x 3
  13. night

night Well-Known Member

Дійшла до висновку що пробачати це справа дураків. От наробила людина підлості, спричинила незручності. Для себе ж ця людина зробила все вигідно, комфортно. А потім каже просте слово "Вибач". І її вибачають. Не зважаючи на душевну біль, переживання, нерви. Невже цього можна позбавитись лише простим словом "Вибач".
    Довший час я думала про людей, про їх вигоду від справи, від мої вчинків, забувавши про себе, що є ще мій інтерес, мої почуття, переживання. Ну сказали мені "Дякую" в кращому випадку, ну було приємно пару хвилин. Але чи вартує наступати собі на горлянку роблячи комусь добре в ущерб своїм інтересам...
    Тому вирішила в житті не звертати більш уваги на слова "Вибач". Повертаюсь і йду геть від тієї людини. Якщо збрехали, образили раз, то так буде і в подальшому. А я не мазохіст терпіти і давати людям шанси.

• Подобається Подобається x 2
  14. Romko

Оте "вибач" теж буває різним...
    Наступивши комусь на ногу в транспорті те кажеш:"вибачте"...
    А,коли оте слово лунає як зойк душі..."Прости"...прости за біль....ПРОСТИ"...то
    А зрештою в кожного своє бачення...
    Око за око...можна й харкнути.
    І розтерти.

• Подобається Подобається x 3
  15. poetka

poetka Дуже важлива персона

Буває різним,хоч звичайно сказати "Вибач" в транспорті виходить механічно............
    А вибачитись перед людиною,
    котру образив,якось,трохи ломе язик..............
    А пробачити і поготів...............є надскладно.Чомусь?

І,шо опуститись,до його ницості?
    Нє,тре бути розумнішим,може хитрішим,провчити його безболісно,але так жеби вже зрозумів назавжди...................Тільки ,як? я сама не володію,цим мистецтвом.
    Хоч з моїх слів,то вже,є - помста,але і Помста має своє обгрунтування.Ось так

16. Чупага

Чупага Well-Known Member

У Карлоса Кастанеди про це мистецтво фест як понаписано.
    А взагалі помста належить Сатані, якщо відразу не вбив гада, жегнай та не шукай зустрічі.

17. Locke

Locke невиправний реаліст

Дійсно, коли хтось в транспорті ненароком став на ногу чи ненароком причинив якісь дрібні незручності, то мені і його "вибач" не потрібні, хіба як прояв культури. Бо я його не те що вибачив ще до його вибачення, але і не гнівався на нього.
    А от коли свідомо

Тоді мабуть дійсно

Мстити, відповідати підлістю на підлість - мабуть не варто, але викреслити таку людину зі свого життя, поставити її "в ігнор", думаю цілком справедливо. Причому самому для себе варто забути образу, насамперед для збереження своїх же нервів.

• Подобається Подобається x 7
  18. night

night Well-Known Member

А життя це бумеранг. Людині само вернеться його ж підлість, брехня і все решта.

19. Leopolis

Leopolis Well-Known Member

"Я вмію пробачати..." ©
    1) Пробачити комусь - це вміння, або ж особиста здатність "переступити" через своє "Я", гординю тощо.
    2) Пробачити щось - для цього необхідно хоча б логічне розуміння та об'єктивна оцінка проблеми.
    3) Пробачити, аби відчепились - це Ваша невиконана "задача", тобто "0" рівень взаємин.
    4) Пробачити зробивши когось винним - внутрішнє Его та "Я" взяло таки верх )) див. п.3

Бажаю гарних стосунків, як і вирішення будь-яких проблем! :)

• Подобається Подобається x 5
  20. Pikova dama

Pikova dama Active Member

Я не вмію пробачати людям...хто зрадив раз зрадить ще раз....

а де твій аватар? :)