Голодомор

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем zet, 24 лис 2006.

1. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповідь: Голодомор

У цьому і є трагедія.
    "Социализм - это идеология зависти", - еще в 1918 году определил Бердяев, но его, к счастью,
    никто не услышал, иначе бы уничтожили на месте. Бацилла бешенства или
    идеология зависти, или то и другое. Пусть ученые будущего разберутся, как на
    такую грубую приманку удалось поймать народы огромной страны, поверившие в
    возможность построения Царства Божьего на крови и разбое."
    Игорь Бунич. "Золото партии."

Відомо, що тим хто відбирав хліб, дозволено було залишати чверть від награбованого. Це був наказ з Москви, не з Київа, не з Тбілісі, Степаничу.

Додано через 5 хвилин
    Це ще треба дослідити, гадаю що були. Трохи пізніше повернемося до питання. Або може хто з форумлян знає більш докладно?

• Подобається Подобається x 2
  2. zenyk

zenyk Well-Known Member

банда Муравйова почала комплектуватись новобранцями українського походження після захоплення України!

....хоча не виключено, що в рядах тієї банди були яничари з України, оскільки, якби ця банда була укомплектована виключно етнічними росіянами - все що вони могли б захопити так це гастроном в боротьбі за горілку!!! :D :D :D

Додано через 1 хвилину
    ні. звісно, що не заїжджі - місцеві! Для яких Україна - "рідна" земля....

Додано через 19 хвилин
    п. Степанич!
    Враховуючи те, що Ви проігнорували факт існування незалежної Української даржави та повноцінне функціонування всіх її державних органів (крім збройних сил) в продовж 1918-1921 роках (доречі на територіях, що значно перевищували існуючі окрім Криму)

тому прошу на це моє питання дати відповідь :
    коли і згідно якого документу і яким чином Україна увійшла до складу Російської імперії?

п.с. цікаво виходить: в 1921-1922 рр. Росія розділила Україну з Польщею, в 1939 р. - Росія розділила Польщу з Німеччиною....

Додано через 2 години 2 хвилини
    продовження історії: а в 1945 р. - розділила Німеччину зі всім світом.....щоправда весь світ повівся шляхетно: як справжній визволитель - визволивши залишив Німеччині незалежність, а частина "визволена" Росією так і залишилась залежної від тої імперії, аж до повного її розвалу....

• Подобається Подобається x 1
  3. Alla

Alla Well-Known Member

так я теж не раз чула про те як мати кудись вийшла ...а коли повернулась додому то свекруха запхала в піч немовля...жах якийсь..навіть уявляти страшно...що колись таке могло бути...

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Дуже добре, але Голодомор тут до чого..?

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

То де?

6. Аналитик

Аналитик миється в бані

Возможно ли одновременно испытывать трогательную жалость к погибшим от голода на восточной Украине и животную ненависть к их потомкам, требовать огородить их колючей проволокой, вырывать их высказывания из львовского форума посвященного теме голодомора забывая, что не западные жители Украины, а восточные являются прямыми потомками погибших и пострадавших от голода, и потому их мнение более близко к мнению погибших, и оно, а не мнение галичан должно браться за основу.
    Язвить по поводу их ментальности, не считать их полноценными украинцами лишь на том основании, что они, как и их предки, жившие на Украине не освоили мовы галичан. Кто же после этого поверит, что это действительно жалость, а не кощунственные танцы на костях? Это я в связи с упорным вырыванием из ветки воспоминаний и мнения Т. Т. Говиной http://news2000.org.ua/f/43918

7. zenyk

zenyk Well-Known Member

ну на таку хамську заяву про те, що українська мова є мовою виключно галичан - я навіть реагувати не буду, бо це міг заявити, або повний невіглас, або заскарузлий хам!

А от щодо постраждалих російськомовних від Голодомору - то таки вимагаю представити докази цього!

8. Аналитик

Аналитик миється в бані

zenyk Цитаты: ..на таку хамську заяву про те, що українська мова є мовою виключно галичан - я навіть реагувати не буду, бо це міг заявити, або повний невіглас, або заскарузлий хам!

А от щодо постраждалих російськомовних від Голодомору - то таки вимагаю представити докази цього!
    ---------------------------------

По первому вопросу: я не назвал мову галичан украинской мовой. Почему? Там же http://news2000.org.ua/f/43918 читайте мнение Олександра КУЗЬМІНА. Украинский язык, как и граждане Украины, развивались и совершенствовались в часы "окупации". Языковые "достижения" галичан в постсоветский период, как видим, вызывают головную боль настоящих украинцев.

И по второму вопросу: ту, чьё мнение с этой ветки дважды удалено, как несоответствующее политике модераторов форума, вы не считаете русскоязычной пострадавшей от голодомора? Это её родственники гибли и от голода, и от произвола прихлебателей. Но она научилась отличать прихлебателей от честных людей. Потому ей так неприятны сегодняшние плакальщики. Не верит она вам. Вытирая её мнение с ветки вы лишь подтвердили её правоту.

9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Единственная ошибка, ИМХО, нужно писать не "мовы галичан", а "говиркы галичан". Каждый язык богат своими диалектами (говирка тоже диалект). Но это не литературный украинский язык. Как и суржик, кстати (на котором общаются восток, центр и юг). Но дело далеко не только в языке. Даже не столько в языке. Но то, что делается с украинским языком с подачи прежде всего диаспоры, - мягко говоря раздражает.

Зеніку,
    тримайте себе в руках! Навіщо намагатися тупо принижувати? Є інша від Вашої точка зору. Не погоджуєтесь - сперечайтесь. Але навіщо хамити?

Ви серйозно?

+12! Абсолютно правильно! Просто жители ЗУ этого не хотят осознать. Думают, они лучше нас разбираются. Все это было, было, было. В смысле одна единственная правильная идеология, точка зрения; "кто не с нами тот против нас"; "если враг не сдается, его нужно уничтожить"... Повторюсь: ГРУСТНО, господа. Вірніше: "СУМНО, панове"!

10. Romko

Якщо на то пішло,то на ЗУ сповна відчули гарячу "братську любов"...

Додано через 2 хвилини
    Як я зрозумів,ви прекрасно освоїли українську мову.Який "слог"...

11. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Тут були закиди певних людей в сторону Львова. Хоч я і є лвівянин але чверть моє сімї походить з бесарабії де були сталінскі репресії 40-х років і голодомор 46-47. В мене там дуже велика сімя. Вони були одні із перших хто колонізував ту територію в 1700-х (з козаків, також були ті хто погнав нагайських татар звідти.) Я дуже не хтів писати за себе але: в сталінський час там цілеспрямовано винищували бесарабське вільне козатцтво і цілеспрямовоно заселяли вже "вірними, російськомовними з Уралу, Кубані, Дону. Це була спрямована етнічна "чистка" що входить під поннятя геноцид. Так хтось там в цій гілці говорив "А патомкох". Тепер стули свою пельку я "патомок", пе...аст.

• Подобається Подобається x 6
  12. zenyk

zenyk Well-Known Member

слухайте, шановний п. Степанич! Нащо нам закони чужої держави? Щоб потім та чужа держава почала пояснювати вчинені нею злочини тим, що такі ж злочини вона вчиняла і на своїй території??! Не потрібно!
    Ато взяли собі за звичку: говориш їм про Голодомор як злочин проти українського народу, а вони у відповідь - "такі ж злочини ми вчиняли і над своїм народом!"

Над своїм народом можете вчиняти все, що ваш народ дозволить!!! а над чужим - не маєте жодного права!!!

• Подобається Подобається x 5
  13. pilgrim

pilgrim Well-Known Member

Это все Наша Держава!

Что-то я не припоминаю что бы Российская Империя совершала на территории Украины какие либо преступления.

Не мы издевались над нашими народами, а комуняки-большевики издевались над нами всеми ... в 17-ом году Россия была порабощена ими!

14. Romko

"Поподробнєє"....

Додано через 5 хвилин
    Починаючи з Переяслава вся діяльність Росії у нас це злочин,кров,вбивства,обман,зрада.
    Лінки давати?
    Комуняки то була вершина російського імперіалізму.

• Подобається Подобається x 5
  15. zenyk

zenyk Well-Known Member

та я знаю, шо то всьо ваша держава!!! але нам вашого не треба!!!

Додано через 1 хвилину
    ....в гілці про Голодомор він пише - не памятаю про злочини росії в Україні....
    ...прийдеться скористатись підказкою п.Левандівки(перефразованою): "Море тут!!!" (С)

Додано через 2 хвилини

до чого тут наша Русь до вашої золотої орди і московії???

• Подобається Подобається x 3
  16. Степаныч

Епть! Звиняйте, звісно. Але НЕВЖЕ так важко зрозуміти: ДЛЯ ВАС ЦЕ БУЛА ЧУЖА ДЕРЖАВА, А ДЛЯ НАС СВОЯ!!!

• Подобається Подобається x 3
  17. Romko

Наспівуючи:
    мой адрес,нє дом,і нє уліца
    Мой адрес - совєтский союз.

18. Степаныч

Та хоч танцюйте!:radist:

19. zenyk

zenyk Well-Known Member

не будьте егоїстом! Ваша країна і надалі існує, просто називається інакше (зате "визволена з-під комуністичного режиму ;) ) То ж не треба облаштовувати НАШУ Українську державу на свій лад!

20. vborgman

vborgman Well-Known Member

Лучше почитайте первоисточники - ПСС Ленина, например. Если, конечно, на Зап.Украине ещё не все его экземпляры сожгли. А то Томенко грозился...
    Кстати, итальянский коммунист Джанни Родари помимо "Волшебного голоса Джельсомино", написал ещё и "Приключения Чиполлино" - как Барон Апельсин и герцог Мандарин обманули доверчивого кума Тыкву. Так сказать, предвосхитив разборки в оранжевом стане. А если ещё к этому добавить главного блюстителя порядка синьора Помидора - Юрия Луценко...

Додано через 1 хвилину
    "НАША Українська держава" - прямой потомок УССР. И место ее в ООН унаследовала...

Додано через 14 хвилин
    Фу...
    А про то, что заселяли "вірними, російськомовними з ... Кубані, Дону. Це була спрямована етнічна "чистка" що входить під поннятя геноцид." - интересно. Выходит, на Дону и Кубани жили никакие не "этнические украинцы", а "верные, русскоязычные"? Вот и истина открывается :)

"Штирлиц ещё никогда так не был близок к провалу" (с) "Семнадцать мгновений весны"

а де твій аватар? :)