Фотоапарат

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Мих, 4 жов 2007.

1. Varvar

Varvar Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  2. IhorKr

IhorKr New Member

Шукаю об'єктиви до Canona (байонет FD) та об'єктиви на різьбове з'єднання М42

Куплю обєктиви з байонетом FD або на різьбове зєднання м42, розгляну усі пропозиції.

P.S. Вельми шановні панове модаратори не переміщуйте дану тему у "Оголошення", бо вмре вона там без відгуків...:cry:

3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Питання: де тримати дзеркалку, катаючись на лижах? Можна звісно акуратно кататись, щоб не падати і тримати камеру в рюкзачку за плечима, але ну шо то за катання? Короче, як причепити камеру так, щоб коли впадеш, їй ніц не сталось?

4. dimalozz

dimalozz Member

Я катався. Тут головне знати як падаєш і давати змогу камері переміщатися по корпусу. Надійність кофра теж грає роль. Два варіанта:
    1) Можна в рюкзаку возити, падати тільки вперед або набік, назад сильно впасти то рідкість.
    2) Кофр на поясі на животі. Як варіант хороший - кофр на шиї або на грудях через плече. То треба пробувати як тобі буде зручно "на нього" падати.

• Подобається Подобається x 1
  5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Від сміху? :mocking: (принаймні, ТАК прочиталося :) )

• Подобається Подобається x 2
  6. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Незнаю навть, в яку тему це треба запостити. Адже це стосуєтся не саого фотоапарата, а лише торгової марки..... Але..... На святе замахнулись!!!!

• Подобається Подобається x 4
  7. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Стал замечать еле заметные пятнышки на фото, сфоткал белый лист на F36 и, о ужас, оказалась куча пыли на матрице. Вроде, почти не заметно в обычных условиях съёмки, но всё равно эта пыль не даёт покоя. Охо-хо, как-то немного боязно первый раз мыть матрицу.:sad:

8. levandivka

А навіщо? :)

9. Karbofoss

Конечно, лучшее враг хорошего, но теперь я постоянно буду приглядываться в то место где лежит пылинка, и обязательно её увижу.:) Может, это больше психологическое неудобство.

10. dimalozz

dimalozz Member

Якщо страшно і вже "треба мити" то краще спочатку попробувати продути. Звісно буває що при цьому надувається ще більше каки, але вцілому процедура найбезпечніша. Хоча я якщо чесно покищо просто стараюсь про ту пилюку не згадувати, зазвичай знімаю максимум на 2.5- 3.5, але іноді треба для реклами якоїсь знімати на ф/5.6-11 і тут то вже видно ту заразу...

11. Karbofoss

У меня проявились на f/18, всё-таки нечасто с такой диафрагмой фоткать приходится, поэтому обошёлся ретушью в Photoshop`e. Но уже подумываю, что надо съездить в магазин за грушей и комплектом Eclipse с салфетками, сначала попробую подуть. У многих эффективно получается трубочкой пыль всасывать в себя.:)

12. dimalozz

dimalozz Member

Я теж так робив, але ту трубочку треба тримати близько до матриці і є небезпека її царапнути...

• Подобається Подобається x 1
  13. Karbofoss

Таки помыл вчера матрицу у своего фотоаппарата. Очень хорошо описан способ тут http://fototips.ru/praktika/chistka-matricy-fotoapparata-v-domashnix-usloviyax. Единственное отличие, я использовал не пинцет, а швабры, изготовленные из пластиковых карточек, как описано тут http://www.x3photo.ru/?dir=/info/photofaq/sensor_clean, так площадь касания больше и меньше давление на матрицу. Еще есть нюанс, использовать надо Eclipse E2, а не обычный Eclipse, поскольку на матрицах некоторых фотоаппаратов есть антистатическое покрытие, смываемое первым Эклипсом, да и стоили они в магазине одинаково. Пыли не осталось, а запаса салфеток и жидкости осталось еще надолго. Груша, салфетки и жидкость обошлись в $50.
    В общем, не так страшен чёрт, как его малюют.:)

14. Анута

Анута Well-Known Member

ото з мене фотограф )))))))) навіть не знаю, який пункт треба вибрати. але не дзеркалка і не цифромильничка. а як він грамотно назив. не знаю :pardon:

15. Karbofoss

Может, ультразум(несъёмный объектив, зум около 18х)? Нечто среднее между мыльничкой и зеркалкой.:)

16. Анута

Анута Well-Known Member

скоріш за все так правильно і називається :) а за який тоді пункт голосувати?
    Canon PowerShot IS5

мала на вихідних засаду з картою СД. ми гуляли сім"єю, назнімали кучу фоток, а по приході додому виявилось, що частина з них тупо не читається. Методом аналізу виявили, що картка (навіть не знаю як назвати правильно) перепрошита під 4 гіга, а реально має тільки 2. вже стикнулась з такою лажею з флешкою, але от з СД вперше. Так прикро було за ті фотки... стільки красивих кадрів.... :sad:

17. Varvar

Varvar Well-Known Member

..................
    О, а я думав, що такого вже немає з того часу як 4гб карточки подешевшали

Глянув результати голосування і здається хтось лукавить :)

18. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

До уваги любителів старої мануальної оптики, можливо це буде цікаво.
    Слід дуже обережно використовувати лантанові обьєктиви 70х років випуску. Зокрема НДРівский Carl Zeis Jena Pancolar 50/1,8 радянський Геліос-40 та різноманітні японські Takumarи. Звкрніть увагу на колір лінз- якщо присутній жовтий відтінок- це свідчить про наявність радіоактивного лантану в склі. Мій Pancolar 50/1,8 світить 350 мкР/год в з боку передньої лінзи, і майже 2000мкР/год від задньої.

Це бета-випромінювання, гама приблизно в тричі менше, та всеж це значно перевищує всі норми.

19. levandivka

Постібатися ж можна..?
    ТАКи треба цифромильницю кишенькову.

20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Цікаво... А якщо об"єктив пристібнутий, плівка заряджена ... невже ніхто досі не помічав, що вона протягом якогось часу може "засвітитися" ?

Старі наручні та авіаційні годинники "з фосфором" теж були радіоактивними.

а де твій аватар? :)