Шукаю об'єктиви до Canona (байонет FD) та об'єктиви на різьбове з'єднання М42 Куплю обєктиви з байонетом FD або на різьбове зєднання м42, розгляну усі пропозиції. P.S. Вельми шановні панове модаратори не переміщуйте дану тему у "Оголошення", бо вмре вона там без відгуків...
Питання: де тримати дзеркалку, катаючись на лижах? Можна звісно акуратно кататись, щоб не падати і тримати камеру в рюкзачку за плечима, але ну шо то за катання? Короче, як причепити камеру так, щоб коли впадеш, їй ніц не сталось?
Я катався. Тут головне знати як падаєш і давати змогу камері переміщатися по корпусу. Надійність кофра теж грає роль. Два варіанта: 1) Можна в рюкзаку возити, падати тільки вперед або набік, назад сильно впасти то рідкість. 2) Кофр на поясі на животі. Як варіант хороший - кофр на шиї або на грудях через плече. То треба пробувати як тобі буде зручно "на нього" падати.
Незнаю навть, в яку тему це треба запостити. Адже це стосуєтся не саого фотоапарата, а лише торгової марки..... Але..... На святе замахнулись!!!!
Стал замечать еле заметные пятнышки на фото, сфоткал белый лист на F36 и, о ужас, оказалась куча пыли на матрице. Вроде, почти не заметно в обычных условиях съёмки, но всё равно эта пыль не даёт покоя. Охо-хо, как-то немного боязно первый раз мыть матрицу.
Конечно, лучшее враг хорошего, но теперь я постоянно буду приглядываться в то место где лежит пылинка, и обязательно её увижу. Может, это больше психологическое неудобство.
Якщо страшно і вже "треба мити" то краще спочатку попробувати продути. Звісно буває що при цьому надувається ще більше каки, але вцілому процедура найбезпечніша. Хоча я якщо чесно покищо просто стараюсь про ту пилюку не згадувати, зазвичай знімаю максимум на 2.5- 3.5, але іноді треба для реклами якоїсь знімати на ф/5.6-11 і тут то вже видно ту заразу...
У меня проявились на f/18, всё-таки нечасто с такой диафрагмой фоткать приходится, поэтому обошёлся ретушью в Photoshop`e. Но уже подумываю, что надо съездить в магазин за грушей и комплектом Eclipse с салфетками, сначала попробую подуть. У многих эффективно получается трубочкой пыль всасывать в себя.
Таки помыл вчера матрицу у своего фотоаппарата. Очень хорошо описан способ тут http://fototips.ru/praktika/chistka-matricy-fotoapparata-v-domashnix-usloviyax. Единственное отличие, я использовал не пинцет, а швабры, изготовленные из пластиковых карточек, как описано тут http://www.x3photo.ru/?dir=/info/photofaq/sensor_clean, так площадь касания больше и меньше давление на матрицу. Еще есть нюанс, использовать надо Eclipse E2, а не обычный Eclipse, поскольку на матрицах некоторых фотоаппаратов есть антистатическое покрытие, смываемое первым Эклипсом, да и стоили они в магазине одинаково. Пыли не осталось, а запаса салфеток и жидкости осталось еще надолго. Груша, салфетки и жидкость обошлись в $50. В общем, не так страшен чёрт, как его малюют.
ото з мене фотограф )))))))) навіть не знаю, який пункт треба вибрати. але не дзеркалка і не цифромильничка. а як він грамотно назив. не знаю
скоріш за все так правильно і називається а за який тоді пункт голосувати? Canon PowerShot IS5 мала на вихідних засаду з картою СД. ми гуляли сім"єю, назнімали кучу фоток, а по приході додому виявилось, що частина з них тупо не читається. Методом аналізу виявили, що картка (навіть не знаю як назвати правильно) перепрошита під 4 гіга, а реально має тільки 2. вже стикнулась з такою лажею з флешкою, але от з СД вперше. Так прикро було за ті фотки... стільки красивих кадрів....
.................. О, а я думав, що такого вже немає з того часу як 4гб карточки подешевшали Глянув результати голосування і здається хтось лукавить
До уваги любителів старої мануальної оптики, можливо це буде цікаво. Слід дуже обережно використовувати лантанові обьєктиви 70х років випуску. Зокрема НДРівский Carl Zeis Jena Pancolar 50/1,8 радянський Геліос-40 та різноманітні японські Takumarи. Звкрніть увагу на колір лінз- якщо присутній жовтий відтінок- це свідчить про наявність радіоактивного лантану в склі. Мій Pancolar 50/1,8 світить 350 мкР/год в з боку передньої лінзи, і майже 2000мкР/год від задньої. Це бета-випромінювання, гама приблизно в тричі менше, та всеж це значно перевищує всі норми.
Цікаво... А якщо об"єктив пристібнутий, плівка заряджена ... невже ніхто досі не помічав, що вона протягом якогось часу може "засвітитися" ? Старі наручні та авіаційні годинники "з фосфором" теж були радіоактивними.