Вот иногда встречаются фанаты Линукса. В чем преимущество Линукса перед Windows? И может ли простой обыватель использовать Линукс для игр и т. д. как Windows? Или Линукс xорош только для офисной работы? И могу ли я поставить вторую операционную систему Линукс параллельно с Windows и сравнить иx достоинства и недостатки воочию, так сказать?
Відповідь: фанаты Линукса Встановити паралельно, можна, без формату диску помістити його на інший або розбити хард на дві частини та на пустій поставити Лінукс, не сказав би шо в нього є переваги над ВІновсом...Він такийсамий просто дешо на ньому не йде так як на Віндовсі, моя порада , лишайте віндовс та й все...
Відповідь: фанаты Линукса тутка на форумі є маестро афтерстеп... прийде -- розкладе по поличкам..... у мене стоїть "квартирка" і лінух-федора..... для ігор останній зовсім не придатний....
Відповідь: фанаты Линукса Так вот и я размышляю. Компьютеры и все, чем они живут, разрабатывается и прокладывает себе дорогу на рынке в развитыx странаx, т.е. работает закон рынка и конкуренция. И если Винда завоевала такой огромный сектор рынка, значит на нее есть спрос, значит эта ОС лучше чем другие. Я не утверждаю, что во всеx сфераx деятельности, но.. Макинтоши, Эпплсы такая редкость, а Линукс может xорош для бизнеса только?
Відповідь: фанаты Линукса До чого це, Віндовс ви ж лишили, а то шо там десь запилений Лінукс то нічого...Просто казав шо напено краще працювати на Віндовсі чим на Лінуксі... Додано через 2 хвилини Я ж кажу , нашо вам всі ці мороки, Віндовс для бізнесу хороший, так нашо мучитися на Лінукс переходити, ну хіба вже просто другу поставте біля Віндовса, а переходити саме на нього думаю не варто.. Додано через 2 хвилини Ну не ліцензій напевне...)
Відповідь: фанаты Линукса лінукс безплатний, і тим його основна відміна від вінди. Зараз під лінукс у світі пишеться маса програм, так що він доганяє віндовс семимильними кроками.
Відповідь: фанаты Линукса Основна відмінність - це інший світ, світ UNIX. В залежності що ви збираєтесь робити, якщо працювати - то в більшості ви знайдете аналоги програм якими користуєтесь під мастдайкою(aka win), деякі кросплатформенні(себто існують варіанти для різних типів процесорів та ОС), наприклад : firefox(бровзер), thunderbird(поштовий клієнт), openoffice(офіс, є підтримка мастдай офіса, правда не повна), pidgin(клієнт швидких повідомлень, підтримує купу протоколів серед яких icq, jabber, msn, yahoo, ...), Gimp(растровий редактор, схожий на фотошоп), Blender(3D редактор), Synfig(векторний редактор), музичні програми є я не користувався. Щодо мультимедійності : ставиться один mplayer, який є комбайном, що здатний програвати більшість відео файлів(правда з обмеженням для i386 для відтворення, оскільки використовує віндозні кодеки). Купа музичних плеєрів - я користуюсь rhythbox, для last.fm використовую last.exit . Щодо забавок : їх більшість від ID Software існує в оригіналі для лінуха - Quake 1, Quake 2, Quake 3(значно швидше завантажується аніж віндовозний), Quake 4, Doom 1, Doom 2, Doom 3, Multiplayer варіант вульфенштейна. Також є Unrial Turnament. Є герої 3 правда оригінальні без адонів. Недавно вийшла забавка Ankh - квест у 3D світі. Крім того можливо поставити wine і попробувати запускати віндовозні прграми у тому числі і забавки - я запускав більшість opengl забавок, а також свій улюблений Warcraft 3(навіть по мережі з друзями гоцав, що юзають вінду), WoW, Siberia(квест). Моїй мамі 56 років і їй все одно де бавитись, хоч у linux, хоч у beos, хоч у win, хоч у qnx, хоч у freebsd. button він будь-де button. Я вже рік 100 % без win сиджу і ніц мені не стало. Для забавок раджу консолі - приставки. Правда для кращої роботи рекомендую мати прінтер та графічну картку від NVidia
Відповідь: фанаты Линукса інший світ -- іншим світом..... "квартирка" зручна!.. вставив диск, клікнув кілька разів -- і вуаля.... потрібне щось додаткове?.. вставив диск, кілька кліків -- програма є і працює.... пс. про маркетинг маздая говорити не буду.... коню понятно, що успішний.......
Відповідь: фанаты Линукса Понятно. Если суммировать все ответы, то получается :. 1. Линукс менее универсален по сравнению с виндой. 2. Линукс - бесплатный, за винду надо платить. (бесплатный сыр только в мышеловке)..) 3. Виндой пользуется 90% компьюторщиков, линуксом 5%-7%. Вывод: Продолжу юзать винду.:agree:
Відповідь: фанаты Линукса "бесплатний сир тільки в мишоловці" -- неправильна аргументація.... це просто інша система, якщо руками все зробити -- "квартирка" просто не зрівняється.... "комп'ютерщики" -- люди, які використовують комп'ютер, чи люди, які на ньому працюють.... якщо "працюють" -- знову відсотки не співпадають....
Відповідь: фанаты Линукса Наприклад, про універсальність - основний шлюз могутнього мілкософта використовує ОС із сімейства BSD. В залежності, що ви збираєтесь робити. Якщо це мережева діяльність, тут краще використовувати точно не він, якщо embeded(портативні та вбуґдовані системи) ринок я б теж на він не ставив. В залежності від виду діяльності. Але наскільки я знаю у нас принаймні у Львові діяльність більше по бавленню забавок - то тут сперечатись я не буду, забавок дійсно малувато. Нещодавно на фірмі була перевірка софта, то за таких хто юзає він нашій фірмі прийшлося платити значно більше(в нас ж нічого безкоштовного немає). До нас перевіряючий зайшов, йому врубили комп голови команди, коли він завантажився, перевіряючий подивився на логін скрін та натиснув rest на корпусі, процес відбувся вдруге, він спитав - що тут лінукс, адмін - відповів так, а потім додав тут усі використовують лінукс(про мою кімнату) і перевіряючий пішов із невідомою мені гримасою. Щодо відсотків, звідки у вас така статистика ?