Допомога психолога?...

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Viola, 11 жов 2007.

1. Slav

Slav Well-Known Member

Дивовижне мовчання...

А може вони двоє подруг пишуть там з кабінета цього психолога. Він їм допоміг, а тепер вони діляться враженнями. :)

Останнє редагування: 9 лис 2013
  2. IgorLvivM

IgorLvivM Well-Known Member

Яка лінійка??? То або молот з наковальнею, або серп вже біля тих-во близько!..
    ... Я ліпше комп свій дні на два виключу, про всяк випадок!
    ЗІ. Спішу повідомити, що я хоч Ігор, але не практикуючий психолог!.. Грошей беру не багато, якби хто хтів дати! ;)

3. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Видно ж було з першого допису, цілу банду практикуючих психів викрили, а ви тут знова нападаєш, нападаєш...

4. Slav

Slav Well-Known Member

Модератор за довгий час навчився вичисляти тих, хто виставляє на форумі рекламу. Але ті, хто любить рекламуватись, можуть також навчитись маніпулювати IP адресами. :)

Мені приходилось зустрічати, як інші лікарі в інших областях медицини хотіли заробити шляхом затягування процесу лікування, пропонування додаткових непотрібних аналізів, купування в них лікарств, які вони десь придбали оптом по дешевшій ціні і т.д. Але, тим не менше, вони, наскільки могли, старалися ставити вірні діагнози та пропонували відповідні методи лікування, які можна знайти у фаховій літературі і які приносили результат. Я не зустрічав, наприклад, щоб такі лікарі пропонували такі подібні шахрайські методи лікування, як деякі психіатри пропонують психоаналіз ( психоаналітична терапія ), які б зводилися до викачування шалених грошей з пацієнтів та пустої трати часу з майже нульвим кінцевим результатом. Полюбуйтесь скільки ще психотирапевтів пропонує психоаналіз для різних психічних розладів: http://www.usp.lviv.ua/?lang=ua&modul=reestr
    І мова йде не про якигось цілителів, практикантів нетрадиційної медицини і т. п. , а спеціалістів з медичним дипломом лікаря, які ще й до того часто мають наукову ступінь та навчають студентів в медичному університеті.

---------- Додано в 00:07 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:39 ----------

Ще про Фільца. Ось прочитав його інтерв'ю http://postup.brama.com/010609/88_7_1.html і складається таке враження, що пише лікар, який не дуже добре розуміє, що твориться в голові в людини, яка хоче вчинити самогубство. Самогубство - не є проявом ні слабкості, ні сили у людини, у якої депресія. Сказати, що самогубство це прояв слабкості, це майже те саме, що сказати, що інфаркт - це також прояв слабкості у людини, у якої хворе серце.

Останнє редагування: 11 лис 2013
    • Подобається Подобається x 1
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Минулого року пробували малу завести до отакого собі пана Даніва.
    Говорив багато гарних,мудрих речей...:preved:
    Поки не дістав в голову.
    Та й всьо.

6. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Як то дістав в голову? Від Зорянки?

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ага.:)))
    Треба було то бачити.
    Забився в кут і кричав,як паця.
    Гамериканец,що з него візьмеш...

• Подобається Подобається x 2
  8. Slav

Slav Well-Known Member

Тему треба перейменувати на "Допомога психолога, психітра, психотерапевта". Тема навіть на самому початку вийшла за межі назви "Допомога психолога".

9. leopolice

leopolice Member

Може комусь знадобиться.
    Просто відгук.

Півроку тому потрапив в дуже серйозну кризову життєву ситуацію. Опис робити немає сенсу, це мої проблеми.
    В вересні вже відчував, що потихеньку починаю сходити з розуму. Спроби оволодіти собою результату не давали, я повністю зациклився на своїх переживаннях.
    Зрозумівши, що сам навряд чи я зможу вирішити проблему, звернувся до знайомої (вона за фахом лікар-психіатр), вона дала мені перелік 4-5 грамотних львівських спеціалістів.
    Вважаю, що мені надзвичайно поталанило - перший дзвінок зробив Ларисі Дідковській. Прізвище більше сподобалось, напевно )))

По-суті. 5 сесій (тобто 5 прийомів по одній годині раз в тиждень) - і моя проблема вирішилась.
    Треба розуміти, що психолог не вирішує саму проблему, а допомагає вам відкинути зайве і зміцніти, змінити своє ставлення до проблеми.

Резюме.
    Я надзвичайно ВДЯЧНИЙ п.Дідковській. Нічого космічного, вона просто ФАХІВЕЦЬ.

• Подобається Подобається x 1
  10. Slav

Slav Well-Known Member

Було б дуже цікаво всім прочитати, як вам допомогла психолог всього за пять (!) сесій справитись з вашими проблемами. Якщо ваша розповідь -- не реклама цього психолога, до якої треба ставитись як до реклами...

11. Slav

Slav Well-Known Member

Я би ще при неврозах порекоменував добряче виспатися, вспати мінімум 9 годин. Очевидно, що без спеціальних снодійних засобів такого вспання досягнути дуже важко. Тому треба прийняти снодійні, добряче виспатись і вранці відчуєте, як невроз помітно відступив.

12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

о_О

13. leopolice

leopolice Member

1. По-суті. На сьогодні - 6 сесій. Я так розумію, що це вже на все життя, тільки амплітуда збільшилася, тобто я не потребую вже консультацій щотижня, остання пауза між консультаціями - приблизно місяць.
    2. Під час першої сесії п.Лариса на моє питання, скільки сесій в моєму випадку може знадобитися відповіла, що це все дуже індивідуально, але зорієнтувала на цифру в районі "10". Під час останньої, 6-ї сесії, буквально сказала, що в мене "...дуже позитивна динаміка...", що, власне, я і сам відчуваю.
    Напевно, Slav, я не зовсім коректно написав:
    ,
    тому уточню: за 5 сесій п.Лариса, так би мовити, "купірувала" мою проблему, і я вже більше 2,5 місяців здатний самостійно справлятися із своєю проблемою (правда, 1 раз-таки був змушений знову до неї звернутись, це і була 6-та сесія)

3.
    Якщо Ваш коментар - не параноя, до якої треба ставитись, як до параної...

тоді попрошу Вас напружити інтелект і спробувати пояснити мені, і іншим читачам цієї гілки форуму наступне:
    навіщо мені, скромному форумчанину із максимум десятком постів на форумі ( і, відповідно, не маючи псевдо "авторитету") , і, особливо, п.Ларисі Дідковській,
    - кандидату психологічних наук,
    - яка очолює Асоціацію гештальт-терапії в Україні та секцію гештальт-терапії Української спілки психотерапевтів.
    - яка є автором підручника "Основи психосоматики" (до речі, я купити не зміг - всі тиражі розкуплені), а також трьох книжок серії "Азбука психологічних знань"

- яка практикує вже більше 30 (!!!) років, і має відповідну і ще радянську (психологія була тоді доступна тільки у 2-х ВУЗах ссср), і сучасну профільну освіту
    - яка вчить на кафедрі психології молодь і при цьому не бере в лапу (погугліть, я також люблю сумніватися, і перед 1ю сесією, коливаючись, не пошкодував 10 хв. часу і почитав хоч декілька посилань)
    - яка проводить усілякі там тренінги-семінари по всій Україні (недешеві, це факт, але такі, що користуються шаленим попитом в тих, хто хоче дійсно в подальшому досягнути певних знань і висот в психології)

- яка практикувала в Канаді
    -..... і т.д.

як Ви, шановний Slav висловились, її рекламувати?!

Хоча тепер це реклама, Slav, і все завдяки Вам! І я буду радий, якщо завдякі цій "рекламі" хоча б один відвідувач цього форуму отримає висококваліфіковану допомогу спеціаліста...

і тоді, можливо, у Львові станеться на одне самогубство менше, чи на одне вбивство менше, чи на одне розлучення менше, чи на одного алкоголіка менше, чи чиясь дитина, або чиїсь батьки стануть щасливішими, чи хтось не піде до тюрми...

Slav, я Вам вдячний за Вашу провокацію. Ви зробили для людей добру справу, самі того не бажаючи.

Після Вашого недоречного комента, я був змушений вище навести про Дідковську деякі загальнодоступні факти, які Ви могли і самі прочитати, скориставшись нескладним пошуком гугла:)

Підсумовуючи:

14. Slav

Slav Well-Known Member

Не треба так розпинатись - я цього від вас не просив. Питався, що ви конкретно робили, як вона з вами проводила цю психотерапію. І це тепер, знову питаюся.

Я б тільки радий був, щоб її методи допомагали пацієнтам, і вони вирішували свої проблеми.

Скажіть ще, скільки коштувало відвідування цього психолога.

Як я вже вище писав, деякі "спеціалісти" пропонують як мінімум два роки відвідувати їхні психотерапії і при цьому не обіцяють успіху.

15. barrra

barrra Member

:facepalm:)))))))))) де це я?

16. leopolice

leopolice Member

Гм... (замислився...не знаю, що і відповісти):facepalm:
    Але, якщо вже так поставлене питання, то ми просто спілкувалися, і нічого не робили;)

90% говорив я, 10% вона, і цих 10% вистачає, повірте, щоби після цього тиждень часу десь всередені, часом на рівні несвідомому відбувалися зміни, які пояснити мені, без підготовки, досить важко. Але приблизно так: перші день-два - несприняття, внутрішній опір, тому що себе починаєш сприймати зовсім не таким білим,пухнастим і недооціненим, яким ми всі собі здаємося...а дивишся на себе мов би зі сторони, очима оточуючих, близьких...зі всіма вадами і перевагами. Досить неприємні відчуття. Всі 6 сесій - на наступний день думка така: та пішла та Дідковська з її терапією на...!! ( ну, самі розумієте куди ) В житті більше не піду...
    Потім 2-3 дні - усвідомлення, сприйняття, прийняття. Так, ніби нове взуття - спочатку хочеш викинути, бо капєц тиснуть, але з кожним днем все комфортніше.
    На 5-6 день відчуваєш, що тобі десь трохи відбустило, стало легше, і ти потребуєш продовження.

Після 4-ї сесії відчуття потреби трохи згасло, і звертаюся тепер тоді, коли амплітуда емоцій знову не зашкалить (як в синусоїді), або на верхній пік, або на нижній.

Ці питання вирішуються між сторонами індивідуально. При тому, що я без роботи і особливих доходів, можу лише сказати, що оплата, на мій погляд абсолютно адекватна... У всякому разі всі 6 сесій коштували мені вполовину дешевше вартості смартфона...або в декілька разів дешевше недорогого телевізора і т.д....

Все залежить від Вас. Якщо Ви дійсно прагнете подолати проблему, Ви її подолаєте

17. morze

morze Well-Known Member

Хто має право допомагати? Хто психолог? Скільки бабло за сеанс! Кому?Стільки негативної інформації щодня, і ще невірять? Психологів -усіх на Майдан для висновків!

18. Ворчун

Ворчун Чаю зашёл попить...

Столько вопросов, в таааком темпе? Риторические?
    А на Киевском Майдане и так психологи работают. Целая служба психологической помощи. Работают на поддержку Людей и бесплатно.

А сказать то что хотели?

19. alsy

alsy New Member

Думаю, що комусь знадобиться.

Якийсь період мого життя я почувалася досить погано - на це були причини. Мене переповнювали відчуття безпорадності, повного безсилля, апатії. Я втратила віру у себе, пропало бажання рухатися далі. Якийсь час я намагалася впоратися з переживаннями самостійно - та все марно. Згодом мене почали мучити постійне відчуття страху, панічні атаки, безсоння, втрата апетиту, а згодом і головокружіння, тиск в очах. Багато часу я провела перед комп'ютером у пошуках спеціаліста і в результаті прийняла рішення звернутися до Юзвишина Олександра Павловича. Мало віручи в лікування психологами як такими, я, все ж таки, почала відвідувати сеанси психотерапії. Спочатку було досить складно, але вже після 3-4-го сеансу я почала відчувати полегшення, без вживання антидипресантів та снотворних. В більшості сьогодні мої переживання залишилися в минулому. За це щиро дякую Олександру Павловичу.

20. Slav

Slav Well-Known Member

В США неврози ( тривожні розлади ) та депресії лікують за допомогою антидепресантів ( сетралін (золофт), есциталопрам, циталопрам, прозак та інші ) в поєданні з когнітивно-поведінковою терапією. При цьому лікування антидепресантами вважається основним лікуванням. Антидепресант повинен підбирати лікар індивідуально в залежності від ефективності даного типу антидепресанта до симптомів та переносимості його хворим.

Якщо в людини невроз чи ( та ) депресія почалася від якоїсь життєвої ситуації та виникла від неправильних та спотворених процесів мислення і сприймання навколишнього життя, то справді в такому випадку ще варто додатково звернутися до психолога / психотерапевта.

а де твій аватар? :)