Доброзичливі балачки -32

Тема у розділі 'Життя форуму', створена користувачем Evg, 22 бер 2017.

Статус теми:
Закрита.
  1. Latana Royal

    Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

    Люба, бачу, ти ведеш роз'яснювальну роботу :)))
    В тебе просто залізне терпіння :dntknw:
     
    • Смішно Смішно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  2. Latana Royal

    Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

    Клас! Дякую за підказку. Люблю фільми з Болдуіном. Тільки, судячи з трейлеру, його не можна дивитися на порожній шлунок :crazy::)))
     
    • ... ... x 2
  3. Flametta

    Flametta Well-Known Member

    • ... ... x 1
  4. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Доброго ранку!
    [​IMG]
     
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • ... ... x 1
  5. terRen

    terRen Дуже важлива персона

    Він там не саму головну роль виконує.:) А так, треба запастись чимось смачненьким:nyam2:, хоч фільм не лише про смачну і вишукану їжу...
     
  6. terRen

    terRen Дуже важлива персона

    :meeting:
    Цікаво які ваші відгуки будуть...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. terRen

    terRen Дуже важлива персона

    @Alias , ти вже й до малини добралася? А в нас щойно починається)
    Смачне домашнє малинове вино, без спирту.
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • ... ... x 1
  8. iso

    iso Well-Known Member

    А це як?
    Пиво безалкогольне знаю
    Кава без кофеїну
    Але вино без спирту? :scratch_one-s_head:
     
  9. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Добралася)))
    Чекаю на чорниці.
    Компот, нє?:)))
     
    • Смішно Смішно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  10. wink

    wink миється в бані

  11. wink

    wink миється в бані

    Натуральне вино - це просто забродивший сік... а де ж його взяти... більшості людей таке добро недоступне :dntknw:
    Кріплене вино - це коли додають цукор, щоб збільшити вміст спирту :scratch_one-s_head:
    Компот - це варені з водою фрукти.
     
  12. Latana Royal

    Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

    У вино можуть додавати спирт, тоді виходить кріпке. А люблю натуральне вино, без додавання спирту.
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Але ж вино все рівно з спиртом, інакше це було б зовсім не вино. В процесі бродіння ягід утворюється спирт,нє?
     
  14. Latana Royal

    Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

    Нє, ну коли результат будь якого бродіння спиртом вважати, тоді і квас, і чайний гриб - теж спиртні напої.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. prius

    prius Well-Known Member

    Ще кефір,і булочки тісто теж бродило
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. terRen

    terRen Дуже важлива персона

    Друзі роблять, у них на дачі садова і лісова малина, то вони її змішуть, таке вино виходить:nyam2:смачне, без додавання спирту, лише вода малина і цукор.
     
    Останнє редагування: 27 чер 2017
  17. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    А хіба у вино додають спирт?
    По-моєму в процесі виготовлення вина він сам там і виникає під дією дріжджів та цукру.
    А якщо додають спирт, то вже "не то пальто". ІМХО
     
  18. wink

    wink миється в бані

    1. спирт - одна з речовин, які утворюються при бродінні вуглеводів...
    2. різні продукти мають різний відсоток спирту... кефір має близько 1%
    3. білий цукор-пісок - це концентрат, там одні вуглеводи...
    чим більше додати цукру - тим більша міцність напою (% спирту) після бродіння...
    ..................................................................................................................
    але для чого додавати цукор - ви шо, алкоголіки? :facepalm:
    треба просто брати спілу сировину...
    смак вина - це в першу чергу смак тих фруктів, ягід, з яких воно виготовлено...
    ..................................................................................................................
    беремо СПІЛІ = ДУЖЕ СОЛОДКІ фрукти, ягоди, робимо сік...
    в теплі він дуже швидко забродить сам по собі від свого внутрішнього цукру...
    за кілька днів бродіння припиниться - утвориться молоде вино з маленьким відсотком спирту і ... букетом смаку
    :blush: оце те, що я називаю вином,
    (тут спирт утворюється під дією тих природних дріжжів, що живуть на сировині з цукру, який міститься в сировині...
    окремі сорти винограду містять більше 20% виноградного цукру - глюкози (?)


    якщо додати цукру-піску і води...це те, що ви називаєте вином :sad:
     
    Останнє редагування: 27 чер 2017
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  19. Evg

    Evg Санкт-Петербург

    Их же трое вроде... :)


    Вечора доброго всем !!! :give_rose::drinks:

    :)))
    [​IMG]
     
    • ... ... x 2
  20. manur

    manur Well-Known Member

    Бродить не від цукру, а від дріжджів, які є в повітрі і на фруктах-ягодах.

    І ще. Ви забули вказати важливу річ : від початку бродіння необхідно унеможливити доступ кисню до об"єкту бродіння. Якщо того не зробити, то, паралельно з перетворенням цукрів у спирт, буде проходити процес перетворення спирту в оцтову кислоту.

    Тобто, в результаті, замість вина буде оцет)))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)