Злочини НКВД

Discussion in 'Історія' started by KARABIN, Sep 20, 2012.

1. Dred

Dred Well-Known Member

Але напевно сильно вганяли

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

В селі, чи в сільраді, чи в районі, де центральний пункт - село - яка різниця? В деяких селах місяцями не чули жодного пострілу, але "совєцькі" знали, що в лісі - повстанці, а населення їх підтримує.
    Нехай в селі буде лише 50 бабусьок - за їхнім стилем поведінки можна зробити висновки про рівень культури краю.
    Ви особисто бували в Західній Європі або за океаном?

3. Фараон

Фараон Well-Known Member

Вы хотите сказать,что в прикарпатье после войны,была европейская цивилизация?
    Не смешите!Сегодня не во всех селах то есть электричество,а до некоторых вообще только пешком или на гужевом транспорте можно добратся,а уж сразу после войны....
    По меньше читайте сказок про ночные горшки и про пенюары.
    Бабульки которые целый день не разгибаясь пахали в поле и европейская цивилизация?
    Сходите в Пирогово посмотрите на примитивные строения прикарпатья.

• Подобається Подобається x 3
  4. Boris_Kiev

А цивілізація тільки кількістю компів та автомобілів з "автоматами" вимірюється?
    Мій товариш на початку 90-х часто їздив до Австрії, де його партнер на вихідні вивозив до патріархального гірського села (просто села, не курорту). Я дивився аматорські відео.
    Село, коні, крови, дерев"яні господарчі будівлі. В основному старі люди. Але у кожному штриху - Європейська Культура - не зовнішня техногенна, а внутрішня, душевна.
    Так само і в Західній Україні.

Про горщики я лише читав. А про нічні сорочки - чув від власної тещі (уродженки Полтавщини). Вона у 1940 закінчила середню школу в Хоролі і "за романтикою" махнула до Львова, вступила на геологічний факультет, провчилася рік. Непокоїлася, що деякі професори читали лекції польською, але дівчата допомогли, вона почала розуміти.
    І вона не один раз бачила у театрах совєтських офіцерів з дружинами у нічних сорочках.
    Кому я мушу вірити - Вам, совєтські пресі чи власній тещі, яка провела у Львові рік? До речі, цього року їй вистачило, щоби на все життя "цивілізуватися".

Шановний Фараоне, Ви мені нагадуєте одного мого постійного опонента зі старого ЛФ, який часто застосовував "останній аргумент: "Не верю! Врёте!"

• Подобається Подобається x 1
  5. Фараон

Фараон Well-Known Member

А в сороковых он не ездил?
    В советском ВУЗе и преподование на польском?

Девочка из села Хорол знала что такое сорочка?

6. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

вам цього не зрозуміти
    до якогось часу було викладання на польській мові

7. Фараон

Фараон Well-Known Member

Да что Вы говорить???А я и не знал!!
    А тут нам рассказывают сказки,что первые советы пришли и весь профессорский-преподовательский состав растреляли ,а остальных выслали.Вот брехуны то!
    А тут оказывается даже на польском разрешили преподовать,вот ведь гады!!!

8. Gidra

Gidra Well-Known Member

[​IMG][​IMG][​IMG]

Потолок....И этот гражданин пытается о чем-то рассуждать.....

Как в анекдоте.....Басков совсем петь разучился...А ты что, его слушал...??? Нет....мне сосед по телефону напел....

9. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

то було не довго
    не тіштесь як дурень цвяшком

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Навіть з гужевим транспортом в Прикарпатті більше європейськості, ніж в Юзівці з позолоченою Донбас-Ареною і Хйундаями. А в сільських районах Італії, Іспанії з тим же гужевим транспортом і вичавлюванням вина ногами - так ще в 50 раз більше.

От же ж Єнакієве неасфальтоване. Народна архітектура сама красива і сама функціональна. Те, що зараз називається "еко" і коштує скажених грошей - це народні традиції, відомі 300 років.

11. Фараон

Фараон Well-Known Member

Я конечно понимаю,что Вас после бани сильно стукануло.Но не настолько же!
    Речь та изначально шла о прикарпатье в конце войны .
    О какой европейскости могла идти тогда речь?

Кто бы спорил я нет.Вот только в том заковыка,что кто то строит дома по богаче,а ктото из двух жердочек.Все зависит от степени наполнения деньгами карманов.
    Ну так вот сходите в Пирогово и посмотрите на хатынку бедняка и хатынку заможного селянина и скажите плиз,каких хатынок в прикарпатье после войны было больше?

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Яке значення взагалі? Хоч в кінці війни 1812 року.

Це як впливає на європейську культуру? Ви від'їдьте за табличку "Москва" 50 метрів, там такі ізбушки, шо можна знімати кіно про Івана Сусаніна, і темно, як в ж****пі.

13. Фараон

Фараон Well-Known Member

Да какая может быть культура,тем более европейская у прикарпатской селянки образца 1945 года?Какая????Она что хустку по другому завязывала?В туалет не в дырку ходила?Корове при доении сказку рассказывала?
    Железной,а не деревянной ложкой борщь ела?
    Да был недавно по Ленинградскому шоссе в 80 км.Так это очень даже не плохие хатынки.Чуть по хуже чем в Конче-Заспе,но тоже очень даже ничего.

14. Boris_Kiev

У діда "дєвочки" була каретна майстерня. Хтось у родині був вправним механіком. Їх не "розкуркулили" тільки тому, що вони запропонували влаштувати у їхньому великому будинку "сепаратрний пункт" і на сімейному підряді взялися його експлуатувати. Через це і в Голодомор вижили.
    До речі, коли на Полтавщину прийшли німці, вони розпорядилися підняти сільське господарство майже за типом колгоспів і селяни були в більшості своїй задоволені.
    Зі своїм чоловіком (моїм тестем) хорольська дівчина познайомилася, коли той, легкопоранений, але знесилений потрапив до табору, так званої "Хорольської Ями" (вийшла книга, автор- київський художник. Пошукайте). Мати тестя (яка жила в Києві під час окупації) зібрала по родичах деякі коштовності, прийшла-приїхала до Хорола і поговорила " з ким треба" (німецьку вона добре знала з гімназії).
    Запропонували перший варіант - "втечу" - але у полоненого було мало сил. Тоді другий варіант - типу "на хімію" у місцеву родину. Ось так і познайомилися.

Ви чули, щоби у "гуманній" совєтській державі родичі могли взяти й викупити в"язня з ГУЛАГу?

"Нє вєрю-врьотє" (С)? Як собі хочете. А я вчив історію ось за такими джерелами, на таких прикладах. А не на прикладах павликів морозових.

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Нудно з вами стає. Така сама селянка на Сицилії чим відрізнялась?

Шось не то ви знову базарите. Менше з тим, якщо ви купили плитку по каталогу з Парижа, у вас європейської культури не додалося ніяк. В цих хатинках бидло живе і бандити, а в прикарпатських селах живуть люди з європейською культурою.

16. kym

kym Well-Known Member

Та така культура що ви ще до тепер до неї не дотягнулись. Ви видно забули що коли на місці Донецька вовки вили, а Ломоносов протирав штани в Києві то у Львові уже університет був, а ваш Федоров книжку не у Москві видав а у Львові.... книжки видають там де читати вміють... от і виходить що на ЗУ більше читати вміли ніж у Москві.... от така культура була.... Вам того не зрозуміти бо азіатсько-сибірська ментальність позволяє тільки туалети порівнювати, а такі речі як те що в селах прикарпаття майже всі мали початкову освіту і людина яка не відправляла дітей до школи вважалася дурною - це для вас дивина... у вас вистарчає розуму тільки розмір дірки в туалеті порівняти

17. kjk

kjk Дуже важлива персона

5 км від МКАДу по Ленінградському шосе
    в нас по трасі Київ-Чоп і то кращі будинки
    http://maps.yandex.ua/?ll=37.462299...,-3.8806809288968322~spn:90,57.90199041493361

18. Фараон

Фараон Well-Known Member

С какого боку тут Львов?Речь шла о прикарпатских селах образца 1946 года!
    И так понятно ,что И Киев и Львов это старинные города со своей культурой!

---------- Додано в 13:09 ---------- Попередній допис був написаний в 13:08 ----------

Я вот не был на трассе Киев-Чоп.А Вы были на Ленинградском щоссе?

---------- Додано в 13:11 ---------- Попередній допис був написаний в 13:09 ----------

Вы мне можете пояснить,в чем заключалась европейская культура в прикрпатских селах образца 1946 года?
    Если можно по конкретней!

19. kjk

kjk Дуже важлива персона

я дав ссилку на яндекс карти
    там все видно

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В культурі. Ви думали це машини "Ферарі" і золоті зуби? Ні.

а де твій аватар? :)