Але так є в Писанні. Бог дарував реальну любов, а не якусь віртуальну, вона виражалася через зцілення. Та й до того Ісус не торгував Своєю любов"ю, Він її просто віддавав..., Він не вимагав любові до Себе за те що зціляв.
Я говорю про те, що любов Божу, чи зцілення душі, як ви кажете, люди в часи земного життя Ісуса часто переживали переживши фізичне зцілення від Нього.
Нічого собі "пару випадків"!!! До речі, а що ви маєте на увазі під "зціленням душі". Можете навести якісь приклади?
Це один приклад... Ну може від сили ще один можна навести. Набагато більше прикладів з життя Ісуса, коли було все навпаки. Але це не важливо, що перше, а що друге, головне не применшувати ні першого, ні другого так як ви це робите, Миху. Я вважаю, що однаково важливим є одне і друге! Я уже казав, що Ісус так і служив людям, коли був на землі- зціляв і прощав гріхи, прощав гріхи і зціляв. Зараз те ж саме, якщо ми віримо, що Христос в нас (Рим.8:10 А коли Христос у вас Кол.1:27 Христос у вас,), то ми християни можемо говорити людині, що Ісус прощає її гріхи і в Ім"я Ісуса зціляти, або зціляти і говорити, що Ісус прощає гріхи.
Та чого незручне? Просто ті цитати до зовсім іншої теми, а не до того про що ми з вами говоримо... Через те я і не коментував...
Незручно незручно. Там прямо говориться, що краще без ока, але потрапити до Неба, ніж з двома - в пекло. Це суперечить ваші теорії про два рівних крила(здоровя тіла і душі), тому вам здається, що це інша тема. Гарно втікаєте від незручних питань, але няй там. Мені то що до того?
Я не втікаю, Миху. Просто вірші, котрі ви так вперто притягуєте за вуха до нашої розмови абсолютно з іншої теми, там в Біблії навіть перекладачі дали заголовок цим віршам- "Про пожадливість і перелюб", подивіться в Огієнка, якщо не вірите... Ісус говорить про те наскільки сер"озними є спокуси, наскільки небезпечним є гріх. Він зовсім не говорить про те, що око, чи рука є непотрібними для людини... А теорія про два рівних крила(здоров"я душі і тіла) то не моя теорія, то Божа теорія. Ісус завжди так робив- зціляв тіло і душу, і учням Своїм заповідав так робити, щоб ішли по цілому світу, проповідували Євангеліє і щоб зціляли всякі недуги з тіл і диявольське поневолення... Якщо Бог Сам так робить, і вчить нас так робити, то як можна недооцінювати і казати, що фізичне зцілення- це неважливо, або це щось зайве, чи другорядне?
І я так кажу. В чому ж проблема? Проблема у вас. Ви не можете правильно користуватися Письмом. Чому? Поясню. Якщо людина хоче чогось дізнатися з Письма, вона повинна по крайній мірі бути нейтральною у судженнях. Тобто сказати сама собі: я того не знаю, але я досліджу це питання і дізнаюся істину. Ви ж похожі на людину, яке вже все знає (так ви собі думаєте) і займаєтеся лише тим, що шукаєте у Біблії підтвердження своїм знанням, які би вони не були. У цитаті, яку я привів і яку ви вважаєте "не в тему" попри те, що ви сказали, можна зробити наступний висновок: краще пожертвувати здоровям, але здобути Небо. Краще втратити руку, чи ногу... Де тут два рівних крила? Якби то були рівні ті крила, Ісус би ніколи не подавав таке порівняння, бо це нон-сенс. Яке би здоровя не було, воно є дочасне, а Господь дає нам дари вічні, які неможна порівняти з тимчасовим. Не плутайте духовне з сумнівним врачєванієм.
Ви напевно вже забули, як доказували, що можна тіло зцілити, а душу - ні, але, видно часи міняються...
Сто разів і сто цитат по цьому уже приводив. Я не винен, що ви не бачите... Беру приклад з вас! Щось я ще не бачив вашої нейтральності у судженнях. Говорите завжди з повною переконаністю. І це нормально! Я також говорю впевнено, коли в чомусь переконаний. Про те в чому сумніваюся я не говорю... Головне в розмові, мати повагу до переконань співрозмовника... Нє?
Я не зовсім згідний з вашим висновком. Якщо обрати контекст, то там написано таке: Матв.5:27-30 Ви чули, що сказано: Не чини перелюбу. А Я вам кажу, що кожен, хто на жінку подивиться із пожадливістю, той уже вчинив із нею перелюб у серці своїм. Коли праве око твоє спокушає тебе, його вибери, і кинь від себе: бо краще тобі, щоб загинув один із твоїх членів, аніж до геєнни все тіло твоє було вкинене. І як правиця твоя спокушає тебе, відітни її й кинь від себе: бо краще тобі, щоб загинув один із твоїх членів, аніж до геєнни все тіло твоє було вкинене. Де там говориться що краще пожертвувати здоров"ям, щоб здобути небо?! Ніде не говориться! Я завжди сприймав і сприймаю це місце наскільки важливо і серйозно в плані вічності є те, щоб не чинити перелюбу, чи пожадати чогось, тобто не вестися на спокуси. Тому це місце абсолютно не має відношення до того про що ми з вами говорили, а саме до зцілення духовного і фізичного. От власне, я й кажу, що тут нема нічого про два рівних крила? Там нема нічого про зцілення душі, чи тіла...А ви чомусь наполегливо приводите цю цитату....