Я безліч раз був в Олеському, Підгорецькому та Золочівському замках, привозив до них багатьох туристів, переважно з Києва та центральної України. Вони були у захваті: ще б пак, старовинні замки залишилися лише у нас на заході! Найбільше мені подобається Підгорецький, але стан у нього жахливий. Минулої зими були у котелі навпроти замку - вражає! Але ж знову таки - занедбаний стан.... До речі, чи будуть замки відкриті з 1 по 4 травня, може хто знає?
мені найбільше подобаються замки в Підгірцях і в Свіржі, мо через те, шо вони в таких місцях - простір, природа, ліси... в Жовкву тре їхати не заради замку, а, скоріше, заради самої Жовкви, там направду є на що подивитись. щодо винаймання авто, минулого року дізнавалась ціни для своїх друзів з Москви, то навіть для них то було дорого не знаю, може щось і змінилось, але навряд.
У Золочівський, Підгорецький та Олеський замки можна з'їздити за 1 день, якщо автівкою. У Золочівський - по Тернопольскому шосе, потім у Підгорецький, Олеський, а Київським шосе повернутися.
Про всі не скажу, а от по Олеську Музей "Олеський замок" Краєзнавчі Історико-архітектурні | Львівська область 80533, Буський район, смт. Олесько, вул. Замкова, 34 Тел.: (03264) 2-51-93, 2-51-84, 2-51-95 Завідувач: Соломко Роман Петрович Відчинено: Вт – Пн 10:00-16:30, Сб-Нд 11:00 – 16:30 подзвони спитай...
Скажите, а можно успеть приехать во Львов, успеть выпить каву с форумчанами и смотаться в какой-нибудь замок.. И всё за один день? Я на первые выходные июня приезжаю во Львов-- Так хочется всё увидеть!
Можна. Замки працюють переважно з 10 год до 16, але найкраще приїхати ще до 10 години, десь так о 9:40 і трошки почекати до початку роботи музею-замку, а то потім важко "пробитись" крізь групи - всі записані "в чергу" ще за декілька днів до самої екскурсії. В Золочівський замок теж краще телефонувати декілька днів наперід, аби записатись на екскурсію - тел. (03265) 43385. Близько 15:30 не варто їхати до Олеського чи Золочівського замків - можуть сказати, що запізно і просто не пустять. Краще вкластись до цього часу, хоч офіційно замки працюють до 16:30. Підгорецький замок зачинений - на ремонті, тож зможете погуляти тільки у парку і довкола замку. Якщо приїдете у неділю і якщо пощастить, то можете ще попасти у Підгорецький костел, який є навпроти замку - дуже гарний всередині.
Плюс свіржський. Львів - Свірж-Унів(монастир)-Золочів-Підгорецький монастир-Підгорецький замок-Олеськ-Львів. За 1 день.
Раджу поїхати в наскельний замок-фортецю Тустань, яка розміщена в с.Урич. Ось опис цієї фортеці: http://skole.com.ua/uk/skole-region/24-urich/72-tustan.html А тут фото: http://skole.com.ua/uk/gallery.html?func=viewcategory&catid=20