Читав рік чи два тому в "За Рулем" порівняльний тест. ASX на грунті та на снігу здався першим. Перегрів муфти повного приводу, перегрів варіатора (який ідіот ставить його на кросовери?) А може навпаки: кросовери і позашляховики змусять реєструвати у військкоматах.
Рассматривал перед НГ. Тест драйвил. Хороший аппарат. Но что-то салон мне не очень понравился. не получилось усесться привычно, чтобы левая рука на дверку опиралась и рулить удобно было. Взял Хонду ЦРВ - немного нос длинноват, но это дело привычки.
Я би на дорогих не зациклювався, взяв би недороге брендове. Але і не надто "но нейм" масло за копійки, просто дешевших марок. Воно дуже часто ітак все з однієї бочки.
Два моменти. За рулем - не вартий довіри. Все - замовне. АСХ... що він робить в темі про позашляховики? То, як на мене, таке собі, миле дамське авто, для тих, кому бракує на Черокі, Кукурузери і т.п.
Наскільки я пам"ятаю, був порівняльний зимовий тест нового Форестера, Пежо 3008, ASX і ще чогось. Пежо і ASX програли за всіма показниками.
Якщо паркетник потрібен не тільки для їзди по бордюрах, то треба тверезо підходити до схеми трансмісії. Приклади: 1. Suzuki Grand Vitara: Постійний 4х4, понижайка 1:2, блокування міжосьового диференціалу, механіка або гідроавтомат. "Доросла" машинка. 2. Subaru Forester (1): Постійний 4х4, понижайка 1:1,45, віскомуфта, міжосьового диференціалу, механіка, дуже рідко - автомат без понижайки. 3. Subaru Forester (2): Інтелектуальне підключення повного приводу, автомат, без понижайки, без міжосьового диференціалу. Кажуть, що ця версія на трасі більш економічна, ніж (2). 4. Більшість кросоверів: Інтелектуальне підключення повного приводу, примусове підключення повного приводу, механіка /автомат, без понижайки, без міжосьового диференціалу. Під автоматом мається на увазі гідротрансформаторний. Останні версії Nissan X-Trail в масі використовує варіатор. Бачив у росіянина комплектацію "дизель+гідроавтомат", але її ще треба пошукати.
Така собі машинка для міста і міста-села. Більше жіноча, ніж чоловіча. Не для мандрів - трусить сильно, багажник маленький. Кліренс пристойний. Є комплектація 4WD+автомат. Огляд назад нормальний. Недоліки: для високого і широкого водія неоптимальні регулювання сидушки; крутний момент на низах недостатній, щоби видряматись на пагорб по грунту. Хоча з автоматом можна спробувати; передній бампер низький як для лісу/рибалки. У тій же ціновій категорії - Daihatsu Terios, більш доросла машинка без недоліків SX4 (за винятком тяги). Не катався, нічого свого не додам.
Справа в тому, що у двох Daihatsu Terios, які я постійно бачу, настільки страшненькі власниці, що за тест-драйв змусять розплатитися натурою. Будете в Києві, підкажу. Заодне й покатаєтеся.
Дуже рекомендую КІА-СОУЛ, НІСАН-ЮК, ДАЙХАТСУ-ТЕРІОС........ ---------- Додано в 01:18 ---------- Попередній допис був написаний в 01:09 ---------- Найкраще використовувати мастила, які почали заливати виробники. Мастила можуть кусатися між собою( бути не сумісними ). Але це все дрібниці у порівнянні із свавіллям на нашому ринку ( суцільні підробки ). Я живу у Львові і багато моїх знайомих регулярно їхдять до Польщі - у них ринок більш захищений і привозять мені мастила та інші дрібнички. Переконався - якість висока.