УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Відповідь: УПА

Еще раз повторю. Везде правда и неправда перемешана. Второе - зверства были и там и там, со всех сторон. Иногда те же приписанные факты двигаются с одного "виновного" на "другого". Но только современная одна сторона использует "вы", "ваши", " НКВД=москали=русские" (с последним вы радостно согласились).

Я вот, иногда думаю, а чтобы вы делали, если бы москали, русские и Россия бы пропали, вот вдруг... Где бы СЕ нашли бы себе применение ? Я думаю нигде. Да и сейчас толку мало. Идите и дальше учите цитатки про руссификацию, про вечный гнет, и невезуху и древнюю трипольскую культуру.

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Все,дискусію припиняю.
    В нас кажуть:"Говори до гори,а гора горою".
    DIXI.
    Всі відповіді в темі УПА

• Подобається Подобається x 2
  3. Чернобылец

Это правильно. Но главное так и не заметили, или не хотите замечать приравнивание и оскорбление всех, кто с вами не согласен. Моего чувства юмора уже не хватает на " "вы", "ваши", " НКВД=москали=русские".
    Подтяните "уши" и приложите на лоб "холодное" и вперед. :) ПО анекдоту.

"Вроде не бездельники и могли бы жить
    Им бы москалей бы взять и отменить."

Серьезные люди по ночам с факелами не ходят. :)

4. Romko

Ті,хто вимордував мою родину,наш народ і ті,хто розділяє їхні погляди і стає на їхній захист, ніколи не стануть своїми,хто б що не говорив.
    Це по перше.А по друге,я не йду на московський,донецький і т.д. форуми зі своїми одкровеннями.Я в себе вдома.
    Нарешті поясніть звідки ви притягнули цю "мою" цитату.

• Подобається Подобається x 2
  5. Чернобылец

Вот ссылочка.

http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=145814#post145814

Отвечаю. :)

Ті,хто вимордував мою родину,наш угрофинский народ русифицировал, (украинизировал ?) кириллицу и христианство огнем и мечом, і ті,хто розділяє їхні погляди і стає на їхній захист, ніколи не стануть своїми,хто б що не говорив. :)
    Как пафосно, я, мы, народ, все они... плохие, мы одни хорошие, нас мучали, они все, недомучали. Они все русские, ну не все, есть тасм еще Есенин - пьяница, а остальные так и ностальгируют, как опять на триста лет изнасиловать. Ночами спится ?

История не имеет сослагательного наклонения.

Це по перше.А по друге,я мир изменился, спасибо Биллу Гейтсу. Тот кто не понимает, мне того жаль. Я в себе вдома. Где бы он ни был, спасибо глобализации. :)

Ну и третье. Вас накачали ненавистью к прошлому, которое никто здесь не оправдывает. Девать его некуда, вот вы и бросаетесь на современных. Эта ветка про РОссию смешна с этими потугами на поиск отрицательного. Вот Бен Ладен такой же ИМХО. Начал с одних продолжил с другими. Выход ненависти надо было провести.

И четвертое. У всех ваших единомышленников странное выпадение времен после УПА. Чего, ничего не было ? У меня с ЗУ в общаге, друг 5 лет прожили в одной комнате, один с Тувы. Полковник своих друзей в пример тоже приводил. Что они тоже враги вам по духу?

И пятое. Я тоже за независимость голосовал. Как и многие другие, кого сейчас называют "пятой колонной" и "агентами Кремля".

И шестое. Кто не может просто на людей смотреть, что они из себя представляет сам по себе вне зависимости от национальной принадлежности, сам по себе изолируется. Проверено.

6. Patrick

Patrick Well-Known Member

Чернобилец, а ви , що пропонуєте? Для дружби між народами.
    Історія в нас така... З ваших сторін приходили і нас мордували. А ми боронилися.
    Хочете виглядати цивилізовано , то і відносіться до нашої історії відповідно.
    УПА <-> Росія. Таких антагонізмів в світі є багато.
    Один з них, ІРА - Вел.Британія - думаю цивилізоване вирішення проблеми. Звідки і треба брати приклад(в першу чергу , вам)
    Джері Адамс є депутат Бритійського Парламенту, а CD з піснями ІРА вільно продаються в Лондоні в муз.магазинах.....
    але , що тут говорити...

P.S. ... добре Ромко сказав :"Все,дискусію припиняю.
    В нас кажуть:"Говори до гори,а гора горою".
    DIXI.
    Всі відповіді в темі УПА"

• Подобається Подобається x 1
  7. Romko

По моєму випали з часу якраз такі,як ви,що ніяк не можуть зрозуміти,що у нас теж є свої пріоритети,своє бачення світу.Де ви чули,що я ненавиджу Росію,чи росіян?Я ненавиджу імперські замашки Путінської кодли
    Тут гарно висловився на сусідній гілці пан НОТОЦО.Дозволю процитувати
    Нехай мене Левандівка простить за плагіат,але скористаюсь,бо до вас це стосується ще більше,ніж до інших.

• Подобається Подобається x 3
  8. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Так! Для особліво нє понятлівих!
    1939 рік. Об"яднання ЗУР з УРСР (закулісну політіку пропускаю)
    Зустрічають Червону армію на західній Україні з хлібом і сіллю.
    1939-1941. Комуністичний режим примудрився депортувати з західної України 1 млн. 200 тис. населення. Десятки тисяч закатовано в буцигарнях. Не кажу вже про масову колективізацію, русифікацію і т.д.(Факти підтверджені документально).
    Це за неповні два роки! Як повинно віднестись до цього населення! Логічно, що на початку ВВВ німецькі війська були зустрінуті з квітами. Тим паче, що мета (боротьба з комунізмом) імпонувала західнякам, які цей комунізм відчули на собі.
    1942-43 роки. Фашиська Германія показала себе ще краще чим СРСР. В цій ситуації залишався тільки один віхід- збройна боротьба. Організовується УПА. Офіційно УПА заснована 14 жовтня 1943 року але це є дата об"єднання. Розрізнені загони почали боротьбу на кінці 41 початок 42 років. УПА воювало на два фронти. Хоч є приклади багатьох вдалих військових операцій разом з червоними партизанами. Після закінчення війни УПА і далі вела боротьбу за незалежність України.

Це цілком логічна поведінка. Пани ОПОНЕНТИ! Ви з цим не згідні?

9. Romko

Не поможе...Тут,на цій гілці це не один раз цитувалося і мною і іншими,але..."Говори до гори,а гора горою"

10. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Я це зрозумів! Абсолютне ігнорування історичних фактів. Логіки розвитку людства. Заперечення права націй на самовизначення.
    ТЯЖКО спілкуватись!

11. zenyk

zenyk Well-Known Member

....і я тільки про те і думаю....і не просто думаю - мрію!...
    Тут Вас цілком підтримаю: +1! :y:

12. Danilo

Danilo Well-Known Member

Пане levandivka, з задоволення перечитав статтю, хоч для себе не багато нового знайшов, але приємно що такі статті пишуть і люди їх читатимуть. Особливо російськомовні, у яких немає привитої агітаторами стійкої відрази і є звичка замислюватись та аналізувати.
    А де ще статті І.Лосєва, не підкажете, там на тому ресурсі не знайшов.

13. galickii moskal

galickii moskal Well-Known Member

По поводу этого сайта Чернобылец уже высказался от себя добавлю что есть раздел листовок которые по понятным причинам приводятся в сокращенном варианте, полные варианты в сети тоже можно найти, так что идеологические купюры они присутсвуют как сейчас так и раньше.

Это смотря про что они рассказывают, никто вам про то что он евреев здавал немцам или служил полицаем рассказывать не будет ни про себя ни про соседа и тот кто прятал евреев или помагал красным партизанам тоже кричать об этом не станет. А чужому человеку раскажут про то как мертвых хлопцев из лесу привозили как колхоз организовывали.
    Это то же что с людьми которые сидели они не любят делится
    впечатлениями. Вот Ющенко яркий пример такого случая, что то ему отец из своего быта в плену рассказывал, а тем чем не надо видимо голову сыну не забивал. А потом как выяснятся стало что история очень мутная должна была быть, знал бы Ющенко об этом больше думал про то что рассказывает.

Додано через 11 хвилин
    Это нету смысла коментировать это видимо из той же статистики, что и 10 милионов жертв голодомора.

Вы смешиваете все в кучу настроения населения и историю УПА. И то что в ЗУ жили евреи которые с цветами фашистов не встречали, поляки которые не воевали в УПА и украинцы которые по разному относились к тем же немцам в Галиции и в остальной Украине.
    Это то же самое что и с репресироваными одни политические другие криминальные одни воровали из за голода другие потому что плохо лежит.

14. Danilo

Danilo Well-Known Member

Де зв'язок з УПА? Чи це для Вас одне і теж саме?:)

Далебі, метрополит Шептицький ховав по монастирях євреїв, за що вони й досі вдячні. Пошукайте у мережі, якщо не чули про це.

Не зовсім так. В'язні НКВС дійсно були мовчазливі, налякані тим що можуть легко потрапити знов до того ж місця звідки вийшли. А виходили не багато звідтам...

Яка там історія, десь брехні начиталися, чи що?

15. Romko

Та для вас,таких хороших мільйончик туди,мільйончик сюди - "ето ж такая мєлочь!Развє ж ето люді?"

16. Danilo

Danilo Well-Known Member

— П р и й м а й л ю д і ш е к!.. Л ю д і ш е к п р и в і з!.. — вимахував
    шелихвіст паперами весело. Так, ніби здавав худобу чи крам.
    Цю формулу Андрій чув уперше, і йому неприємно різнула вона вухо. Він знав добре
    історію «государства російського» і знав добре, хто й коли називав людей
    «людішками». Це формула часів Івана Грозного з його опричниною.
    Бач! Володарі йдуть в історію! Змикають порваний її ланцюг. Цим словом «людішкі»
    змикається дві епохи. І робиться це свідомо, бравурно, цинічно.
    Сад Гетсиманський - Іван Багряний

17. zenyk

zenyk Well-Known Member

Ви вважаєте, що фірму Мерседес чи ВМW також треба засудити за співпрацю з німецькими фашистами? адже це їхнього виробництва танки, літаки та інша техніка знищувала борців з фашизмом. Мало того - ці фірми, як і багато-багато інших (Опель, Пежо і т.д.) отримували чималі доходи від продажу (!) фашистському війську техніки!

18. Danilo

Danilo Well-Known Member

Це до мене питання, щось не так зпрацювало, я того не писав. То в Galamoskala питайте.:)

19. zenyk

zenyk Well-Known Member

ні, вибачайте. Не до Вас.
    ...шось дійсно не так спрацювало а я й не зауважив....

20. galickii moskal

galickii moskal Well-Known Member

Связь тех кто служил в полиции с УПА самая прямая, они пополнили ряды УПА когда ОУН дала такой приказ, про евреев как врагов это в листовках ОУН и в програмных документах времен начала войны.

Я про это слышал, а говорил к тому что люди перед посторонними своими подвигами не хвалятся ни хорошими не плохими особенно это не принято в Галичине среди старшего поколения.

Говорю это по опыту общения с теми кто сидел сейчас, людям об этом говорить неприятно.

http://news2000.org.ua/print?a=%2Fpaper%2F10044 было пять частей статьи по названию можна найти остальные "Пять войн Андрея Ющенко"

Я считаю что что фантастические цифры обсуждать не стоит если человек в это верит я его разубеждать не собираюсь, а если просто поинтересуется сколько всего населения было в той же ЗУ то поймет какая это глупость, с голодомором тоже. И с погибшими под Крутами таже проблема в могиле 17 человек, а в легенде 300.

А вы считаете что они могли поставлять технику красной армии или англичанам. :)

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)