УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: УПА

Що, Майку, не вписується у концепцію ісключітєльной врєдності націоналізму? :p
    От і я пропоную не скидати чєловєчєскій фактор...
    А от Ваш висновок "хай точиться віками людовбивство"?..:scare:

2. Mike

Mike Well-Known Member

Навпаки, аж занадто добре вписується. Нація нації - ворог.
    А ви почитайте, Левандівка, того Сергійчука, почитайте, і про Петлюру, і про єврейство, і про "народні підготовчі акції" :)

Це не мій, це його висновок, Левандівка :)
    Ось ще його цитатки:

...причиною українських голодоморів було роз’єднання національно-демократичних сил та неукраїнська влада...
    ...Всебічне вивчення документів однозначно свідчить: уряд УНР, очолюваний Петлюрою (як і армія, якою він керував), не має ніякого відношення до організації єврейських погромів. Навпаки, саме Директорія із самого початку присікала погромників. А якщо ми спробуємо розібратися з причинами погромів, то обов'язково переконаємося: вони були на руку супротивникам української державності і виникали кожного разу, коли Україна заявляла про самостійний шлях розвитку...Організували їх ті, хто за часів Скоропадського, відповідно перефарбувавшись, засіли у владних структурах і військових частинах, залишаючись насправді супротивниками української державності...
    ...

Ось його дії - "На лекціях у Харківському національному педагогічному університеті ім. Г. Сковороди та Харківському національному університеті ім. В. Каразіна було представлено нові праці історика, останні з яких присвячені діяльності в Західній Україні псевдо-боївок ОУН-УПА і ліквідації Української Греко-Католицької Церкви.
    Усі охочі могли придбати більше 15 різних книжок автора, безкоштовно отримати патріотичну літературу і газети від молодих націоналістів."
    http://www.ukrnationalism.org.ua/news/?n=2272

А між тим добре відомо до чого ведуть партійні "історики" :) - до історії партії, чи не так, Левандівко? :)

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

а може таки люди? керівник - лише один, ну, з десяток... А далі - ніби вже люди йдуть? ще й Марк Твен відзначав цю цікаву особливість людського стада - спершу воно зневажливо смієтьсяя з горлопанів, потім поволі починає прислухатися... а потім в єдиному пориві йде на "справедливу" різню, і бьється попервах з фанатичним героїзмом... І лише після значних втрат та лихоліть спадає полуда з очей, і ті люди, що складають народ, починають задумуватися - що ж то ми накоїли?

4. REDevil

REDevil миється в бані

Львів’яни відповідають: а що зробив Жуков для України що йому треба поставити пам’ятник? Такого п. ніколи не було у Львові. Живете в Україні - поважайте її і національних героїв ірідну мову, неподобається їдьте в Росію. той тракторист напевно був жидом і горіти йому в пеклі.

5. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

пекельним жаром повіяло :)

я вас підтримую.

6. Оля

Оля Старожилка форуму

У боротьбі зі жидами і неграми? ;)

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Знаєте, "адназначна" буває лише у Жиріка і К. Діяльність Жукова оцінювати "герой/злочинець", "зробив/незробив"???
    Є в Жукова і заслуги, і провини перед українським народом. Пропоную облишити. = як і національність тракториста :agree:

Анекдот в тему "тракторист".
    Надумав Абрам заробити грошенят, поставив в пустелі на караванному перехресті ятку "Вода". Але перший караван пройшов, без всякої уваги. Другий...
    До третього Абрам вискочив з ятки і кричить:
    -Вода! Недорого вода!
    Караванщик подивився, та пішов далі:
    -Євреї в пустелі? Ні, це міраж...

Анекдот №2.
    Послали єврея на практику, на будівлю. Прораб йому командує:
    -Візьмеш лопату, викопай отут яму...
    -Добре, дайте лопату з моторчиком...
    -де ти бачив лопату з мотором?
    -а де ти бачив єврея з лопатою? :crazy:

Треба пояснювати?
    1. Не міг бути єврей трактористом!
    2. Обережніше! На ЛФ розпалювання національної ворожнечі заборонене.

8. Danilo

Danilo Well-Known Member

Згоден, не можна розпалювати. Це дуже небезпечна справа. Мер Харкова Добкін - єврей. Він навіть на еврейському сайті робив різьки заяви про УПА. Прикро що людина цієї нації така недалекоглядна. Заради грошей та впливу робить заяви про неіснуючі події, тим самим провокує ненависть, та не дай Боже хтось постраждає в результаті.
    Вуха стирчать в ції історії з провокацією у парку Харкова знову з Росії. Чорний прапор Евразийского Союза Молодёжи (ЕСМ).
    Краще б Добкін продемострував хто справжній господар у домі та вирвав ти вуха наче бадилля.

9. vasili

vasili Well-Known Member

Роман "Дефіліада" Василя Кожелянка Аннотация: Гитлер заключил более тесный союз с Бандерой. Бандера собрал в помощь немцам милионную украинскую армию. В результате Советский Союз разгромлен. 7 ноября 1941 на Красной площади состоялся парад победителей -- союзников по антисталинской коалиции -- войск Германии, Украины, Италии, Румынии, Хорватии, Венгрии и т.д. Роман вышел во Львове, на украинском языке. Прочитать или увидеть роман нам пока не довелось, но он представляет несомненный интерес для нашей темы, поэтому упомянут здесь. Предоставим слово критикам (хотя полагаться на их мнение - дело неблагодарное). Большинство критиков склоняются к тому, что "Дефиляда" -- изящное издевательство над теми националистами, которые до сих пор наивно верят, что в случае германской победы Украина стала бы независимым и могущественным государством. И забывают о том, что Гитлер использовал бандеровцев или ту же РОА лишь в качестве временных союзников -- в будущем "тысячелетнем Рейхе" всем славянам была уготована участь рабов. В романе присутствуют пародийные и юмористические элементы. Оказывается, Штирлиц -- это украинский разведчик Максим Исаченко

10. lotr_an

ні п. Оля якщо ви замітили на іншій гілці я пробував остудити трохи шановного, вже тепер, як бачу, забаненого Чортика.
    Навіщо скажіть нам українцям боротися проти жидів як їх і так товчуть без нас?
    Навіщо нам українцям боротися проти негрів як їх не є так багато ще в нас, тай расистів у нас достатньо (не обовязково українців)?

11. vasili

vasili Well-Known Member

1.Сторорежимні гасла - бєй жідоу спасай Расєю!
    2.Чорнопиких теж ображати не раджу, вони в наші Університети добрі грошеки ін"єкцюють.
    Ще - тим більше шо нацменшини добре себе зарекомндували у фолькльорі.

12. lotr_an

ет ідея хороша проте мета безглузда (с) :)

13. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Допоможіть з аргументацією

Тут така справа- на Харківському форумі в суперечці про УПА зайшла мова про Нюрібергський процес і задки в ньому про УПА. Здаєтся я десь читав що Сталін вимагав засудити УПА , але міжнародний трибунал не зробив цього. Але извідки ця інформація я не пам"ятаю. Будьласка якщо хто володіє подібною інформацією допорможіть будьласка.

14. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Відповідь: Допоможіть з аргументацією

Сталин не мог ничего просить на процессе по одной простой причине. Его там не было. Был главный представитель от СССР украинец :) Руденко - государственный обвинитель.

И вообще, не занимайтесь эгоцентризмом. Движение УПА было не единственной проблемой, стоящей перед СССР в 1944-1946. Причем, по большому счету проблема была решена одной крупной депортационной акцией в размере 208 тыс. человек с Западной Украине в 1944-1945. После этого крупных выступлений не было. Их собственно по большому счету, вообще не было. Кстати, исходя их этой цифры вы увидите, уровень поддержки УПА населением ЗУ. Советская власть ведь выселяла не только членов УПА, но и всех сочуствующих. К 1945 г. НКВД уже определилось. А теперь возьмите эту цифру и разделите на численность населения ЗУ в 1944-1945 гг. Поляков можете вычесть, они уж никак после волынской трагедии не могли поддерживать.

Я привел только факты. Эмоциональная сторона и отношение к этим фактам я намеренно оставил за скобками.

Кстати. ПОсмотрите фильм "Нескоренний". Начало фильма. Щухевич и его связная, под видом учителей со Львова отдыхают в санатории в Одессе. Очень примечательное начало. :)

15. lotr_an

так щось з УПА на індивідуалізм перейшло. Хоча були в мене вродині і Січові Стрільці і воїни УПА.

16. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Я Ви гідно вшановуєте? Яким чином?
    При загрозі існуванню України підете за неї боротися?

17. lotr_an

я грішний син своєї мами
    пяний гріхами (с) Скрябін

чесно сказати не знаю. мені страшно. на словах може кожний...

Мій брат був гідним наслідником козацької, стрілецької крові моїх батьків. Він загинув. Його вбили. А мені страшно

• Подобається Подобається x 1
  18. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Не бійтеся - страх руйнує особистість. Я би на Вашому місці, маючи таких славетних родичів, брала приклад з них і мужньо з думкою про них йшла по життю.
    Ви не один! Ми з Вами, морально як мінімум!

19. lotr_an

дякую.

не хотів в вас викликати жалю до себе. мені просто дуже сумно коли його згадую.

20. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Вообще, как я вижу отношение к УПА у некоторых, идет не на смысловом, а генетическом уровне.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)