УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

Відповідь: УПА

чомусь воювати почали не одразу...

2. duncan

дуже цікаво!..
    різниці між комуно-сталінізмом і сучасною україною ви не бачите?!!

3. duncan

демагогія, пан пєрєсвєт...
    не проти своїх граждан, а проти тоталітарного чужого українцям режиму...

4. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Пупер! Вот меня не устраивает существующая власть на Украине, много горя она принесла мои близским и родным. Я по вашему непременно должен стать на путь военного конфликта с этим государством?

Пупер, УПА же боролась не с какой то непонятной властью, УПА боролось с людьми, которые эту власть представляли. УПА боролось с существующим государственным строем. Каким бы хорошим или плохим он не был бы, но это никак не оправдывает действия УПА.
    В этом случае действия эмигрантов, которые уехали из страны для меня более приемлимы нежели открытый конфликт, независимо от того под какими идеями и лозунгами он велся.

5. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Пупер, ну как можно говорить о "тоталитарного" (этого не было) чужом для украинцев режиме, если 80% украинцев этот режим строили, защищали его от врага?

6. duncan

конкретніше...
    якого горя?...
    податки збирають?..

7. duncan

почитайте платона ("держава")...
    для мене "ясєн пєнь" зрозуміло, що до абсурду доводити не треба: людям дали багато чого на початку 20-их...
    і (зізнаюся), якби не було сталінізму (брежнізму), то я би не ненавидів комунізм і все, що з ним пов’язане...

так, 20-і роки — розквіт української культури...
    а 30 — СМЕРТЬ!..
    40-і — біль україни, 50-і — туга... 70-і, знову біль...

і не кажіть, що ви не розумієте про що я...

8. volk

volk Well-Known Member

По частині першій. Якщо нікому події, пов"язані з УПА, на Сході не потрібні, і зводяться до негативу, то хто як не самі западенці мусять знати правду, як мінімум для себе самих. Але я хочу застерегти, - негативу було набагато менше, ніж декому хотілося б. Одні лише спецгрупи МГБ чого варті, і це лише те, що відоме достеменно. А скільки ще таких невідомих "неопровержимых фактов", про які мовчать архіви...
    Я мав на увазі ріст знань западенців не лише про УПА, але й про те, як відбувалася боротьба з більшовиками на сході в 17-20роках.

По частині другій. В мене закралася підозра, що Вам душу гріє факт того, що УПА не були "святими". :) Ну то й нехай, я цілком не мав наміру Вам дорікнути, бо вважаю що форум - це місце спілкування, лікбез в деякій мірі, але не вечірня школа. Якщо Ви вважаєте, що можете осуждувати УПА, виходячи зі своїх знань і переконань, то я не вважаю можливим для себе цього робити, - я не був учасником цих подій. Тому для мене важливіше пошук істини, ніж суперечка з черговим "істориком". І Ви мене в цьому спонукаєте до цого. Все.

• Подобається Подобається x 1
  9. volk

volk Well-Known Member

По частині першій. Якщо нікому події, пов"язані з УПА, на Сході не потрібні, і зводяться до негативу, то хто як не самі западенці мусять знати правду, як мінімум для себе самих. Але я хочу застерегти, - негативу було набагато менше, ніж декому хотілося б. Одні лише спецгрупи МГБ чого варті, і це лише те, що відоме достеменно. А скільки ще таких невідомих "неопровержимых фактов", про які мовчать архіви...
    Я мав на увазі ріст знань западенців не лише про УПА, але й про те, як відбувалася боротьба з більшовиками на сході в 17-20роках.

По частині другій. В мене закралася підозра, що Вам душу гріє факт того, що УПА не були "святими". :) Ну то й нехай, я цілком не мав наміру Вам дорікнути, бо вважаю що форум - це місце спілкування, лікбез в деякій мірі, але не вечірня школа. Якщо Ви вважаєте, що можете осуждувати УПА, виходячи зі своїх знань і переконань, то я не вважаю можливим для себе цього робити, - я не був учасником цих подій. Тому для мене важливіше пошук істини, ніж суперечка з черговим "істориком". І Ви мене в цьому спонукаєте до цого. :) Все.

10. duncan

пан волк, хочу звернути вашу увагу, що упа, так само як і все, що пов’язане з українським викликає незадоволення у панства, яке не проживає в україні...
    це може говорити про багато що: про нелюбов до україни, про злість до українського, про страх, що українці будуть поводити себе так само, як росіяни — що ніякої російської мови не існує, що це лише якесь непорозуміння, що ніякої росії ніколи не існувало, а це тільки потуги українців тощо...

11. Mike

Mike Well-Known Member

Цікаво. Скажіть, а якщо зберігши логіку викласти це отак:
    "Якщо Ви вважаєте, що можете осуждувати НКВС, виходячи зі своїх знань і переконань, то я не вважаю можливим для себе цього робити, - я не був учасником цих подій." ? Може щось із логікою? :)
    Звісно, судять політиків завжди політики (наступні), виходячи зі своїх політичних амбіцій. Це стосовно "переконань" :)
    А стосовно знань можу тільки зауважити, що їм дуже заважають ці самі "переконання" (і якщо хтось вважає, що так воно тільки на сході, а захід суцільно об`єктивний - то чергова пастка).
    Ви ось писали 1, 2, 3...
    Давайте.
    1 ...УПА - національно-визвольний рух, повстанці, панимаеш ли...
    2 ...Бо хто, як не вони ставили на меті здобуття незалежної української держави, - не якоїсь "федерації", чи "автономії", а саме повної незалежності...

А як щодо УПА - армія ОУН (як НКВС - армія КПРС) ?

3 Обстановка, в якій знаходилась УПА, вимагала АДЕКВАТНИХ дій з її сторони. Тоді був час, коли дії німців, поляків, чи радянських були однаковими. Довкола УПА знаходилися агресори, які ішли на все задля досягнення своїх цілей, і звинувачувати УПА в "неморальності" м"яко кажучи, не доречно.

Тобто, якщо до вас матом, то й ви матом - тоді відповідь не є мат? :)
    Але ми ж знаємо, що злочинні дії було засуджено, а які ще ні - треба засудити, бо інакше будемо мати знов "партійну логіку".

4 Завжди в явищі існують люди, природньо. То, звинувачуючи того ж Шухевича, який змушений був крутитися між двох вогнів, чому не звинувачуєте керівників ГПУ-НКВД?

Звинувачувати треба не Шухевича та Бєрію, наприклад, а засуджувати конкретні дії Шухевича та Бєрії, тоді це нарешті буде не схоже на типову війну ідеологій.

5 Агресія йде від незнання, і упередження. Я впевнений, що багато хто, особливо на сході, практично нічого про УПА не знає. Для них ОУН, УПА, поліційні батальони, сс Галичина - "то є всьо одно". Але вони й про НКВД-МГБ не знають нічого. Простий тупий популізм.

Агресія не може йти від незнання :), скоріш від низької культури.
    Але, як на мене, тут дуже просте питання - агресія йде від ідеологій, обох. Бо брешуть обидві. І це ще тільки одна причина бажаності найскорішої від них відмови.
    А масове знання потрібне, але зараз нема неупередженості, бо політики активно спекулюють, тому, нажаль, самотужки :)

12. Полковник

Полковник миється в бані

Ну, ну, и сколько (в процентном отношении) у Вас опонентов из панства, не проживающего в Украине? Только, как всегда, не убегайте от ответа, подсчитайте! Хотя, раз Вы были троечником в школе...:confused:
    Но, может родителей попросите?:D

13. duncan

ці всі аргументи просто чудові!.. але...
    ці аргументи чудові тоді, коли мова йде про суперечку у парламенті...
    про боротьбу "меншовиків" і "більшовиків"...

але не про те, коли країну намагаються знищити фізично...

14. Mike

Mike Well-Known Member

Це ще що розуміти під "країна" :)
    Людей просто намагаються утримувати в "учора", кому який наркотик потрібно - колють, а їх у нас два як відомо. Головне, щоб не прокинулися та не побачили дійсність, а дійсність - розподіл майна держави по конкретних прізвищах, тобто гроші. "Нічого особистого", як кажуть у деяких фільмах :)
    Це ще що розуміти під "країна" :)

15. Полковник

Полковник миється в бані

Кто, кто намагается?
    Пупер, а на мой предыдущий вопросик всё-таки не ответите?
    Как всегда?

16. Марина

Марина Well-Known Member

Пересвет, я думаю (вернее я сужу из ваших рассуждений). Вы ничего не знаете про УПА или знания что Вам подавались - односторонние. Более того я могу смело сказать, что и Наше государство не заинтересованно в публикации истории Украины как таковой а не части, республики и т.п. И именно это проблема. Я советую Вам для поверхностного ознакомления полистать подшивки или по крайней мере зайдите на сайт газеты ЗЕРКАЛА НЕДЕЛИ .Если Вас действительно интересует , почитайте:
    http://www.zerkalo-nedeli.com/nn/show/569/51557/
    http://www.zerkalo-nedeli.com/nn/show/387/34310/
    http://www.zerkalo-nedeli.com/nn/show/411/36131/
    http://www.zerkalo-nedeli.com/nn/show/502/47025/
    ---Наверное достаточно.
    Но мне кажеться,что Вы читать НЕ БУДЕТЕ.

17. Полковник

Полковник миється в бані

Правильно, Пересвет, и не читайте - чушь полная, я почитал немного.
    Марина, а вот если без лирики, а конкретно фактами и цифрами обрисовать деятельность данного подразделения? Слабо?

18. roman

roman Member

19. Mike

Mike Well-Known Member

Дуже гарно б було, майже нереально :), щоб історію писали с позиції людини, а не ідеї. Тобто, історію України - для нинішних українців (громадян України), а не чийогось тлумачення загального бачення всесвітнього розвитку:) бо проходили :)
    А відтак це неможливо - чому б не написати правду? :), об`єктивну, для усіх народів... Бо це ж два сторіччя тому можна було щось приховати і "зробити" націю, зараз навряд чи це вийде.
    Але що тут не пиши, "письменники" сидять нагорі - то ж хай живе найправдивіша у світі історія! :)

А ось що справді образливо, то те, що при таких обсягах, населенні та географічному становищі, тобто початкових умовах, так бездарно себе поводити... І на кого звернути? на історію?

20. duncan

пан майк, а відколи таке можливо?...
    ще латиняни говорили "... горе переможеним"...
    історію пишуть переможці...
    романови ж переписали історію під себе? ;)

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)