УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MARTINI

MARTINI Administrator Staff Member

Відповідь: УПА

Можна і не в приват. Якщо це вже викладалося на форумі, то я пропустив, нажаль. А на цій гілці воно буде доречно

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

1. (і дуже суттєве) Як на мене, дуже "зле пахне" Ваше формулювання наших позицій. Так формулює канал ОРТ образ Желєзного Буратіно: з одної сторони архангел (без згадки про дуже брудні сторінки біографії), з другої сторони - пузаті бандити з біг-маками у зубах (замість кетчупу - кров польських дітей).
    Пропоную облишити формат дєдушкі Корнєя Чуковького "нє ходітє дєті, ви во Львов гулять"...:cool:
    Я вважаю бандерівців (і не оцінюю як "сидевших в схронах, набитых амуницией и боеприпасами, щедро подаренными немцами, стрелявших из-за угла в спину и только по ночам"), вважаю борцями за свою землю, за свою хату, за свою родИну, на своїй землі. Боронили, як могли, чим могли, і як вміли...
    А збройні сили (разом з усією структурою) Гітлера і Сталіна...
    Вірно, окупантами.
    Росіяни вважають інакше?
    А в чому проблема, Візарде? На здоров'ячко, вважайте!
    Якщо завтра у Москві, на будинку де він проходив вишкіл у якійсь структурі ЧК ;) , почнуть встановлювати дошку "Тут працював відний дєятель органов", або "у цьому домі завербували Ніколая Кузнєцова"...:D
    Я галасувати сильно не буду (в Москві вистарчає людей зі здоровим глуздом і совістю). Більше того, я не піду на форум.москвапорт.ком сперечатися з моск..., тьху, з москвічами, аби навчити їх правдивій історії государства Російського (най собі вар'юють, а дошку бронзову, рано чи пізно самі на брухт вкрадуть).
    Як там Гуцул-хуліган співає?
    Будьте чемні, мо@@@і, я вам всьо прощаю.
    Ані я, ані родина, вас тут не чекає.
    Маєм Київ ми, столицю, Україну-мати
    І не треба, мо@@@і, нам тут заважати.

Доречі, про могили... На Холмі Слави лежить багацько людей і один мій родич (по лінії сина). Ніц з тою могилою не стається. Бо вони не належать до одіозних персонажів совєцької міфології, вони не напаскудили так місцевому населенню.
    Треба ту різницю розуміти і не займатися ідеологічними боями зі спортивного інтересу ("а хто, свіженький-молодий-гарячий влізе?).
    Прикро, коли гілку перетворюють у 115 раунд на рингу.

• Подобається Подобається x 1
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Как раз в "сталинский проект" я и не верю. А вот процессы, которые происходили последние десятилетия на территории современной Украины, причины отличия галичан от других украинцев описаны правильно. Просто материал авторы систематизировали. Система, она, знаете ли, многого стОит!;)

4. Відповідь: УПА

Хм... что, у Wizarda разве не написано, что он из Киева? :rolleyes:
    Наверное, не теми буквами...

Кстати, очень часто (расхожий штамп уже) слышу "я не піду на форум.москвапорт.ком сперечатися з моск..." - достойная позиция, вызывает уважение :), но малоубедительная. В смысле, это дело Ваше и если Вы не идёте - так и не надо, но вот х... тьфу, украинцев на московских форумах полно, иногда их не сразу и заметно (если форум автомобильный, юридический или какой ещё специальный/по интересам), а как только речь заходит об истории, или современной внешней политике, или, скажем, роли украинцев в истории России, обязательно кто-нибудь вставляет слово. Разные всякие слова... :) И такие, и сякие... Но конечно, больше "против". Даже те, которых на домашних форумах Вы назовёте "промосковскими". Так уж человек устроен...
    Т.о., Ваше личное "домоседство" - Ваше же сугубо личное дело, и тянуть Вас туда, куда Вы не хотите - нальзя! Уж я, по крайней мере, не буду. :) Но Те, кто из Ваших слов сделает вывод об "одностороннем" присутствии - будут неправы :)

5. Mike

Mike Well-Known Member

В который раз убеждаюсь, что вся наша "разность" заключается в том, что каштаны из огня таскали разным панам, и мы, и отцы наши. И более ни в чем, кроме культуры и уважения, естесственно :)
    А заставляла таскать их (и заставляет доныне) идеология, то бишь навязанные панами идеалы и правила поведения, технологии подавления способности самостоятельно мыслить, въевшиеся в поколения (и, видимо, за почтенный возраст именуемые менталитетом :)). Я уж не говорю об излюбленных приемчиках любой идеологии - лжи и провокации.
    А осмыслить-таки придется - мы в одной лодке, то бишь стране.
    С идеологиями и "менталитетом" надо что-то решать, как говорил Жванецкий :), уж слишком нагло из-за них торчат чьи-то уши :)

• Подобається Подобається x 2
  6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

До чего же вы всегда мудро излагаете. Добавлю репутацию. :)

Ну и себя с другой ветки процитирую.
    "Один только богоизбранный народ, с разными языками и проживающий на разных территориях и разных странах может признавать родство с себе совсем неподобными. И ничего им не мешает сотрудничать с друг другом несмотря на все внешние и совсем некажущиеся различия. (Прав тут Байдал !)"

Разделяй и властвуй. А только такие как мы на это ведутся. :sad:

7. Відповідь: УПА

Шановні львів'яни!
    Коли створював Бог Харківщину, примовляв: "Буде тут і земля родюча, і вода "Березівська", і газ Шебелинський, і народ талановитий".
    Янголи питають - за що така лафа?
    - А лафи не буде! Бо за 30 км зробимо Росію!
    І почалося: голодом морили, асимілювали, за рідну мову катували.
    А зараз що роблять?! Пам'ятник УПА вночі мордують!
    Харків у Кушнарьов-ґрад на честь головного федераста назвати хочуть!
    "Всё по барабану
    никаких закононов -
    Это глвавный принцип "Регионов"

Хоч би ви поспівчували братам-східнякам.
    Нам за 15 років краще не стало.

8. Mafija

Mafija Well-Known Member

Не зовсім зрозумів питання. Добре, для быльшої політкоректності не будемо вважати смерть Шухевича героїчною, БО ГЕРОЇЧНИМ БУЛО САМЕ ЙОГО ЖИТТЯ

Але тоді виходить, що смерть Біласа і Данилишина теж не слід вважати геройською. Моя думка, що сутність не в тому, міг втекти чи не міг, а в тому, хто як її (смерть) прийняв.

А Ви як вважаєте?

9. Mafija

Mafija Well-Known Member

Читал в молодости "Сильные духом" и сопереживал главным героям. Но со временем таки разобрался кто есть кто, чего и Вам желаю.

В схронах они прятались преимущественно от НКВД, когда перешли к малочисленным отрядам. С немцами воевали ещё сотнями, куренями.

Фраза - ЗОЛОТО, прям будто слушаю"родных российских журналистов" которые "никогда не лгут". А вы не из наших-то ДОКОЛьцев будете?

Если Вы не шутите, то почитайте дальше.

Немецкое оружие было у УПА, но захваченное в бою. Многое немцы оставили при наступлении.
    Если Вы ДЕЙСТВИТЕЛЬНО считаете УПА немецкими коллаборантами, то немешало бы вам ознакомится с архивными документами, где всё предельно ясно.
    Здесь я их приводить не буду. Их легко можно найти в сети и в книгах. БЫЛО БЫ ЖЕЛАНИЕ.

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Тут з Вами важко не погодитися, Степанич. І я навіть скажу більше, тут не два народи а трохи більше. Як я читав на якомусь форумі, що обєднує Донбас і Одесу (в рос. транскрипції)? Лише одне - подвійна буква С.
    Різні Галичина і Полтавщина, Волинь і Поділля, Слобожанщина і Донбас і т.д. І хтось мусить це питання вирішувати І питання повязані з цим також вирішувати. Наприклад, мова... Для Донецька ігнорувати російську мову -означає примножувати проблеми. Для Львова вона потрібна як зайцю стоп-сигнал.
    Я знаю, що моя ідея не буде всім подобатися, але на мою думку, тільки розумно спроектована і впроваджена в життя ідея федерації може вирішити якщо не всі то більшість проблем. І мовну і культурну і економічну. Звичайно, є побоювання, що північно-східний сусід використає цю ідею в своїх інтересах. Але це буде повністю залежати від мудрості українських політиків і суспільних діячів.

11. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

ой... що я бачу!
    ковпак іжє білі с німі, які отримували щедру допомогу з москви - герої (бо були за сталіна), а упа, які самостійно добували амуніцію - бандзіти, стріляющіє із-за угла...
    аяяй...

12. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

+1
    моє шанування!...

13. Mike

Mike Well-Known Member

Не можна не погодитися, але насамперед федерацію треба зробити в головах, тоді може і юридично нічого робити не потрібно буде :) спинити б якось героїчні пошуки найукраїнського українця в світі... :)

14. Степаныч

Повністю погоджуюсь.

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Я вважаю, що достовірної (якщо не помиляюся, відомо 3 різноваріантні рапорти про загибель РШ) інформації про те, як він прийняв смерть,про місце захоронення не встановлено. Не будемо поспішати...
    Пусть Жираф был неправ,
    Но виновен не Жираф,
    А тот, кто крикнул из ветвей:
    "Жираф большОй, ему видней"...

Коли штормить, краще виконувати команди капітана.

16. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

"упа, які самостійно добували амуніцію"

Уже стало так смешно, что дальше дочитать не смог.

17. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Украина то едина, но многонацилнальна, как вы этого не понимаете?
    Как примирить, соединить два по сути разных украинских народа? Только каким то общим знаменателем, который не будет раздражать ни одних, ни других, только вот об этом мало кто думает. Поэтому мы имеем то что имеем.
    И выборы, что президентские, что парламентские это нам доказывают, как только они проходят, то страна сразу делится пополам. Жуть.

18. Степаныч

Не бачу логічного зв"язку "запровадити російську все одно, що заборонити українську":rolleyes:

Ви дійсно продовжуєте вірити, що громадяни України єдині?:confused:

19. Mafija

Mafija Well-Known Member

Не будемо поспішати. Останки у Збручі ідентифікувати навіть сучасними технологіями ДУЖЕ малоймовірно. Тіло було спалене, пролежало бозна скільки у воді. Але річ не в тім, його це тіло, чи ні.

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А Ви запроваджуйте чи не запроваджуйте, вони все одно будуть "какать".
    І тут нічого не допоможе, навіть Гітлера воскресіть. А до того не забувайте, що якщо вони хочуть двомовності, то все одно вони повинні будуть вчити українську - двомовність це знання двох мов!
    Єдине, щоб я хотів то там де є нормальні українці, тобто ті що розмовляють по-українськи, то зовсім не потрібно, щоб їм засмічували голови "язіком".
    Нехай краще вчать справді міжнародну мову - англійську, яку повинен знати весь світ.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)