УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

и всетаки на совсем ответ на мой вопрос, но все равно спасибо ...

вика

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Щоб помочитися від сміху над глупотою?

3. artobstrel

а на вопрос ответить? 1. патриоты или предатели 2. Чем отличаются

4. levandivka

І що, від того Ваш обстріл зміниться?
    Ні, і накше б вже кілька місяців тому зрозуміли "де море" і не перепитували".

5. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Ким були кронштадці - повстанцями чи заколотниками? А арсенальці (Київ)?

6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А поставимо питання інакше.
    Нехай в якась країні, яка за всю історію людства не мала своєї державності, в якийсь теплий серпневий день стала Незалежною. Одна частина країнців вважала, що це їх заслуга, інша навпаки... Дебати і чвари привели Країну до того, що вона мала ось-ось розколотись на дві частини з умовними назвами Правильна Країна і Щеправильніша Країна. Але свідомі патріотичні сили з обох боків вирішили: - Не бути цьому! Нам потрібна вся Країна!
    І почалась війна...
    Ким вважати переможця в цій війні? Ким вважати переможеного в цій війні? Якою вважати країну - визволеною чи окупованою?...
    Питань безліч, особливо, якщо взяти до уваги, що обом сторонам помагали Сусіди і Sусіди!

• Подобається Подобається x 1
  7. artobstrel

запишем в очередные Левандизмы .... ладно я от Вас ответа и не ждал, но спасибо за участие, ЛФвяне - в большинстве соем хорошие люди и правые и левые, так что общаемси )))

8. budiak

budiak Well-Known Member

Хочете хфантазій - іх єсть у мєнья! Уявімо собі - разом з московськими загарбниками на теріторію України потрапляє гіпотетичний підрозділ справжніх українських патріотів ціллю яких є скинути маріонетковий памаранчевий режим і завоювати істинну православну незалежність. Під час процесу визволення підрозділові стає очевидно що з асвабадітєлямі дієтся якась хфігня себто вони не збираются нікого визволяти а просто насаджують свою адміністрацію та починають репресії проти справжніх антиоранжистських істиноправославних патріотів. Після повного асазнанія настає прасвітлєніє і хлопці йдуть в підпілля де у глубінє донбаскіх тєріконаф творять Донецьку УПА та захищають місцеве населення від асвабадітєлєй. Після того як на зміну московським асвабадітєлям приходять скажімо румунські що будують школи дороги та паднімают прамішленнаст вони ставлять і їм жорсткий збройний опір. Коли ви спитаєте мене як я оцінюю діяльність ДонУПА, я вам відповім однозначно позитивно!

9. artobstrel

спасибо) в такой ситуации при использовании терминологии "патриоты" и т.д я с Вами соглашусь, впрочем и настоящую УПА осуждать не берусь, только вот не совсем мой вариант...
    мой отряд не потрапляет он из тутошних хотя степень патриотизма крайне высокая ...
    вот это сила .... неужели настоящие УПАшевцы верили что немцы им независимое государство строить будут ????? если так то ...... хоть бы книжки идиологические немецкие почитали что ли ... ту же МК хай ей грець ... Ваш пример наверно жизненней, у моих ДонУПА иллюзий нету, они просто надеются что этот режим будет лучше чем помаранчевый ...

10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Цікава думка! Тільки одне бентежить: 18 років ніхто не нападає і не насаждає... Партизанських загонів (крім напівпартизанську міліцію) немає (принаймі вночі ніхто в двері не стукає) А єдності нема... Можливо пошуки "ворогів" нашими владцями закономірне явище, бажання "згуртувати" людей... Іменно людей, бо про народ такого сказати, нажаль не можна. Український народ, НМД, скоріше розколюють...

11. terrible

terrible Well-Known Member

І.Павлович вже гарно відповів :)
    правильно. Полковник-це цілком безвредний і безпомічний в гіоці Історія форумлянин... так собі... боксерська груша... хотілося б мені його парою фраз прямо зараз самого загнати в куток, але він мене боїться і не піде на діалог:))) я вже не раз осоромлював його
    вірте вікі... свято вірте... але добре... поки герра Оберста немає... можна з Вами...
    а от коли було створена УПА і хто її створював?

12. artobstrel

я Вам уже говорил, осрамливая кого-то Вы осрамляете в первую очередь себя, увы
    сначала товет на мой вопрос - прозит ...

13. terrible

:dntknw: я осоромив Поклковника тим, що сказав правду?.. я знаю, правди не люблять:sad:

прозіт? ну добре, прозіт так прозіт! :drinks:
    :)))
    будь ласка. в житті не існує двоплановості. це життя... і люди, які діють так чи інакше в якійсь ситуації.
    я розумію хлопців з Вашого прикладу. чудово розумію. і не засуджую. інша справа-чи підтримую, чи ні,чи симпатизую?
    ні.

14. artobstrel

я не за то что сказал Правду, я за то что посчитал это "осрамлением" ... если конечно под этим опять хамство не скрывалось )

это мне напомнило сцену из фильма Джей и молчаливый Боб наносят отсетный удар
    :))):)))

15. консультант

консультант Дуже важлива персона

А звідки вони знають хто стріляв? Наскільки мені відомо, в ті часи в лісі міг бути і стріляти хто завгодно: енкаведисти, німці, воїни УПА, підлітки, які іноді забавлялись в лісі зброєю або ті ж дезертири радянської армії, чи самі звичайні злочинці, або навіть зеки і т.д... Це те саме, що будь-який випадок приписувати чупакабрі.

16. levandivka

Яка різниця?
    Важливо, що зле стріляли, не перемогли.

17. Salata

Salata Well-Known Member

- НКВД, стрелявшее по своей армии, уже в тылу (43-44) - интересно.
    - Немцы? Ну этим разведка занималась. Это же тыл уже. Их бы обнаружили, все бы выяснилось.
    - Подростки в военное время забавлялись, стреляя по армии?
    - Дезертиры. В ЗУ. В 43-44. Страшно представить.

Они же не туристами там заблудились, а кто-то где-то стрелял. Людей убивали, принимались меры. В армии все это делается своим порядком. СМЕРШ, разведка и пр.

18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

19. terrible

попався мені колись цікавий документ, в якому розкривалася проблема нових, очищених від німців територій. про місця в Білорусі, поблизу з кордоном сучасним Польщі та Літви. датований осінью 1944. там жалілися на банди полської АК, місцевих націоналістів, банди т. зв. "литовських партизанів", залишкові групи німців, групи колишніх білоповязочників, а також банди просто дезертирів... строкато, правда? стріляти міг хто завгодно...

20. Ярик

Ярик Well-Known Member

Скільки можна сперечатись, якщо СБУ розсекретило багато чого нового про УПА.
    Просто наберіть в Google "СБУ розсекретило УПА" і буде вам правда.
    Для тих хто не захоче шукати правди, ось це :
    - СБУ оприлюднить нові документи про так звані оперативно-бойові групи і легендовані проводи ОУН, які були створені НКВС-КДБ СРСР для дискредитації українського національно-визвольного руху й здійснення насильства над мирним населенням.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)