Це ви помиляєтесь.... ви не давали голос...... проффесор його просто забрав без вашої згоди.. Бо так само як Юлі не вистарчало голосів що мати більше.... так само проффесору не вистарчало голосів. Цю ситуацію дуже легко прораховувалось і нормально думаючий хоч на крок вперед виборець це бачив..... чому ви цього не бачили - питання до всіх противпсіхів. І оправдання цьому немає - політика не дитячий садок- а серйозна штука, яка впливає на долю людей і держав. Насправді ми абсолютно не знаєм як би себе повела Юля будучи президентом, але точно знаєм як себе веде Янукович- президент. І точно знаєм що чим меньше він буде президентом тим краще буде людям і державі.
Bambook, порівняння ситуації з УПА не коректне (на мою думку). Тоді були підстави і підгрунтя для виникнення бойових підрозділів "тут і зараз". При цьому більшість вояків пройшли початковий вишкіл у совєцькій, польській та німецькій арміях. Нині Ви маєте "бойові одиниці" та провідників з "досвідом роботи"? Сумніваюся. А народні маси та польові командири з досвідом роботи на Майдані - є.
Борисе, суть в чому? В тому, що нам кажуть: ваш моральний вибір - до одного місця, бо він не дав жодного результату. Перечитайте ще раз і свої дописи і Свята, саме цим нам і дорікають. Схема та ж, що і з УПА. Був моральний вибір - воювати на обидва боки, і він не дав результату. Тільки річ у тім, що результат є - незалежна Україна, яка невідомо чи відбулася б, якби не було наприкінці 80-их руху на Західній Україні, а він, своєю чергою, живився частково і легендою УПА. А от до чого призвело те, що Богдан Хмельницький був не противсіхом, то краще в Шевченка почитати.
Bambook я завжди позитивно ставився до ЮВТ. І зараз теж. Вона - мій свідомий вибір й іншої кандидатури, гідної хоч на 20% я не бачу. Гриценко, наприклад, не потягне. Інші можуть відпочивати.
Борисе, я вам заважаю позитивно ставитися до Тимошенко? Я реалізовую своє законне право: голосувати проти всіх, коли вважаю, що всі запропоновані - не гідні мого голосу. Це ви зі Святом і подібними не хочете поважати мого законного права, даючи вилізти на гору радянському вихованню, яке (на словах) вам зовсім не подобається. П. с. Радий, що логічне обгрунтування схожості ситуації з УПА і з нинішніми "проти всіх" вас задовольнило.
Пане Бамбук, я маю антисовєтське виховання (і досвід роботи). Поважаю УПА ще з середнього шкільного віку (пощастило зустріти "не сторонніх" людей). Ваше порівняння ситуації з УПА можу трактувати тільки як Вашу окрему індивідуальну думку. Чи це порівняння Ви пошируєте наприклад і на пана Дальневосточника? P.S. моя активність у 2004 була у великій мірі породжена бажанням бачити ЮВТ у вищих ешелонах. Хоча "портретним символом" тоді була інша людина.
Вы думаете? Что, они уже попрятали свои калькуляторы? Достали математики! ---------- Додано в 12:19 ---------- Попередній допис був написаний в 12:17 ---------- В ЦРУ? ---------- Додано в 12:20 ---------- Попередній допис був написаний в 12:19 ---------- А я уже, было подумал, что поняли и дали право выбора!
Борисе, різниця між нами в тому, що моя активність у 2004 була викликана мотивами, які стосувалися ПЕРЕКОНАНЬ, СВІТОГЛЯДУ, а не ІДОЛІВ. Це ваші особисті проблеми, які аж ніяк не стосуються МОГО вибору. Не бачу в вас жодної моральної переваги переді мною, яка б дозволяла вам дорікати мені за те, як я віддав свій голос. Кидайтеся совкового підходу "є дві думки - моя і неправильна"
Порівняння з УПА може бути коректне, якщо підходити до питання з точки зору інтересів держави Україна. Не особистих переконань, не особистих бзіків, або ще якигось особистих захцянок. УПА поступило правильно - бо думало про майбутнє держави. у ситуації голосування Янукович -Тимощенко (зразу скажу не є прихильником ні першого ні другого), якщо виходити з погляду інтересів держави і майбутнього держави тільки сліпий не міг бачити переваги Тимошенко над Януковичом. Навожу тільки один приклад - при Тимошенко Вакарчук залишився б міністром і питання освіти і мови за три - чотири роки було б зняте з порядку денного. Про Табачника і його роботу по тормозу самоусвідомлення українців я вам розказувати не буду. По факту керування проффесора - можете самі зробити висновки в яку економічну і ідеологічну яму суне Україна..... Як би було при керівництві Юльки ми не знаєм....але точно не так. Причому спроба націоналізувати 3000 фактично вкрадених підприємств на початку премєрства і заборона Ющенка це робити - теж про щось значить - може це був би перерозподіл а може ні. Не розуміти що противпсіхи фактично голосують за Януковича вважаючи що вони поступають згідно власних ідеологічних переконань- це примітивне оправдання недалекоглядності, яке пішло на щкоду державі Україна
Моя теж. Тільки мій начальник або сусід (однодумці) не йшли на топові державні посади. Сферичний кінь у вакуумі нами керувати ніколи не буде. Потрібен живий кінь певної масті. З числа тих, що пасуться в українських степах. Або лісах.
Можно - я сам буду отвечать за свои действия и слова? ТАК вот - я неоднократно писал - и считаю - что те из бойцов УПА, кто вышел защищать свою землю - и не запятнал себя ни связями с нацистами (какие бы хитромудрые оправдания этому не подводились) - ни убийствами мирных людей - достойны памяти и уважения.Кстати - имеется Закон Украины "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту " - с которым я - совершенно согласен: Как видите - воевавшие именно "противсiх" - и только за свою землю и свободу. А когда я вижу в дописах "противсiхи объективно льют воду на мельницу...." то не вспомнить о клятих коммуняках могут только те, кто в 91 пешком под табуретку ходил... Видимо - накрепко большевистская нетерпимость к инакомыслию засела в головах.
Звиняйте... А скільки БЮТівців голосувало проти ТАКого в законі? ВОНИ думали, що на їх користь забереться? ---------- Додано в 14:14 ---------- Попередній допис був написаний в 14:13 ---------- А у противсіхів теж неслабий вишкіл... ---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:14 ---------- І продовжують при тому тиснути на мораль...
А як бути з вояками УПА, які "заплямували" себе співпрацею з Ковпаківцями (я не раз про це писав). І врятували самого Ковпака? Не з"їжджайте з теми тим більш використовуючи чужі (тобто пана Бамбука) аналогії. Навряд чи Ви особисто спілкувалися хоч з одним ветераном УПА. А я зустрічав їх - сотні. Переважно діяспорян. Вони би жахнулися від того, що їх беруть для порівняння з тими, хто дозволив (не злочинною дією, а злочинною бездіяльністю - така категорія є навіть у Кримінальному кодексі) керувати Україною проросійському Я. замість прозахідної ЮВТ.
Той факт, що я виріс і живу не в ЗУ, не заважав мені використовувати свої джерела інформації і сформувати своє (дуже позитивне) ставлення до історії УПА та її рядових вояків. Історії про ситуаційні епізоди співпраці підрозділів УПА з Ковпаком (проти фашистів) мені розповідали на Франківщині. В тому числі краєзнавець-аматор (інженер за фахом), якого шанують і фахові історики.
Я не розписуюсь. І по згаданому епізоду нікого не засуджую. Тим більш, за факт подібної співпраці із загоном УПА, комісар Ковпака Руднєв був застрелений у потилицю його ж радисткою (наказ Москви). Інфа від краєзнавця з Івано-Франківська