УГКЦ - православ"я

Discussion in 'Християнство' started by юстас, Jan 3, 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Причім тут Гриць до Парані? УГКЦ належить Риму. Про яких князьків ви торочите?

2. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Так я про те і кажу, з якого там дива президент православ'я рекламує? У них свій Князь миру і своя Діва Марія.
    До речі, відчуйте те, що чекає нас. Відчули пророцтво про Діву Марію? То думайте...
    Князь миру... Коли прийдуть і мир проголосять - чекайте на біду...
    Чому там президент? Круки злітаються туди, бо відчувають скору поживу... У кожного крука своя мудрість, але на всі мудрощі світу є тільки одна мудра - від Бога.

Last edited: Jul 16, 2018
  3. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

А хто /конфесія/ набожний і зрячий?

4. Коммунарец

Всі конфесії вважають себе за таких. І навіть за самих правильних і розумних. А в цілому - всі сліпі. Сліпі, бо глухі. Якби вони чули Бога, то б прозріли і побачили, що служать не Богу, а земному - грошам, владі та ідолам.

• Смішно Смішно x 1
  5. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Я не категоричний противник УГКЦ, але частіше буваю у храмах УПЦ КП та УАПЦ. За деякими показниками УГКЦ може бути "Ні риба, ні мясо", ніби визнають Юліанський календар, майже всі православні обряди - але не православні, визнають владу Риму - але не повноцінні католики. Є ще більше нюансів та відмінностей, якщо проаналізувати монаші ордени.

6. Коммунарец

То, якщо не придивлятися. А й справді, краще хай вже будуть і уніати, і православні та католики, бо наче всі йдуть до одного Бога, тільки різними шляхами, ніж вони будуть варвари-язичники. Та це - поки ви не стали занадто набожні і в мізки не в'їлося шепотіння та проповіді-повчання. Одні за "воїнствуюшую", інші про гроші, треті за мову богослужіння. Як придивитеся - то ніхто не відповідає істинній церкві. Бо вже гризе хробак своєї найсправедливості... Ті зрадники - а ці друзі, ті вороги, але заради вигоди можна потерпіти... А вибачитися першим за злочини перед іншим народом, або покінчити насилати війська на війну, як вимагає Бог і Господь, ніхто не хоче.

7. fabian

fabian Member

ми - повноцінні католики, не потрібно фантазувати :) якщо у храмах УПЦ КП та УАПЦ нас називають "Ні риба, ні мясо", може, не варто вірити упередженим священникам?

Last edited: Jul 17, 2018
  8. fabian

fabian Member

гражданін, церква не насилає війська на війну!

9. Коммунарец

Хіба я написав про церкву таке? В контексті не вказано, що то церква надсилає війська, але кожна із них не пішла проти рішення влади про надсилання військ, а навпаки, благославляє їх і підстрікає до того, має там представників - капеланів і інших. Нехай будуть, але всі воюють за якусь справедливість і війни не закінчуються при тому. Пора може церкві подумати, що хтось дуже бреше з них, що страждання людей не мають кінця?

10. Lanktocha

Так ніхто із духовенства не чув, щоб говорили, це більше моя особиста думка.
    Некомфортно мені у церкві, що більше нагадує костел, навіть у Храмі Св.Юра. Хто хоче - нехай ходить, нікого не критикую і не закликаю, щось у когось насильно відбирати.

11. Коммунарец

Вам треба написати слоган внизу: "Все, що я пишу - то моя особиста думка. На визнання не претендую, але вибачайте, якщо не вгодив."))

12. iso

iso Well-Known Member

А це як?

13. Lanktocha

Я мав на увазі, календар у них такий же як у УПЦ, Літургія більше нагадує православне богослужіння, а не католицьку мессу, перехрещуються так само, як і православні, а не цілою рукою як римокатолики, тільки при Богослужінні згадують Папу Римського, у Символі Віри використовують Отця і Сина, а не тільки Отця як у православних.

14. hrim

hrim Well-Known Member

Ну, нарешті. Вітаю. Це після тривалого спамування в розділі "Війна".

15. Pototsky

Pototsky פוטוצקי

Надіслано від мого NXA8QC116, використовуючи Tapatalk

• Смішно Смішно x 1
  16. Lanktocha

Сумніваюсь, тут і багато зауважень, для початку християнські громади на Русі були і при Ользі, і при Аскольді, племена білих хорватів прийняли Християнство раніше. Нехай Хрещення Володимиром - офіційна дата та остаточне встановлення Християнства.
    Із історичних відомостей, офіціне Хрещення відбулося після розколу Християнства на Західне і Східне, на Русь Християнство прийшло з Константинополя, а не з Риму, офіційне зародження УГКЦ вважається Берестейська Унія.

17. manur

manur Well-Known Member

Офіційний розкол - 1054 рік. Офіційне хрещення - 988 рік.

Де
    ??????????

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Коммунарец

Нащо таке (про різні символи віри) городити? Відкрийте символ віри у різних православних і побачите, що різниці майже немає. Тільки по мові і по місцевому суржику.
    для УГКЦ
    для УПЦ КП
    Я взагалі тільки декілька вивчив - Ісусову і "Отче наш", а решту часу думаю в церкві про битіє і свідомість, відносини людини з Богом.
    Зараз думаю над філософією Иокіма дель Фіоре. кахе, що світ проходить три етапи духовного розвітку. Два етапи вже закінчилися - Бога-батька та його Сина, готуємося до переходу до ери Святого Духа, через випробовування того, чого навчилися від Батька та Сина. Після того настане Золотий вік. Бо прийде Святий Дух і нагадає їх вчення, виявить їх сутність і доведе зло до самознищення. Того Фіоре вважають за єретика, але Путіна боготворять...

19. iso

iso Well-Known Member

На те вони і католики східного обряду

20. Коммунарец

Уніати скоріше більше вірують у Божу матір, ніж у Святу Трійцю. І просять більше у багаточисельних статуях Богоматері, ніж у Бога... Відчуваєте, що йде перекос у приоритетах вірування? Я не против цього, але насторожує... Цим може скористатися той, хто хоче звести людство вбік від Бога. Тому і попереджаю про небезпеку ідолопоклонства та покладання своїх проблем на іншого, крім Бога. Але то має так бути. Кожна конфесія має своє задачу.
    Не буде УГКЦ - не буде перемоги над блудом.
    Не буде УПЦ МП - не буде захисту святинь.
    Не буде УПЦ КП - не буде випробовувань.

Last edited: Jul 18, 2018
а де твій аватар? :)