Убийство Максима Чайки *

Discussion in 'Міжнародна політика' started by Norman, Apr 18, 2009.

1. artaud

artaud Member

Цілком погоджуюся з визначенням специфіки одеси як імперського міста, створеного спільно багатьма націями.
    Також вважаю справедливим, що в рамках українського проекту, такого, яким він наразі уявляється (але, слід казати правду, який не оформився), шлях одеси - провінціалізація.
    Але це нормально!
    Місто стане пересічним українським містом-мільйонником і втратить свою сьогодніню (вчорашню?) унікальність.
    Така доля спіткала великі імперські міста в постімперську епоху - Марсель, Ізмір, Танжер. Ми не можемо цьому зарадити, бо часи змінилися.

Але правда також і те, що залишися одеса в складі росії (уовно) її б спіткала рівно така ж сама доля!
    Більше того, Одеса втратила унікальність відтоді, як тут запущено російський проект одеськості. вона стала провінційним містом аля Воронеж і Новоросійськ.
    Тож не варто плодити ілюзії щодо унікальності міста. одеса сама зріклася унікальності на користь російськості, ототожнивши "русскость" з "російськістю".

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Полностью соглален!!!

3. artaud

artaud Member

4. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- А я то тут причем? Это Тугрик тут о таком, а я ему отвечал...:pardon:
    - И это непонятно! Как это не признано? Кем не признано?о_О Мы, что, баски? Помоему, у нас все в порядке с документами! А если кто-то не признает мировой порядок, пусть вспомнят Нюрнберг! Там как раз и судили тех кто не признавал современное мироустройство!!!
    - Ну, не знаю! Пусть обнулятся украинофобы на Украинской земле, и только потом появится возможность говорить между собой о текущих НАШИХ, а не заграничных проблемах, что мы наблюдаем в настоящее время! Но они-то это понимают и добровольно обнуляться не будут! Вот тут бы и власть бы употребить бы не мешало бы, ИМХО!
    - Так это и есть Альфа и Омега! Вопрос из вопросов! А без этого, обнуляй-не обнуляй....Как говорят, до бабы Фени!

5. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- А як до мене, то мені цікаво, а ви одесит? Ніякої імперіі тут ніколи не було, окрім імперіі Мішки Япончика... Одеса вільне місто було, є і буде, на віки віків! І це так!
    - А це залежить тільки від нас. Одеса - провінція?....:)) Вигадка якась!
    - Дякую за добрі і теплі слова, але, будемо жити, - побачимо!
    - Але це зовсім нічого не означає! У кожного міста, як і у людини своя доля! Змінюються часи, хвилини, роки, але це місто майже 1000 років стоїть і стояти буде!
    - А з цім погоджуюся, бо в РФ є тільки одне місто - Москва, а інші, це провінція, донори Москви!
    - І хто в цьому винен? Я вважаю, ті, хто повинен слідкувати за державною безпекою! Уявіть собі такий проект в США, в Чикаго, наприклад! Не уявляється? Ось, і я про те кажу!
    - Ілюзій немає, є проблеми! От ті проблеми і треба вирішувати, негайно, і це все!

6. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

Вот, и Слава Богу!...

7. artaud

artaud Member

Я одесит. І мені затхло тут жити. тому я поїхав до києва і прожив там кілька років. тепер, повернувшись, бачу, що зміни тільки на гірше - місто-мільйонник немає ніякого актуального слова в сучасному мистецько-культурному процесі, множить свою вдавану "столичну" амбіцію і більше нічого.
    Коли я кажу про імперскість, я кажу про інституціональний вимір й, в певному сенсі, про світоглядне самосприйняття жителів міста.
    я не хочу полемізувати, адже ви правильно розрізняєту елітарний та егалітарний рівень ідентифікації одеситів за російської імперії - житель робочої слобідки, який не мав права пройти по дерибасівській, жив в іншому світі, ніж той же олеша. але тепер проблема так не стоїть.
    По-друге, кажучи про постімперськість міста, ми водночас кажемо про постколоніальність держави. Ми, як постколоніальна держава, так же, як колись, Індія, або Єгипет, маємо на своїй території міста, які були стовпами імперії і базами імперської культури. Унікальність таких міст - в сполученні суміші місцевих традицій з традиціями та інституціями офіційної культури. така ж формула одеської унікальності.
    але і Каїр, і Делі, позбувшись влади метрополій, перетворились на звичайні міста своїх країн. те ж саме чекає й одесу, надто зважаючи на разючо модифікований етнічний склад міста, що уже без всяких умовностей можна назвати моноетнічним.

8. artaud

artaud Member

Ну для чого закривати очі на очевидні речі. ми ж тут не станемо займатись очкозамулюванням і посилатись на нормативно-правові речі, лишаючи поза увагою емоційно-ціннісні оцінки існування україни деякими її громадянами.
    так ми обманимо себе.
    процент людей, які б зараз проголосували за уявне "відновлення союзу" в будь-якій модифікації демонструє, скільки людей не прийняли незалежність держави як факт. ця цифра вражає. ця цифра - майже вирок. це не менше чверті (третини? 2/3?) населення україни

9. artaud

artaud Member

я замовкаю, бо по-моєму, ми сильно відійшли від темио_О

10. Metalitic

Metalitic Well-Known Member

artaud і Тивер! Шановні! Створіть тему "Одеса - провінція чи свобода, РФ чи Україна" і там ! Там це в тему! Не тут...

11. кайтмаз

кайтмаз Well-Known Member

извините, уважаемый Тивер, внимательнее прочтите перлы вашего собеседника и вам станет понятна ... его простая сущность.
    имхо это тот случай, когда простота -- хуже воровства

12. Alex Hillock

Alex Hillock Well-Known Member

http://korrespondent.net/ukraine/events/822529

13. kertis

kertis миється в бані

Камменты к статье убили... сколько ж гавкающего быдла то развелось. И все русскими называются. Может настанет момент когда быть русским станет стыдно? Если и настанет, то только из за таких жалких писак.

14. Good++++

Good++++ куртуазный перфекционист

Такие камменты, как к той статье, пишут не русские, пишут оБЫКновенные чебурашки зомбированные:bad:...

15. Alex Hillock

Когда постил хотел предупредить людей не ходить, но ведь все равно пойдут. К сожалению там постят не столько русские, сколько великодержавники с Украины. Эти национальности не имеют...

16. кайтмаз

кайтмаз Well-Known Member

верно замечено.
    но мягко.
    to my mind: кертис, вы следите за пером, т.к. имхо чтение национальности по комментариям (с перспективой -- стыдно в будущем) выглядит в лучшем случае глупо
    примите за друж.критику

17. Alex Hillock

Предполагаю, постят эту мерзость в первую очередь одесситы, вероятно даже те кто знал Чайку или антифа, поскольку постоянно появляется фото Максима целующего какого то парня. Это типа такой компромат у них. Убогие люди...

18. kertis

kertis миється в бані

Вы уж извините если я ошибся, но уж очень некоторые писаки себя с русской культурой и Россией ассоциируют.
    А если это Одесситы, то мне очень жаль что в моём родном городе столько человеческой грязи живёт...

19. KRAMA

KRAMA Well-Known Member

статья статьей , только не сходится, Максима привезли в больницу еще живым и умер он в больнице , с улыбкой на лице, кстати

20. kertis

kertis миється в бані

Кто сказал?

а де твій аватар? :)