Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Xasm

Xasm Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Фактично форма Аліллуя це єдиний вираз в якому християни вживають імя Бога під час богослужень, хоча більшість з прихожан здивується, або навть обуриться коли ї сказати що значення цього вислову -хваліть Єгову.

---------- Додано в 14:01 ---------- Попередній допис був написаний в 13:59 ----------

Я був би вдячний, Олені якби вона наводила посилання на джерела які використовує. Іноді її дописи цікаво читати, заради розваги.

Last edited: Oct 26, 2010
    • Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм... З Вашого допису я зрозумів, що СЄ неправильно озвучують Боже Імя.

Аллилуяг. Останній склад говорить що Імя починається на букву Яг, а не Єг.

4. Сергій аспірант

Про це вже говорили і я не бачу сенсу поновлювати цю дискусію. Єгова усталена форма в літературній українській мові.

5. Xasm

Xasm Well-Known Member

Важко передати звуки і букви єврейської \ арамейської на українську... Наскільки я знаю, ті звуки вимовляються так, що важко точно сказати чи то "Я" чи то "Є"... Ми користуємся відповідниками, кожне ім'я має свфій відповідник на певній мові... Україгським ідповідником арамейського тетраграматону є Ім'я Єгова.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто сказав? СЄ вже правила в укр. мову вносять? Чи Аллилуя не по-українськи?

7. Сергій аспірант

Алілуя - український відповідникс а не точна вимова єврейського виразу.

8. Xasm

Xasm Well-Known Member

Свідки, в цьому питанні, користуються наробками багатьох літераторів... Ніяких правил ніхто не вносив - це емпіричні дані...

9. Сергій аспірант

В торжественное пасхальное Навечерие, после Великого Поста, вновь зазвучало пение Аллилуйи, известного всем иудейского слова, означающего "Хвалите Господа". В пасхальное время этот призыв к хвале передается из уст в уста, от сердца к сердцу. Он вновь раздается, начиная с абсолютно нового события: смерти и воскресения Христа. Аллилуйя расцвела в сердцах первых учеников и учениц Иисуса в то пасхальное утро в Иерусалиме… Кажется, что слышишь их голоса: голос Марии из Магдалы, первой увидевшей воскресшего Господа в саду близ Голгофы; голоса женщин, встретивших Его в то время, как они бежали,
    http://www.benediktxvi.ru/index.php?Itemid=53&id=980&option=com_content&task=view

Знову маємо не точній перклад слова алілуя. Як усім відомо Господь еврейською адонай.
    Залишається не зрозумідим чому навіть в очевидних місцях імя Бога приховується.

---------- Додано в 18:35 ---------- Попередній допис був написаний в 18:29 ----------

Хоча катехизм католицької церкви, говорить про освячення імені, првда не конкретизує якого саме імені.

---------- Додано в 18:41 ---------- Попередній допис був написаний в 18:35 ----------

В раховуючи рівень обізнаності більшості католиків зрозумілим стає наступне повідомлення.

Познаньский архидиоцез не рекомендует своей пастве спорить с «иеговистами» о богословских материях, отмечая, что большинство католиков знают Писание куда хуже свидетелей Иеговы. «Важно отметить, что не каждый католик способен вступать в теологические диалоги с членами Общества Сторожевой Башни, особенно те, кто не имеет базовых знаний своей веры и не может надлежащим образом использовать Святое Писание», – говорится в заявлении архидиоцеза.
    http://www.catholic.uz/full-news/items/8571195433.html

Оскльки католики серйозно критикують свідків Єгови, виникає питання а що вони самі роблять для ознайомлення із основами віри своєї власної пастви?

---------- Додано в 18:42 ---------- Попередній допис був написаний в 18:41 ----------

І чи мають уявлення священники у, що вірять їх прихожани і яке практичне втілення має їхня віра.

---------- Додано в 18:56 ---------- Попередній допис був написаний в 18:42 ----------

Більшість громадян дізналось, що у Бога є особисте імя -Єгова від свідків Єгови, а не у храмах традиційних церков. Церква шанує не імя, а не біблійні традиції з ним повязані,

10. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

# 22 октября 2010 года. Прошел третий день судебного процесса в Горно-Алтайске

Сегодня прошло очередное заседание в Горно-Алтайском городском суде по уголовному делу в отношении верующего Александра Калистратова. Было допрошено 12 свидетелей со стороны обвинения. Ни один из них не подтвердил факта возбуждения Калистратовым ненависти либо вражды, а также унижения достоинства человека по признакам отношения к религии. Они не получали от него и публикации, включенные в список экстремистской литературы. Некоторые из свидетелей, которых привлек прокурор к процессу, увидели Александра впервые только на судебном заседании. Среди допрошенных были оперуполномоченный Урчимаев, который изымал литературу у верующих, и Благочинный Горно-Алтайского округа Барнаульской епархии, Юрий Балакин. Из допроса выяснилось, что оперумолномоченный незаконно изымал литературу из жилищ верующих. А Юрий Балакин сообщил, что с Калистратовым он никогда не общался, а знаком со Свидетелями Иеговы в основном по публикациям Дворкина. Заседание продолжится 15 ноября 2010 года в 10 часов утра в Горно-Алтайском городском суде (г. Горно-Алтайск, ул. Северная, д. 10).
    http://www.jw-russia.org/index.html

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви знаєте, панове свідки, я вже почав єврейський Талмуд читати, через оті сперечання. Цікаве місце знайшов, де Мойсей наприкінці вже земного життя казав: прославляйте Бога! Бо зараз буду говорити Його Ім"я. Цікаве місце, яке говорить про те, з якою пошаною євреї відносились до Божого Імені.

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не знаю, чи католики з Познані гірше знають Писання від "єговістів" чи краще, але вони сяк-так вірять в це Писання. Я знаю ще одну групу, яка знала Писання краще від познаньських католиків. Це були лектори в СССР,
    так звані войовничі атеїсти. Вони могли знати Писання так, що на рівних сперечалися з священником чи протестантським проповідником.
    Єдина різниця, що вони абсолютно не вірили в Писання, а вірили своїм богам - Марксу і Леніну.
    Боюсь, що та сама історія і з "єговістами". Адже вони не вірять в Писання, а в "вежу" чи в Писання в інтерпретації "вежі".
    А як вірити, вказує бруклінське політбюро, яке дістає прямі вказівки від Бога по спеціальному каналу. Але... хіба це згідно Писання?.. Не думаю.

13. Pedro

Допис не сподобався: ZENIT (Нині)

Дякую. Зрозумів.

14. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Луки 4:16—21: .*.*.Пізніше він прийшов до Назарета*— міста, де виростав,— і ввійшов за своїм звичаєм у*суботу до синагоги. Коли*ж він підвівся, щоб читати, 17*йому подали сувій з*писаннями пророка Ісаї. Він розгорнув його та знайшов місце, де було написано: 18*«Дух Єгови на мені, бо Він помазав мене звіщати добру новину бідним. Він послав мене проповідувати полоненим визволення, а сліпим*— прозріння, відпустити пригнічених на волю 19*і проповідувати про рік прихильності Єгови». 20*Після цього він згорнув сувій, віддав служителю й сів. Усі*ж присутні в*синагозі пильно дивились на нього. 21*А Ісус промовив: «Слова Писання, які ви щойно почули, виконалися сьогодні».
    Ну як вам не соромно, Миху!
    Римлян 1:18—19: .*.*.Тож Божий гнів виливається з*неба на всіляку безбожність і*неправедність людей, які своєю неправедністю придушують правду, 19*адже все, що можна знати про Бога, для них явне, оскільки Бог їм це виявив.
    Ефесян 4:25: .*.*.Отже, тепер, коли ви вже відкинули брехню, усі говоріть правду своїм ближнім.*.*.

---------- Додано в 03:13 ---------- Попередній допис був написаний в 03:02 ----------

???По перше - я свідок Єгови, а не Єговіст. По друге - де ви бачите інтерпретацію? в порередньому дописі, чи в 12043?
    Дайте будь-ласка відповідь!

15. Pedro

Пане Зеніт, бачу ви мене не зрозуміли, що поставили одобрямс. Я просто написав, що зрозумів, хто виховував Михайла, що він став таким грубіяном.:)
    А взагалі то в Модені вже здається, глубока ніч. Чому не спиться?
    Завтра, надіюсь, на роботу?

16. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Ісайї 61:1 ר
    ruch
    spirit-of
    אֲדֹנָי
    adni
    my-Lord
    יְהוִה
    ieue
    Yahweh
    עָלָי
    ol·i
    on·me
    יַעַ
    ion
    because
    ח מָ ַ
    mshch
    he-anoints
    יְהוָה
    ieue
    Yahweh
    אֹתִי
    ath·i
    »·me
    ר לְבַ ֵ
    l·bshr
    to·to-mbear-tidings-of
    Надіюся з вашим досконалим знанням англійської ви зможете розібратися про що йде мова.

---------- Додано в 03:29 ---------- Попередній допис був написаний в 03:20 ----------

Дійсно, мені здалося що ви замислися над власним вихованням.
    Це правда що ніч, але у кожного свій графік. Хоча в Австралії теж не обідня перерва.

17. Pedro

Ви праві, пане Зеніт. За 30 хв мушу йти на роботу.
    Не знаю, що ви хотіли доказати, коли навели купу символів. Дружня порада - це марна робота. А ось чому.
    Розповідали історію. Не знаю чи правда, але дуже навчальна.
    Їхав в Америці один добродій по дорозі всвоєму авті. Авто поламалося. Той порпається годину, другу. Не працює. Проїжджає авто. Зупинилося. Виходить літній панок, пропонує допомогу. За три хвилини авто запрацювало і чоловік поїхав. Панок дав візитівку, яку чоловік не дивлячись поклав в кишеню. Вдома подивився, де було написано - Генрі Форд. Чоловік їхав на авті марки "Форд".
    Ось тому ви ніколи не вирішите питання розуміння Біьлії. Автор Біблії - Дух Святий. Ви внього не вірите. І якщо Він не пояснить, то не пояснять ні перекладачі, ні ясновидці, ні тим більше бруклінське політбюро.
    Навіть не баба Ванґа якби вона жила. Повторюю, тільки Дух Святий може пояснити. Але якщо керуватись духом Антихриста, який кудись там риє канали (це не секрет, куди), то як казав дідусь Крилов, "вьі друзья как не садитесь, все в музьікантьі не годитесь".:)

18. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Не сумнівався, Педро, що для вас - марна робота. Ви ж навідь якщо і читаєте чужі дописи, то не розумієте, а якщо і розумієте, то все одно в викривленому світлі. Але я не для вас стараюся. Крім нас з вами, є іще люди, котрі шукають істину. І вони в змозі розібратися.

Я так розумію, ви вважаєте, що наділені божим Духом Святим. Чому ж тоді у вашій поведінці, та дописах так бракує його плоду?
    Галатів 5:22—23: . . .А плід духу — любов, радість, мир, довготерпіння, доброта, великодушність, віра, 23 лагідність, самовладання. . . .

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви недобачаєте, а мені має бути соромно?

Так ви і Святе Письмо читаєте - як попало.

20. Xasm

Xasm Well-Known Member

Правильно - Мойсей говорив, "шкода" тоді не було ватикану шо йго "заткнути..." Не знаю - як вам вдається бачити звязок між вихвалянням і приховуванням, "консервуванням," забороною...
    Просто священники і проповідники погано знали слово...
    Це суто ваша думка, далека від реальності і грунтується вона лише на вашому твердому переконанні та неточних, фальсифікованих, псевдологічних доказах...
    Більш того, з таким самим (навіть більшим) успіхом я можу казати, що подібно до атеїстів, ваш бог - ватикан, а ви його слухаєте, закривши очі... А сотні випадків це тільки яскраво ілюструють! І ви так само вважаєте його каналом з Богом, навіть ваш папа витіснив Ісуса, взявши на себе роль посередника між збором і Богом!

---------- Додано в 10:21 ---------- Попередній допис був написаний в 10:19 ----------

Чому тоді всі ваші розуміння - традиції ватикану? Де Святий Дух щось казав за трійцю, різдво, за великдень, за ще купу свят і гидот церкви?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)