Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Дякую, Вітнесс! Навіть можна було написати "Дальний Восток" як ви чомусь не хотіли вказати свого міста.
    Я колись дуже хотів побувати на Сахаліні. Тепер моя мрія ніколи не здійсниться. На жаль...

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

правда полягає у тому, що ви точно знаєте як звучить Ісус в оригіналі. А тут хтось мені голову баламутив, що і це імя невідомо як звучить. Ви вже якось узгодьте думки з вашим співбратом. Witness каже, що йому то невідомо, а вам відомо.

---------- Додано в 09:06 ---------- Попередній допис був написаний в 09:02 ----------

У мене є запитання до СЄ.

Чи варто звертатися хворій людині у молитві до Бога і просити виздоровлення?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

При чому тут переклад і при чому тут греки і римляни?

ВИмову слова Ісус можна спокійно дізнатися так, як воно звучить в оригіналі.

4. Xasm

Xasm Well-Known Member

Я не знаю! Може ви знаєте? А може хтось знає як звучало якесь інше імя з єврейських священних писань? Наприклад: Ісая, Даниїл, Йосія?
    Те що людина говорить Богу в особистій молитві - на її сумлінні. Але, звичайно, можна, навіть треба! Біблія містить згадки про те як різні люди звертались за видужанням, або як за них молились інші. Взагалі, для людини вашого рівня обіснаності це не зовсім підходяще і коректне питання... :)
    Ну і як? Або, як ви можете бути певні, що сина Навина звали Ісус, якщо це ім'я теж записане без голосних? Тим не менше, ви певні і взагалі це не має особливого значення - адже внас є відповідник цього слова: "Ісус." Тому не важливо його написання на арамейській - важливо знати що це те ім'я, що правильно підібраний відповідник!

5. Radistka

Radistka Rändaj

Last edited: Oct 16, 2010
    • Подобається Подобається x 3
  6. Xasm

Xasm Well-Known Member

Radistka Правильно, що то офтоп! :)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я от про що.
    СЄ стверджують, що всі чуда припинилися з смерттю апостолів. Якщо це правда, то чого молитися Богу і просити здоровя(повернення якого є чудо), якщо чудеса припинилися.

Неувязочка якась виходить, нє?

---------- Додано в 01:42 ---------- Попередній допис був написаний в 01:37 ----------

Ну як ви того не розумієте?
    Те, що написано було без голосних - зрозуміло, як і вся Тора. Але.
    Імя Ісус вживалося постійно в Ізраїлі навіть тими, хто не вмів читати!!!

Таке імя було поширене, і воно було наслуху. Що не скажеш про Боже Імя.

---------- Додано в 01:47 ---------- Попередній допис був написаний в 01:42 ----------

Крім Сергія Аспіранта був теж тут СЄ. І я також помітив одну характерну річ. Що один, що другий могли замість літери "и", спокійно валити російське "ы".

Може у них вартова башта так друкується, чи інша література... безпоняття.

---------- Додано в 01:56 ---------- Попередній допис був написаний в 01:47 ----------

Хазм... імя сина Навина є імя сина Навина. А Імя Бога - є Імя Бога. То є дві величезні різниці. У декалозі йдеться про повагу до Божого Імені. Там не йдеться про повагу імені сина Навина. То є перше.
    Друге. Якби я казав до вас: Вася, читай Біблію. Ви б сказали напевно з обуренням: я не Вася, я, допустимо, Сергій. А я б сказав: послухайте, та яка різниця як ти там Вася, чи не Вася.... читай Біблію. Напевно ви б образилися. Але от по відношенню до Імені Бога у вас повна каша в голові і ви мене вчите, мов яка різниця, яке там Імя Бога? Називай як-небудь, то немає різниці. Саме так розумію ваші повчання.
    То є неповага до Божого Імені.

8. Radistka

Radistka Rändaj

9. Witness

Witness Well-Known Member

мы не проявляем не уважения ни к первому имени, ни к второму

Вася и Сергей - разные имена. Мы же говорим об аналогии одного и того же имени в разных языках: Андрей (рус.) и Эндрю (англ.) - заметьте как сильно они отличаются по звучанию! Иоанн = Джон. Йехошуа (евр.) = Иесус (греч) = Джизас (англ.) = Йесу (китай.)

10. Xasm

Xasm Well-Known Member

Нє, бо Свідки такого не стверджували! Є різниця між чудом, яке чинить Бог і чудодійними дарами, які мали люди...
    Чому-це не скажеш? А звідки, по-вашому, взялось сучасне уявлення про звучання цього імені? Доречі, такий метод вимови зявився вже дууже давно, задовго до реєстрації товариства Вартової Башти...
    Шось не бачу звязку між повагою і винищенням!
    Невідповідне порівняння! Адже Ягве, Єгова і інш схожі вимови є синонімами. Якби, у вашому випадку, ви сказали-б не "Михайло," а "Міша," "Михась," "Майкл," "Мікель," і т.д., то я не мав-би підстав обурюватись, хіба-що за неадекватну для нашого регіону вимову; Адекватною вимовою Імені Божого для україни є Єгова.

11. Vаn Helsing

Vаn Helsing Active Member

Похоже, що припинилися чуда від Бога. Диявол теж вміє чуда вчиняти, тому в цьому плані потрібна пильність.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Witness, я просто незнаю, як достукатися до вас. Ну при чому тут те, що ви пишите?

Причому тут відповідність імен у різних мовах до того, що хтось колись вставив голосні ті, які хотів?

Хіба ви не розумієте, що змінивши одну букву можна отримати зовсім інше імя?
    Віра - Іра, Люба - Люда.

---------- Додано в 23:27 ---------- Попередній допис був написаний в 23:23 ----------

Сергій казав протилежне. Ну але хай! Нє, так нє....

Чудо може бути як від Бога, так від нечистого. Від людини неможе бути чуда. Якщо ж ж є дар, то він є від когось.

---------- Додано в 23:30 ---------- Попередній допис був написаний в 23:27 ----------

Для справедливості скажемо наступне, що не лише таке звучання було давно.
    А факт того, що сьогодні є суперечки що до правильності вимови Божого Імені, говорить про те, що Імя Боже не було на слуху. Його не вживали будь-де і коли завгодно, так, як це роблять СЄ.

13. Vаn Helsing

Ви міняєте приголосні букви.
    Одні і ті ж імена можуть по-різному звучати в різних мовах.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну і що? А якщо б я знайшов на голосні, то ви б сказали, що в арамейській/старогрецькій таке неможливо.:)

15. Witness

я думаю, он все понимает. ; )

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

створюється цікаве враження: та він все розуміє... та яка різниця які там букви...

така собі зверхність....

17. Vаn Helsing

Не зрозумів ваше запитання.
    Володимир - Владимир - Валдемор - Вальдемар.
    Хіба ім'я змінилося до не впізнавання?
    Та і суть не в звучанні.
    В слові "Сатана" теж ті самі приголосні що і "Шайтан", (буква "ש" може транслітеруватися як "с" так і "ш") але ж суть імені від звучання не міняється.

• Подобається Подобається x 2
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я вам поясню.

Люда --- Ліда.

Є ще питання?

Так само ви зробили з Божим Іменем.

19. Witness

Есть. Я вам уже задавал этот вопрос, но вы делаете вид, что не видите его:

Йехошуа (евр.) = Иесус (греч) = Джизас (англ.) = Йесу (китай.)

Итак, греки согрешили, что неправильно называли Йехошуа Машиах? А англичане? А китайцы? Согрешили или нет?
    МЫ??? Эту форму произношения придумали Свидетели Иеговы??? :))) :good:

А "Библию Короля Якова" (1611 год) тоже Свидетели Иеговы напечатали? ))))

PS: кстати, никто еще не доказал, что произносить "Иегова" не правильно.

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

хм....
    А,я маю друга.
    В Польщі.
    Сі називає Івасько.
    Він же Іван.
    Він же Ян.
    Він же Януш.
    Він же Джон.
    Він же Ганс.