Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

У вас є докази що християни не вживали імя Єгова? Де написано що вживати це імя необрвязково?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що робите? Освячуєте Боже Імя? о_О

Ким себе та людина уявляє? Надбогом?

---------- Додано в 18:00 ---------- Попередній допис був написаний в 17:59 ----------

У вас є зворотні докази?

3. Сергій аспірант

Більш ніж досить. Хоча б те що в копіях септуагінти того часцу боже імя зберігалось.
    Отже цитуючи Старий завіт письменники Нового завіту вживали імя Бога і переносили його у свої твори. Традиція що забороняла вимовляти імя Бога не була біблійною, закон обмежував лише блюзнірське вживання імені. Як Ісус ставився до фарисейсьикх заборон?

---------- Додано в 18:08 ---------- Попередній допис був написаний в 18:05 ----------

Жодної підстави для католицького намагання прибрати з Бібліїі вивести із віжитку імя Єгова у Біблії немає.

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

То неправда.

Євреї дуже і дуже рідко виголошували Імя Бога.

А доказом моєї правоти є простий факт.
    Якщо б Імя вживалося всюди без обмежень, то сьогодні б не стояло питання як правильно вимовляти то Імя і всі б знали які голосні там стоять.

І католицькі/некатолицькі намагання тут нідочого, то є просто звичайне бруклінське зомбування, що немають жодних біблійних підстав.

5. Сергій аспірант

Справді? А вживання імені у географічних назвах, іменах людей?
    Наявність документів де імя Єгова вживалось у привітаннях, благословеннях тощо?

---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:14 ----------

Євреї престали вживати імя бога десь у 3-2 ст до н. е. В часи талмудичного юдаїзму ця заборона посилилась. Вона є лише в усному законі, але Тора її не містить.
    З огляду на те що голосні у іптсемному івриті зявились значно пізніше, цього часу було долстатньо для втрати вимови..

---------- Додано в 18:19 ---------- Попередній допис був написаний в 18:16 ----------

Скільки разів Хоменко чи Огієнко вживали імя Єгова у своїх перекладах?
    Чому з особистого наказу Папи імя бога вилучається з літургії і вважається недоречним його вживання?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ага! Пролетіли з своїми доводами 2 000 років назад, то тепер вирішили лічильник історії відкинути ще на 2000 років? Там то дійсно буде важко правду знайти, нє?

Ну-ну... викручуйтеся далі, а я посміюся...

7. Сергій аспірант

Для чого мені викручуватись -історичних і біблійних доказів є досить.
    Але моє питання залишилось без відповіді - чому імя Бога дуже рідко вживається у перекладах?

---------- Додано в 19:03 ---------- Попередній допис був написаний в 18:28 ----------

Тобто коли вам наводять добре обгрунтованы факти - це зомбування?

---------- Додано в 19:28 ---------- Попередній допис був написаний в 19:03 ----------

А те що рукописи,я які були зроблені за довго до Ісуса, повністю співпадають з пізнішими -це що співпаддіння?
    Текст Біблії не зазанавав значних фальсифікацій.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Саме з надзвичайної поваги і відповідальності.

9. Nefesz

Nefesz Member

Бо ми таки свідчимо про нього та про його ім"я. А Ви мабуть ні. Тож висновок можна зробити такий же, як один біблеїст. Написавши про благовісницьку ревність ранніх християн, він із сумом говорить: «Якщо в житті сучасної церкви не відбудеться зміна, аби знову благовісницька справа була обов’язком кожного охрещеного християнина та увиразнювалася в способі життя, який перевершує найбільш зразковий спосіб життя невіруючих, ми навряд чи зможемо говорити про якийсь поступ».

Якщо Єгова хоче, щоб люди знали його ім"я, то як можна говорити про те, що згадувати його це марнота?

• Подобається Подобається x 1
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

На мій погляд ви свідчите назву своєї організації, експлуатуючи Його Імя.

11. Xasm

Xasm Well-Known Member

І ви це говорите тому що... Поясніть - я ще такого не чував!
    І ще: як воно (навіть ті слова мудрості що ви пишете) показує що зараз не сатана є правителем цього світу?
    «Так, Господи, але*ж цуценята їдять крихти, які падають зі столу їхніх господарів» (Мт. 15:27) Зчасом, після формування першого збору, Павло отримав ряд видінь, що показало неупередженість Бога до національності і завершилось все хрещенням не Юдея... Згодом і інші "язичники" стали Християнами, а новина мала ширитись "аж до краю землі..."
    А ваша цитата суперечить собі... На початку, Єгова був єдиним, повноправним, чудовим і люблячим царем. Все те, що має бути впокорене під руку його народу - це ті, хто закрив на все очі, сказав що Єгова недобрий і пішов слідом сатани... Їм нема виправдвння, адже всі вони чують "голос що каже "це та дорога - простуйте ви нею!""Храм був буквальним - його замінив духовний - те-ж з Ізраїлем - духовний Ізраїль це не нація на землі...

Last edited by a moderator: Oct 12, 2010
  12. Witness

Witness Well-Known Member

если бы католики по всей земле свидетельствовали об Иегове и освящали его имя, то не было бы нужды в Свидетелях Иеговы, не? :)))

• Подобається Подобається x 3
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Бога найсвятіше Імя і Воно непотребує освяти грішними люмпенами.

Last edited: Oct 12, 2010
  14. Witness

мы говоримо разных вещах. Прокомментируйте Матф 6:9

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Не ім’я святить Бога, а Бог святить ім’я і воно й так святиться Божою святістю. Бог хоче щоб воно святилось на землі як на небі, бо це справедливо. Зловживання і суперечки не сприяють освяченню Його імені серед людей.

16. Сергій аспірант

Як і викидання його з Біблії.
    Я так і не почув пояснення чому імя Єгова практично не вжимвається у перекладах.

---------- Додано в 13:16 ---------- Попередній допис був написаний в 13:10 ----------

Вам не здається що це просто неповага до Бога?

---------- Додано в 13:21 ---------- Попередній допис був написаний в 13:16 ----------

Я такого аргументу ще не чув.
    Якщо ваше імя викинуть з усіх документів і замінять його словом чоловік - це буде повагою до вас? Дуже сумнівно.

---------- Додано в 13:26 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ----------

Звичайно, що ні - це птрібно людям і а не Богу. Для людей важливо щнати і з пошаною ставитись до імені Бога.
    Натомість християни демонструють протилежне - уникають згадок про імя, намагаються викинути його з перекладів тощо. І ви хочете сказати пане Мих що свідоме нівечення Божого слова це вияв пошани до Бога.

17. Witness

вот я и спрашиваю: кто святит его на земле? :)

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

А воно там було?
    А ви до свого батька теж по імені звертаєтесь? Якщо ні, то це неповага з вашого боку?
    Не той хто про це кричить голосніше всіх :)

19. Сергій аспірант

Було близько 7000 тисяч разів,
    А хіба імя батька взагаолі не вживається дітьми?. Чи діти які поважаютьс воїх батьків приховують їх імена?
    Ви так іне дали відповідб - хто дав право перкладачам викидати імя Бога з Біблії?

---------- Додано в 14:37 ---------- Попередній допис був написаний в 14:35 ----------

і далеко не ті які стоілттями його приховують.

---------- Додано в 14:38 ---------- Попередній допис був написаний в 14:37 ----------

Замість біблійних, у вас софістичні аргументи на захист традиції.

---------- Додано в 14:41 ---------- Попередній допис був написаний в 14:38 ----------

Доцільність, якої навіть не намагаються обгрунтовувати.

---------- Додано в 14:42 ---------- Попередній допис був написаний в 14:41 ----------

Скористайтесь підрядковим перекладом.

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)