Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

В Росії відмова від переливання крові тягне за собою відмову медиків виконувати медичне втручання, яке передбачає переливання. Варіанти як уникнути переливання часто не розглядаються, хоча за два тижні можна було знайти спосіб допомогти дитині - застосувати перфторан або еритропоетин. В газетних повідомленнях з прводу цього випадку згадувалось шо причиною смерті було ураження мозку, що з черепномозковою травмою і переломом основи черепа не дивно.

---------- Додано в 09:21 ---------- Попередній допис був написаний в 09:10 ----------

Тепер слід очікувати коли Новий завіт визнають екстримістським (евреї цього вже вимагають).
    Хоча загроза внесеня у список екстримістських матеріалів перекладів Біблії не схвалених православною церквою справді існує.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

А знайдіть-но мені лікаря, який може щось гарантувати. Він хто? Бог?

• Подобається Подобається x 2
  3. sebastian

sebastian Member

пропустив таку цікаву тему... вже тепер і не знайдеш чим там у міській раді завершилось) а взагалі, дійшли до консенсусу? просто цікаво. моє власне імхо (пробачте за тафтологію і за імхо), свідків тре заборонити, і про це має подбати міліція. але міліцію, у такому вигляді як вона є, теж потрібно заборонити, як і прокуратуру і суди і верховну раду, які мали би один одного забороняти. тому краще арматурою і тих і тих, аби не підходили близько. я був "свідком", тобто чув, :))) розмову семінариста і свідків,... еххх, ну, короче, семінарист переміг, дуже явно, нокаутом можна сказати) усю оцю їх утопію запаковану як ідею було поховано дуже швидко. хоча я, власне, до християнства теж скептично налаштований. як до осіб, так і до гурту, і до "апостольської" церкви. з цього всього хіба Бог лишився не утопією у моїх думках. (маю надто багато знайомих богусловів, екс-монахів, монахів і священиків, і був близьким до Крехівського монастиря розків з десять. за клявзуру не заходив).
    Але найбільше мені сподобалося весілля у свідків, без алкоголю. то був цирк. ну християни звісно ту проблємку вирішили, горілку у чайниках розносили)

4. majolika

majolika Well-Known Member

ви, юначе, певно свідків з кимось переплутали. Вони нормально можуть і пивка тріснути, і горілочки :)))

• Подобається Подобається x 1
  5. sebastian

sebastian Member

певно тоді що так. але то явно були якісь релігійні сектанти)) цікаво як же тоді відрізнити тих свідків, шоб часом з ними пива не попити)

6. Сергій аспірант

Звичайно, але зловживати ними не будуть.

---------- Додано в 20:44 ---------- Попередній допис був написаний в 20:43 ----------

Думаю погляди свідків Єгови усім відомі. Та й свою релігійну приналежність вони не приховують.

---------- Додано в 20:50 ---------- Попередній допис був написаний в 20:44 ----------

Лікарі повинні зробити усе для врятування людини, в тому числі вміти ивзнанти свою некуомпетенетність і щавернутись до кращих фапхівців. Але насправді в обговрюваній ситуації було зовсім інше - дитині не нанадали відповідної допомоги через , те що батьки не погодились на переливання. З адва тижін можна було зробити багато чого, застосувати еритропоетин, перфторан тощо. АВЛАе цьог не було - лікарі чекали невідомо чого і лочевидно дитина померла через два тижні не через відсутність переливання а через травми які отримала. Також викликає тривогу смерть після переливання, обгрунтованість якого (жодна газкуета не навнела обяєктивних медични хпоказгників- рівня гемоглобіну, кількості еритроцитів, рівень гематокриту тощо).

---------- Додано в 20:52 ---------- Попередній допис був написаний в 20:50 ----------

Для цього мають бути зібрані доказипорушення законодавствіа (забороняє доречі суд а не міліція і аж ніяк не міська рада). За 20 років діяльності свідків Єгови в Україні жодних протиправних дій з їх боку помічено не було.

7. sebastian

sebastian Member

ви вуйку або повідомлення через слово читаєте, або нерозумієте жартоіронії. уважніше читайте речення про заборону. а щодо відсутності протиправних дій - я цього не говорив. гомосексуалісти теж нічого поганого не роблять. хтіло би ся аби ваш син був гомосексуалістом одруженим на сектантові (будь-якому, що не проти гомосексуаліхму)? зупевне ні, але можете ясно тут ше багато фільософствувати шо прийняли б рішення дітей. відсутність протиправних дій не значить норму. наприклад, різні сектанти пристають на вулиці, тулять якусь паперову муру, видзвонюють на мобільний (у будь-якому порядку), і переконують когось у свої правоті. хто вони такі аби когось переконувати?... але ви не вловили думку, мене плювати на усіх цих сектантів. максимум - я до них ставлюся з іронію, як і до інших сект на кшалт міліції, судів і рад. ось. гарного часу доби, аспіранте (яка кафедра?)

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

робити і гарантувати - то дві великі різниці, як кажуть в Одесі.

---------- Додано в 00:46 ---------- Попередній допис був написаний в 00:44 ----------

ну просто святі люди, нє?

Чи порушників екстренно виключили з рядів «Товариства Вартової башти Біблії й буклетів»?

9. Сергій аспірант

Я мав на увазі про відсутність протиправних дій з боку організації, а не окремих свідків Єгови.

---------- Додано в 10:50 ---------- Попередній допис був написаний в 10:31 ----------

Що таке норма і хто її визначає?

10. sebastian

sebastian Member

ви спочатку дайте відповідь на моє питання. а норму кожен бачить по-різному, тому я і писав "імхо". чи вас бісить, що я особисто вважаю, шо то все має бути заборонено? це моя власна думка, я мені плювати, що ви думаєте про те шо я думаю. ось) для мене не є нормальним, якщо на вулиці пристають ці мудаки і тулять якусь муру. греко-католики на вулиці не пристають і мене не рухають. і я хеппі. це і є моя норма. а яка ваша, то ваша справа. я вже писав про шлюб голубого із сектантом. ви я бачу за, бо вони нікому ніц поганого не роблять. або їх вина не доведена. короче, замяли. дурна бесіда і нікому непотрібна. шось я занадто уваги цій гидоті приділяю. перепрошую і гарного дня.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

Заборонити католиків, як лідерів лохотрону? Та ні, це не демократично. Є Конституція. Є закони. Якщо хтось порушує її буквальну статтю, то відповідно і покарання, яке передбачено згідно відповідного юридичного Кодексу. В інакшому випадку - це диктатура. У таких питаннях держава має бути поза релігійними уподобаннями і керуватися виключно законами. А для цього існує відповідний механізм: суд - вирок (приклад - "Біле братство"). В інакшому випадку ми станемо схожими на якусь мусульманську країну третього світу.

12. Сергій аспірант

Україна має чи не найкраще законодавство щодо релігії, яке запезпечує рівність усіх конфесій. Це не довподоби конфесіям які звикли отримувати певні привілегії від держави.

Мене здебільшого нічого не бісить. Просто вважаю що кожна позиція маємати певне підгрунтя. Що до вашого ставлення доредігійної свободи я не помітив жодного обгрунтування.
    Якщо ви вихована людина то чемно відмовитесь,, цього цілком досить.

я як аспірант біолог не бачу нічого нормального в гомосексуалізмі , хоч сучасна медицина притримується іншої точки зору.

---------- Додано в 15:37 ---------- Попередній допис був написаний в 15:34 ----------

Аде все ж якщо це свідомий вибір двох людей, це їх право і їх проблема.

---------- Додано в 15:38 ---------- Попередній допис був написаний в 15:37 ----------

або на православну країну на зразок Росії, де судити можуть не перевіривши докази

---------- Додано в 15:40 ---------- Попередній допис був написаний в 15:38 ----------

свідки Єгови не є членами цього товариства.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Серйозно?

Бо я думав, що це повна назва вашої організації. Хіба ні?

14. Сергій аспірант

За стільки років могли б розібратись в цьому питанні. Товариство Вартова Башта є лише видавництвом та юридичною особою в США яка представляє свідків Єгови.

15. Сергій аспірант

Назва релігійної організації і назва юридичних осіб які представляюють організацію різні речі.
    Американське законодавство не вимагає реєстраціїї релігійної громади тому, для представництва, видання літератури і збереження авторських прав потрібно було створити Торвариство Вартова Башта.

16. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Декілька років тому на чернігівщині познайомився з дівчинкою якій німецькі лікарі провели дуже складну операцію на позвоночнику, без застосування крові. На сьогоднішній день назріла необхідність повторного втручання. В Києві нарешті появилася клініка в котрій можна проводити подібні операції, але лікарі не гарантували проведення операції без переливання крові.Під час співбесіди лікар запитав її: як би вона повелася у випадку примусового переливання? Дівчина, якій майже виповнилося 16 - відповіла, що подала б до суду за згвалтування, і відмовилася від операції, хоча її здоров"я катастрофічно погіршується. І відмовилася вона не тому, що боїться ускладнень пов"язаних з переливанням, ані того, що можливо хтось не схвалить її рішення, а тому, що для неї відносини з Богом найважливіші, і вона дійсно покладається на нього.
    Дії 15:28—29: Бо святий дух і ми самі вважаємо слушним не накладати на вас додаткових тягарів, окрім того, що необхідне: стримуватися від пожертвуваного ідолам, від крові, від м’яса задушених тварин і від блуду. »

Псалом 37:5 Вверь свой путь Иегове, Положись на него, и он будет действовать.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ото зазомбували!!!!

18. Witness

Witness Well-Known Member

Врачи порой до религозного фанатизма поклоняются крови как Богу, когда касается лечения пациента. Когда же дело доходит до их собственных детей, то почему-то им кровь они лить не спешат... Все они понимают. Прикидываются не понимающими когда дело касается Свiдков.

19. llb

llb Member

[/COLOR]
    Скільки родин свідків Ви знаєте?
    Скільки сімей які розпались через те що хтось став свідком вам відомо і хто був ініціатором розлучення?

так, сусідка в нас пішла до свідків - від батьків відмовилась, ночувала по свідках
    благо - вийшла звідти за пару років, при чому самостійно.
    минуло довго часу щоб вона від них оговталась, прийшла від затемлення зараз має гарну сімю, дитинку - повна злагода з батьками і рідними (як досвідкові часи)

---------- Додано в 09:09 ---------- Попередній допис був написаний в 09:07 ----------

цілком згідна з цим !!!!

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та перестаньте говорити смішне.

У мене був знайомий лікар. І не просто лікар, а лікар з головою. Він казав, що переливання крові - не є дуже добре. Але мотиви у нього були зовсім інші - медичні, а не релігійні.

А лікарів нема чого звинувачувати. Вони самі знають коли є необхідність робити переливання крові. А от що до замінників. Я думаю, що інколи тре дякувати лікарям, що мають кров для переливання, а про які замінники у наших умовах може йти мова? Кров, якщо тре переливання, потрібно нагально, а не як Зеніт пише: за два тижні можна було знайти. От і шукайте замінник. Хто вам має шукати? Так якось дивно ставиться питання, ніби у лікаря є кров і море різних замінників, а він наполягає на крові. Лікар пропонує з того, що є. А ви, СЄ, маючи свою надуману проблему, утворіть собі самі банк замінників крові, наприклад в Україні і тримайте на всякий пожежний і не робіть галасу на весь світ, що ви переливання крові не хочете. Не піартесть, питання можна вирішити спокійно і тихенько.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)