Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Witness

Witness Well-Known Member

нет, вам показалось

уж кто бы говорил ;)

я не знаю что такое "показуха", но Фома поставил Иисусу условия: поверю только вот так, так и вот так. Иисус снизошел до него и выплнил его "детские" условия. Так поступал и его Отец: Иегова тоже шёл на уступки некоторым людям.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

За вашими словами виходить, що Ісус обманув Хому, щоб той повірив...

3. Witness

Witness Well-Known Member

Иисус не говорил ему, что он воскрес в том же теле, разве нет? Более того, Петр и Павел пишут об обратном. Вы снова и снова об этом забываете

4. Xasm

Xasm Well-Known Member

Похвально, що ви використовуєте Бібілйні врші. Але щось ніяк не зрозумію, як воно стосується моїх слів... Хіба, ви хотіли доказати, що то було те саме тіло... Нехай, проте чомусь дірок не було тоді, як його сплутали з садівником! І, взагалі, оригінальне тіло просто не могло жити - знекровлене, побите, мертве! То могло бути як мінімум просто рекреація дирок в його руках, але в іншому, в новому тілі! Чомусь більше ніхто, окрім Хоми не звертав увагу на діри, вас це не дивує?

Ні, не про нього - він, на відміну вад багатьох і вас в тому числі, дає повні відповіді та не вскакує просто щоб когось безпідставно принизити. А ваша рефлекторна відповідь тільки показує, що вас це питання зділо, але не знайшовши достойного обгрунтування ви вирішили просто звернути увагу, "сперти" все на когось - приглянтесь - так діти поступають, коли розуміють що винуваті, але не хочуть проявити відповідальність! Дорослі - так само...:nea:

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мих, як було добре, коли ніхто не відповідав єговістам і вони заткнулися на кілька днів. Так було спокійно клька днів... Прошу, ігноруйте їх, бо дискутувати з ними - це гріх. Це слуги диявола. Не давайте йому дороги сюда.
    Ви ж бачите, що Біблія чи Христос це для них не авторитети.

• Подобається Подобається x 3
  6. Xasm

Xasm Well-Known Member

:haha: Але-ж ви собі аццкого сотону нашли! :crazy:
    Біблія та Христос не авторитет для тих, хто провадить інквізицію, продає індульгенції, лупцюється перед храмом в Ізраїлі, хто спеціально строчить передання, щоб уневажнити Священні Писання! А коли до вас приходять люди з Біблією, які навіть у найсуровіші часи не йдуть на поступки світу сатани, "не беруть меча," коли весь світ у війні, показують що Ісус наказав Християнам провіщати Царство і самі роблять це у всесвітньому масштабі - то як мінімум хороші, старанні люди... :tongue:

7. Xasm

Xasm Well-Known Member

Всі ми до чогось упереджені, мусим сприймати слова інших як правду, а ще інших як брехню... Ви чистите зуби бо вірите що воно помагає. Не впевнений, що ви знаєте як діє фтор і інші її компоненти, але бачите результат, тому продовжуєте вірити... Взагалі, любі дії можна оправдати! Але ми ставим певні чіткі межі, вираховуєм імовірності і найбільш імовірне ставим за "істину..." Коротше: все пізнається в порівнянні. Це нормально!
    Єврем був даний закон, який був чітким і вньому всі ці проблемі відпадали; Потім прийшов Ісус і лишив дві неконкретні заповіді та ряд вказівок. Тому сьогодні ми миуимсве порінювати!
    Як ви казали, можна оправдати хрестові походи, але в порівнянні - це оправдання нічого не варте! Оправдуй-не-оправдуй, а вбивати немає права жодна людина! Церква-ж вбивала людей не раз. не два, а роками!!! Це не просто "проступок" і не просто "не личить збору Христа" - це надзвичайно огиде порушення всіх навіть найнижчих стандартів християнства, впродовж довгого часу! Ну то було в минулому, а що зараз? Порівняєм поведінку перших християн і духівенства: християни були мирні, люблячі, не ввязувались в політику та строго ставились до неморальності. На першому місці в житті кожного християнина був обовязок розповісти усім, про викуп Ісуса, про Царство Єгови, освятити Його Ім'я... В любому випадку, чи не основною ціллю їхнього життя було свідчити про Єгову! Духівництво - духіництво вороже, як в межах себе так і до інших релігій, вних відсутня любов, як особлива відмінна риса, вони постійно ввязуються в політику, або самі виступають в ролі влади, закривають очі на неморальність парафіян та інших членів духівництва! На першому місці в їхньому житті стоять гроші, слава чи влада, при тому вони навіть не згадують про Єгову! Я привів тільки найгрубші принципи - і в жоден з них вони не вписуються! Так, були там і справді хороші люди, але вони всеодно не вписувались у всі принципи (наприклад проповідування пр Єгову) і ми розглядаєм не окремих осіб, а "церкву," виводим, так-би мовити середнє арифметичне...
    Чи можна щосб подібне сказати про збір Свідків Єгови? Звичайно, трапляються і погані люди, були деякі непорозуміння в минулому, ал то НАВІТЬ НЕ ДО ПОРІВНЯННЯ! Основні принципи, які я навів зараз є як особливі ознаки, притаманні лише Свідкам!
    Ще ніде і ніколи (окрім, звісно-ж як у зборі перших християн), не було громади людей, якаб так повноцінно виявляа любов, як Свідки Єгови, а саме це Ісус почтавив як основну ознаку Своїх правдивих послідовників!

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

Авжеж. Рядовим свідкам Єгови також бажано залишити фанатизм і виправдання.
    Цю ознаку припише собі будь-яка конфесія. І якщо скажімо т.з. традиційникам можна закинути порушення Ісусових заповідей любові стосовно ворогів і навіть релігійних опонентів (що доведено історією), не кажучи про благословління зброї, армії і т.п., то більшості протестантам - ні. "Кожен кулик своє болото хвалить".

9. Xasm

Xasm Well-Known Member

Абсолютно не згідний! В історії практично будь-якої релігії чи конфесії є непоодинокі "масовки," втручання у політику, з метою розвязання конфліктів... Справжня, нелицемірна любов - дуже рідкісні і поодинокі випадки... Свідки Єгови-же проявляють її в світовому масштабі: невідомо ніодного конфлікта свідків між собою, або з кимсь іншим; Часті випадки цькування закінчуються марно - Свідки або не реагують на провокацію, або відповідають добром на зло... Часті міжнародні Конгреси завжди проходять не просто спокійно, а в дусі щирої, неупередженої любові; Подібні спроби обєднатись інших релігій часто закінчувались серйозними конфліктами, побоїщами, а якщо все було спокійно, то всерівно був видний поділ: чорні з чорними, білі з білими... Свідки охоче і безкорисливо помагають одновірцям і іншим, наприклад мені відомі непоодиноків випадки надавання нічлігу Свідками для різних незнайомих людей, які потребували допомоги. Не думаю, що навіть католик міг-би прийти до іншої незнайомої сімї католиків і сказати: "я ваш одновірець, пустіть мене наніч!" Короче: прикладів є масса і хоча мова йде не лише про любов... Візмім до уваги проповідницьку діяльність - хто ще свідчить про Єгову?
    Звичайно, такі випадки є, але організація успішно і наполеглево бореться з цим! Позаяк, Свідки - одні з найбільш неупереджених людей на планеті!

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Читаю...отут...і бігме,шкодую,що нема ту якого православного батюшки....
    Во...анігдот нагадав....

11. nixto

nixto Well-Known Member

Можна і по суті, та це марне, хто почує? - ті, що чути навіть не збираються? Просто побував не на одному форумі де був діалог зі свідками і всюди одне і теж: які ми класні пацани і дєвкі, ближнім помагаємо, проповідники на всю землю і нєбивалих масштабів, великі страснотерпці і страшно гонені за правду. Краще б ваші брігадіри менше полускали вам мозги на зібраннях саморекламою, бо справжні християни вважали себе нічим, сміттям світу, чинили добро "щоб не знала лівиця, що робить правиця" а у вашій організації все навиворіт. Зустрічав я неупереджених свідків, їх одиниці, з ними є про що говорити, але не з Вами Xasm. :dntknw:

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

а правда важко що небудь конкретне придумати на мої аргументи? Задурити голову перехожому значно легше, а особливо, як він думає про щось інше.

• Подобається Подобається x 2
  13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Згоден, що не можна примушувати подружнього партнера до зміни релігії - це повинно бути його особистим рішенням.
    Думаю що людина яка вже знайшла істину лдля себе , повинна поважати точку зору інших і їх право на помилку.

Статистика свідчить про інше - у середовищі російських свідків Єгови лише 6% відсотків розлучених,,, тоді як відсоток розлучень в суспільстві доходить до 70%.
    Якщо людина не застосовує своїх знань на практиці, то як довго вона буде свідком Єгови?
    Книгарні я відвідую і з книгами про які ви говорите також знайомий. Тільки от чи ці пкниги усім доступні і чи готові люди застосовувати ці поради ці жиитті. Біблія містить достаньо порад і принципів щодо сімейного життя і якщо вона не є авторитетом для пересічного християнина, і він гоьовий вірити будькому тільки не їй
    таким людям складно допомогти.

Тобто доступно і зрозуміло донесли ці принципи до громадськості і ввели це в реліігйне життя громади. А це немало.

---------- Додано в 18:07 ---------- Попередній допис був написаний в 17:59 ----------

Про баптистів, а згодом і про свідків Єгови в суспільстві цілеспрямовано створювали негативну громадську думку. в цьому приймали участь як органи влади так і пануючі релігійні організації. Тому нічого дивного коли родичі сприймали негативно перехід до баптистів, чи свідків Єгови. І часто потрібні роки, щоб родичі побачили і зрозуміли що зміна релігії не вплинуло негативно на їх подружніх партнерів, а самі вони перебували в полоні міфу створеного про релігійні громади, про які вони насправді нічого не знали.
    Здебільшого родичі людей, які стали свідками Єгови нічого про свідків Єгови не знають (окрім поширених про них міфів) і знати нічого не хотять.

---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:07 ----------

Релігійно розділені сімї болюча тема для усіх релігійних громад і дуже часто відсутня послідовна і обєктивна позиція щодо вирішення подібних проблем.
    Важливо наголошувати на наступному
    Вини родичів у тому що людина змінила релігію немає - це власний вибір людини і його слід поважати.
    Не слід тішити себе ілюзією що людина змінить свої погляди, слід щиро поцікавитись у що вірить подружній партнер і на чому грунтуються його погляди і спробувати вибрати таку лінію поведінки, якаб не зачіпала реліігйні почуття один одного.
    Можливо людина яка змінила релігію не може приймати участь в певних святкуваннях,обрядах і церемоніях, і це може сприйматись родичами як образа, вияв неповаги тощо. Але нічого не заважає виявляти любов і увагу до рідних кожного дня а не з нагоди свят. Нагоду зробити подарунок рідній людині знайти неважко - булоб бажання.

---------- Додано в 18:22 ---------- Попередній допис був написаний в 18:16 ----------

ми немаємо іформації про те чи Корнилій продовжував залишатись сотником чи ні.
    Але ми маємо достатньо данних про те як ставились християни до військової служби і воєн.
    Христини залишили Єрусалим під час Єврейсьго повостання, тобто уникали участі у визвольній боротьбі євреїв.
    До 2-3 ст жодиний хритсиянин не ставав воїном . Праці Юстина, Афінагора, Тертуліана містять обгунтування пацифістської позиції перших християн.

14. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Чому ви так прагнете нав'язати свою релігію?(не треба відповідати!)
    Посилання на прощання:http://vira.in.ua/yegovists.htm

15. Xasm

Xasm Well-Known Member

Як собі знаєте - ви говрите мені про важливість захисту, але для вас образливо, що я захищаю свої погляди! Взагалі, то хто дозволяє собі назвати Свідків сектою тільки проявляє сво некомпетентнісь... (10-томна енциклопедія ісотрії християнства на україні)
    А про вас взагалі говорити не слід - прикидуєтесь християнином і війну відстоюєте...
    Я особисто роблю це кожен раз, коли молюсь! І взагалі тут доречніше розглядати символ схиляння голови, аніж конкретний рух!

16. Сергій аспірант

нікол не помічав, щоб свідки Єгови схилялись перед своїми релігійними провідниками - у зборі ви ніколи не ідентифікуєте старійшину по манері поведінки і ставленню до нього інших предстаників громади. Так що це н ів яке порівннян не йде з майєже рілігійним поколнінням які отримують ієрархи православної церкви.

---------- Додано в 19:35 ---------- Попередній допис був написаний в 19:33 ----------

А чиїм рабом ви стаєте коли викоонуєте наказ вбивати? Невже не зрозуміло що солдати з іншого боку чують такі самі проповіді? Християнству хоч рах вдалось запобігти війні?

---------- Додано в 19:58 ---------- Попередній допис був написаний в 19:35 ----------

Першу світову війну прозвязали не комуністи,і поширення ідей комунізму почалось саме після цієї війни.

---------- Додано в 20:43 ---------- Попередній допис був написаний в 19:58 ----------

Вони це робили з наказу Бога і коли починали війну без його схвалення програвали.

• Подобається Подобається x 2
  17. Pedro

Може почнеш вчитися якоїсть ввічливості? Чи ростеш таким самим хамом як і більшість твоїх сектантів? На кшталт вождів єговістів, особливо Рутерфорда, який грів нари.
    Мих за тебе старший більш ніж в два рази. Думаю, ти ще своє в житті зустрінеш і єговісти не допоможуть.

18. Сергій аспірант

А вам відомо з якої причини?

19. Pedro

Будь-яка Вікіпедія вам скаже. Як і скаже що він був страшенним хамлом. А, взагалі, Сергію, попробуйте навчити ваших братів хоч елементарної культури поведінки.
    Будемо дуже вдячними.

20. Сергій аспірант

я звертаюсь до більш серозних джерел.
    і що ж вона скаже? дайте посилання

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)