Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Якраз навпаки. В них виникла ділема про верховенство в сім"ї. Якби Ваш Рассел був дійсно духовно сильним, він зумів би уладнати все без скандалу, а так я відношу його до категорії звичайних свідків Єгови, які виганюють собі що завгодно, лиш би не так, як вчить Біблія та церква.

• Подобається Подобається x 4
  2. ovod

ovod Well-Known Member

уявіть, що ви проживаєте з дружиною довгий час в квартирі, до всього привикли, тут купа знайомих, навіть сусіди алкоголіки стали привичними.
    А тут хтось, наприклад, чоловік взяв і переїхав, а потім бере і говорить до жінки, що переїждай до мене або живи там де живеш. При цьому якщо чоловік спокійний, то каже, що хоч переїжджай, а хоч ні. А неспокійний чи впевнений у собі чи у правильності свого вибору веде аргументацію за переїзд.
    Ось так в мому розумінні проходить стандартний перехід в іншу релігію чи церкву у сім'ї.
    Як думаєте чи потрібно було б поговорити з жінкою і якщо вона незгідна(а може для неї переїзд чуть не кінець світу), то відмовитися від свого або наполягати на свому, знаючи до чого це може привести, а саме до розриву?Тобто чоловік вирішив по-своєму, а жінка зробила свій вибір.
    п.с. змінювати те до чого привик потрібно поступово і не всі готові це робити - може варто прийняти їх вибір? Або хоча б рухатися по чуть-чуть.

3. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

1) «І не дивуйтеся з того, бо надходить час, коли ВСІ, ХТО У ГРОБАХ, голос його вчують, і вийдуть ті, що чинили добро, на воскресіння життя. А ті, що зло чинили, — воскреснуть на суд» (Ів.5:28).

2) «..."Істинно кажу вам: Один з вас мене зрадить...", та горе тому чоловікові, що зрадить Сина Чоловічого! Ліпше було б тому чоловікові не народитись!» (Мт.26:21-24).
    Не народившись, Юда не існував би. Знаємо із Святого Письма, що після зради він повісився. Настала смерть. Згідно з думкою Свідків Єгови, найвище покарання виповнилось. Юда розпався на атоми і перетворився в ніщо. Став тим, чим був перед народженням, тобто нічим. Ісус Христос каже, що лихо такій людині, краще було б, щоб вона не народилась. Якщо після смерті нема існування і страждання, і якщо Юда не воскресне, то чому він мав не існувати?

3) Це не я так вважаю, так говорить Ісус:
    "Ісус відповів їм: “Сини цього світу женяться і виходять заміж. Ті ж, що будуть достойні осягнути того віку й воскресіння з мертвих, не женяться і не виходять заміж; бо й вмерти вже не можуть, тому що до ангелів подібні" (Лк.20:36)

• Подобається Подобається x 3
  4. Witness

Witness Well-Known Member

*** w91 1.3. с. 26-27 «Перевод Нового Мира» выявляет ученость и честность ***

Иной – но не ошибочный

Во-первых, очень близкие по смыслу слова оригинальных языков Библии, по возможности, переводятся разными английскими словами, благодаря чему внимание исследователя Библии обращается на возможные оттенки значения. Таким образом, синте́лея передается как «завершение», а те́лос – как «конец», несмотря на то, что во многих других переводах для обоих слов употребляется слово «конец» (Матфея 24:3,*13). Слово ко́смос переводится словом «мир», айо́н – «системой вещей», а ойкуме́не – «населенной землей». Опять-таки во многих переводах Библии для передачи двух из этих греческих слов или всех троих употребляется просто «мир», хотя в действительности между ними имеется разница (Матфея 13:38,*39; 24:14).

Подобным образом Перевод Нового Мира тщательно указывает разницу между гно́сис («познание») и эпи́гносис (переведено выражением «точное познание») – разница, которую многие другие игнорируют (Филиппийцам 1:9; 3:8). Он также различает между та́фос («могила», отдельное место погребения), мне́ма («склеп»), мнеме́йон («памятный склеп») и га́дес (обозначает в Библии общую могилу мертвого человечества) (Матфея 27:60,*61; Иоанна 5:28; Деяния 2:29,*31). Некоторые переводы Библии различают между та́фос и мнеме́йон в Матфея 23:29, но в других местах они непоследовательны. (Смотри Матфея 27:60,*61, Синодальное издание.)...

Таким образом, согласно слов Иисуса, воскреснут лишь те неправедные, которые находятся в "памятных склепах" (в отличие от тех, кто не удостоился чести остаться в памяти Бога). Вспомните: закоренелых преступников бросали в геенну - горящюю свалку возле Иерусалима. Они не удостаивались чести пойти "шеол" - общюю могилу всех людей, из которой будет воскресение. Кто находиться в геенне, а кто в шеоле знает, конечно, только Бог.

вопрос не понял. Можно сформулировать как-то по-другому? (если вы имеете в виду, что чем его наказание было ХУЖЕ чем того человека, кто не рождался вообще? то могу ответить: у Иуды Искариота имя опозорено на все века во всех поколениях. Такому человеку хуже, чем тому кто не родился вовсе)

---------- Додано в 18:37 ---------- Попередній допис був написаний в 18:28 ----------

*** w06 1.10. с. 5-6 Вы можете жить вечно ***

Дар бессмертия

Иегова — Бог «от века и до века», он бессмертен (Псалом 89:3). Первым человеком, которому Иегова даровал бессмертие, был Иисус Христос. Апостол Павел объясняет: «Христос, уже воскресший из мертвых, больше не умирает; смерть уже не господствует над ним» (Римлянам 6:9). Противопоставляя воскресшего Иисуса земным правителям, Павел говорит, что он единственный бессмертный правитель. Иисус всегда будет «живущим вечно». Его жизнь «неистребима» (Евреям 7:15—17, 23—25; 1 Тимофею 6:15, 16*).

Иисус не единственный, кто получает такой дар. Подобно тому как воскрес Иисус, воскресают помазанные духом христиане, избранные править как цари в небесной славе (Римлянам 6:5). Апостол Иоанн сообщает, что такой чести удостоены 144*000 человек (Откровение 14:1). Они также получают бессмертие. Павел сказал об их воскресении: «Плоть и кровь не могут наследовать царство Бога». Затем он объяснил: «Протрубит [труба] — и мертвые воскреснут нетленными, и мы изменимся. Ибо это тленное должно облечься в нетление и это смертное — облечься в бессмертие». Смерть не имеет власти над теми, кто становится участником такого воскресения (1*Коринфянам 15:50—53; Откровение 20:6).

Это поистине удивительно. Даже ангелы, являясь духовными творениями, не были созданы бессмертными. Об этом свидетельствует тот факт, что ангелы, присоединившиеся к Сатане в мятеже против Бога, будут уничтожены (Матфея 25:41). А соправители Иисуса получают дар бессмертия, подтверждающий неколебимую уверенность Иеговы в их верности.

* В этом стихе сказано, что Иисус "единственный (естественно, кроме Бога), обладающий бессмертием..." - этот стих и слово "единственный" исключает предположение, что ангелы также бессмертны.

---------- Додано в 18:46 ---------- Попередній допис був написаний в 18:37 ----------

я думаю так: они подобны ангелам в том смысле, что они не умирают. Мы не слышали ни разу об ангелах, с которыми случаются несчастья и чтобы они погибали, как это случается с людьми. Или как это случалось с теми мужчинами, про которых спрашивали саддукеи.

В Матфея эти слова приводятся в ином смысле:

Матфея 22:30 Ведь при воскресении люди не женятся и не выходят замуж, но они подобны ангелам на небе.

Таким образом, согласно этому стиху, они подобны ангелам не потому что не умирают, а потому что не женятся и не выходят замуж.

5. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

1) Я нічого не зрозумів. Своїми словами, будь ласка.

2) А що Юді з того, що його ім'я "опозорено" на всі віки у всіх поколіннях? Він же ж і так уже не існує (за вашою логікою), то яка йому різниця?

3) Я вам ще раз повторюю слова Христа:
    "Ісус відповів їм: “Сини цього світу женяться і виходять заміж. Ті ж, що будуть достойні осягнути того віку й воскресіння з мертвих, не женяться і не виходять заміж; бо й вмерти вже не можуть, тому що до ангелів подібні" (Лк.20:36)

- "Ісус у відповідь сказав їм: “Помиляєтеся, бо не знаєте ані Писання, ані Божої сили. У воскресінні не женяться і не виходять заміж, а є як ангели на небі" (Мт.22:29-30). Отже, ангели не мають ніякої потреби у шлюбі, бо вони не є смертними і не потребують продовження роду.

Ще одне запитання: де поділось його (тобто архангела Михаїла) духовне тіло, коли він народився від Марії? Він народився у тілі фізичному, а де поділося те попереднє тіло, яке він мав до цього фізичного народження?

• Подобається Подобається x 2
  6. Witness

Что тут непонятного? Иисус сказал: все кто в памятных склепах - воскреснут. В отличие от тех, кто попал в геенну.

Слово, мнемейон - памятный склеп. От слова "память, воспоминание" (a remembrance). Еще надо пояснять? :))) http://strongsnumbers.com/greek/3419.htm

---------- Додано в 20:06 ---------- Попередній допис був написаний в 20:04 ----------

Вы не правы. :) В наше время мы особо не заморачиваемся по-поводу того, какова будет память о нашем имени и какая слава о нас останется в поколениях. Но неужели вы не знаете насколько сильно эта репутация ценилась в древние времена? Примеры нужно приводить? Щас поищу...

---------- Додано в 20:13 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ----------

... вот например: Притчи 10:7; Экк 7:1; Второзаконие 25:6; 2 Самуила 18:18; Числа 27:4; Исаия 48:19;

---------- Додано в 20:14 ---------- Попередній допис був написаний в 20:13 ----------

А я вам еще раз говорю: согласуйте это со стихом 1Тим 6:15,16

---------- Додано в 20:16 ---------- Попередній допис був написаний в 20:14 ----------

Согласен: они не являются смертными (не умрут от недостатка пищи, воды или падения с высоты). Но и "бессмертными" они тоже не являются.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ясно, у вас інша Біблія.

8. Witness

Не знаю. А должен знать? А куда девались тела тех ангелов, которые являлись пророкам в мужских телах, и даже ели пищу? Сможете ответить?

---------- Додано в 20:20 ---------- Попередній допис був написаний в 20:18 ----------

иная чем у вас? Естественно! Разный язык, разный год издания, разные переводчики, разные синонимы, построение предложений и т.д. и т.п. А где она "та самая" Библия? о_О

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо так, то про що сперечання?

як можна сперечатися про одній і ті ж речі, маючи різну Біблію?

---------- Додано в 13:22 ---------- Попередній допис був написаний в 13:20 ----------

:crazy::crazy::crazy:

як ми себе любимо...

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мих, як можнв сперечатись з людиною, яка не вірить Христу?

• Подобається Подобається x 3
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я холодний...

Нє, пане СЄ, то вам привели слова Ісуса Христа - Сина Божого і то вам прийдеться "согласувати" з 1Тим 6:15,16, а не навпаки !!!
    Ферштейн?

---------- Додано в 16:37 ---------- Попередній допис був написаний в 16:26 ----------

Інколи СЄ у підтвердження своїх слів кидаються посиланнями у Біблії на певні місця і якщо не полінитися і все-таки почитати ті місця, то можна знайти якраз протилежне.

От тут фігурувало Матвія 25:41

Читаємо від цього місця - докінця глави:

Тоді скаже й тим, хто ліворуч: Ідіть ви від Мене, прокляті, у вічний огонь, що дияволові та його посланцям приготований.
    Бо Я голодував був і не нагодували Мене, прагнув і ви не напоїли Мене,
    мандрівником Я був і не прийняли ви Мене, був нагий і не зодягли ви Мене, слабий і в в'язниці і Мене не відвідали ви.
    Тоді відповідять і вони, промовляючи: Господи, коли то Тебе ми голодного бачили, або спрагненого, або мандрівником, чи нагого, чи недужого, чи в в'язниці і не послужили Тобі?
    Тоді Він відповість їм і скаже: Поправді кажу вам: чого тільки одному з найменших цих ви не вчинили, Мені не вчинили!
    І ці підуть на вічную муку, а праведники на вічне життя.
    (Мт 25:41-46)

Висновок.
    Грішники не помруть, а підуть на вічні муки. З тієї глави зрозуміло, що воскреснуть грішні та праведні. Оскільки інших просто в природі не існує, то зрозуміло, що для Божого суду воскреснуть всі.

12. консультант

А Ви філософ бачу....:haha: Виходячи з Вашої теорії в моєму селі є кільканадцять ангелів, які не женяться і не виходять заміж... Правда багато з них з синіми носами...:haha:

13. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Для Вас "логіка" і "філософ" - образливі слова? Тому й аналогії такі, як оця. Ті люди живуть у Вашому селі і мають сині носи. В Вас нос не є синим. Так Ви не живете у Вашому селі?

• Подобається Подобається x 1
  14. Witness

Нет, не Ферштейн. Иисус не обсуждал с ними вопросы бессмертности, а 1 Тим 6:,15,16 как раз этот вопрос прямо обговаривает. Так понятнее? ; ) К тому же, в первый раз встречаю мнение, что какой-то стих важнее другого... Стихи в Евангелии важнее стиха 1 Тимофею? о_О

В упор не вижу тут слова "мука". Вы греческий текст смотрели? Вах-вах-вах, сколько вам ваш перевод подкладывает подделок!... :)

---------- Додано в 15:04 ---------- Попередній допис був написаний в 15:03 ----------

Все притензии Иисусу:

Матфея 22:30 Ведь при воскресении люди не женятся и не выходят замуж, но они подобны ангелам на небе.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не довго музика грала... Ось вам "подстрочний перевод": (куди вже ближче?)

Тогда

αποκριθήσεται

ответит

αυτοις

им

λέγων,

говорящий,

’Αμην

Истинно

λέγω

говорю

υμιν,

вам,

εφ’

на

όσον

сколько

ουκ

не

εποιήσατε

сделали

ενι

одному

τούτων

[из] этих

των

ελαχίστων,

наименьших,

ουδε

и не

εμοι

Мне

εποιήσατε.

сделали.

46
    και

И

απελεύσονται

уйдут

οũτοι

эти

εις

на

κόλασιν

наказание

αιώνιον,

вечное,

οι

δε

же

δίκαιοι

праведные

εις

в

ζωην

жизнь

αιώνιον.

вечную.

---------- Додано в 13:07 ---------- Попередній допис був написаний в 13:04 ----------

Хе!

Тобто Ісус то сказав просто неподумавши, так?

16. консультант

Не зрозумів, чому вони є образливими для мене?о_О Звідки Ви знаєте який у мене ніс? Ніс якраз у мене синій і живу у своєму селі, але це не дає підстави вважати себе ангелом. аксакал, не філософствуйте, у Вас все рівно не вийде так, як у Witnessа.
    Ви спочатку уважно прочитайте, а потім робіть висновки. Там говориться, що люди під час Воскресіння не женяться і не виходять заміж, але вони подібні ангелам на небі. Тобто, хоч вони не женяться і не виходять заміж, але це не мішає їм бути подібними до ангелів на небі.

17. аксакал

:))) :))) :))) :))) :)))

18. Xasm

Xasm Well-Known Member

Це абсолютно взаємно, проте я до вас з такими претензіями не лізу - ви навіть не відповідаєте на мої запитання...
    Звичайно, це має велечезне значення, але вам, я бачу, краще під любим приводом ігнорувати агальність проповіді...
    Найбільш очевидно, що Ісус, після смерті, кілька разів сворював собі фізичне тіло... До нього так було не раз... Питання полягає: навіщо духовній особі постійне фізичне тіло? І на оборот...
    Ну та... Тому стільки доказів! Тільки щось вони неіснуючі... Свтість про щось має свідчити, зокрема вона несумісна з такими жахіттями!
    Дякую за лекцію і за таку низьку думку про мене. Шкода - я це вже знав. І було-б добре, якби ви подумали не над тим, який я тупий, а над тим, що я написав...
    А хто казав, що Ісус являвся виключно у духовній постаті?
    Не крапка, бо ми говорим про сутність звичайної людини, а не Божого Сина, який воскрес із мертвих!

19. консультант

Для того, щоб різні Фоми невіруючі могли пересвідчитись, що Він все-таки є. З іншої сторони прийнявши людську подобу, своїм прикладом Він показав. що для людина так само воскресне, як воскрес Він, для неї, як і для нього не існує смерті.

20. аксакал

"Відказує Марта Йому: Знаю, що в воскресення останнього дня він воскресне." (Ін 11:24)
    і
    "34 Ісус же промовив у відповідь їм: Женяться й заміж виходять сини цього віку.
    35 А ті, що будуть достойні того віку й воскресіння з мертвих, не будуть ні женитись, ні заміж виходити,
    36 ні вмерти вже не можуть, бо рівні вони Анголам, і вони сини Божі, синами воскресіння бувши." (Лк 20:34-36)

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)