Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

наукові докази чи хоч якісь докази я просиив навести Вас

---------- Додано в 16:47 ---------- Попередній допис був написаний в 16:45 ----------

НХоча ви як і решта форумлян демонструєте безвідповідальність і ці докази ненаводите.

---------- Додано в 16:50 ---------- Попередній допис був написаний в 16:47 ----------

В Україні він доволі непоганий якби не стрались їх противники.

---------- Додано в 16:54 ---------- Попередній допис був написаний в 16:50 ----------

За более чем двадцатилетнюю работу в органах, мне не встречались верующие Свидетели Иеговы, которые были бы обвинены в воровстве или других уголовных преступлениях. Это были честные люди, чаще всего работавшие строителями, кочегарами и которые своим трудом приносили реальную пользу советскому обществу, но при этом несли на себе клеймо „наиболее опасной секты". Это видно из определений, сформу¬лированных в приведенных ниже инструкциях:

ОЛЕКСАНДРУ, КОЛИШНЬОМУ КАДРОВОМУ ОФЩЕРУ КДБ,

---------- Додано в 17:10 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

Поясню що мав на увазі - можна провести психологічне дослідження представників свідків Єгови вибірку підібрати згідно існуюючих норм і застосовувати загально прийняті методики ( в Росії було проведене поідьне дослідження). Можна провести аналіз поведінки і успішності дітей свідків Єгови.

---------- Додано в 17:11 ---------- Попередній допис був написаний в 17:10 ----------

Але ці методи потребують роботи а не базікання і фантазування в зручному кріслі, як догодити прокуратурі.

2. Radistka

Radistka Rändaj

Сергію, відреагуєте на цей допис, пліз.

Для тих хто не має книжки "Обявлення". На ст. 146 зображена карикатура: папа римський втікає від людини що стріляє в нього з лука. Втікає так, що аж капці погубив. Стріли, для повноти картини, поціляють йому в .. одне місце. Під карикатурою підпис: "Стріли твої гострі в серце ворогам царя (Псалом 45:5, Куліш [45:6, Ог.]. Під таким заголовком фігурувала типова у 30-і роки карикатура, яка жалила "тих людей, які на чолах не мають печатки Божої")".

---------- Додано в 19:27 ---------- Попередній допис був написаний в 19:25 ----------

Нагадаю вам ваші тези ...

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ----------

ось ще ваші слова ..

• Подобається Подобається x 1
  3. Сергій аспірант

Свідки Єгови закликають до заборони інших конфесій?
    Вони влаштовують теракти проти представників інших конфесій?
    Вони вітають переслідуванін іобмеження свобод релігійних груп?

---------- Додано в 19:38 ---------- Попередній допис був написаний в 19:37 ----------

Чи може вони виступають за свободу совісті?
    Поважають правао кожного на свободу вибору релігії?
    Закликають вірян тактовно ставитись до релігійних почуттів інших?

---------- Додано в 19:40 ---------- Попередній допис був написаний в 19:38 ----------

Чи вони хоч раз писали що самі будуть приймати учась в знищенні інших релігійних громад?

---------- Додано в 19:44 ---------- Попередній допис був написаний в 19:40 ----------

Чи судові процеси які вигравали свідки Єгови не сприяли свободі совісті?

---------- Додано в 19:44 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ----------

Посилання на номер журналу і назву статті?

---------- Додано в 19:49 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ----------

Нагадаю ще один нюанс - свідки Єгови не повязуюють Ваваилон великий з конкретною релігією чии конфесією. Адвентисти прямо повязують його з Римом і папським престолом

4. Radistka

Radistka Rändaj

А що Ви маєте на увазі під словом "факт"? Зазвичай факт - це подія, що відбулася. Тому якщо людина пише про свій життєвий досвід, який пережила - то це факт, незалежно чи Вас він влаштовує. Означення наукового факту звісно інше. Я, чесно кажучи, не розумію яких "наукових доказів" Ви вимагаєте в релігії. Хіба Ви собі поставили знак "дорівнює" між наукою і релігією :dntknw:. Наскільки я пам'ятаю, математику Ви наукою не визнаєте, то й статистику напевне теж :sorry:

Знаєте в чому справа? Ось в чому ...

"Мы склонны видеть факты, которые подтверждают нашу позицию и игнорировать или, более того, искажать факты, которые ей противоречат. Тем не менее, события, которые не укладываются в нашу «модель», также появляются и всё-таки привлекают наше внимание, независимо от нашего отношения (объективные, независимые от нас события)."
    http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%BA%D1%82

От, якби я провела експеримент - почала Вас тут підтримувати, писати хороші речі про СЄ, захищати їх, Ви б змінили своє відношення до мене? Однозначно, так!! :)

Домашнє завдання: задумайтеся, чому? ;)

---------- Додано в 19:54 ---------- Попередній допис був написаний в 19:51 ----------

Ст.147, абз. 17: "Упродовж 20-30-х років журнал "Золотий вік" далі мучив духівництво статтями й карикатурами ... "

---------- Додано в 19:56 ---------- Попередній допис був написаний в 19:54 ----------

Відповідайте прямо: так був наведений факт, чи ні?
    У якій ще "конкретній релігії чи конфесії" був папа?

• Подобається Подобається x 1
  5. Сергій аспірант

Складне питання, але вище я писав які дослідження можна провести.
    Наукові дослідженняі оосбливо експертні дослідження малиб спиратись на загально прийняті методики, а не на невідомі і не пітвержені методи психолінгвістики, фоносемантичного аналізу чи ще щось подібне.

З огляду на те щов и писали раніше я вважав би вас провокатором.

6. Radistka

Radistka Rändaj

Поясніть яка є суттєва різниця, між тим що "самі будуть нищити" і "бог на їхньому боці буде нищити"? Чи сприяє це розбрату і ворожості, між людьми, чи ні?

7. Сергій аспірант

Ми обговорюємо карикатуру чи понянття Вавилон Великий? Я писав саме про нього.

8. Radistka

Radistka Rändaj

Та я жду Вашого обговорення карикатури !!!

9. Сергій аспірант

В даному випадку це будуть робити уряди. Сповненя цього ми вже можемо бачити в історії.
    На прквтиці я не бачив ворожсті у ставленні свідків Єгови до предстаників інших конфесій- центри грекокатоликів і Свідків єгови у Брюховичах розміщені поряд - жодного протистояння немає. Представники інших релігій також відвідують Бетель і ворожого ставленя до них також немає.

10. Radistka

Radistka Rändaj

На перших порах, звісно, що так.

11. Сергій аспірант

Як ви могли поимітти негативні факти я не ігнорую а іноді сам звертаю на них увагу.

12. Radistka

Radistka Rändaj

То, все-таки, карикатурою хотіли зачепити за живе, допекти римо-католицькій церкві?

13. Сергій аспірант

А чи була б успішною проповідь свідків Єгови якщо вони відчували неприязнь до людей яким проповідують?

14. Radistka

Radistka Rändaj

Чому Ви ігноруєте ті питання, які Вам не вигідні? Це новий "науковий підхід"?
    То, все-таки ... ?

15. Сергій аспірант

На той час журнали свідків Єгови були чи не єдиними які звертали увагу політичну діяльність Ватикану. СВідки Єгови доречі були першими хто оприлюднив інформацію про існування концтаборів в німеччині і звертали увагу на пітримку режимів Муссоліні і Гітлера представниками духовенства. Звісна річ оприлюдненя і головне масове пощирення фактів з історії церкви іїї полтичної діяльності церкві подобатись немогло.

---------- Додано в 20:12 ---------- Попередній допис був написаний в 20:09 ----------

Якщо католиків ображає те що їм звертають увагу на їх історію це їх проблеми.

16. Radistka

Radistka Rändaj

То Ваша відповідь на моє запитання "так"?

---------- Додано в 20:13 ---------- Попередній допис був написаний в 20:13 ----------

Якщо СЄ ображає те що їм звертають увагу на їх історію це їх проблеми :mocking: :mocking: :mocking:

---------- Додано в 20:20 ---------- Попередній допис був написаний в 20:13 ----------

Щоб Ви знали, оцим "перетягування ковдри", СЄ якраз і накликають на себе осуд громадськості. Я переконана, що СЄ зовсім не були єдиними, хто протистояв фашизму, нацизму і т. д. Якби Ви цим цікавились, Ви б знайшли масу інформації про не менш достойних людей!
    Прочитайте собі .. ну хоча б оце http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%BE%D0%BB%D0%BB%D1%8C,_%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8
    і це http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%8F_%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0

"На решение отдельных членов группы принять участие в Сопротивлении повлияли их христианская вера и возмущение проводимой властями расистской политикой и противников режима." Яка віра? Може це теж були СЄ?
    Взагалі, дивно чути такі упереджені висновки від людини, яка працює в НАНУ :dntknw:

---------- Додано в 20:23 ---------- Попередній допис був написаний в 20:20 ----------

Це Ви маєте на увазі ті релігії, які хочуть заборонити - СЄ, в тому числі? ;)

17. Сергій аспірант

Не помітив таких образ

18. Radistka

Radistka Rändaj

Так, адже ж Ви "нє в счьот" - Ви ж не є СЄ :mocking:

19. Сергій аспірант

Свідки Єгови були Єдиною релігійною групою яка відмовилась пітримуват нацистську ідеологію. Я ніколи не ствержував що свідки Єгови були єдиними хто протистояв нацизму але найбільш впливові і шановані конфесії і політичні сили німеччини пітримали нацизм. Скільки католиків і лютеран були в німецькій армії?
    Історі я свідків Єгови у нас є маловідомою, хоча в Німмечиині є вулиці названі на честь свідків Єгови. і згадка про їх дії в часи нацизму викликає повагу а не осуд.

---------- Додано в 21:09 ---------- Попередній допис був написаний в 21:07 ----------

Я мав на увазі що секуляризованому європейському суспільству релігіє стає все менш потрібною

---------- Додано в 21:16 ---------- Попередній допис був написаний в 21:09 ----------

статті про існування концтаборів в Німечиині вперше опублікували саме свідки Єгови - в 1932-1933 вони стали разом з євреями одними з перших хто був в них увязнений.

20. Radistka

Radistka Rändaj

Оцим дописом? Написали, що це будуть робити уряди, а тепер кажете все само завалиться?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)