Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я про що кажу?
    Я кажу абсолютно те, що й ви.

Якщо за 70 років правління безбожної, атеїстичної влади, яка боролася проти релігії, не знайшлося нічого проти СЄ, то це ж просто чудно.

• Подобається Подобається x 4
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Як це не дивно часу вистачало і бажання також.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

У вас просто нема роботи, от ви й нудьгуєте, от в село би вас....

4. Radistka

Radistka Rändaj

При тоталітарному режимі куди було рипатися нечисленній незареєстрованій секті - страшно. Тим більше, що до "повалення існуючого ладу" таки закликали і закликають ) А зараз, коли інші відвоювали права, так само сидячи у тюрмах і зазнаючи переслідувань, то можна і треба користатися тими правами - і тикати ними на кожному кроці.
    СЄ нічим абсолютно не відрізняються від інших релігійних течій, окрім того, що є ще дуже молодою релігійною течією. Але впевнено йдуть тим самим шляхом. Якщо глянути історію першостолітніх християн, до яких так часто апелюють СЄ, - на початку століття їх кидали на арени левам, а вже через якихось 300-400 років натовпи фанатів-християн вщент розгромили Александрійську бібліотеку.
    Ми, на жаль, а може на щастя, не зможемо побачити що буде років через 400, але з "афігенною" нахрапистістю та самовпевненістю у СЄ є всі шанси, що людство матиме нового релігійного "монстра".

Last edited: Jul 22, 2010
    • Подобається Подобається x 2
  5. Сергій аспірант

Приклади ?
    Ви думаєте свідкам Єгови не робили пропозицій про співпрацю з владою?
    Зараз свідків Єгови в Україні 150 000 вони втручаються в політику?

---------- Додано в 17:35 ---------- Попередній допис був написаний в 17:34 ----------

Це вже були не християни в новозавітньому розумінні цього слова.

---------- Додано в 17:37 ---------- Попередній допис був написаний в 17:35 ----------

На відміну від деко свідки Єгови вчаться на своїй історії і ніколи не закликають до знищення чи заборони чогось. За 100 років історії жоден свідок не вчинив акту вандалізму щодо культової чи світської споруди.

---------- Додано в 17:40 ---------- Попередній допис був написаний в 17:37 ----------

Варіатів було багато - припинити діяльність, вийти з організації, розірвати усі звязки з іншими свідками за кордоном.

---------- Додано в 17:44 ---------- Попередній допис був написаний в 17:40 ----------

Де і коли свідки Єгови закликали до повалення існуючого ладу в СРСР ?
    Наведіть цитати з літератури свідків Єгови?
    Наведіть також приклади закликів до повалення сьогоднішньхї влади в Україні свідками Єгови
    бажанно з точною вказівкою на видання,, рік випуску абзац.

---------- Додано в 17:45 ---------- Попередній допис був написаний в 17:44 ----------

ну а якщо цього навести не зможете те спростуйте свої слова.

6. Radistka

Radistka Rändaj

А якщо не спростую, то що?

7. Сергій аспірант

Нічого. Неуреджені читачі форуму зроблять свої висновки про вас.

---------- Додано в 17:49 ---------- Попередній допис був написаний в 17:48 ----------

Отношение к государственной власти
    Отношение к государству
    Нейтралитет

По примеру Иисуса и его учеников Свидетели Иеговы не участвуют в политике и конфликтах ни одной страны мира. Наша позиция христианского нейтралитета четко зафиксирована в исторических документах. Мы применяем к себе библейское пророчество: «Перекуют мечи свои на орала... и не будут более учиться воевать» (Исаия 2:4). В то же время мы признаем за правительствами различных стран право создавать армии и защищаться. Мы не посягаем на свободу выбора других людей (Иоанна 18:36).

Мы политически нейтральны и равно уважительны ко всем народам и странам, поскольку уповаем на Божье Царство как на единственное решение проблем человечества. Однако мы подчиняемся законным требованиям правительств и стараемся жить в мире с ближними.
    Уважение к власти

Мы считаем, что быть примерными гражданами — наша христианская обязанность. Поэтому мы с уважением относимся к органам государственной власти. И лишь в редких случаях, когда требования правительства прямо противоречат Божьим заповедям, мы следуем принципу «кесарево кесарю, а Божие Богу». В своей литературе и проповедях мы поощряем всех быть законопослушными (Матфея 22:17-21; Деяния 5:29; Римлянам 13:1—7).

Если какое-нибудь правительство потребует от нас поступить вопреки закону самого Бога, мы с уважением откажемся. Например, в нацистской Германии Свидетели Иеговы мирно отказывались поддерживать гитлеровскую военщину и убийство миллионов ни в чем не повинных граждан. Теолог Мартин Нимёллер писал, что Свидетели Иеговы «сотнями и тысячами шли в концентрационные лагеря и даже на смерть, потому что отклоняли военную службу и отказывались стрелять в людей».

Международные законы признают право каждого на свободу мысли и убеждений, включая право на отказ от военной службы на основании убеждений. Обсуждая военные преступления и преступления против человечества, Международный военный трибунал в Нюрнберге постановил, что «отдельные лица имеют международные обязательства, которые превышают национальный долг повиновения, наложенный отдельным государством».
    Гражданские обязанности

Библия велит христианам подчиняться законам, платить налоги, проявлять уважение к правительственным чиновникам и охотно трудиться для общего блага (Марка 12:17, Римлянам 13:7, Титу 3:1). Государственные власти в Библии даже называются «Божьими слугами на благо людям», поскольку они предоставляют различные необходимые услуги (Римлянам 13:6). Мы стараемся быть примерными гражданами не из страха перед наказанием, а потому что это правильно и угодно Богу.

Благодаря репутации честных, политически нейтральных и трудолюбивых людей Свидетели Иеговы ценятся как служащие на гражданских должностях в различных государственных учреждениях. Помощью для государства служит также наша библейская просветительная деятельность, благодаря которой многие становятся более мирными и нравственными людьми. Кроме того, наша деятельность включает в себя обучение грамоте, оказание помощи при стихийных бедствиях и пастырскую помощь семьям.
    http://www.jw-russia.org/osi/article11.htm#respect

8. Radistka

Radistka Rändaj

Хто-хто? :)))
    То добре, а то я вже подумала що Ви битиметеся :)))

• Подобається Подобається x 1
  9. Сергій аспірант

Де тут заклики до неповаги до влади? де порушення законодавства?

---------- Додано в 17:53 ---------- Попередній допис був написаний в 17:52 ----------

Та я давно зрозумів що ви мене провокуєте.

10. Radistka

Radistka Rändaj

Сергію, а що то за Бережко К.О.? І де він тепер - шукаю по кафедрах ніде нема? Дядько вже захистився?
    А, до-речі, скажіть мені, будь-ласка, чи Житомирський державний університет можна вважати "заж....нським"? (Ваш вислів) :)))

Просто чемно цікавлюсь ...

11. Сергій аспірант

це було б не по християнськи:)

---------- Додано в 17:56 ---------- Попередній допис був написаний в 17:55 ----------

Константин Бережко захистився у Луганську. Зараз він є свідком Єгови ійого дисертація була присвячена переслідуванню свідків Єгови в СРСР.

---------- Додано в 17:59 ---------- Попередній допис був написаний в 17:56 ----------

Костянтин БЕРЕЖКО, Викладач релігієзнавства та історії України Інституту підприємництва та сучасних технологій (м. Житомир), викладач історії держава і права України Феодосійської фінансово-економічної академії

12. Radistka

Radistka Rändaj

Та?
    То виявляється все так просто?!
    У мене більше варіантів::)

1. Я просто вбиваю з Вами зайвий час. :boredom:
    2. Я вправляюся з Вами у "словоблудії". :bazar:
    3. Я просто вважаю Вас неадекватним. :crazy:
    4. Я з Вами фліртую :blush:
    5. Я злісно намагаюся відвернути Вас від "правди". :aggressive:
    6. Я є Вам випробуванням. :suicide:
    7. ..
    :)))

13. Сергій аспірант

Найбільш вирогідний варіанти 1 і 2.
    Хоча 4 таклож не виключений

---------- Додано в 18:06 ---------- Попередній допис був написаний в 18:01 ----------

Не вчився не знаю

---------- Додано в 18:08 ---------- Попередній допис був написаний в 18:06 ----------

З цього приводу рекомендую звернутись до праці Історія релігії в Україні 6 том. під редакцією П. Яроцького.

14. Radistka

Radistka Rändaj

:))) Дякую, тест на самовпевненість Ви успішно пройшли. 100 балів зі 100 - шлях у СЄ Вам вистелений пелюстками троянд :clapping:
    А правильний варіант все таки ... ні не скажу :shutup: .. Ви його не згадали, але були дуже близько :)))

15. Сергій аспірант

Видання НАН України.
    Також відповідні данні є в Академічому релігієзнавстві Колодного

16. Radistka

Radistka Rändaj

Та дякую - я то все вживу бачила і висновки зробила без "праць". А пан Яроцький теж СЄ?

• Подобається Подобається x 2
  17. Сергій аспірант

Моя відповідь була жартом я навть не збирався здогадуватись який варіант є правильним. Ви вважав що ви провокуєте мене і моя точка зору не змніилась.

18. Radistka

Radistka Rändaj

Ага, Ви вважаєте що я Вас провокую і тим не менше із задоволенням провокуєтеся!
    Ану, ану .. Цікаво-цікаво .. а .. дозвольте запитання, а як Ви відноситеся до затягнутих в чорний латекс жінок з плітками? ;)

19. Сергій аспірант

Для подібних запитань існує гілка Про це.
    сумніваюсь що я поділяю ваші уподобанння_))))

---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:18 ----------

Саме так-))0

---------- Додано в 18:21 ---------- Попередній допис був написаний в 18:20 ----------

Але ваші дописи суттєво мене не задівають.

20. Radistka

Radistka Rändaj

Саме ТО! :)))

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)