Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

абсолютно ні- важливий процес а не результат. Чому я вже писав вище

---------- Додано в 22:06 ---------- Попередній допис був написаний в 22:05 ----------

власне щро за переконання
    також.

2. Radistka

Radistka Rändaj

А скільки я знаю хороших людей не СЄ! Розказувати не перерозказувати. Католиків, уявляєте? о_О Атеїстів! І навіть баптистів! А як мені одного разу допоміг один православний! До речі деякі з них бородаті (!!) - вчені - вони так собі люблять :mocking:

• Подобається Подобається x 6
  3. Сергій аспірант

а хіба хтось це заперечує?

4. Radistka

Radistka Rändaj

Ви хоч раз ходили проповідувати від дому до дому? А по вулиці?

• Подобається Подобається x 1
  5. Сергій аспірант

ні, але всеж з багатьма людьми спілкуватись доводилось і на роботі в транспорті і на вулиці також

6. Radistka

Radistka Rändaj

Ні, але якщо серед СЄ знаходиться "паршива вівця", то це списують або на недосконалість - всі ми грішні, ех .. або век - зі збору не порть нам статистику! А якщо серед людей інших релігій є хороші люди (а їх загалом більше ніж у СЄ, тому що СЄ у порівнянні є мало), то це або виняток, або "потенціальний брат", або "та то ніхто не заперечує, а що там далі .. " :)

---------- Додано в 22:15 ---------- Попередній допис був написаний в 22:12 ----------

Та Ви б хоч не признавались, чи шо! :blush:
    Отож бо й воно, що Ви все чисто теоретично говорите. Я Вам то так поясню "на хлопський розум", професійно - чи є різниця "Ви ще не різали жодного трупа" і "Ви вже різали трупа"? :)

• Подобається Подобається x 3
  7. Сергій аспірант

В такому випадку слід враховувати відсоткове співвідношення. Свідки Єгови не ділять на хооших людей і поганих а враховують що погляди більшості людей є результатом вихованя а не свідомого вибору. Най більш поширений аргументи таких людей - так роблять усі, мені так зручно, так робили мої батьки.

---------- Додано в 09:52 ---------- Попередній допис був написаний в 09:48 ----------

Та у традиційних конфесіях кількість воцерковлених -1-3%, а якщо брати людей які справді живуть згідно принципів своєї релігії це число буде ще меншим.
    і це робиться тільки тоді коли людина свідомо відмовляється щось змінювати

---------- Додано в 09:55 ---------- Попередній допис був написаний в 09:52 ----------

не бачу сенсу приховувати правду
    Але спілкування в проповіді від дому до дому принципово е відрізняється від неформальної розмови.

---------- Додано в 09:59 ---------- Попередній допис був написаний в 09:55 ----------

Оскільки в кожному приході більшість людей насправді не ведуть християнський спосіб життя 9 хоч не кожний священник це їм скаже бо жити за щось треба) то уявіть в яке оточення потрапить людина яка щиро вірить в Бога? І як з часом це оточеня впливатиме на неї.

---------- Додано в 10:09 ---------- Попередній допис був написаний в 09:59 ----------

оскільки етичні принципи християнських конфесій мають суттєві відмінності то ділити людей на хороших іпоганих вкрай некоректно.
    Вам напевно доводилось читати книгу Людство в пошуках Бога? або читати статті присвячені мормонам, квакерам, менонітам чи іншим конфесіям? Ви знаходили несхвальні оцінки вірян цих конфесій? Чи радше засуджувались дії католицького чи православного духовенства, причому мались на уваіз конкретні історичні факти і конкретні дії які сьогодні замовчують.
    те що людина яка проповідує іншм може стати занадто гордою цілком можливе і стаєтьсядосить часто серед людей які нещодавно стали свідками і мають нежостатньо досвіду. З часом більшість таких людей або виправляє своє ставлення, або ж такий спосіб смислення веде їх до того що вони перестають бутисвдками ЄГови.

---------- Додано в 10:15 ---------- Попередній допис був написаний в 10:09 ----------

свідки Єгови не оперують поняттями хороший -нехороший. Вони лише доносять принципи які містяться в Біблії, а далі вже справа людського сумління.
    Лсь приклад відносності оцінки людей на підставі релігії
    Православний вправі вимагати розлучення, якщо подружній партнер змінить релігію.( причин для розлученя у православних досить багато)
    Але для свідка єгови чи католика це не є підставою для розлучення і схвально оцінювати дії православного вони не будуть

8. Radistka

Radistka Rändaj

Бла-бла-бла ... Коротко - СЄ не ділять людей на добрих і поганих, вони ділять їх на "власне СЄ", "відступників" і "добрих, АЛЕ ... " :)

---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:43 ----------

Нічо не поняла! )

---------- Додано в 13:49 ---------- Попередній допис був написаний в 13:46 ----------

Ой Ви собі любите "погнати". Відрізняється ще й як!
    Читайте Служіння царству, Школу теократичного служіння, де різні статті присвячені різним видам проповідування але акцент стоїть на "від хати до хати"! Якби це не було так, то не було б того точного обліку територій проповідування, обліку повторних відвідин і т.д. і т.п.

• Подобається Подобається x 4
  9. majolika

majolika Well-Known Member

і на добрих і поганих теж. Нажаль

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Порівняйте ваше тлумачення з тлумаченням людини духовного сану Феофілакта Болгарського.

Уже немного Мне говорить с вами, ибо идет князь мира сего, и во Мне не имеет ничего. Но чтобы мир знал, что Я люблю Отца, и как заповедал Мне Отец, так и творю: встаньте, пойдем отсюда. Утешив учеников вышеизложенною речью, Господь опять говорит о Своей смерти. "Ибо идет, говорит, князь мира сего", то есть диавол. Что он князь мира сего, это понимай не о твари вообще, но о людях порочных и мудрствующих мирское. Ибо он владычествует не над небом и землею, иначе он все ниспроверг бы и расстроил, но над теми, которые сами предаются ему. Поэтому он называется и князем тьмы, а под тьмой разумей злые дела. А как некоторые могли подумать, что и Христос предается смерти за грехи, то Он прибавил: "и во Мне не имеет ничего"; Я смерти не повинен, диаволу ничем не должен, но принимаю страдания добровольно, из любви к Отцу. - Часто упоминает о смерти, присоединяя и слова утешения, чтобы сделать ее удобоприемлемою для них. Ибо, слыша, что Он умрет, они узнают и то, что Он добровольно пренебрегает диавола и умирает из любви к Отцу. Итак, если бы страдания были пагубны, а не спасительны, не соизволил бы на это Отец любящий, не принял бы их на Себя Сын любимый. Как же нам понимать, что Он умирает из любви к Отцу? Отец, говорит, любит мир и за него предает Меня на смерть. Я, любя Отца, с Его благоволением и хотением соглашаюсь и доказываю, что люблю Отца тем, что беру на Себя и исполняю заповеданное Им, то есть Его благоволение и определение. Скажите вы, ариане: если бы Сын был раб, ужели бы Он сказал, что Я умираю из любви к Отцу? Раб исполняет волю господина своего не потому, что любит его, но потому, что он раб и боится наказания. А Господь Иисус, так как Он творит волю Божию из любви, не раб, не тварь, но поистине Сын, исполняющий волю Отца. Посему, когда слышишь: "заповедал Мне Отец", из-за слова: "заповедал" не смотри на Господа, как на подчиненного, но из-за слова: "Отец" признавай Его Сыном единосущным Отцу. "Заповедал" же понимай так: восхотел, сказал, определил, благоволил.

Як бачите, акценти зовсім інші, розумні і не суперечать іншим текстам.
    Ви забули написати сакральні слова вартової башти про те, що вищенаведені тексти не є гарантовано правильні і вони можуть бути помилковими. З огляду на цей факт не варто сипати ними усюди як доказ своєї правоти.
    Вибачте, не зауважила. Але чому, ви ж з України?
    Ці причини далекі від реальності.

Last edited: Jun 25, 2010
  11. nixto

nixto Well-Known Member

Тут на сторінках форуму, АСД, біблійними пророцтвами чітко вказали на час виникнення правдивої церкви (на себе), все по Біблії, ...чому Ви до них не прислухалися, не прийняли тої "правди" і чому "правда" СЄ для Вас особисто пріоритетніша? Як кажуть в народі: "кожен баран своє стадо хвалить" Ви свої хвальби гіпер ідеалізуєте.

12. Witness

Witness Well-Known Member

Так Олена, разве мы говорим с вами о властвовании над силами природы? Или над растениями? Или над морями? Или над животными??? :) Разве говоря слово "мир" мы не подразумеваем системы человеческих правлений и устройств??? ;) Итак, миром правит сатана - все верно! :good:

---------- Додано в 01:37 ---------- Попередній допис був написаний в 01:35 ----------

Вы не комментируете стихи и не отвечаете на мои аргументы
    Нет. Я родился в России, детство провел в Херсоне. Но по-украински никто не говорил: ни соседи, ни друзья, ни родственники, ни школьные учителя... Я никогда не слышал украинской мовы

13. nixto

nixto Well-Known Member

Та здається пане Сергію, тим учням Ісус дав таку владу, а потім проповідували, коли зійшов на них Святий Дух і ніхто не проповідував одне, а потім заперечував (мов пробачте, ми помилилися) Вас хто послав ? Дух чи Христос, а може Єгова говорив з вашими керівниками?

14. Witness

Witness Well-Known Member

То есть вы хотите сказать, что можете сегодня найти группу христиан, с которыми Бог лично разговаривает и повелевает проповедовать? У меня тогда вопросы: кто они? где они? как можно убедиться, что с ними говорит Бог? И почему они так и не проповедуют в конце концов? ;)

---------- Додано в 01:53 ---------- Попередній допис був написаний в 01:52 ----------

Можно говорить и балакать все что угодно - дела говорят громче слов. Ко мне домой никогда не приходили АСД. Зачем мне прислушиваться к их словам? :)

15. Сергій аспірант

А ви часто говорите з людьми на релігйні теми? Думаю що ні

---------- Додано в 18:10 ---------- Попередній допис був написаний в 18:09 ----------

Ісус дав нге владу а наказ проповідувати і цей наказ віиконували усі християни, а не лише обрані.

---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 18:10 ----------

Звернімось до Біблії - справді деякі люди не переживуть Армагедону. Але ж це вирігують не свідки Єгови а Бог.
    Щодо відступників то свідки просто не спілкуються з ними, хоч і немають вказівок їх зневажати.

---------- Додано в 18:17 ---------- Попередній допис був написаний в 18:13 ----------

будь який вид служіння
    Апостоли очікували прихід Ісуса ще за їх життя? Вони також помилялись і між ними виникали суперечки.
    Дивно якщо ви вірите в апотольське наступництво то чому ж церквва нічому не вчила? Чи суспільство середньовіччя було кращим за античний світ? Та в той час завдяки церкві ллюди знали менше ніж греки в 3 ст до н. е. Де ж ті добрі плоди про які говорив Ісус?
    Дивно якщо ви вірити що Католицьука церква

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тобто?

Будь будь-хто?

17. Сергій аспірант

наказ стосувався тих хто стали християнами і ми ніде не бачимо що проповідь брали на себе тільки окремі обрані люди

18. nixto

nixto Well-Known Member

Читайте Матея 10.1 , а наказ проповідувати всім без винятку, навіть тим які до цього не мають (у вашому випадку) таланту, це глупота, бо зустрічав ваших братів, один з них таке почав плести, що другому прийшлось його перебити і взяти справу в свої руки. Я розумію, коли є тяга до благородного, але потрібно мати ще і дар Духа Святого (не ораторський талант і не харизму) Я вже приводив приклад на тернопільському форумі. Якщо я з добрих інтенцій візьмусь оперувати хворого, а в хірургії дуб дубом... , то яке то добродійство? Яке добродійство коли ваші "боси" виводять на проповіді всіх підряд, вмієш, не вмієш, то навчишся, лиш би "бранці" були.
    І в даний час багато свідків не тільки не переживуть армагедон, але і не доживають до нього:)))

Те саме і зараз робить ваша корпорація, дає вам надію, що вже скоро дочекаєтесь... і 1000 років проживете... :preved: ____ :haha:

Ви крім літератури СЄ ще щось читаєте, наприклад Біблію? Невже Бог покинув всіх на землі, невже Христос обдурив, що я з вами аж до кінця світу? Невже таки нікого? Не там ищите, сударь ! Є люди і монахи які лікують молитвами, мають дар передбачення, виганяння бісів. Може хочете сказати, що це від лукавого?
    Особисто знаю таких.
    Їх доводи також як і ваші, базуються на Біблії, інша справа, коли авторитет для Вас СЄ, а не Біблія.

19. Сергій аспірант

Що ви маєте на увазі

свідки доречі цього теже не заперечуюють

---------- Додано в 19:28 ---------- Попередній допис був написаний в 19:26 ----------

тільки от не врахували ви що АСД виходили з ти х історичних даннних якими володіли на час винекненняі будучу більше вірними засновнкам а не правді не внесли відповідних корективів коли зявилась нові історичні, та археологічні данні

---------- Додано в 19:30 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ----------

перед тим як почати проповідувати людина поинна володіти хоч базовими знаннями з біблії і свідки Єгови дбають щоб ці знанняя удосконалювались постійно.
    До речі старійшини свідків Єгови, райнні наглядачі , члени керівного органу теж юберуть участь у пропоповідіницькій діяльності

---------- Додано в 19:35 ---------- Попередній допис був написаний в 19:30 ----------

Ця надія грунтується на Біблії а не на тлумачені а не на вигадках пізніших християнських філософів

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

угу... тільки от тоді ще слова такого не було - християни.

угу, ми всюди бачимо, що проповідують всі 100% християн.:crazy:

Та й взагалі, хто вам СЄ казав проповідувати? Хто? І коли?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)