Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nadan

Nadan Well-Known Member

І день теж. Хоча б тому, що з днем народження Ісуса вітали і царі, та принесли йому дари.
    Які ж ви прогнозовані! Я так і думав, що ви це скажете! А що, коли Ірод грішник, то тоді такий факт як святкування дня народження можна викреслити з Біблії або не помічати його?
    Ще й звинуватили мене, що я на нього рівняюсь. Це така логічна в свідків "логіка"? Одним махом викреслили з Біблії факт свята дня народження і мене приписали до друзів Ірода. Нічо не скажеш, професіонал!

• Подобається Подобається x 2
  2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви подаєте стару інформацію, застарілу на 2000 років.
    Ніхто так не думає! Землею володіють люди (Буття 1:26,28).

• Подобається Подобається x 1
  3. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

1) «Ісус же приступив і промовив до них: "Дана мені ВСЯКА влада на небі й на землі" (Мт.28:18)
    То сатана панує на Землі чи Христос? Там не написано, що влада дана Христові з 1914 року, правда? Там написано, що влада Йому дана ВІДРАЗУ!
    А щодо африканських дітей... То це Бог винен, що вони вмирають від голоду? Це Бог ЗАБОРОНЯЄ НАМ ІЗ ВАМИ їм допомагати?

2) Уточніть будь ласка: Христос буде царювати 1000 років за яким календарем? В цьому календарі будуть високосні роки?

4. Witness

Witness Well-Known Member

Надан, откуда у вас это? Где Иисуса приветствовали с днем рождения цари? И какие такие цари?

К Иисусу пришли астрологи (язычники то бишь), причем пришли они к семье Иисуса не в тот день, когда он родился, а спустя многие месяцы, когда они уже жили в доме!
    А кто вычеркивал из Библии случаи празднования дня рождения? о_О Мы еще один случай вам напомним: Бытие 40:20-23. Что касается Ирода, то как этот случай вам может помочь? Зачем вы приводите этот случай?

Другой подобный случай находится в Матфея 14:6-12. Здесь описан случай веселия по поводу дня рождения царя Ирода, идумеянина по национальности. В «Международной стандартной библейской энциклопедии» в описании этого отрывка мы встречаем такую мысль: «Греки в доэллинистическую эпоху отмечали дни рождения богов и видных людей. Такие празднования назывались словом генефлиа, а дни рождения умерших высокопоставленных лиц — генезиа. Во 2-й книге Маккавейской 6:7 делается ссылка на ежемесячный генефлиа Антиоха IV, во время которого евреи обязаны были „есть от жертвоприношений“. [...] Ирод, празднуя свой день рождения, следовал эллинистическому обычаю» («The International Standard Bible Encyclopedia», 1979 г.).
    И вновь мы наблюдаем исключительно негативный окрас этого празднования, предоставляемый Божьим Словом. И снова данное торжество омрачено смертью – на этот раз верного Божьего пророка Иоанна Крестителя.

Характерной чертой всех этих примеров является отсутствие участия в праздновании дней рождения Божьих служителей...

http://jhwww.narod.ru/Ivanov-Happy.html

---------- Додано в 01:02 ---------- Попередній допис був написаний в 00:58 ----------

Олена, задам вам вопрос: в каком году Иисус стал царствовать над землею, и кто царствовал ДО этого года?

Назревает еще одна интересная тема Что ж, спокойной ночи - завтра продолжим :)

5. Nadan

Nadan Well-Known Member

Я ж кажу, що стаття правдива і у вашому стилі: "В Древньому Єгипті було звичним поклонятися кішкам і обожнювати їх. Як Християни ми повинні берегти себе від ідолів і не поклонятися іншим богам. Давайте ніколи не будемо відкидати мудру пораду, яку дав нам Єгова."

Біблія нічого не говорить нам про присутність котів на святі дня народження Ірода, коли був обезголовлений Іван Хреститель. Але історичні дані свідчать, що коти з великою ймовірністю були присутн і там. Зрозуміло, що як істині Християни ми ніякому разі не можемо бути пов'язані з тваринами, які погано на нас впливають, бо пам’ятаємо що «погане товариство псує добрі звичаї».

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ісус переміг смерть і цим все сказано!

пс. Witness, як там на рахунок української мови, слабо?

7. majolika

majolika Well-Known Member

Усі звичаї і свята, як правило, мають язичницьке походження. Але з часом зовсім втрачають язичницький зміст. Святкування дня народження настільки ж релігійний звичай, як і обмін обручками на весіллі. Чому ви допускаєте цей язичницький звичай?

Я думаю, що найперше заборона впала на дні народження, бо святкування передбачає тісне спілкування з несвідками, що є недобре для свідків. Днів народжень багато -в школі, на роботі, вдома.
    Суть - обмежити спілкування з несвідками.

8. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Не зовсім так. До 1920 року свідки Єгови святкували дні народження. Але із поширеням інформації про походженя цього свята стало очевидним що йоо релігйні корені збережені і зараз. Християни та євреї розглядали подібні свята як язичницькі і участі в них не брали.

---------- Додано в 18:08 ---------- Попередній допис був написаний в 18:06 ----------

Замість святкуваня дня народженя дитини ізраїльтянка приносила жертву за гріх а не влаштовувала святкуваня.

9. Nadan

Nadan Well-Known Member

Не вигадуйте дурниць, євреї, як і християни святкували дні народження.

10. Сергій аспірант

Те що свідки Єгови не святкують днів народженя не означає що вони не влаштовують вечірок чи не роблять подарунків своїм дітям

11. majolika

Не буду судити, але чесно кажучи я не впевнена, що саме ці мотиви були основними. Можливо я і не права, але у дні народження стільки ж релігії, як в кавалку ковбаси.

12. Сергій аспірант

Чи в біблії описаний хоч один випадок такого святкування?

---------- Додано в 18:12 ---------- Попередній допис був написаний в 18:10 ----------

Більше ніж ви думаєте, але згоден що релігійний підтекст цього свята більшість невраховує.
    та й для обмеження спілкуваннЯ з іншшими логічно було обмежити святкування саме з невіруючими

13. majolika

це все правильно, але в тому і справа - що вечірки між собою, свідки не ходять на чужі вечірки (для збереження себе самого - це мудро), але тоді не треба вигадувати про якісь там релігійні обряди.

14. Сергій аспірант

Поцікавтесь про історію винекнення цього свята. В християнстві з цим днем повязано багато забобонів - починаючи від агелів хоронителів то називання дитни на честь якогось святого

---------- Додано в 18:17 ---------- Попередній допис був написаний в 18:16 ----------

Первые христиане не праздновали дней рождения. Вот цитата из трудов Оригена: «нет ни одного святого, который когда-нибудь устраивал пир или большой обед в день своего рождения, или который радовался бы в день рождения своего сына или своей дочери. Но грешники радуются и веселятся по таким дням». Почему первые христиане так поступали? Причиной тому, отношение древних иудеев к этому событию. В одном труде говорится, что в Библии ни разу не упоминается, чтобы иудеи праздновали дни рождения. В том же труде далее говорится: «На самом деле, по крайней мере, иудеи первого века рассматривали празднования дня рождения и поздравления человека с ним как часть идолопоклонства».
    http://ipicture.ru/Globalthink/2010-05-17/istoria_prazdnovaniya_dnia_rojdenia.html

15. Nadan

Nadan Well-Known Member

"Біблія ніде не використовує приємних визначень для опису котів і всіх їх різновидів." А ви кажете, що погане стаття, як бачите все у вашому дусі. :)))
    То по вашому, якщо не сказано прямим текстом, святкувати то заборонено? Думаю що насправді дозволено все, що не заборонено.
    Чому ж тоді свідки носять обручки? Чим цей язичницький звичай є кращим ніж святкування дня народження? Чому у свідків така вибірковість у прийнятті язичницьких звичаїв? Може тому що ще не прийшла інструкція з вартової башти? Ви про щось маєте самостійну думку? Чи ви дійсно зомбі?

16. Сергій аспірант

Я навів вам точку зору Орігена . Вам цього мало
    У євреїв звичаю святкувати дні народженя не було а звичаї інших народів вони не приймали і сьогодні в релігйному середовищі євреїв ставленя до днів народження швидше негативне
    Следует подчеркнуть, что большинство евреев, которые со всей серьезностью относятся к понятию «еврейский образ жизни», дни рождения — не празднуют.
    http://www.evrey.com/sitep/askrabbi1/q.php?q=otvet/q1523.htm
    На відміну від Вас я покладаюсь на факти а не на сумнівний гумор
    Невже ви думажєте важко зробити помфлет з целібату духовенства ( це при тому що Біблія ясно засуджує тих хто забороняє одружуватись) чи ще якогось звичаю?

17. majolika

та люди раніше взагалі багато чого не робили. Змінилось життя, змінились моделі спілкування, змінилась суть багатьох речей. Це добре, що ви хочете наслідувати перших християн, але так можна і до крайнощів дійти.
    Тому мій принцип -
    "Немає нічого назовні людини, що, увіходячи в неї, могло б опоганити її; що ж із неї виходить, те людину опоганює"
    є набагато важливіші речі, ніж пошук удаваних ворогів

18. Сергій аспірант

Якщо християни які проживаюь на території країн де домінуючими релігіями є буддизм чиіндуїзмпочнуть святкувати традиційні свята для цих релігій - це сприйметься нормально? Думаю що ні

---------- Додано в 18:35 ---------- Попередній допис був написаний в 18:33 ----------

Але принципи якими керувались християни тоді і якими повинні керуються зараз одні і ті самі. І повторювати помилку тільки тому що вона стала традицією є не розумно

19. majolika

які, наприклад

20. Сергій аспірант

Принцип який головним чином сосувався відміни юдейських законів щодо їжі.
    Євреям вдалось зберегти свою релігію і культуру завждяки тому що вони фактично нічого не перейняли з інших релігійних систем( хоча з еліністичної філософії взяли дуже багато). християни поєднавши язичиські звичаї з ідеями християнства фактично йому зрадили.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)