Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Яков кротов був єдиним журналістом в Росії який після початку компанії переслідування свідків Єгови в Росії дав їм слово в прямому ефірі радіо Свобода.
    Ось його автобіографія http://www.krotov.info/yakov/7_auto/1_auto/detailed.html

До речі а як бути з наклепами які написали Ви.Забудемо чи визнаємо що Ви не праві?

2. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

О, як цікаво наша бесіда продовжується. :)
    То пан Кротов вже не священник УАПЦ, а російський журналіст, який давав "прямий ефір" на радіо свідкам? Цікаво виходить.

3. Сергій аспірант

А хіба священник не може бути журналістом?

---------- Додано в 21:17 ---------- Попередній допис був написаний в 21:15 ----------

дав-))0 на каналі який аж ніяк не схвалюється російською владою.
    Ви майстерно відійшли від теми-)))) Схоже ви тепер не думаєте що свідкам Єгови платять але публічно цього не визнаєте _))))))

4. pukhnastyk

Та ні, такі дві професії не поєднуються. :nea:
    Хоча колись в СРСР священники і кагебістами були...

5. Сергій аспірант

справды вам навести список передач в якый участь беруть священники?
    Може ще посилання дасте на канонычне право де священнику заборонено вести публыцистичну дыяльнысть?

До речы в темы вказано Свідки а не Кротов_))))))

---------- Додано в 21:24 ---------- Попередній допис був написаний в 21:23 ----------

на відміну від свідків ЄГови

---------- Додано в 21:31 ---------- Попередній допис був написаний в 21:24 ----------

Знаєте, якщо мені цікава думка людини мені байдуже до якою КЦ чи ПЦ чи EХЦ вона належить

6. pukhnastyk

Та як Ви майстерно уникаєте запитань, то мені ще треба повчитись. :)

А стосовно переліку програм на радіо чи ТБ, які ведуть священники, то непотрібно такий перелік наводити - знаю, що вони є. Тільки це не називається журналістика і потім ті священники не називають себе журналістами. Відчуваєте різницю? Бо таки священнича діяльність відрізняється від журналістики.
    Щодо назви теми, то я зауважила, як вона називається )))) - просто мені здалось, що цей пан, якого ми обговорюємо вже другу сторінку, якось та й пов'язаний із діяльністю свідків - тепер бачу, що не помилилась.

Все, Ваш мінус мене остаточно переконав, що не помилилась. :pardon:

7. Сергій аспірант

тобто журналыст, публыцист чи релыгыэзнавець який пише про Свыдкыв Эгови з ними повязаний.?

А хіба Кротов назвав себе журналістом? Для прикладу якщо священник є лікарем, якщо писатимуть про його діяльність його хіба називатимуть святим отцем?

---------- Додано в 21:37 ---------- Попередній допис був написаний в 21:36 ----------

помились . Але цього не визнаєте правда?

---------- Додано в 21:41 ---------- Попередній допис був написаний в 21:37 ----------

- був за те що вм льньки переглянути інформацію зсилки на яку вамдають.

8. pukhnastyk

Ні, ну Ви дуже великий оригінал:
    ???
    Якщо я помиляюсь, то мені ніколи несоромно це визнати і вибачитись. :) А Вам?

• Подобається Подобається x 1
  9. Сергій аспірант

ви теж оригінальні. Так я назвав Кротова журналістом, але ж не він сам? Хоча визнаю правильніше було б назвати його священником
    Цитата з сайту Кротова
    С 1997 года веду передачу "С христианской точки зрения" на радио "Свобода".

---------- Додано в 21:48 ---------- Попередній допис був написаний в 21:47 ----------
    Врешті якщо вам цікаво - http://www.krotov.info/yakov/7_auto/1_auto/mail.html і спілкуйтесь з ним наздоровя

Покищо по темі яку ви розпочали ви ненавели жодного факту - лише ващі здогадки, припущення тощо.

---------- Додано в 21:53 ---------- Попередній допис був написаний в 21:48 ----------

НЕпомітив а ні доказів а не вибачень. Пропоную навести або те або інше.

10. Сергій аспірант

Варто подумати чому Флавыя критикують

---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 18:11 ----------

Историческое значение сочинений Иосифа Флавия заключается, главным образом, в том, что его труды являются почти единственным источником истории евреев начиная с эпохи Маккавеев до завоевания Иерусалима римлянами. Изложение Иосифа Флавия, отличаясь ясностью и блестящим стилем, хотя и страдает отсутствием объективности в тех местах, где он говорит о римлянах, которым старается угодить, и где речь идет о защите его самого, как участника Иудейской войны.

Христианские учители церкви, как Феофил Антиохийский, Климент Александрийский, Тертуллиан, равно и церковные писатели Евсевий, Иероним и другие, с похвалой отзываются об Иосифе Флавие, ссылаясь на него как на признанный авторитет.
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Иосиф_Флавий

---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:13 ----------

Первый поток вернувшихся из Вавилонского плена был очень немногочисленным. Евреи прибыли в Страну Израиля, как было уже сказано, в 536 г. до н. э. и поселились, в основном, на землях исторического ядра Иерусалима - Города Давида и его окрестностей.
    http://www.about-holyland.com/j-and-j-2.html#7-1

---------- Додано в 18:36 ---------- Попередній допис був написаний в 18:16 ----------

Свидетели Иеговы получили письмо от Ани Базаровой, ученицы 8 класса средней школы №12 г. Старый Оскол. Вот что она написала:

«9 февраля 2010 года на уроке православной культуры был показан фильм о Свидетелях Иеговы. На эти уроки я не хожу по религиозным убеждениям, а про фильм знаю со слов одноклассников. В фильме показывали про то, что Свидетели Иеговы убивают людей. На мой вопрос „И вы поверили в это?“ одноклассники ответили: „Да, поверили“. Только одна одноклассница сказала, что она не верит, так как она изучала Библию со своей бабушкой и знает Свидетелей Иеговы».

---------- Додано в 18:51 ---------- Попередній допис був написаний в 18:36 ----------

Звичайно відмову за агресію ніхто не вважає. Але дуже часто відмова жається у дуже брутуальній формі.
    Зауваження під час проповідницької діяльності свіди Єгови обговорюють Біблію.
    Цікаво що поряд з філіалрм Свідків Єгови розташований Католицький моонастир і жодних труднощів покищо не виникало. А от серед вірних міфи про свідків Єгови досі циркулюють і часом озвучуються священниками.

11. Зануда

Зануда така зануда

А ті люди перш ніж грубіянити озвучують свою конфесію, чи ви просто закладаєте: раз хамить - значить католик?
    Особисто я собі такого не дозволяю. Тільки ввічливо, спокійно, але достатньо категорично, щоб не давати приводу засумніватися у можливості продовження бесіди. Крім того, я не роблю оголошення про власну приналежність до тої чи іншої конфесії. Отже статистику вести нереально. :)

12. Сергій аспірант

або справді озвучують або це видно по інших ознаках, - наприклад використання перекладу Хоменка, закиди що свідки не вірять в Діву Марію, чистилище тощо.
    Я не ставлюся з упередженням до інших конфесій
    Тоді виникає питання звідки ви берете інформацію про свідків Єгови? Напевно Львівський форум не єдине джерело?

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Не важко здогадатись чому зводиться банальний наклеп на Афанасія, бо саме він потужно і безкомпромісно розкрив суть єресі Арія.
    А ось що пише І. Златоуст про учасників Собору серед яких був Афанасій:
    Чи могли такі люди когось банально різати нехай кожен вирішує сам.

150 грн. на день?

14. Сергій аспірант

на місяць
    Наклеп? Та я далекий від звеличення Арія. І один і ніший були змовниками інтриганами і заради своїх поглядів не гребували нічим. Як відомо Арій був вбитий і це вбивство видали як чудо.
    Аріани могли б написати подібне. Чи відомо Вам скільки праць написав Арій а скільки дійшло до нас?
    Християни завжди відзначались майстерністб цу фальсифікації історичних документів тому цілковито довіряти Златоусту неварто.

---------- Додано в 16:26 ---------- Попередній допис був написаний в 16:15 ----------

за підтримки імператора.
    На нікейському соборі було менше половиниєпископів, а ті що були після собору намагались відкликати свої підписи.

---------- Додано в 16:28 ---------- Попередній допис був написаний в 16:26 ----------

Бог Вседержитель только един, а кроме Него нет другого; что Его одного должно почитать и Ему одному покланяться чрез Иисуса Христа, Господа нашего, во Всесвятом Духе.

А иные из них догадываются, что Самый Иисус есть Сущий над всем Бог, полагая, что Он есть Отец Самого Себя, и думая, что Он есть Сын и Утешитель: что может быть гнуснее этого?

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Хіба за 150 грн. в місяць можна прохарчувати сім’ю і купити одяг і взуття? Ви щось не договорюєте......
    Вам відомо і більш нікому.
    Ні.
    А я довіряю, а ось вам ні.

16. Сергій аспірант

як правило служителі бетелю або неодружені або немають дітей.
    Харчуванням та житлом вони забезпечуються безкоштовно(на це я вказав в попередньому дописі).
    Служіння в Бетелі справа добровільна і кожен сам вирішує скільки часу він присвятить цьому служінню.
    Перевірити мої слова нескладно - екскурсії в Бетелі відбуваються щоденно(окрім Неділі), безкоштовно і незалежно від кількості бажаючих.

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Так я таке чула, що у свідків народження дітей не одобрюється, хоча й не забороняється. На свій розсуд.

• Подобається Подобається x 1
  18. Сергій аспірант

І крім того закликається до відповідальності за виховання дітей.
    Цікавий і інший момент - діти самі вирішують чи ставати їм Свідками Єгови чи ні( мається на увазі повнолітні діти).

19. Zoli

Zoli Well-Known Member

Миру всім на форумі.

Повертаючись до конкретики свідків Єгови, пропоную розглянути, так зване, правдиве свідчення.
    У книзі Єзек.21:26,27. є пророцтво, яке, як вважають свідки, почало сповнюватись у 607 р. до н.е. а закінчилось у 1914р. н.е.. І вже виходячи із цієї останньої дати стверджують досить сильні речі про власний статус. Одначе підґрунтя під цією датою занадто хитке. Більше того, виходячи навіть лише із Біблії, воно є неможливим, відсутнім. Вже не кажучи про історичні факти, якими товариство Вартової Башти крутить та вертить як йому захочеться, аби лиш зберегти обличчя. Обличчя, котре створилось у головах його послідовників, завдяки обману й брехні.

Ну по-перше, історичних підстав для дати 607 р. нема. Про що свідчать численні знахідки (глиняні таблички, стелли; канон Птолемея, або канон царів; астрономічні таблички; історично підтверджені паралелі із єгипетською хронологією, фінікійською хронологією, які пов’язані із Вавилонською (в контексті нашої проблеми) в тому числі і за допомогою Біблії; вавилонські хронічки, та історичні документи древніх істориків (в т.ч. й Й.Флавій); торгівельні документи…)

Давайте, для початку, зупинимось суто на Біблійних свідченнях. Отже, за вченням товариства, період, – від падіння Єрусалиму та храму до звільнення єврейського народу з вавилонського полону, – становить сімдесят років. Та чи це правда, і що ми можемо прочитати у Біблії, з цього приводу?

Абсолютного 70-ти річного запустіння Іудеї не було! І я це своє твердження доведу.
    Є кілька моментів, які не дають мені погодитись із вченням свідків. По-перше, євреї продовжували жити на захоплених Вавилоном землях; по-друге, дане пророцтво стосувалось й інших народів, а не виключно євреїв (Єзек. 33:21-33.) – детальніше, трохи згодом; по-третє, було кілька 70-ти річних періодів, а не один, як вчать свідки Єгови.
    Тепер спробую довести свої твердження.
    Пророцтово, виголошене Єремією стосувалось Вавилону, і було визначене для Вавилону(перший 70-ти річний період) – (609 р. до н.е. (падіння Харану – столиці Ассирії) – 539 р. до н.е. (Захоплення Вавилону перським царем Кіром)) бібл. вірш, що свідчить про те, що всі прилеглі народи служитимуть Вавилону, а не виключно євреї, розберемо детальніше… Ось цей вірш, Єрем. 25:11., де Єремія вперше говорить про 70 років. Це пророцтво було дано в четвертому році Йоакима, що був 605 р. до н.е., який в Дан.1:1. вказаний як третій рік Йоакима, рік, коли Навуходоносор ще був наслідником свого хворого батька Набопаласара. Далі з 12-го вірша стає зрозумілим, що цар вавилонський буде покараний після 70-ти років, що настало, очевидно, у 539 р. до н.е.(Дан.5:30.). Читаємо вірш і переконуємось у тому, для кого було визначено 70-ти літній період:
    Єрем. 25:11 І стане цей край руїною, спустошенням, а ці народи будуть служити вавилонському цареві сімдесят літ!
    12. І станеться, як сповниться сімдесят літ, покараю Я вавилонського царя та цей люд, говорить Господь, за їхню провину, та халдейський край, й оберну його на вічне спустошення.
    13. І спроваджу на цей край всі Мої слова, що Я говорив був проти нього, усе, що написане в цій книзі, що пророкував Єремія про всі народи.
    (Огієнка.)

Иерем. 25:10. И прекращу у них голос радости и голос веселия, голос жениха и голос невесты, звук жерновов и свет светильника.
    11. И вся земля эта будет пустынею и ужасом; и народы сии будут служить царю Вавилонскому семьдесят лет.
    12. И будет: когда исполнится семьдесят лет, накажу царя Вавилонского и тот народ, говорит Господь, за их нечестие, и землю Халдейскую, и сделаю ее вечною пустынею.
    (Синодальний переклад.)

З цих віршів стає зрозумілим, що йде мова про служіння народів (а не одного народу) Вавилонському царю, і аж ніяк не говориться про повне поневолення з моменту першого нападу до останнього дня, коли Вавилон був захоплений Кіром. Підкріпленням цьому є вірші з Єремії 27:11-22

11 А народ, що вкладе свою шию в ярмо вавилонського царя й буде служити йому, то залишу його на його землі, говорить Господь, і він буде її обробляти, і буде сидіти на ній.
    12 І до Седекії, царя Юдиного, говорив Я згідно з усіма цими словами, кажучи: Вкладіть ваші шиї в ярмо вавилонського царя, і служіть йому та його народові, і будете жити.
    13 Пощо помрете ти та народ твій від меча, голоду та моровиці, як говорив був Господь про той люд, що не буде служити вавилонському цареві?
    14 І не прислухайтеся до слів пророків, що кажуть до вас, говорячи: Не будете служити вавилонському цареві, бо неправду вони вам пророкують.
    15 Бо Я не посилав їх, говорить Господь, і вони пророкують неправду в Ім'я Мої, щоб Я вигнав вас, і погинете ви та пророки, що вам те пророкують!...
    16 А до священиків та до всього цього народу говорив я, кажучи: Так говорить Господь: Не прислухайтеся до слів ваших пророків, що пророкують вам, кажучи: Ось тепер незабаром вертаїться з Вавилону посуд Господнього дому, бо лжу вони пророкують.
    17 Не прислухайтеся до них, служіть цареві вавилонському, то будете жити, нащо буде це місто руїною?
    18 А якщо вони пророки, і якщо слово Господнї з ними, нехай же просять вони Господа Саваота, щоб не перейшов посуд, позосталий в Господньому домі, і в домі царя Юди, і в Єрусалимі до Вавилону.
    19 Бо так промовляї Господь Саваот про стовпи, і про море, і про підстави, і про решту посуду, позосталого в цьому місті,
    20 що не забрав їх Навуходоносор, цар вавилонський, коли виганяв був в неволю Єхонію, Єгоякимового сина, царя Юди, з Єрусалиму до Вавилону, та всіх шляхетних Юди та Єрусалиму.
    21 Бо так промовляї Господь Саваот, Бог Ізраїлів, про посуд, позосталий в Господньому домі та в домі царя Юди та Єрусалиму:
    22 До Вавилону буде він спроваджений, і там пробуватиме аж до дня Моїх відвідин їх, говорить Господь, тоді випроваджу його, і верну його до цього місця...

Виділив ті місця, з яких стає очевидним, що Депортацій було кілька, а саме три. При чому спочатку були забрані в полон еліта Іудеї, разом із царем Єхонією, серед яких міг бути й Даниїл (Єрем. 27:20.). Бачимо заклики пророка, аби народ покорився царю вавилонському і вони будуть жити на своїй землі (Єрем. 27:11,12.). На користь 70-ти років відведених Вавилону свідчить і те, що посуд із храму частково був забраний, як викуп; та подальша доля позосталого посуду, який також мав бути вивезений до Вавилону. Підтверджується вищесказане і Єрем.29:1. – це послання є частиною того, що було написане у 4-му році царя Седекії до євреїв у Вавилон, тобто для тих, що були забрані в полон разом із Йоакимом. Єремія радить їм приготуватись до тривалого перебування, заводити сімї. Полонені ж розуміючи, що були представниками народу, у полоні до падіння Седекії, а отже 70 років для Вавилону вже почались. Тобто, згідно Єремії , народи підкорялись Вавилону один за одним: спочатку впала Ассирія (початок 70-ти років для Вавилону); Іудея – через п’ять років; Тир – більш ніж через тридцять років, а в останню чергу пав Єгипет. (Єрем. 25:19, 22; Єзек.29:17-19).

Із усього видно, що Єремія розумів, що народ повинен служити цареві на протязі 70-ти років, а не повністю перебувати у полоні чи вигнанні. Земля іудейська не була закинутою рівно 70 років. Це неправда! Люди жили на ній після першого нашестя і навіть могли й залишитись на ній, якби послухали пророка. Цей період, однозначно було визначено для Вавилону, що підтверджується історичними фактами. Всі народи, включно із Іудеєю, повинні були служити на своїх землях і платити данину! Всі вони покорились Вавилону на протязі 70-ти років, які для нього відвів Бог, хтось раніше хтось пізніше, але така доля спідкала всіх згаданих пророком, і аж ніяк не могло пройти ще сімдесят років після покорення останнього народу – це брехня, і безпідставне твердження. Нема пророцтва про 70-ти річне запустіння Єрусалиму. Є пророцтво на Вавилон!

Ще один важливий доказ цьому знаходимо в Єзакіїля, а саме в 33-му розділі.
    Єзек.33:
    21 І сталося за дванадцятого року, десятого місяця, п'ятого дня місяця від нашого вигнання, прийшов був до мене втікач з Єрусалиму, говорячи: Побите це місто!...;
    24 Сину людський, мешканці цих руїн на Ізраїлевій землі говорять так: Авраам був один, та проте посів цей Край, а нас багато, нам даний цей Край на спадщину!
    25 Тому скажи їм: Так сказав Господь Бог: Ви на крові їсте, а свої очі зводите до бовванів своїх, і кров проливаєте, і цей Край посядете ви?
    27 Так скажеш до них: Так говорить Господь Бог: Як живий Я, ті, хто в руїнах, попадають від меча, а той, хто на широкім полі, того віддам звірині, щоб пожерла його, а ті, хто в твердинях та в печерах, помруть від моровиці!
    28 І оберну Я цей Край на спустошення та на сплюндрування, і скінчиться пиха сили його, і опустошіють Ізраїлеві гори, так що не буде й перехожого...
    29 І пізнають вони, що Я Господь, коли Я оберну цей Край на спустошення та на сплюндрування за всі їхні гидоти, що зробили вони.
    30 А ти, сину людський, сини твого народу умовляються про тебе при стінах і в дверях домів, і говорять один з одним, кожен зо своїм братом, кажучи: Увійдіть та послухайте, що це за слово, що виходить від Господа?
    31 І прийдуть до тебе, як приходить народ, і сядуть перед тобою як Мій народ, і послухають твоїх слів, але їх не виконають, бо що приємне в устах їхніх, те вони зроблять, а серце їхнє ходить за захланністю їхньою.
    32 І ось ти для них, як пісня кохання, красноголосий і добрий грач, і вони слухають слова твої, але їх не виконують!
    33 А коли оце прийде, ось воно вже приходить! то пізнають вони, що серед них був пророк.

Last edited: Mar 20, 2010
  20. Zoli

Zoli Well-Known Member

Ще один доказ: Єзек. 26:1,2.
    1. І сталося одинадцятого року, першого дня місяця, було слово Господнє до мене таке:
    2. Сину людський, за те, що Тир говорить на Єрусалим: Ага! зламалися це двері народів, він звертається до мене, і я насичуся, бо він знищений,

Тут Єзекіїль датує одинадцятий рік починаючи від другої хвилі депортації, коли був забраний у полон цар Єхонія і він сам – Єзакіїль. Що свідчить про те, що цей одинадцятий рік і був тим роком, коли був знищений Єрусалим (на 11-му році царя Седекії).

Свідки ж настійно приводять в підтримку власної позиції вірш із Єрем. 29:10. Де ніби то говориться про 70-ти літній (повний період) полон, по відношенню суто до євреїв. Однак, давайте глянемо, як цей вірш перекладено в різних перекладах:

Єрем. 29:10 «Бо так промовляє Господь: По сповненні семидесяти літ Вавилону Я до вас завітаю, і справджу Своє добре слово про вас, щоб вернути вас до цього місця.» (переклад Огієнка);

Иерем. 29:10 Ибо так говорит Господь: когда исполнится вам в Вавилоне семьдесят лет, тогда Я посещу вас и исполню доброе слово Мое о вас, чтобы возвратить вас на место сие. (Синодальний переклад. – інші переклади дають «для Вавилону», окрім зрозуміло, НС.);

Иерем.29:10 «Вот что говорит Господь: „Вавилон будет могущественным городом в течение семидесяти лет, после этого Я приду к вам, живущие в Вавилоне, Я сдержу Моё обещание возвратить вас в Иерусалим.» (Сучасний переклад Рос.)

29:10 Thus says the LORD: Only after seventy years have elapsed for Babylon will I visit you and fulfill for you my promise to bring you back to this place. (New American Bible);

29:10 «For thus saith Jehovah When seventy years shall be accomplished for Babylon I will visit you, and perform my good word toward you, in bringing you back to this place.» (Переклад Дерби)

29:10 «For thus said Jehovah, Surely at the fulness of Babylon - seventy years - I inspect you, and have established towards you My good word, to bring you back unto this place.» (Переклад Йонга)

29:10 “For thus says the LORD: When seventy years are completed for Babylon, I will visit you, and I will fulfill to you my promise and bring you back to this place. (ESV. Bible (The Holy Bible English Standard Version));

…а так говорить переклад нового світу:

Иерем. 29:10. "Так говорит Иегова: „Когда вы проведёте в Вавилоне семьдесят лет, я обращу на вас внимание и исполню доброе слово, которое сказал о вас,— я верну вас на это место".

І ось такими кількома рядочками, написаними як «нам підходить», ми успішно списуємо всі інші докази, у тому числі й історичні. Просто їх нема, або вони неправдиві… Весь древній світ, всі джерела були у якійсь таємничій змові, щоб не дати можливості, через 2,5 тис. років товариству вартової башти докопатись до правди… От тільки халепа – Біблія не бреше!
    Також приводяться наступні вірші: 2 Хронік 36:21.; Даниил 9:2.;

У 2-гій книзі хронік говориться про виконання пророцтва Єремії, завершення якого настане після стікання 70-ти літ визначеного Вавилону. Тому це покарання тривало «до сповнення 70 років». Даний вірш аж ніяк не говорить нам про повне запустіння Єрусалиму, рівно як і про те, що це запустіння одразу закінчиться після їх сповнення. Оскільки спустошення, фактично, почалось аж на 23-му році після початку 70-ти літ, а завершилось лише через 2 роки після їх завершення.
    Текст Даниїла фактично підкреслює вищесказане. Він знав з пророцтва Єремії, що 70 років відведено Вавилону, а отже, що і за пустошення має завершитись лише після їх сповнення. І коли Вавилон пав, він добре знав про що молиться до Бога за Ізраїль.
    А підтвердження цьому є: Захария 1:12.; Захария 7:3.

І ще один 70-ти літній період був визначений для єрусалимського храму (587 р. до н.е. (знищення храму Навузарданом Єрем.52:30.) – 517 р. до н.е.(відновлення храму – завершення будівництва Зах.1:12.; Зах.7:3.)

У хронологічному порядку, події мають наступний вигляд:

609 – до н.е. Вавилон перемагає Ассирію в Харрані. Початок 70 років «для Вавилону» (Йосія 640 — 609 до н.е.)
    605 – Навуходоносор взяв Єрусалим (Иер. 25:1,2; 2 Цар.24:1; Дан.1:1) (Йоаким 609 — 597 до н. е.)
    597 – Навуходоносор взяв у полон Йоакима (2 Цар.24:12; 2 Пар.36:10) (Ієхонія 597 до н. е.)
    589 – Третє вторгнення в Іудею (2 Цар.25:1; Иез.21:14) (Седекія 597 — 586 до н. е.)
    587 – Падіння Седекії (детронізація), настало спустошення (2 Цар.25:8-26)
    539 – Кір переміг Вавилон. Кінець 70 років для Вавилону,
    538 – Нісан, 1-й рік царювання Кіра. Молитва Даниїла, Кір відпускає євреїв.
    519 – 70 років від облоги Єрусалиму в 589 до н.е.
    517 –70 років від знищення храму в 587 до н.е.

Одним словом - Ось така нестиковочка...

Більше вражає, що зрозуміти очевидні речі може кожен..., але багато людей навіть не хоче вникати у суть питання, й сліпо йде за своїми лжепророками...

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)