Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Даяна

Даяна Well-Known Member

"ТОБТО" - це ВАШІ фантазії. У Біблії відсутні БУДЬ-ЯКІ молитви, крім як до Бога.

2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Жодних вигадок. Лише зв'язування докупи:
    + заступницька молитва є доброю справою (думаю, згодні);
    + просити когось помолитись за себе Бог дозволяє (принаймні живих ближніх, думаю нема підстав заперечити);
    + в Бога всі живі, принаймні праведники безумовно, так Сам Ісус Христос сказав.
    Тому можна (але не обов'язково) молитись за живого чи померлого, просити помолитись за себе живого чи померлого у світському сенсі слова (Мих влучну думку додав). Можна для себе це приймати або ні, а гордовито повчати - ознака власного нерозуміння.
    Біблію треба пізнавати у цілому, бачити кожний раз лише один вірш безвідносно до інших - прямий шлях до прикрих помилок, а коли додається гордовита впертість - до гріха і розколу на радість лукавому.

• Подобається Подобається x 1
  3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Молитись За когось і молитись До когось. Відчуваєте різницю?
    Біблія вчить молитись ТІЛЬКИ до Бога.
    А все що решта то від Диявола.

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Жодних зв'язувань до купи, одні вигадки.
    Заступницька молитва ДО Бога є доброю справою, згодна.
    Згодна.
    Відносно. СИМВОЛІЧНО живі (у плані МАЙБУТНЬОЇ) перспективи жити у Божому Царстві ПІСЛЯ СУДУ.
    Я підтримую будь-які молитви один за одного, особливо колективні молитви християнського збору за когось ДО Бога. , де між тими, хто молиться і Богом немає людських посередників.
    Можна людям, які вигадують гіпотези, більше вірити, ніж Святому Письму, але гордовито приписувати ці фантазії Богові - ознака власного нерозуміння.
    Ви праві. Біблію треба пізнавати в цілому, а не, вирвавши з контексту молитву до Бога ЗА інших людей, на радість лукавому перекручувати цей аргумент на доказ молитви ДО померлих.

Last edited: Feb 2, 2010
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Отут я б не був настільки впевнений, говорячи слова "символічно", "у переносному значенні". Я думаю, що тут є глибокий зміст, який докінця нам не осягнути.

---------- Додано в 10:59 ---------- Попередній допис був написаний в 10:52 ----------

кожна молитва направлена до Бога. Звернення до святого - то просьба помолитися за себе Богові.

• Подобається Подобається x 2
  6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Авжеж, лиш переносне значення не нівелює глибину і важливість цього питання. Крім буквальної біологічної смерті є також поняття : "вмерти для гріха", і "народитися згори".
    Фактично така молитва, яка не має аналогів в старозавітній і апостолській історії,насправді направлена не до Бога, а до померлого з проханням бути посередником, і щоб вже той просив Бога. Звідки така вигадка - незрозуміло, адже всемогутній Бог має можливість вислухати напряму будь-чию молитву і не потребує у цьому людської допомоги померлих посередників, які для Бога є такими ж підсудними, як і всі інші. В будь-якому випадку фактом є звертання ДО померлої людини з проханням заступництва, а не звертання до Бога з проханням за людину. На лице - факт підміни понять, де під біблійною маркою "До Бога - за людей" хитро підсувається "до людей - посередників" .Тому треба в таких випадках фантазії уточнювати: "згідно католицьких гіпотез-припущень".

Last edited: Feb 2, 2010
  7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Нажаль дехто їх вважає мертвими, але ми не свідки Єгови, щоб вірити ніби після смерті усе перестає існувати і Церква Живого Бога в тому числі.

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

Життя після смерті і погляди на це С.Є. розглядуваного питання стосується дуже опосередковано. Бо тут навіть справа не в тому, - мертвий чи живий той, до кого людина молиться. Бо у випадку (якщо живий) - це все-одно, що ставати на коліна і молитися до живої людини, що знаходиться де-інде, наприклад: "О, благочестивий, пресвятєйший, всечесний і вседостойніший владико Любомире Гузаре! Благай Бога про мене". В такому разі фактом буде не молитва Гузара до Бога за когось, а власне молитва ДО Гузара, що є грубим перекрученням і вчення і практики поклоніння Божого люду. Бо прохання помолитись (де потім між тим хто молиться і Богом не має бути посередників) і молитва до людини, де вона саме у цій молитві виступає посередником - різні речі. Якщо католики тут приліплюють поняття живі-мертві, то чого не моляться за посередництво до нині живучих, наприклад: молитва до папи римського. Як перекручувати Писання - то перекручувати до кінця, нє? Хоча на це питання відповідь ясна: буде вказівка - будуть і такі молитви. В будь-якому разі, - вся ця полеміка з обох боків є схоластичними припущеннями, оскільки мова йде про вигадку.

9. Andr

Andr Well-Known Member

Якщо ми попросимо нашого брата по вірі помолитися до Бога з нами, за нас, в будь-якому намірі - думаю, всі погодяться, що це не є зле. А якщо цей брат полишив наш світ (і маємо підстави вважати, що він разом з Богом), а ми звернемось до нього з цим же проханнням, - чому ж це зле ???

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

Бо у випадку описаної спільної молитви між тими, хто молиться і Богом немає посередників, і в описаному випадку - це молитва ви ДО БОГА, а не до людини, з проханням щоб вона у свою чергу молилася до Бога. Не бачите різниці? Будь-яке питання треба розглядати у сукупності аргументів: (пост 8000)

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

А хіба можна робити когось святим окрім Бога?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якраз Бога не можна, бо Він ітак святий.:)
    Можна. Як казав Ісус: Будьте досконалі, як Отець ваш.... Ми всі повинні йти до святості.

13. Andr

Andr Well-Known Member

Ні, я спитав, чому попросити помолитися живу людину - добре, а померлу - зле?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм... тоді я - пас. Нема що пояснювати.

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я мову вела про молитви ДО людей, наводила факт підміни і перекручення "За" на "ДО" і на питання вже відповідала (ТИСНІТЬ ТУТ)
    Коли немає доказів і цитат, залишається лиш пояснювати чиїсь припущення або пасувати.

16. Andr

Andr Well-Known Member

А там нема відповіді на це питання :dntknw:

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

які цитати? які пояснення? ви ж написали одне - "...Любомире Гузаре! Благай Бога про мене...", а зробили висновок: "власне молитва ДО Гузара".

З такою логікою можна заїхати куди завгодно.

• Подобається Подобається x 3
  18. Даяна

Даяна Well-Known Member

А ДО КОГО Ж у цьому змодельваному випадку молитва? До Пушкіна? Я це змоделювала тому, що як "аргумент" почалися якісь розмови стосовно живі-мертві щодо тих, до кого звертаються у молитві з намаганням обгрунтувати, що це не має значення. От я і навела змодельований приклад молитви ДО... за посередництво... А дивним воно виглядає лиш тому, що не було ще команди таке робити і не робилися спроби такі вигадані змодельовані ситуації обгрунтовувати теологічно. Якщо буде команда і обгрунтуваня з Ватикану, то ортодокси "до останнього патрона" будуть захищати і таку "новинку", як у свій час захищали ... гм.... (ви знаєте про що я)
    Виходить, що таку практику ви можете продемонструвати? Тоді дайте цитату. Лиш не ті "ліві" цитаті про що попало, що ви наводили, а власне про молитву до людей за посередництво. А якщо ні, то просила зробіть висновок:
    згідно католицьких гіпотез і припущень, спираючись на католицьке правило, що можна робити що завгодно, якщо лиш немає прямої заборони у Біблії, сприймаючи цитати про заступництво Ісуса (1Ів.2:1) і Його ЄДИНЕ посередництво (1 Тим.2:5) такими, що розглядуваного питання не стосуються, не зважаючи на відсутність подібного у старозавітній і апостольській практиці, католики з православними вважають правильним молитися ДО померлих за їхнє заступництво перед Богом.
    Всім все ясно, потреби продовжувати полеміку немає.:)

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, просьба про молитву не є молитва.

20. Andr

Andr Well-Known Member

Так.. тут не логіку шукати треба, а бодай якийсь зв'язок між словами.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)