Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ярик

Ярик Well-Known Member

Знов захист одних за допомогою інших.
    Так щоб зрозуміти що для них більше чи менше вигідне

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

На скільки я міг зрозуміти Вас, пані Даяно Ви пдтримуєте погляд що поклонятись Богові на власний розсуд, не звязуючи себе приналежністю до певної конфесії. Проте подібний погляд не узнгоджуються з Біблією- Бог вибраав народ для свого імені - євреїв, язичники які бажали поклонятись богові мали прийняти Мойсеїв закон і фактично ставали членами єврейського народу. Іудаїзм виключав індивідуальне, відокремлене від громади сповідання віри- євреї відзначали свята, приносили жертви спільно. Те саме справедливо і для християн- які сповідували віру колективно керуючись вказівками отриманими від апостолів і старійшин.
    Оскільки право суду належить Єгові, не можливо точно сказати чи буде спасена та чи інша конкретна особа

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Читаємо:
    Познание, ведущее к вечной жизни, стр.161.

Так прямо і скажіть, що ваша наука-це людська наука, а не приписуйте свої нісенітниці Богові, який нібито через Вартову вежу роздає невірну "духовну їжу" усім бажаючим. Скажіть нарешті правду-це буде вашим добрим плодом.

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Наскільки я зрозуміла, пане Сергію, тут тема про "свідків Єгови".

5. Сергій аспірант

так щоб зрозуміти які погляди відповідають білійним

погляди свідків Єгови грунтуються на біблії і для обгрунтування їх Біблії цілком достатньо. Для обгрунтування поглядів католицької церкви крім Біблії слід звертатись до отців церкви, апокрифіф тощо. То чиї вчення людські?

Погляди змінювались і змінюються по мірі зростання знань і розуміння.

Last edited: Jul 30, 2009
  6. Ярик

Ярик Well-Known Member

Та скільки можна звертатись до інших вчень, Тут тема про СЄ, а не про католицьку чи православну церкву.
    Вчення СЄ почалось з поглядів і трактувань біблії однієї людини Чарльз Тейз Расселла

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

А які деномінації про це не говорять?
    І це правильно. Ви самі з цим згідні:

8. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Тимчасовість вчень СЄ

Пізніше ці вчення переписувались, переписані вчення, з часом, знову змінювали.

9. Ярик

Ярик Well-Known Member

Дуже легко заманити людей до себе тлумаченням біблії так, що після смерті нічого не буде.
    Коли ти свідок Єгови, то ти якщо грішний то помреш і все, нічого страшного, або будеш жити в раю. Як в них часто він намальовай серед бананів і тд. і тп.
    Це звичайно набагато краще за те, що коли ти грішний то після смерті будеш мучитись вічно.

10. Ярик

Ярик Well-Known Member

Не правда, не біблії, а декількох цитат з неї.
    На кожен з їхніх поглядів в біблії є докази протилежні, про які вони чомусь забувають. Всі їхні трактування є дуже дитячими, банальними, взяти хочаб імя Бога.
    Я думаю що Богу не потрібне імя. Коли ми молимось, чи звертаємось до Бога, то Він розуміє чи це до нього чи ні.

11. Сергій аспірант

Тоді чому це імя згадуэться 7000 раз в Статому Завіті?
    ви теж вживаєте імя Бога не усвідомлюючи цього у слові Алілуя

12. Сергій аспірант

13. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Исх 3:2 И явился ему Ангел Господень в пламени огня из среды тернового куста.
    Ангел назвав себе Егова (стану тим ким захочу)

В Новому заповіті імя цього ангела не згадується

14. Сергій аспірант

ангели виконували роль плсланців Бога. В новому Завіті є багато посилань на місця в Старому де імя Бога згадується. В Новому завіті імя бога збереглось у слові Алілуя.

імя Ісус по вашому що означає?

15. Ярик

Ярик Well-Known Member

Зрозуміло до чого ви клоните. Ви хочите почути Єшуа, або Йошуа, або ще Єгошуа і означає Яхве . А вже Яхве є Ягве / Єгов. Десь приблизно так . Не зважаюче на багато перекладів і спицифіки тих мов з яких це перекладалось.
    Тобто від Ісус можна дойти до Єгови. Добре, тоді виходить що Єгов і є Ісус.
    Але Ісус нє є Богом за тлумаченнями СЄ. Знов щось не сходиться.

16. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я знаю те, що знаю і мені цього достатньо, щоб зрозуміти, що свідки помиляються.
    Для того, щоб чогось досягнути в житті я беру приклад з минулих поколінь, які століттями протоптували стежку для майбутніх поколінь і на відміну від СЄ не шукає дороги напоперек.
    Я не обмовляю СЄ, а констактую факти, які сіідчать про їхню утопічну філософію та фарисейську поведінку.
    Не можу сказати, що в мене присутня до них релігійна нетерпимість, можливо чисто людське співчуття їх убогому мисленню. Відносно невігластва не можу заперечувати однозначно, залежно з якої сторони дивитись. Якщо із сторони СЄ, то можливо я так виглядаю, якщо з моєї, то невігласів часто бачу серед СЄ. Навіть не то. що невігластво. іноді зустрічається справжня тупорилість, яка не вписується в жодні рамки. Хочете вірте. хочете ні, але таке буває. Звичайно я не маю не увазі всіх СЄ.
    Серед них є й ті, які знають і вміють компастувати мозги морально та психологічно слабшій частині людства...

17. Сергій аспірант

Імя Ісус означає Єгова є Спасіння, Використання імені Бога у іменах і власних назвах було звичною практикую євреїв.
    тоді чомуб вам не звернути увагу наскільки погляди перших християн відрізняються від
    поглядів сучасних

ваші дописи свідчили про протилежне

18. консультант

Себе і таких, як я, стосовно релігійних поглядів, відношу до перших християн і погляди сучасних християн, тобто СЄ, мене абсолютно не цікавлять. Я можу тільки співчувати їм стосовно їхнього майбутнього...
    Це Ваш висновок і Ви звичайно маєте право думати все, що вважаєте за потрібне. На мене воно поки що не діє...

19. Сергій аспірант

тоді я радий що помилявся щодо вас.
    для перших християн зовсім не характерними є погляди які сповідуєте ви

20. консультант

Ви маєте право на свою думку рівно так само як я!:)

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)