Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Valeo

Valeo Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Ні з ким би не воювали, їх би знищили тих 10% або стали б звичайними рабами для 10%.:) Дитяча наївність, яка базується на вірі в справедливість на Землі можуть іноді сильно зашкодити. Будьте реалістами та свідомими християнами, а не релігійними фанатиками, які внаслідок підсвідомого зомбування втрачають розум. На мою думку, це в першу чергу стосується свідків Єгови.

• Подобається Подобається x 3
  3. Це протизаконно.

4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Свідки Єгови не вірять у справедливість на Землі. Але вірять що Бог залишив поради як жити у цьому світі та вимоги до своїх служителів.
    Вони намагаються відповідати цим вимогам.
    Кількість свідків навряд чи сягне 90%, досвід показує що їх кількість досягає певного рівня і залишається стабільною.
    До речі свідки Єгови апелюють до розуму, до логічного мислення а не підсвідомості. В традиційних релігіях можна знайти багато прийомів контролю над віруючими.
    [
    Участь дітей у релігійній діяльності не є протизаконною, якшо відбувається із згоди батьків і ніхто не примушує дітей до цього.
    Думаю вас не дивує перебування дітей в церквах, чомуж у часть дітей у релігійному служінні свідків викликало обурення?
    Чому б вам наступного разу не спитати думку дитини щодо цього?

5. Valeo

Valeo Well-Known Member

А ті 10% з якої були би релігії?

6. консультант

Ви мене здивували.:) А апелює напряму до підсвідомості. На підсвідомість аж ніяк неможливо вплинути, минуючи свідомість, так само, як неможливо пізнати Бога, минувши Ісуса Христа.
    Які прийоми? У нас повна демократія, основний наголос робиться на вірі та дотриманні норм християнської моралі. Ми нікому не нав"язуємо своєї віри, хто хоче послухати Боже Слово та прийняти участь в спільній молитві, може прийти будь-коли і в будь-який час. Для проповідування Слова Божого в нас є священники, які пройшли відповідну підготовку з рукопокладанням єпископа, яке бере свій початок від рукопокладання самого Ісуса Христа і має благодатну силу. Проповідують не ходячи по хатах, посягаючи на чиїсь права та особисті духовні інтереси, а в церкві, яка являє собою містичне Тіло Христове і є прообразом Живого Тіла Христового - Живої Церкви. Зовсім інша ситуація у свідків: проповідують там в основному самоучки, які трактують Біблію на свій лад або згідно коментаріїв Вартової Башти. Свій початок СЄ беруть ні від апостолів, ні від Ісуса Христа і не визнають єпископів, живуть сами по собі і намагаються називатись християнами. На відміну від традиційних християн свій початок вони беруть від Рассела, якому ні з того, ні з сього щось зійшло на голову і він почав це пропагувати за істину, відійшовши від всіх інших напрямків.
    Можуть взагалі бути атеїстами. Чим дальше вони будуть від Бога, тим гірше буде для свідків Єгови.

7. Valeo

Valeo Well-Known Member

А де тоді по-вашому були би християни?

8. Я не про служіння, а про ходіння по хатах.

9. Сергій аспірант

Свідки Єгови не навязують іншим своєї віри, людина яка спілкується з ними має вибір продовжувати спілкування чи ні. Вхід на будь які зібрання свідків відкритий для всіх. Церкви діють іншими методами намагаючись отримати привілеї в державі, обиежити права інших релігійних груп, ввести обовязкове релігійне виховання в школі (приклад - Росія).

QUOTE=консультант;474208] Зовсім інша ситуація у свідків: проповідують там в основному самоучки, які трактують Біблію на свій лад або згідно коментаріїв Вартової Башти. Свій початок СЄ беруть ні від апостолів, ні від Ісуса Христа і не визнають єпископів, живуть сами по собі і намагаються називатись християнами. .[/QUOTE]
    У свідків Єгови існує Школа теократичного служіння, де проводиться навчання як вести проповідницьку діяльність. Для старійшин, службових помічників існують спеціальні школи Службового уджосконалення. Тому ваші слова про самоучок не віжповідають дійсності. Коментарі Біблії свідків Єгови сприраються також на загальноприйняті джерела, сучасні данні лінгвістики, історії, археології.
    Щодо епископів Єпископ (грец. επίσκοπος — наглядач)

10. А що в Росії?

11. консультант

Мова не йде про християн, а про свідків і про те, що вони не хочуть брати в руки зброї.
    Добре, тих навчають і вони знають про що ведуть мову. Тоді поясніть якого милого по хатах ходять люди, які не вміють два слова зв"язати. Люди й так собі місця не знаходять через різні проблеми, то ще й вони на мозги сідають, культура аж пре.
    Я не проти їх віри, не проти їх зібрань, я проти їх самовозвеличування. Складається таке враження, що свідки Єгови найближче до Бога, а всі інші заблудші вівці. Хіба це мудро?

• Подобається Подобається x 2
  12. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Легко розмовляти, поки не пече. (Зараз нажаль нема джерел під рукою, щоби показати: інші казали навпаки, тобто пригадуючи що казав воякам Іван Хреститель.) Таки уявіть собі: 90% громадян стали СЄ, хто захистить (них у тому числі) від загарбників та бандитів? Тільки не пишить знову, що таке неможливо, бо йдеться про звинувачення християн у відході від вчення Євангелія.

Ні, не по домах чи по вулицях. А агори, форуми тощо були саме місцями, де стояли поганські храми.

13. Valeo

Valeo Well-Known Member

Свідки беруть таку підставу ходити по хатах з Біблії. Стосовно служіння Христа і його апостолів Біблія каже: «Він... проходив містами та селами, проповідуючи та звіщаючи Добру Новину про Боже Царство. Із ним Дванадцять були» (Луки 8:1). Апостоли також, «щоденно у храмі й домах безупинно навчали, і звіщали Євангелію Ісуса Христа» (Дії 5:42).
    Апостол Павло також проповідував в такий спосіб. Якщо читати Дії Апостолів 20:20, то можна про це взнати:"...як нічого корисного я не минув, щоб його вам звістити, й навчити вас прилюдно і в домах".
    Як бачите, ходив по хатам Ісус, ходили і апостоли. Вам не подобається, що Свідки приходять до людей і "вони на мозги сідають". Але в той час, за часів Ісуса, людям теж це не подобалося. Також, і апостолам колись і Свідкам сьогодні ,теж не дуже приємно, коли їх відверто не люблять. Але подумайте, що заставляє їх приходити до людей в доми?
    Якби не ходив Ісус з апостолами і потім учні, то як би люди взнали, як потрібно Богу правильно служити? Скажете, в синагогах? Можливо. Але чи всі приходили в синагогу? А чи всі сьогодні приходять в церкви? Визнайте, що в церкви приходить дуже мала кількість людей, в основному похилого віку, молодь взагалі не ходить, а як ходять, то тільки на свята, бо так принято. То скажіть, як вони взнають щось з Біблії, якщо до них ніхто не прийде. Саме тому і ходять Свідки по хатах і не хочуть нікого дратувати, але навпаки, тими біблійними знаннями хочуть потішити тих людей, які "собі місця не знаходять через різні проблеми".

14. Сергій аспірант

Слова Івана Хрестителя були звернені до воїнів поган. Ісус чітко показав своє ставлення до насильства.
    Воїн який ставав християнином не міг залишатись воїном оскільки це суперечило його сумлінню. ВІн муси в би приймати участь в язичеському культі,
    переслідувати і вбивати одновірців. Якщо б він відмовився б то на нього б чекала страта. Врешті існує безліч доказів що християни в перші два століття не служили в армії.
    Сьогодні більшість країн мають професійні армії і чи іти в армію чи ні громадяни вирішують особисто. Я веже писав що вІзраїлі солдат міг відмовитись іти на війну. Ставлення до армії у християн змінилось коли
    Рим змінив ставлення до християн, але така зміна була відступництвом від поглядів християн 1-2 ст н.е
    Більшість воєн велись між християнськими країнами. Ви вважаєте нормальним вбивати своїх одновірців?
    В Біблії слід шукати істину а не виправдання своїх дій.

Проповідь від дому до дом єчастиною релігійного служінння свідків Єгови, тому нічого протизаконного у цьому не має.
    Якщо ви не згодні тр наведіть посилання на відповідні закони

15. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Сергію, як часто свідки обходять помешкання в підшефних будинках? Коли були попереднього разу, я попросила викреслити мою адресу зі списку. не минуло й пів року, на вихідних прийшли знову, подзвонили в двері, збудили дитину. наступного разу напишу заяву в міліцію про порушення спокою.

а процитована мною фраза є абсолютно нелогічною. обидві частини речення не є хибними, однак причинно-наслідкового звязку між ними немає.

16. Сергій аспірант

В даній ситуації вам краще звернутись до старійшини місцевогог збору. Хоч на тактовності проповіді наголошується не всі СВідки можуть бути достатньо тактовними.
    Щодо нелогічності цитованої фрази то ви не зовсім праві. Свідки Єгови є офіційно зареєстрованими в Україні, отже мають право безперешкодно здійснювати релігійне служіння в тому числі вести проповідь яка є невідємною частиною їх релігійної діяльності.

17. Ука

тобто, щоб мені перестали докучати, я ще маю затратити зусилля на пошуки старійшини? Того, що я дуже тактовно але категорично попросила про це минулого разу візитерів, - мало? Наскільки я знаю, облік таких візитів ведеться, і записи про результат робляться. Не кажучи вже про те, що в мене 2 роки працювала няня з СЄ, і вони дуже добре знають, щзо пастися в нас вдома немає на що.
    То ж якщо моє прохання ігнорується, то після наступного такого дзвінка в двері від мене послідує дзвінок дільничному.

18. Сергій аспірант

Дивно якшо у вас була няня свідок Єгови, то чому ви досі не зрозуміли чому свідки Єгови проповідують. Їх не цікавить ваше майно і вони не отримують жодної матеріальнолї винагороди за свою працю.
    так свідки Єгови часто проповідують декілька разів в одних і ти х самих місцях. але ж думка людей також змінюються сьогодні людина не бажаає розмовляти але іншого разу їх її ставлення може бути зовсім інших. Значну частину свідків становлять люди які колись були агресивно налаштовані проти них.
    Записи ведуться шодо кількості годин,розповсюдженої літератури, вказуються також люди які позитивно відреагували на звістку.
    Врешті чому ви не допускаєте думку що люди свідки просто могли забути про вашу відмову. Врешті ви могли прямо спитати в них чому вони прийшли і вислухати відповідь.

19. Ука

а мене це просто не цікавить - то їхній клопіт і їхня справа. точно так само, як і не цікавить, чому мусульманки носять паранджу, чи євреї не їдять свинини. воно мене не стосується. І я дуже хочу, щоб і далі не стосувалося.

20. Сергій аспірант

Це ваш вибір і ніхто не перекогує вас робити інший.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)