Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну так, вони все боролися і боряться за цей світ і нехтують прийдешнім.

• Подобається Подобається x 1
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

я говорив лише про їх внесок і зовсім не підкреслював що це виключно їх заслуга. Допустим свідків Єгови заборонять чи не створить це преценденту для обмеження інших релігійних громад?

що ви маєте на увазі?

Last edited by a moderator: Feb 7, 2009
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

а якщо заборонять сатаністів, то вони також матимуть заслугу у свободі слова, нє?

4. Сергій аспірант

До речі ви хоч раз читали на сторінках видань свідуів Єгови що якусь конфесію слід заборонити чи обмежити. Якщо вони і пишуть про інші релігії вони подають обєктивну інформацію. Перегляньте хоча б книгу " Людство в пошуках Бога"

думаю не слід ставити на один рівень свідків та сатаністів. Я не заперечую існування небезпечних релігійних громад але думаю що факт їхньї заборони нічого не змінить.

свідки теж вчаться-))) і вчать інших

5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

Ну, це як у школі - залежно, як вчаться і чого...

Бо до мене ходив один... піонер. Приходив свідком, відходив майже ревним католиком. Потім раптом ходити перестав - мабуть, браття і сестри вирішили спасати його душу, поки не пізно....

6. Сергій аспірант

згоден з вами серед будь якої конфесії і серед свідків також є різні люди
    Проте нерозсудливо робити висновки про релігійну громаду лише по винятках

• Подобається Подобається x 2
  7. iso

iso Well-Known Member

Ви неправі. Факт заборони змінить те, що дасть підстави в рамках закону звести до мінвімуму їх негативний вплив
    Особисто мене дратує навязлива манера СЄ залучення людей до своєї віри. Не подобається ставлення до жінки, як до нижчої істоти. (Хоча і православна віра теж таке має). А поза тим, подобається комусь ця віра, чи ні, вона є і має право на існування.

Last edited: Feb 7, 2009
  8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Одна листівка про фальшиву релігію чого варта... До речі,звідки інфа,що є фальшивим,а що ні? І,звідки впевненість,що ваша релігія не фальшива?

9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

А я не кажу, що треба.

Я не воююча християнка. Поки мені не скажуть, що віра мого діда - погана віра.

10. Сергій аспірант

11. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Ага... особливо на картинці до цієї брошурки, де стилізованим виглядом вавилонської блудниці є лише християнські храми,нє?

Вкажіть будь ласка місце в біблії де жінка проповідувала? Не знаходилась на зборі, не просто ходила з усіма прихильниками Ісуса, а саме проповідувала отак, як зараз жіночки ходять по вулицям ?

12. iso

iso Well-Known Member

Так, але їх можливості впливу будуть обмежені
    Прочитання біблії не є однозначним. Простий приклад-дата кінця світу.
    В мене виникали питання, чому перед вигнанням з раю господь звернувся не до Адама, а до Єви? Чому в католицькій церкві існує культ богородиці. Жінка не може бути священником, а може не тому, що недостойна, а тому що слугувати (а священник-слуга) це не є призванням жінки? Вона вища того. І трактування Глава може бути різним. Не глава-як керівник, а глава, як захисник. А СЄ сприймають це дослівно, що жінка сліпо повинна виконувати волю мужа???

• Подобається Подобається x 3
  13. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Шановний,аспіранте,а навіщо на традиційних християнсських територіях популяризувати антихристиянські вчення,тобто ті вчення і релігії,що заперечують Божественну суть Ісуса Христа?Навіщо вникати в псевдовчення СЄ,яке протягом майже 100років демонструє свою непослідовнісь,нездійснені пророцтва.Практикує методи тоталітарних сект,немає нічого спільного з християнством,прикриваючись Біблією.СЄ-не єдина парахристиянська секта,просто в силу певних обставин і завдяки вдалому менеджменту (саме так інакше це назвати не можна) безвідповідальності і неосвіченності чиновників відповідальних за релігію і культи свідкам,мормонам вдалося вкоренитися на наших теренах.Традиційна церква теж несе відповідальність за недалекоглядність і пасивність щодо антихристиянських вчень.
    Ви хоч і називаєте себе неохрещеним свідком,але методи ведення діалогу у вас-чисто єговістські,бо саме "громада"СЄ виокремлює себе від усіх людей,називаючи себе-"видимою організацією Бога",а своїх адептів-воїнами теократичної війни.І найменші ухили від "керівної ролі" організації,як вам відомо суворо караються,так що жоден "свідок"не висловлює власне бачення проблеми.Так що винятки із нестандартнорї поведінки у "свідків"обмежені до нуля.
    П.С. і не плутайте і не забувайте,що свідки ніяк не належать до християн і не треба себе долучати до протестантів-смішно.Християнський символ віри згадайте і
    не вводіть в оману незнаючих.

14. Сергій аспірант

цікаво що текст публікації майже не згадують а от ілюстрацію критикують часто-)) я вже наводив приклади пояснення цього пророцтва іншими. Щодо цього то в христянських часописах ви знайдете значно білбше неповаги до інших релігій. Прочитайте для прикладу що пишуть про УАПЦ КП представники УПЦ МП. в тексті брошури наголошувалось на тому наскільки сучасні релігії і зокрема християнство відійщли від своїх принципів саме на цьому наголошувала дана ілюстрація.

Біблія і свідки Єгови не дискрімінують жінок як ви хочете це довести.
    Щодо головування чоловіка то це покладає на нього обовязки дбати про сімю. Свідки єгови не раз наголошували що люблячий чоловік повинен враховувати думку дружини. Дружина не повинна сліпо виконувати волю чоловіка якщо його вимоги суперечить її релігійним переконаням.
    У свідків Єгови і чоловіки і жінки беруть участь у проповідницькій праці

15. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Мабуть тому, що якщо книжка - то сприймається вона цілісно - і картинка і текст...

Я вже запитувала колись (вибачаюсь,що повторююсь) навіщо в біблії давати коментарієм картинку, яка не відповідає тексту біблії?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ага, між правдою і СЄ слід робити вибір.

17. iso

iso Well-Known Member

А якщо моральним,?
    Чоловік - СЄ, жінка-іншої віри(або атеїстка). І хоче жити повноцінним світським життям?

18. Сергій аспірант

Я вважаю недопустимим забороняти чи обмежувати когось тільки на підставі релігійних поглядів. Щодо не послідовності свідків Єгови то спочатку вони називались Дослідниками біблії. Дослідження неможливе без помилок і свідки виправляли свої помилки.
    Свідки не асоціюють себе з християнством яке називаютьзагально-визнаним проте їх корені в пізньому протестантизмі. Подібні до свідків Єгови погляди можна знайти у вальденсів, соціан, чеських братів, гуситів, адвентистів.
    Щодо того належать чи не неналежать свідки Єгови до християн то не існує жодного загальноприйнятого визначення християнства.
    Щодо мормонів то вони крім Біблії визнають Книгу Мормона, свідки Єгови свої вчення грунтують тільки на Біблії. Але і свідки і мормони є визнаними в світі релігійниими організаціями. Свідки Єгови активно діють в більшості країнах і заборона на їх діяльність накладена лше в ісламськи х країнах.
    Щодо вдалого менжменту то думаю у церков є достатньо ресурсів для проповіді своєї віри які чомусь вони не використовують в повній мірі.
    Щодо а своїх адептів-воїнами теократичної війни[/ FONT] то я ніколи не зустрічав такого терміну у виданнях свідків Єгови.
    Варто зазначити що в сучасному релігієзнавстві немає терміну тоталітарна секта чи парахристиянська секта.
    І я власне висловлюю своє бачення проблеми кожен свідок залишається особистістб яка керується в багатьох питаннях власним сумлінням

чи не могли б ви Написати детальніше що маєте на увазі

Відповідь на своє запитання ви можете знайти в книзі Секрет сімейного щастя ст 132
    В будь якому випадку чоловік має поважати дружину

В першому столітті християни поширювали свої погляди проповідуюючи в людних місцях, поширюючи свої погляди при кожній нагоді.

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

Опа...о_О
    А вотово дивилися?
    Ще раз питаю:звідки точна інфа,що християнство є фальшивою релігією?
    І,чому свідки не насмілюються проповідувати в ісламських країнах?
    Бо,іслам - не фальшива релігія?
    Чи там по писку б’ють больно?

20. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

дивився :)

там такого не написано - може, вам примарилося?

"звідки така інфа?" - чи то вам так видається?
    а що ви знаєте про появу цієї секти в Ураїні - звідки, коли, чому і як все почалося?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)