Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JaguaR

JaguaR щасливий

Відповідь: Свідки

Пупере, де Ви бачили, щоб я написав "сказала"? Перекручуєте? Відповідайте за те, що пишете! Марія носила СЛОВО (ІСУСА) в собі до ЙОГО народження, потім п-е-р-е-д-а-л-а ІСУСА нам, (бо ВІН же прийшов нас спасти)-- тому я написав: передала СЛОВО.
    Перекручування це ваша стихія, так? Повністю пішли в свого батька, що є батьком брехні?

Ви впевнені, що в ІСУСА були саме, підкреслюю, р-і-д-н-і брати? Так мені розказували свідки, от тільки довести не змогли-- цитат не вистачило. Чи Ви маєте на увазі двуюрідних, чи три-...? Якщо написано в Біблії "брати", то ще не значить, що рідні.

2. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

шановний, ви хоч самі бачите, що пишите?....
    питання звучало:
    а ви що написали?..
    в Біблії є хоч НАТЯК на те, що потрібно якось особливо шанувати марію, як матір Ісуса Христа?....
    статуетки її робити, образ носити на шиї....
    [​IMG] вам нічого довести не можна....
    в Біблії написано чорним по білому брати, але для вас це не доказ, бо "брати бувають різні"....
    це які, наприклад?....
    брат по вірі, може?....
    ви це думали?. [​IMG]

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шанування святих, пророків, вибраних - то є шанування Божих діл. Ми самі знаємо, що це треба шанувати, без нагадування, бо воно йде від серця. Пояснив?

• Подобається Подобається x 1
  4. duncan

ні.
    чому адама і єву, які є нашими спільними прабатьками, не шануєте?...
    без них не було би нічого взагалі?...
    ваша релігія закликає шанувати "навколоІсусове" оточення......
    і вибірково ще когось....

а я би хотів звернути увагу, що потрібно поклонятися Богові Єгові, а не оточенню Месії.

5. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Цілком вірно.
    Все залежить від того, що людина для себе вибирає: бути рабом чи сином. Син має волю і не має іншого страху, як засмутити Отця. Де Дух Господній - там воля. Але кожен сам робить свій вибір. Обмежувати себе і думати, що Бог теж такий же обмежений - неправильно.
    В Євангелії Марія Духом Святим названа матір'ю Господа. Термін Богородиця важливий, тому що він зачіпає фундаментальний догмат християнства -Боговтілення.

Догмати виникли не на порожньому місці . Вони узагальнили віру, яка існувала набагато раніше, затвердили її обов'язковість для всіх християн з тієї миті, коли ця віра була сформульована догматично.

Ще ап. Петро писав про своє роздвоєння, що робить не добро, яке хоче, а зло, якого не хоче. Дух його прагне до Бога, а тіло тягне до гріха. Важливо, що він це розумів і визнавав, а не робив лукаво із себе непогрішимого.

6. duncan

тобто ви обираєте саме "бути сином"?...
    тобто мати гордість, думати про себе як про велике цабе, що може що завгодно?.....
    чи все-таки рабом Божим?.. [​IMG]
    о_О
    чий, чий "догмат"?.....

питання:
    де.
    в.
    Біблії.
    сказано.
    що.
    треба.
    марію.
    якимось.
    додатковим.
    чином.
    шанувати?
    всі ми грішні....
    це правда, як не вчинком, так думкою (я щойно таку каку подумав про свою тещо [​IMG]), але ж я не претендую ні на "святійшество", "первосвященство", "світлість", "милість" і ти ди....
    навіщо попи, якщо той, кого ви вважаєте першим папою, так само був грішний?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере,
    давайте
    це
    питання
    перенесемо
    у
    гілку
    "дитячий
    садок"

8. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Вірите, не можу...Страшенно люблю волю, тому обираю "синівство".
    Догмат християнської віри.
    Якщо ви не претендуєте на ці титули, то вас то мабуть робить менш грішним, а може більш грішним, а може то нічого не змінює? От і будь мудрим...Нехай кожен буде на своєму місці, О!

Додано через 36 хвилин
    Хочу похвалитися тим, що знайшла в книзі "Церковна історія" Евсевія Кесарийского (263—340 гг. — отец церковной истории.)
    Пупере [​IMG]
    "Они говорят, что в старину все люди и сами апостолы были наставлены и учили тому, чему учат сейчас; истина сохранялась до Виктора, тринадцатого епископа в Риме; с его же преемника Зефирина истину стали искажать. (4) Слова их могли бы показаться убедительными, если бы им не противоречило, во-первых, Святое Писание, а затем и сочинения некоторых братьев, написанные еще до Виктора в защиту истины, против язычников и против тогдашних ересей. Я разумею Иустина, Мильтиада, Татиана, Климента и многих других. Все они признают Христа Богом. (5) Кто не знает книг Иринея, Мелитона и других? Все провозглашают Христа Богом и Человеком. И сколько псалмов и песнопений от начала христианства написали верующие братья, славя Христа как Слово Божие! (6) И если в течение стольких лет провозглашаемо было мнение Церкви, то можно ли поверить, что жившие до Виктора учили так, как они говорят? Не совестно ли им возводить такую клевету на Виктора? Они ведь прекрасно знают, что сапожника Феодота, главу и отца этого богоотступнического учения, первого заявившего, что Христос - просто человек, Виктор отлучил от Церкви. Если бы Виктор, по их словам, придерживался их богохульного учения, разве отвергнул бы он Феодота, измыслившего эту ересь?"

После мученической смерти Павла и Петра первым епископом Римской Церкви был по жребию назначен Лин. О нем упоминает Павел, посылая ему привет в конце Послания к Тимофею из Рима. (2Тим.4:21) Преемником его был Анаклет; Климент, собрат и сподвижник Павла, по его свидетельству, был третьим Римским епископом.

"Преемником Климента был Эварест, а преемником Эвареста - Александр; шестым после апостолов поставлен Ксист; после него был Телесфор, со славой, как мученик, скончавшийся. За ним был Гигин, потом Пии, после него - Аникет. Преемником Аникета был Сотер, а теперь двенадцатым после апостолов получил жребии епископства Елевферий. (5) В таком порядке и при такой преемственной передаче дошли до нас апостольское предание и проповедь истины".

Рассказывают, что Тимофею первому выпал жребий быть епископом в Эфесской Церкви, а Титу - в Критских церквах. (6) Лука, уроженец Антиохии и врач по образованию, большей частью находился вместе с Павлом и деятельно общался также с остальными апостолами. От них приобрел он умение врачевать души, каковое и показал в двух богодухновенных книгах: в Евангелии, которое начертал, по его свидетельству, "как передали ему бывшие изначально свидетелями и служителями Слова"; им, по его словам, он и следовал с самого начала книги и в Деяниях Апостолов, которые составил не по рассказам, а как очевидец.

20. В Антиохийской Церкви шестым после апостолов был Феофил; четвертым после Герона был Корнилий, а пятым по лестнице преемства - Эрот.
    21. На это время приходится расцвет церковных писателей: Егезиппа, которого мы уже знаем; Дионисия, епископа Коринфского; Пинита, Критского епископа; Филиппа, Аполлинария, Мелитона, Мусана и Модеста и в особенности Иринея, писания которых донесли до нас истинную, здравую веру апостольского предания.
    22. Егезипп в пяти дошедших до нас книгах оставил полный отчет о своем образе мыслей. Он рассказывает, что во время своего путешествия в Рим он общался с очень многими епископами и от всех слышал одинаковые поучения.

І є ще багато цікавого, наприклад, про боротьбу з єресями, як розрізняти лжепророків, про їєрархію у церкві, про святкування Паски, піст та їн.У древній Церкві.:radist:
    Це неправда, у них не було звітів, конгресів, журналів, ходіння по хатах і т.д. і т.п.

9. duncan

я зрозумів..... [​IMG]
    у вас відповіді просто немає.... [​IMG]
    (коли будете коментувати, не забудьте кожне речення писати з нового рядка [​IMG])....
    що і треба було довести....
    (в Біблії сказано про раба Божого, але для вас не важливо)
    ВАШОЇ віри, а не християнської...
    повний титул папи вам назвати?...[​IMG]
    якщо петро був двуликий, тричі відмовлявся від Ісуса, то ваш папа (патріарх; до речі, звідки це титул взявся ви знаєте? і чому архієреї носять митри ви також знаєте?) від цього вбережений?...
    а крім "отців" ви ще когось читаєте?...
    шо?...[​IMG]
    не було “ходіння "по хатах"”?!!!...
    і не проповідували?...
    а ви Новий Заповіт в руках тримали?!...
    чи тільки твори оцих ваших "отців"?...
    та Новий Заповіт майже весь складається з листів, тобто письмових творів, які переписувалися та розповсюджувалися!.
    і зборів під головуванням старійшин не було?!!

[​IMG] вах, ваша ерудиція просто вражає!....

10. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Ну власне, я б хотiла зрозумiти чи в цiй гiлцi дивують, лякають чи вихваляють свiдками :)

11. SatYr

SatYr Well-Known Member

Цікаво де таке є про сина(тут пан Мих питав про чи таке буває, от вже людина собі сина приписала хоча й по статусу жінка, пані, панночка, дівчинка - знак венери тобто стоїть), а можна цитати ?
    Наскільки я знаю то людина по християнству це твориво і не більше, яке потім чогсоь захтіло і стало не потрібним християнському Богу. А потім тільки виконувало його волю чи вмирало(бо твориво тому воно) від його сили за різних обставин.
    А про дітей божих, це вже для християн язичницькі вірування, якщо не Враховувати Ісуса і можливо деяких не канонічних біблій.

12. duncan

про свідків кажуть каку, мені це смішно, бо аргументації немає....
    дивно, що ще ніхто не сказав, що свідки ночами п’ють кров з людей, чи зомбують і дурманять за допомогою отруєних хімією журналів "вартова вежа".... [​IMG]

13. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Пупер, а ви належите до свiдкiв?

Додано через 5 хвилин
    Я на свiдкiв не зла i не ображаюсь. Мене недавно перестрiли двi жiночки коли я гуляла з малою по вулицi. Ми мило пофiлосовствували на тему кiнця свiту. Жiночки запропонували прийти до мене додому, я їм чемно сказала що ми змарнуємо час :) В Христа я вiрю, бiблiю поважаю, що ще менi можна буде довести чи розказати? Я думаю що людей у кого слабкi чи невизначенi переконання щодо релiгiї - тих людей можна залучити до свого гурту. А таких чиї переконання ( в одну чи iншу сторону) є сильнi, з тими людми просто не варто гаяти час (так як наприклад зi мною). Вони мене i на наступний день перестрiли, але я ввiчливо вiдкланялась з тих же причин :)

• Подобається Подобається x 3
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Яка нечувана "гостинність" у жіночок.....нє?

Додано через 2 хвилини
    та я вже сто раз вам казав....а ви далі...

Додано через 8 хвилин
    при чому тут Мосей?
    поясніть той відривок з Біблії, де Авраам поклонився трьом особам з словами "Господи".

А я після того наведу Вам ще приклад, де Бог є один, але у множині, ок?

15. консультант

консультант Дуже важлива персона

Досить цікава історія трапилась цього року в нашій школі. Учень 11-го класу, який виховується в сім"ї СЄ, відмовився вставати під час виконання учнями "Заповіту", який співала вся школа, вшановуючи Шевченка. Незважаючи на зауваження учнів, вчителів, завуча та директора, із скептичною посмішкою він просидів до кінця так і не вставши, мовляв Шевченко не Бог і я не маю потреби вставати. Невже СЄ - це люди без роду та племені, які нічого не думають. лише, як спасти себе. Але є ще й інший момент, хто хоче спати душу свою, той погубить її... Рильський сказав теж непогано:" Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. До цього часу, відколи я аналізую діяння СЄ, бачу в них одне пустословство і залякування про кінець світу.

Додано через 13 хвилин
    Це була їх помилка... СЄ потрібно було вивозити на передову і бажано в штикову атаку. Це була б непогана психічна атака на німців...

16. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Має людина такі переконання, і в чому тут проблема?
    Я вчилась в одному класі з двома п"ятдесятнками (брат з сестрою) і одним СЄ. І коли прийшов час "вступати" в піонери - вони відмовились. І вчителі, і завуч, і директор не те що зауваження робили.... істерики перед всім класом влаштовували :) - це ж яка ганьба і нехтування комуністичними ідеалами , а вони дивились на це все з скептичною посмішкою :).... В кінцевому результаті так і не вступили, не хотіли давати клятву.

17. mavka

mavka Well-Known Member

в цій гілці, та й в сусідніх (з цього боку дерева), Кізонько, дискутують , сперечаються та штудіюють чужу історію, чужі міфи, чужу мову та чуже вчення. :cowboy: і найгірше в тому, що форум оцей, як зріз нашого суспільства( я вже колись про це казала) - маленька купка людей, що розуміють різницю між вірою та релігією до великої, що заплуталась, але в силу об"єктивних причин не в стані виборсатися з тої сітки.

насправді, свідки Єгови - найправильніші сучасні християни. Традиційні християни різницю бачуть і вона їм колить очі. Тільки й того. На всі двісті сторінок дискусій. Найнещасніше для нас усіх те, що дякуючи християнству народ розсіяний на купки-течії, котрі ворогують одна проти другої.

Уявіть собі, Кізонько, предавні часи, коли віра в Бога була така сама, але релігія була своя, домашня, рідна. Від слова Рід. Ніщо народ не роз"єднувало, бо релігія об"єднувала. Віра у Вище начало була така ж, як сьогодні, тільки імена були інші й не співали "Слава народу ІзраЇлевому!".

Десь є в Біблії слова, не можу знайти зараз - коли племена кивають Моїсею на нас кажучи : "Ось, поглянь на них, вони не вірять в нашого Бога, а, проте, - правителі в них розумні, а народ непереможений.."

:cowboy: і що? прийшло християнство вкорінюватися вогнем та мечем.

Вот, что пишет историк В.В. Пузанов со ссылкой на сборник «Древняя Русь. Город, замок, село» (М., 1985, с. 50): «Из 83 стационарно исследованных археологами городищ IX- начала XI в. 24 (28,9:wacko: «прекратили своё существование к началу XI в.»[1]

що цікаво, - дискутуєш, висловлюєш думку, а народ традиційний все-рівно на своєму стоїть та й ще щось доводить. от така вона біда наша.

чужим віршиком, - як прутиком:

"Та й між юдеїв чистокровних,
    Як "божий суд" на них згряде,
    Не кожен, навіть родословний,
    В "Єгове царство" попаде.
    То як же нам туди попасти
    Між пропечатаних жидів,
    Якщо і яблуку не впасти
    У натовп тисячних рядів.
    Бо в рай ввійде за тої віри
    Всіх тисяч 144.
    А вихристам усіх народів
    Лиш тілько облизня спіймать
    У іудейському поході
    В так звану "божу благодать".
    Для того вам і наказали
    Христа, як бога, на віки,
    Щоби ви тілько слугували
    Та данину несли в церкви.
    Бо й нині серед вас не кожен
    Зна десять заповідей "божих".
    Кипчак

• Подобається Подобається x 2
  18. Оля

Оля Старожилка форуму

Це не біда, Мавко. Це щастя, що народ український давно відійшов від поганської віри, а пізнав ЖИВОГО БОГА!

Ворогують не купки-течії. Ворогує проти БОГА ворог душ людських, ім"я котрому Вельзевул, цар тьми, цар світу цього, сатана, ДИЯВОЛ! Він і ділить не тільки християн, а й мусульман, будистів, навіть зовсім невіруючих. Шкода, що Ви ніби й розумна людина, а цього не хочете бачити. Але що зробиш? Не всім дано! Жалко вас таких. Християни, хоч як і не діляться, але все одно ті, що, як діти, щиро повірили в Слово Боже, одного дня будуть зі своїм ТВОРЦЕМ. А де Ви будете? Ви про це задумувалися?

• Подобається Подобається x 4
  19. mavka

mavka Well-Known Member

і я буду зі своїм Творцем. ми будемо з Вами в одному місці. різниця тільки, що в мого ім"я українське, а у вашого чиє ?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звідки Ви то можете знати, Мавко?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)