Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Zonder_ofecir

Zonder_ofecir Well-Known Member

Відповідь: Свідки

Єх пупере і цього разу ви просто перекрутили мої слова. Я вашу поведінку описав. Ви дайте відповідь чого брудом поливаєте ту меншість (як ви вважаєте). Де в Біблії написано що потрібно так робити?
    Ви бачу конкретний вільний слухач. І робите собі свої зручні рамки. Кажете що "традиційники" всі погані, свідки імпонують. А самі ніде не приткнетесь! Не бачите зручною і "громаду" СЄ для себе. Як ви взагалі беретесь суди когось а в свою чергу нічого не робите взагалі. Існуєте і все. Можете написати що не обов'язково належати до якоїсь громади,церкви, що ви вірите й так в Бога, так це все " отмазки". Якоє є ваша віра? Те що ви Біблію вивчили на пам'ять це добре (хоча і інтерпретуєте її по своєму). Скільки я вже дописів прочитав, і щось не бачив я в жодному слова про те щоб спасти тих "грішних" "традиційників" ( як ви кажете) ОДИН ОСУД!

А на рахунок того що я підтвердив ваші слова. Це все те що я писав - так це для вас, і для вас воно стало як еліксир на душу. Я вашу думку описав. І сам я так не вважаю. понадіївшись що ви цього разу дасте відповідь " чітку" , я знову обманувся. Те що в мене була така думка і я її вам виклав, це ще не ознака того що я так вважаю!!!!

• Подобається Подобається x 3
  2. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

було би не зле, якби наша дискусія перейшла в русло:

моя громада є ліпшою, тому що (перелік переваг)....
    моя громада має такі недоліки (на мою скромну думку)...
    моїй громаді тре зробити те і те для того, щоб бути найкращою...

але такого не буде...

• Подобається Подобається x 2
  3. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Ех, щось прогнило в Датськім королівстві, і прогнило багато.
    Людоньки, ну чого ви тут сперечаєтесь???? Усі релігії, обряди і т.д. започатковані людьми, усі, і відтоді вони тицяють пальцем один в одного (так як тепер робите ви), що у того неправильно те. у того те, а той узагалі "козел" і не має право на існування. Кожен шукає собі шлях до Бога по-своєму, і ніхто не має права розказувати, що він неправий. Ви мені зараз нагадуєте або філософів (філософія заради філософії) або професорів, які стоять над ліжком хворого і довго сперечають через якусь вумну дурницю замість того, щоб лікувати хворого.
    Люди потребують віри, потребують моральної помочі, потребують відчуття того, що вони комусь потрібні і хтось за них дбає. І це все знаходять в тому числі і в релігії. А бруду, гидоти і лицемірства вистачає усюди, у всіх течіях, напрямках і т.д. Ну хіба мусульмани не мають права на існування і на їх віру???? Хіба буддисти - пропащі і т.д.?
    Та ну вас!
    А про свідків, думаю, як і більшість, це все починалося з благими намірами, а закінчилось (чи продовжується) як хороша велика піраміда, хоча рядові членим організації зазвичай щиро в те усе вірять. До речі, там, де існують суворі обмеження, зазвичай найбільше лицемірства, як дівчата з дуууже строгих сімей, вирвавшись, пускаються во всє тяжкіє...
    У мого чоловіка співробітник - свідок, який весь час їм присідав на вуха, намагався переконати, а сам тайком піддивлявся на робочому компі порнуху... Ну іякий тоді сенс у всіх його проповідуваннях і т.д.
    Була також фраза, що за недостойну поведінку виключають з організації - питання. Ну взагаліто такій людині тре допомагати, а не виключати, ну і те, що її виключать, що обірве їй зв'язок з Богом?
    Так що дурниці це все, нехай кожен шукає свою дорогу, а головне - не нав'язує її іншим, а то як кажуть, що одним добре, то іншому смерть.

• Подобається Подобається x 8
  4. консультант

консультант Дуже важлива персона

Не знаю. чи варто переконувати людину в тому, в чому вона не хоче переконатись, а навпаки шукає всеможливе виправдання своєї хибної думки, немаючи під своїми домислами ні теоретичного, ні практичного підгрунтя, лише зазомбовану сліпу віру в новоспечену теорію...?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Додано через 1 годину 20 хвилин
    Моя громамада є ліпшою... гм... Я не думаю, що то правильно поставлено питання. Хіба ми тут конкурс громад влаштовуємо? Я б сказав інакше - моя громада, а скоріше Церква є правдивою.
    Чому? Бо вона є тою Церквою, про яку говорив Ісус апостолу Петру. Якщо Він говорив не про ту, що я думаю, тоді скажіть про яку?
    І ше попрошу, не приводьте приклад з Нового Завівіту : "Де двоє, або троє зберуться в моє Імя...", бо я шось тут не бачу, що то відноситься до церкви....

Додано через 1 годину 27 хвилин
    Доречі, не можна говорити так, що от, мовляв, то погана церква, бо там такі - то люди погані і грішні, бо тоді ми уподіблюємося до фарисеїв, які таке думали про Ісуса, якому жінка прислуговувала. Ісус прийшов не до здорових, а до хворих, так само і церква покликана помогти лікувати душі людей, а не змагатися за кращість громади.

• Подобається Подобається x 4
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Як на мене, це найгірше, що можна робити. Мене завжди саме це дратувало в "проповідуванні". Якщо кажеш, що кращий, то значить, що хтось гірший. Але ж усе це надзвичайно суб"єктивно. То який сенс про це говорити? Візьми двох людей і скажи їм один аргумент, чому твоя організація чи спільнота є кращою; для однієї особи це буде сильний аргумент, для іншої - ніякий. Бо в кожного свій досвід і свій "багаж" за плечима.

7. консультант

Чому...? Може хтось хоче виговоритись, чи просто поговорити, подискутувати, взнати щось нове з новітніх течій... Життя - цікава штука ! Людина виговориться і може легше стане, зрозуміє що це все марнота і зробить нормальні висновки. Говоріть, шановні, і чим більше, тьим краще...

• Подобається Подобається x 1
  8. Liliyah Romanova

Можна. Але не вдаючись у зайві порівняння.
    Я не раз питала таких "проповідників": а без порівняння можете плюси показати? Чому не говорите просто про те, що любите? Нащо порівнювати? Чи не тому, що тоді нема чим виділитися? Багатьох затикало. А декотрі навпаки дякували і більше не вдавалися в таке, коли проповідували.
    Ви часом не плутаєте дискусію із візитом до психолога?

9. консультант

Чомусь не можу виділити ні цитати, ні тексту, видно хтось ввів мені обмеження але відповім так. Я не плутаю дискусію з візитом до психолога. Розмова між двома духовно багатими людьми для мене все одно, що розмова між психологами !

10. Liliyah Romanova

Йой, то вже щось таке нездорове виходить... [​IMG]

Я би ніколи так не сказала, мабуть. Якось звикла, що це називається між віруючими людьми духовною розмовою, діленням, роздумами...

11. консультант

Psyche / в перекладі з грецької/ -душа, logos- наука. Яка різниця між дійсно психологом і віруючим...?

12. demetris

demetris Well-Known Member

Офтоп!
    то вивважаєте, що невіруючий не може бути психологом?

13. duncan

а ти вважаєш, що це не так?!!!!! [​IMG]
    дуже цікаво....
    як я і казав, такого не сталося.... [​IMG]
    і ви знаєте чому саме....
    бо окрім слів "католічєская вєра правільная" більше ніц не звучить.....
    добродіїї, де аргументи, окрім натягнутої за вуха фрази про скелю?!!! [​IMG]

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

а для вас істина є тільки тоді, коли в СП двічі написано одне й теж, чи як?

15. консультант

то вивважаєте, що невіруючий не може бути психологом? /demetris/

Чим більше людина знає, тим більше стає віруючою, Це підтверджено історією. Якщо він психолог і не віруючий, це мені нагадує про вчителя плавання, який не вміє плавати...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

є психологи невіруючі, залежно кому вони служать....

17. Liliyah Romanova

Я пояснила свою думку. Але ти недочитав, вочевидь.
    Нема універсального, що підійшло би всім. Відповідно, порівняння є примітивним способом вивищення. Якщо ти християнин, то тоді однозначно такий метод не повинен застосовуватися, бо втрачаєш лице...

Додано через 31 секунду
    Аргументи кому??? Тобі? Невеликий пан, розберешся й сам. :p

18. demetris

demetris Well-Known Member

А ви слухайте, слухайте...

Для мене важливо, що моя громада має тяглість безпосередньо від Христа, а Ваша?
    Коли заснована? Ким? Маєте чин (у нас називають Тайна) Рукополодження?
    Ще краща, бо Трійця. Бут "...сотворімо людину..." (множина)
    "...хрестячи їх в Ім'я Отця, Сина і Святого Духа..." (Трійця)
    "...хмара над горою і голос (Отець), і Дух у виді голубинім (Дух) -... ...це Син мій улюблений..."

І ще багацько.

Щодо того, що тре зробити - то позбутись "фасадності". дуге навернення так би мовити. Нова Євангелізація.

19. duncan

зараз я не порівнюю зі свідками, роблю, скажімо так, маленьку вам послугу, бо якщо почну порівнювати, то не залишиться для католицької громади ніц позитивного... [​IMG]
    в унсо колись таке чув "абсолюту не існує"...
    неправда!!!
    істина існує, про неї говорив Ісус...
    шкода, що ти, як католик, цього не знаєш... [​IMG]
    та з’ясував я це питання вже давно...
    я намагаюся вам очі відкрити.... [​IMG]
    не факт!
    вчіть історію...
    бо навіть у вашій церковній, сто разів переписаній наново, сказано, що утворена ваша церква була через кілька сот років язичницьким імператором костянтином....
    ви не знали?.. [​IMG]
    а-я-яй!...
    до вас звертатися на "ти"?..
    ви ж один!....
    чи вас "двійця"?...
    і знову не факт!...
    ви щойно намагалися сказати, що якщо Бог Єгова сказав "ми", то це означає, що існує (язичницька по суті) трійця....
    а тут -- читаємо -- хрестячи не в "наше (потрійне) ім’я", а саме ЧІТКО РОЗМЕЖОВАНО: Отця (Бог Єгова), Сина (Ісус Христос) і сила Божа -- Його дух...

20. консультант

Пупере, відносно Вас, як людини, я абсолютно нічого не маю проти, просто теорія Свідків Єгови для мене не прийнятна. В нашій дискусії признаю тільки те, що Ви вели себе більш толерантно ніж я. Тут Вам плюс !

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)