Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

Відповідь: Свідки

не дивуйтеся, пані гуцулянко.... [​IMG]
    я вже звик....
    вітаю вас з цим днем!... [​IMG]
    я щойно повернувся зі спомину.....

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не зрозумів Вашого пояснення... уві....

3. duncan

що ви "уві" не зрозуміли, пан мих?..
    може те, що Біблію час читати?.. [​IMG]

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

я тільки одне зрозумів: хто довшу фразу з Біблії приведе - той правий, а пояснень нема....

5. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Нещодавно мені свідки пояснили, що одно означає, що в Отця, Сина і християн одна віра і що для спасіння потрібно подобатись Богові, досліджувати Біблію і прикликати Боже ім’я, бо богів багато. Я розповіла їм новозавітній шлях для спасіння, але вони мене не почули і на тій антидружній ноті ми розійшлись. Ужос.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм.... в Отця віра? Це щось новеньке... і в кого Отець вірить?

7. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Не бачу сенсу в даній дискусії, бо свідки пояснюють це місце з євангелії в сенсі – наука Отця і наука Ісуса є одною, і все, просто вони, мабуть , намагаються за всяку ціну відстояти точку зору організації.
    Наприклад, є інше місце в Єв. Від Іоанна 8.25, що свідчить про Божество Ісуса, я наведу для порівняння 4 різних переклади – церковнословянський, Огієнка, російський синодальний і переклад Нового Світу(тобто СЄ): 8.25 Глаголаху убо єму: ти кто єси; і рече ім Іісус: начаток, яко і глаголю вам; 8.25 А вони запитали Його: Хто Ти такий? І Ісус відказав їм: Той, Хто спочатку, як і говорю Я до вас; 8.25 Тогда сказали Ему: кто же Ты? Иисус сказал им: от начала Сущий, как и говорю вам; 25 Тогда они стали говорить ему: «Кто же ты?» Иисус сказал им: «Зачем я вообще говорю с вами?». :)

• Подобається Подобається x 2
  8. Forpost

Forpost Стоїк

25 Тогда сказали Ему: кто же Ты? Иисус сказал им: от начала Сущий, как и говорю вам.
    26 Много имею говорить и судить о вас; но Пославший Меня есть истинен, и что Я слышал от Него, то и говорю миру.
    27 Не поняли, что Он говорил им об Отце.
    28 Итак Иисус сказал им: когда вознесете Сына Человеческого, тогда узнаете, что это Я и что ничего не делаю от Себя, но как научил Меня Отец Мой, так и говорю.
    29 Пославший Меня есть со Мною; Отец не оставил Меня одного, ибо Я всегда делаю то, что Ему угодно.
    (Иоан.8:25-29)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

????
    То і є напевно зміст дискусії.

Але мене цікавить інше запитання. Звичайно, кожен може помилятися, кожен, але який зміст свідомо міняти щось у Святому Письмі?

10. duncan

цілком правильно....

я розумію: для вас важливіше, що вам на проповіді розкажуть, а не Біблія..... [​IMG]

11. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

:)
    Йой! Ну, раз такий ужос, то нині-затра, як буду мати більше вільного часу, то дам відповідь.

Додано через 3 хвилини
    Дякую. :)
    Тішуся, що ви відзначили Спомин. Я про вас думала, і про Миха, і .....:o :o

Певно треба йти в реальний світ....

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

шо правильно?:cowboy:

13. duncan

це правильно..... [​IMG]

14. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

„А Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками” - це з послання святого ап. Павла до римлян. Якщо Христос не Бог, то як любов іншого, нехай навіть досконалої людини може доказати саме Божу любов? На мій погляд, Бог, в якого вірують СЄ, потребує, щоб Його іменували любов”ю, але саме служіння любові доручає іншому - людині Ісусу. Якщо Бог жертвує заради людей життя іншої людини, тоді християнство є якимсь несправедливим, неморальним - чужим стражданням – обмити чужі гріхи. Якщо Христос – не Бог, то чому я повинен дякувати Богу?

15. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

А що, на думку свідків, людина, навіть досконала, може прощати гріхи?

16. duncan

17. SatYr

SatYr Well-Known Member

Наскільки я знаю, то суть їхнього течії розповісти всім людям про Кінець світу і про християнсьокого бога і його учення, себто біблію. Після того як всім повідають то настане кінець світу, і ті хто став "праведним" увірував (тут я розумію правильність визначають вони) ті будуть жити в раю на Землі, а решта буде знищена чи попаде у пекло.

18. guculyanka

Трійця - вчення, яке говорить, що Єгова, Ісус Христос і Святий дух - це три особи, вони рівносильні, всемогутні, кожен з них є Богом, але Бог є один. Тим, хто не розуміє поняття "Трійця", кажуть - "священна таємниця". :no:

Цікаво, що більшість віршів, котрі наводять як "докази" Трійці, згадують тільки дві особи, а не три!
    Отець має ім*я - Єгова; Син має ім*я - Ісус Христос; чому Святий дух не має особистого імені? Крім того, в Біблії ні разу не сказано, що Бог є Трійця, нема того слова, нема того поняття. Якби було, то Бог чітко, без таємниць написав це людям, подібно, як ім*я Єгова в оригіналі було записане близько семи тисяч разів. В темці "Трійця" Пупер гарно сказав, це дійсно язичницьке вірування. Було присутнє у багатьох релігіях, наприклад: Шива-Брахма-Вішну (тріада індуїзму); Гор-Осіріс-Ісіда (давньоєгипетська тріада); Іштара-Син-Шамаш (вавилонська тріада); Ану-Енліл-Еа ........ А юдаїзм - монотеїстична релігія, юдеї поклонялися одному Богові. «Слухай Ізраїлю: Господь, Бог наш – Господь один!» (Повторення Закону 6:4)... Перші кілька заповідей наголошували саме, щоб поклонятись ОДНОМУ Богові. То чому християнство (похідна від юдаїзму) раптом стало поклонятись тріаді? [​IMG]

Біблія заперечує трійцю:

Івана 14:28
    "... Якби ви любили Мене, то ви б тішилися, що Я йду до Отця, - бо більший за мене Отець".
    (а в трійці всі рівносильні)

Матвія 26:39
    "Трохи далі пройшовши, упав Він долілиць, та молився й благав: "Отче Мій, коли можна, нехай обмине ця чаша Мене... Та проте,- не як Я хочу, а як Ти". - Якби отець і Син не були різними особами, то така молитва не мала б змісту. Ісус молився б до самого себе, і його воля мусила б бути волею Отця.

1 Коринтян 11:3
    "Хочу ж я, щоб ви знали, що всякому чоловікові голова - Христос, а жінці голова - чоловік, голова ж Христові - Бог". - Як бачите, Бог займає вище становище, ніж Христос...

Марка 13:32
    "Про день же той чи про годину не знає ніхто: ні Анголи на небі, ні Син,- тільки Отець". - Хіба може таке бути, якщо Отець, Син і Святий дух були б рівними одне одному? Допустимо, Ісус не знав, бо був людиною (хоча прихильники Трійці кажуть - Богочоловік), то чому не знав цього Святий дух?

Матвія 20:20-23
    "Мати синів Зеведеєвих... каже Йому: "Скажи, щоб обидва сини мої ці сіли в Царстві Твоїм - праворуч один, і ліворуч від Тебе один". А Ісус відповів і сказав... "Ви питимете Мою чашу... А сидіти праворуч мене та ліворуч - не Моє це давати, а кому від Мого Отця те вготовано". - Але ж, як то? Хіба Ісус не є рівносильний і всемогутній, як частина Трійці?[​IMG]

Torro теж подав думки, що Ісус виконував те, чого навчився від Отця, і що Його послав Отець; аж ніяк не видно рівності і всемогутності... І ще є багато думок, які про це говорять.

То треба читати самому, не вириваючи якісь вірші з контексту. В Біблії написано "Немає Бога". :) Але, взявши контекст, видно: "Безумний говорить у серці своїм: "Нема Бога! Зіпсулись вони, ..." Псалом 13:1

19. duncan

суть свідків: проповідувати те, що написано в Біблії...
    коли настане армагедон, 144 тисячі обраних буде жити на небі, решта праведників -- на землі, тобто в раю...
    "пекла" не існує...
    звичайно, що не католицька, православна чи ще якась там громада....

20. guculyanka

Історію впровадження в християнство вчення про Трійцю всі знають, повторюватись не буду.

Додано через 1 хвилину
    Миху, дякую за питання. :) Трохи прийшлось посидіти...

Додано через 3 хвилини
    не добре розумієте :) Тільки Бог бачить серце людини, і тільки Бог вирішує, жити їй, чи ні.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)