Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Melody

Melody Well-Known Member

Відповідь: Свідки

Пупере, якщо не таємниця - а хто Вас зловив? Ви ж не свідок, наскільки я розумію...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

привідкрию занавісу таємничості - теща, поки не зловила, але то поки....

3. D.M.

D.M. Well-Known Member

Нема ніяких чітких логічних доводів, що не могла мати місце одна з таких ситуацій:
    1. Світ утворився сам по собі. Може, навіть, одразу з усім, чим треба (а не морочитися, як добути якийсь там водень). Не виключено, що навіть одразу з живими істотами, щоб зробити Вам приємне, не залучаючи сюди дарвінізм.
    2. Світ існував завжди і не потребував ніякого створення.
    3. Існує початковий момент часу, а питання про те, що було до нього, позбавлено фізичного змісту. По суті це те саме, що випадок 1; можете самі вибрати, як Вам більше подобається: 1 чи 3.

Усі ці випадки Ви можете висміювати, але не можете ні спростувати їх, ні порахувати їх імовірність. Ви просто ВІРИТЕ, що це не так і що Світ створено Богом. А інші мають не менші підстави вірити у щось інше. Віра - основа знань.

Мені лінь. Нехай фахівці аналізують конкретні підрахунки. Я лише знаю, що в даному питанні існують різні точки зору, а значить усі відомі підрахунки не виявилися переконливими.

То чому ж замкнена система Бог - Всесвіт не домонструє тенденції до зростання ентропії?

Не робіть вигляд, що такі події мають імовірність такого ж порядку, як ті, які призводять до еволюції.

Згоден, питання про розвиток життя та про виникнення життя - це два різних питання. Можна вірити в еволюцію, але не вірити в те, що живе виникло в результаті випадкового розвитку неживого.

Додано через 6 хвилин
    А тепер його портрет на 500-гривневій купюрі. Круто!

4. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

маю друзів свідків...
    прекрасні люди...
    і вам бажаю мати таких....
    якраз теща є прикладом “поганого свідка”....

5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ви пробуєте навернути мене до буддизму?
    рух, що утворився з нічого, або існував завжли - та перестаньте. Навітьмарксистько-ленінські філософи в то не вірять - то лише абстракція (поясню про що я - матерія нескінчена в часі і просторі, існує лише в русі.... лінь знадувати/шукати;) )
    а доводити, що вода не може текти по горбі нагору (крім ніж на дачі Кучми), чи струм не може існувати без різниці потенціалів... теж шкода часу!

саме тільки що ви заперечили правдивість цих підрахунків6 і хтось наступний буде посилатися на ваші висновки, і тими ж словами ;)
    коло замкнулося?

ще такого не чув ;)
    ентропія всесвіту зростає, і в якийсь момент була навіть теорія "теплової смерті всесвіту" ;) але є Бог на світі - довели, що теорія невірна ;)

розумієте, кількість молекул в кімнаті, і кількість можливих станів системи (кімната/чайник), тобто ентропія, значно, навіть не на порядки - а на довжелезні ланцюги нулів - менша за аналогічну цифру в межах Землі ;)
    Тобто то як порівнювати ймовірність виграшу у спортлото на 3 цифри з 40, і на 50 з 100 - хоча різниця в цьому випадку таки мізерна в порівнянні з різницею в кількості варіантів з чайником та еволюцією ;)

о. це вже значно краще!

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Свідки теж різні бувають.

7. duncan

теща — це вийняток....

8. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

І так в кожній сім'ї по вийнятку

9. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Хто мені скаже, шо то за фацет Melown ???:clapping:
    Тихенько прийде, познімає/подоставляє карму і тихенько собі йде.
    То якийсь привид чи цензор???:sad:

• Подобається Подобається x 1
  10. Melown

Melown Well-Known Member

:aggressive: Як хочете знати "ШО Я ЗА ФАЦЕТ", напишіть мені ПП. :aggressive:

Вам не подобається, шо "тихенько" приходжу?

А що мені робити, коли на форумі посидіти хочеться, а часу нема?
    Встигаю лише показати своє позитивне/негативне ставлення до конкретно-даного допису по конкретно-даній темі...

• Подобається Подобається x 2
  11. duncan

... доти, доки не стають свідками.

Додано через 6 хвилин
    а й справді: що це за добродій, який не погоджується з “основною лінією партії”.... [​IMG]

12. Наталя

Наталя Well-Known Member

Тут було багато нападок на свідків і на їх організацію, так от, традиційній церкві теж є чим дорікнути, і я знаю достатньо прикладів.

Один з них.
    Недавно один мій знайомий купив собі розлучення. Захтілось брати шлюб другий раз - пішов, домовився (греко-католицька церква), 100 баксів - і спокійно має церковний розвід і друге вінчання. Прямо таки як індульгенції!

Найбільше дратує гонитва представників традиційної церкви за грішми. Говорять про духовні блага, а самі такі вілли при церквах собі будують (замість того, щоб використовувати пожертви за призначенням), шо аж соромно за наших довірливих людей, які свої іноді останні грошики жертвують на безбідне життя таких "пасторів".

• Подобається Подобається x 2
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Олена добродушно і чемно пожартувала, а Ви....

Додано через 4 хвилини
    Не вірю що до купляння. Я думаю, що це плітки.
    А пастори різні бувають як і священники. Але насамперед треба визначити своє місце у церкві і не брати собі за приклад, або за критику ближнього. Користайте з того, що Вам дається, а кожен відповість за себе.

14. Melody

Melody Well-Known Member

Наталю, церква в жодному випадку не дає розлучення. Може дати тільки уневажнення шлюбу.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

І так і ні. Розлучитися можна, але після того повторно з іншою/іншим одруватися - ні.

16. Melody

Melody Well-Known Member

Католицька Церква визнає розлучення в таких випадках, коли існує:

1. недовершене подружжя, яке може бути розірване з виправданої причини Римським Архієреєм Папою (Кан.862 ККСЦ);

2. Павловий привілей (двоє нехрещених);

3. смерть одного з супругів;

4. сепарація згідно з Кан.864: "Якщо одне з супругів робить спільне життя небезпечним або надто важким для другої сторони чи для дітей, то дає тим самим іншій стороні законну причину відійти на підставі декрету місцевого ієрарха і також власним рішенням, якщо небезпека є наглою".

У трьох випадках: недовершене - подружжя, павловий привілей, смерть, супруги мають право укладати нове подружжя, у випадку сепарації нове подружжя укладати не можна.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Видно я чогось недочитав, або перевчився...

18. Melody

Melody Well-Known Member

Та я теж того не знала. Тільки що прочитала на сайті УГКЦ.

19. duncan

1. тобто папа може “взяти на себе відповідальність”.... [​IMG]
    2. як же вони тоді вінчалися, якщо не хрещені?!.. [​IMG]
    3. без коментів...
    4. дуже цікаве формулювання.... просто нема слів.... [​IMG]

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

на катихизації вчили нас, що розійтися можуть і повернутися можуть, але не одружуватись з іншими.

Додано через 44 секунди
    може, має владу.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)