Олена, їх давно треба лишити в спокої бо знову ми скотилися до годування тролля, який засмічує форум своєю баштою. І я не збираюсь вести з ними суперечки на тему Біблії, бо написано - не давайте святині псам і не розкидайте бісеру перед свиньми. Вони не знають не тому що секті мало років, а тому, що мусять не сумніватися ні в одній йоті, сказаній бруклінським антихристом. А де корінь секти і антихриста з Брукліну? 1 Рассел, сумніваюсь, що він вірив взагалі в щось крім себе. Пройшов через пів дюжини деномінацій і сект, вирішивши заснувати свою. Ставив себе на рівень апостола, називав себе 7-им ангелом. Був брехливий, бабник, покинув жінку, Взяв в коханки свою молоденьку прийомну дочку. 2 Рутерфорд, був пияком і грубіяном, так що багато людей покинули секту через це. З жінкою поступив подібно до Рассела, тобто вигнав. В будинку, який начебто був побудований для патріархів Ізраїлю регулярно влаштовував пяні оргії. Можуть такі джерела дати добру воду? Питання риторичне...
Погодьтеся, "відмічати Пасху" до Євреїв 10:20 немає жодного відношення. Це ви так собі... кинули в догонку, мов лохи зїдять. Це вам не зібрання у царстві, де всі покірно кивають головою, тут народ простий - гляне в Біблію. Фокус не вдався.
У Святому Письмі немає випадковостей... Тому, напевно, варто звернути увагу, що у всіх Євангеліях, коли написано про смерть і Воскресіння Ісуса, вказано саме на дні тижня, і це повторюється. Отже це важливо, в іншому випадку був би наголос на дату, або про це взагалі б не згадувалось.
Адріасю, моя дружня порада, як людини яка вже дещо бачила в цьому світі і цьому житті. Читайте Біблію. Уважно, молитовно, з допомогою Автора, тобто Святого Духа. Без сатанинських вказівок як "правильно" розуміти Слово Боже. Бо бачу, що в вас почалися "теопнеустоси", а це значить, що ви стоїте на хибному шляху. Будьте обережні що (і кого) ви вибираєте. Бо ворог людських душ - це хитра і жорстока особа і може прийняти вид ангела, чи "ангельської" а насправді сатанинської секти. Будьте обережні, бо може бути пізно.
Юдеї святкують Пасху 7 чи 8 днів.Цього року вони святкували Пасху з 6 по 14 квітня, себто 14 нісана випало на 6 квітня. Мдя... Біда з вами, сітече. Ваші тлумачення не відповідають написаному. Очевидно, що вашою свідомістю дико маніпулюють, але це ваш особистий вибір. Отже християни перших століть помилялися, святкуючи Воскресіння? Педро, підтримую. Але життя так влаштоване, що існування поганого інколи приводить до доброго. Раніше мій знайомий баптист вважав себе успішним і крутим християнином, а тих, хто ходить до церкви- темними людьми. Якось я розмовляла зі свідками, він взяв мене за руку і повів. Сказав, щоб не тратила час намарно. Зараз він відноситься до мене як до собі рівній і в часі Пасхалії вітається зі мною "Христос воскрес!".
Чому ж? Мих, будьте уважні та не поспішайте нікуди. В цьому вірші говориться про те, що Ісус, принісши в жертву своє досконале тіло, заплатив своєю кров’ю ціну та цим дав надзвичайну можливість людям до нового, справжнього життя. А в іншому місці та д сама думка продовжується: «А Він за гріхи світу приніс жертву один раз, і назавжди по Божій правиці засів…» (До Євреїв 10:12). Тільки віра в жертовну смерть Ісуса, яка є умовою для прощення гріхів, може дати людям надзвичайні благословення.
Ви вважаєте, що для перших християн було дуже важливим в який день тижня помер Ісус. Учнів цікавило не день тижня, а сама смерть Ісуса. А кого цікавило в який день тижня мав померти Ісус? Напевно тих, хто бажав перебити йому ноги, щоб смерть його не настала із заходом сонця, бо той час вже вважався іншим днем, суботою. Це були релігійні провідники, вони так «поважали» Закон, по якому заборонялося залишати труп страченого на дереві до темноти (Повторення Закону 21:23), адже с темнотою до того ж наступав інший день тижня, субота. Ці релігійні провідники всі роки служіння Ісуса шукали в Законі підставу стратити Сина Бога, а коли його стратили, вони старалися робити вигляд благочестя, нібито дотримуючись норм Бога. В Біблії, як ви помітили, немає випадковостей. Цей випадок яскраво ілюструє те, як беззаконно та цинічно поступають ті, хто мав би захищати праведність. Як ви вважаєте, скільки релігійних провідників змогли б для себе з цієї ситуації зробити відповідні висновки? ---------- Додано в 16:08 ---------- Попередній допис був написаний в 16:01 ---------- Люди, яки є Свідками вживають і хліб, і вино, і ковбасу. Але на відзначенні Спомину це робити мають, зважаючи на певні норми та критерії (1 до Коринтян 11:27-30). Чи можуть споживати від символів всі, хто бажає? Чому б не провести аналогію з відзначанням Пасхи, яку відзначав Ісус Христос. Чи кожна людина могла відзначити Пасху, чи це могли робити тільки вибрані люди?
Ну от, ви добре сказали: люди, які змішали хліб, вино з ковбасою у даному котексті негідно вживають і грішать, як сказано у 1 Кор. 11:27
От я якраз і не змішав. Мих, ви знову такі ж уважні, як і завжди. Будьте уважнішим. А ось деякі християни, чомусь вважають, що пасха - це фарбовані яйка, ковбаса, особливо випечений хліб. Вони чомусь вважають, що це все, якщо його покласти в кошик, над яким зробить ритуал священник, це все стає свяченою пасхою. Прочитайте Вихід 12 главу, щоб знайти знання про Пасху Цікаво, але ці хритияни стверджують, що вони набагато старші за віком як релігійна організація, а тому вони мудріше. Але поясніть у чому тут мудрість? ---------- Додано в 21:44 ---------- Попередній допис був написаний в 21:38 ---------- Олена, ви напевно сильно здивуєтесь, але ви не знайдете в Біблії ніяких вказівок відзначати цей день, а також жодних історичних документів, які б підтверджували цю теорію. Ісус, а також апостол Павло передсказали, що у Християнство буде просочуватись фальшиве навчання. (Матвія 13:24, 25; 36-40; 2 Тимофія 4:3) Після смерті Ісусових апостолів, зародилась ідея, що християнам було б правильно постити (тепер великий піст), а потім святкувати, у пору Пасхи. Гадали, що це буде гарний спосіб святкувати Христове воскресіння. Великодні свята не грунтуються на Біблії. Вчені кажуть, що саме слово Великдень є англосаксонського походження і стосується до весняного часу. Протягом тієї пори, у давнину люди думали, що сонце новонароджувалось після місяців зимової смерті. Інші вислови на це свято, як-от пахве або паскв, походять із староєврейського слова песач, або „пасха”. Так зване Християнство сперечається, що Великдень заступив це єврейське свято. Але це ігнорує те, що Ісус замінив пасху, не Великоднем, але пам’ятною вечерою на спомин Його смерті. Історик Сократ дійшов до цього висновку: „По моїй думці, церква запозичила Великдень, так як багато інших звичаїв, від якогось стародавнього вживання”. Надмірність Великодніх традицій справді походить із „якогось стародавнього вживання” — вживання ідольських націй! Католицький священик Франсіс Х. Вайсер признав: „Декотрі популярні традиції — піст і Великдень — датуються від давніх обрядів поклоніння природі”. Намір весняних обрядів спершу був „відстрашувати зимових демонів”. Але, чи ж церква не викоренила такого поганства з-поміж своїх прихильників? Цікавості популярних звичаїв пояснює це так: „Незмінна політика ранньої Церкви була засвоювати в Християнство існуючі поганські церемонії, яких вона не могла викоренити. Щодо Великодня, то людей було дуже легко навернути. Радість сходячого сонця, і пробудження природи від зимової смерті стала радістю в сході Сонця праведності при воскресінні Христа з мертвих”.
А ось хто вважає? Не розумію вашого злорадства. Доречі, як вам така фраза: з Біблії "пийте з неї ВСІ, це є Кров моя Нового завіту". обо "хто питиме Мою кров і їстиме Моє Тіло матиме життя вічне". Для СЄ це недоступно. Ну ви й змішали горох з капустою. Християни - це не є організація. Організація є у СЄ. Доречі, ви ніде у Біблії не знайдете ні слова про організацію для християн - нема такого, проте про церкву є. Тому справжні християни належать апостольській церкві. А якщо хтось там собі з будуна придумав собі організацію - хай має. Тіштеся, що ви в організації, про яку ніхто у Біблії ніколи не говорив. Ваше утворення є людське, воно й несе людське і до Бога немає жодного відношення. ---------- Додано в 21:06 ---------- Попередній допис був написаний в 21:02 ---------- Я вам ще більше скажу. Я до 5 років теж не розумів і свідомо не відмічав своє День народження. І що? Мені від того дивуватися? ---------- Додано в 21:10 ---------- Попередній допис був написаний в 21:06 ---------- СЄ грубо 1,5 століття від утворення. Христовій церкві 20 століть. Якщо поставити чоловіка 20 років і дитину 1,5 року, як ви димаєте, у чому тут мудрість? Навіть порівнювати смішно. ---------- Додано в 21:18 ---------- Попередній допис був написаний в 21:10 ---------- Ух!!! А про бабу Ягу на зібраннях у вас не розповідали? Не казали, що для християн це снігурочка? Не думав, що стрійшини з вас-піонерів на зібраннях зробили телепузиків.
Для людей, які жили в час написання Біблії не було потреби наголошувати на даті, бо дата була очевидною. Звідки учні у першому сторіччі знали дату? Бо вона була зазначена в Біблії. Єгова визначив коли і як мали євреї відзначати Пасху Вих 12. Свято Пасхи завжди відзначалося 14 нісана (авіва) приблизно в день повного місяця. У єврейському календарі синодичний місяць починався днем, коли на небі з’являвся новий місяць (молодик). Тому 14-й день припадав на середину синодичного місяця. Ісус помер 14 нісана 33 року н. е. Згідно з астрономічними підрахунками, в п’ятницю 3 квітня 33 року н. е. (за юліанським календарем) або в п’ятницю 1 квітня (за григоріанським календарем) відбулося затемнення місяця. Затемнення місяця завжди відбувається, коли місяць повний. Це доводить, що 14 нісана 33 року н. е. припадало на четвер — п’ятницю, за григоріанським календарем 31 березня — 1 квітня. Дайте відповідь, будь ласка, якщо би якась людина відзначила Пасху в інший день, або в інший спосіб, наприклад, приготувала би вона не жертовне ягня, а наварила яєць, напекла б ковбаси, скажіть, що би з тією людиною було? Я все це вам повідаю, щоб ви зрозуміли, що дата відзначення дня, коли був страчений Христос була всім відома і не треба було її повідомляти знову і знову. Але, чому згадали про дні тижня? Та тому, що Ісус був страчений та вмер перед початком суботи. Тому йому й хотіли перебити ноги для того, щоб прискорити йому смерть. Тіло по Закону євреїв мало було поховане до наступлення темноти.День тижня в основному був цікавим для тих релігійних провідників, які бажали знищити Ісуса від початку його служіння, ґрунтуючи його знищення на підставі Закону, що було беззаконням, але зовні вони хотіли вдатися до вигляду благочестя, нібито вшановуючи Закон та суботу. Але чи таке вшанування вгодне Богу? Як ви думаєте, що буде з тими людьми, які, як релігійні керівники часів Ісуса, намагаються лише показати, що вони мають лише вигляд благочестя, вшановують безліч свят, але при тому порушують всі його норми?
НЕПРАВДА................. або чергова брехня від СЄ. ---------- Додано в 21:38 ---------- Попередній допис був написаний в 21:27 ---------- Сито, ви хоть розумієте, що ви у календарях типу григоріанський, юліянський - ні бум-бум, ні ку-ку-рі-ку? Як у 33 році теретично могла бути різниця між ними 14 днів? Ви б школу не прогулювали, може б трохи щось знали... Нє, ну з вас там всіх організація зробила телепузиків, це точно.
Хм, ви знаєте, я зауважив, що майже всі люди концентрують свою увагу на словах "пийте з неї ВСІ", а хто ж з вас зверне свою увагу на слова "це є Кров моя Нового завіту". Невже в Біблії десь говориться, що Ісус має укласти угоду зі всіма людьми, чи це є декілька категорій людей (Луки 12:32;Ів 10:16) Щоб відповідати Ісусовому опису, інші вівці повинні бути людьми, котрі, незважаючи на своє расове або етнічне походження, визнають Ісуса Христа Добрим Пастирем. Чого це стосується? Вони повинні бути сумирними, а також готовими, аби їх вели, що є характерною рисою овець (Псалом 37:11). Так само як і мала черідка, вони повинні ‘знати голос’ Доброго Пастиря і не дозволити, щоб їх збили зі шляху інші, котрі, можливо, бажають вплинути на них (Івана 10:4; 2 Івана 9, 10). Вони повинні розуміти важливість того, що Ісус віддав душу за своїх овець, і їм потрібно виявляти повну віру в це постачання (Дії 4:12). Вони повинні «слухати» голосу Доброго Пастиря, коли він заохочує їх виконувати священне служіння тільки для Єгови, перш за все шукати Царства, відокремитися від світу і виявляти саможертовну любов одні до одних (Матвія 4:10; 6:31—33; Івана 15:12, 13, 19). Чи ви відповідаєте цьому опису людей, яких Ісус вважає своїми іншими вівцями? Чи ви хочете цього? Які ж дорогоцінні взаємини можуть мати всі ті, хто по-справжньому стає одною з Ісусових інших овець! ---------- Додано в 22:56 ---------- Попередній допис був написаний в 22:49 ---------- Мих. Виявляйте любов та пошану до слова Бога, Біблії. Читайте, "І сказав Господь до Мойсея й до Аарона в єгипетськім краї, говорячи: Оцей місяць для вас початок місяців. Він вам перший між місяцями року. Скажіть усій ізраїльській громаді, говорячи: У десятий день цього місяця нехай візьмуть собі кожен ягня за домом батьків, ягня на дім. А коли буде той дім замалий, щоб з'їсти ягня, то нехай візьме він і найближчий до його дому сусід його за числом душ. Кожен згідно з їдою своєю полічиться на те ягня. Ягня у вас нехай буде без вади, самець, однорічне. Візьміть його з овечок та з кіз. І нехай буде воно для вас пильноване аж до чотирнадцятого дня цього місяця. І заколе його цілий збір Ізраїлевої громади на смерканні. І нехай візьмуть тієї крови, і нехай покроплять на обидва бокові одвірки, і на одвірок верхній у тих домах, що будуть їсти його в них. І нехай їдять тієї ночі те м'ясо, спечене на огні, та опрісноки. Нехай їдять його на гірких травах. Не їжте з нього сирового та вареного, звареного в воді, бо до їди тільки спечене на огні, голова його з голінками його та з нутром його. І не лишайте з нього нічого до ранку, а полишене з нього до ранку спаліть на огні. А їсти його будете так: стегна ваші підперезані, взуття ваше на ногах ваших, а палиця ваша в руці вашій, і будете ви їсти його в поспіху. Пасха це для Господа!" (Вихід 12:1-11) ---------- Додано в 23:05 ---------- Попередній допис був написаний в 22:56 ---------- Займіться математикою. Мих, я вас постійно прошу, будьте уважними, будьте уважними,будьте уважними... а все ніяк. Прочитайте дати ще раз, але уважніше.
А давайте без філософій про угоду, важко усвідомити слово "всі"? Ісус нікого не примушує, просто пропонує "пийте всі". ---------- Додано в 22:34 ---------- Попередній допис був написаний в 22:25 ---------- А ви не помітили,що мені смішно саме від ваших бздурів, а не від Слова? Скажіть, який григоріанський і юліанський календар у 33 році? Де ви таку чуш вичитали? Єврейська Пасха є непросто у повний місяць, а перший повний місяць місяць після рівнодення, а відстань між рівноденням і першим повним місяцем кожного року є іншим(тиждень, два, три тижні). Я вже то писав, а ви далі: наша пісня хороша.... ---------- Додано в 22:36 ---------- Попередній допис був написаний в 22:34 ---------- А хто мені про це має сказати? єретик з Брукліна?
Мих, ви ще стараєтесь щось їм доказати на основі Біблії? Лишіться того ровера. Бо навіть якби сам Христос прийшов і почав їм пояснювати, не повірять доки не отримають інструкцій бруклінського антихриста. То чи не краще відповісти так як Ісус відповів їхньому батькові - відійди від мене, сатано!
Що і смішно. Ісус каже "пийте всі", але між Ісусом і Ситом стоїть єретик з Брукліна і каже: Сито, не пий! Ти недостойний. І Сито вірить не Біблії, а єретику з Брукліна.
Колись був трохи на тернопільському форумі. Там теж їх ціле шобло днює і ночує. Один форумчанин теж з ними говорив на цю тему. Запитав, хто розділив єговістів на превілейованих і простий плебс. Відповіли - Єгова. Він запитав, а яким чином? Спеціальний ангел прилетів чи якесь знамення було? Не відповіли. Той каже - то значить самі себе наставили, самозванці? Промовчали. І я дивуюсь, та подумайте в те, що ті главарі роблять, майте голову на плечах, коли не вірите Христу і Євангелії. А як щось заціпило. Як казав Шевченко - німі на панщину ідуть...
Як що у вас випити - це ціль, хто вам заборонить? Але Ісус сказав, що кров символізує нову угоду. Багато людей, які хочуть пити вино як символ нової угоди, укладену на підставі Ісусової смерті навіть і гадки не мають що це таке, а ви Мих? ---------- Додано в 09:06 ---------- Попередній допис був написаний в 08:58 ---------- Зараз піщла тенденція розказувати про поділення на клани в організації, нібито є привілейовані і не привілейовані. Вони напевно роблять так, тому що співставляють з теперешнім шумом навколо деяких релігійних провідників християнства, з їх багатством та цинічним виставлянням його на показ. Звідки у них ці гроші? Вони зібрані у людей, згідно тарифів послуг, які надають в тих організаціях: хрестини, весілля, похорони, тощо...Але чи ви знаєте про такі випадки у Свідків. Напевно, якщо хтось почне вигадувати таке, викличе лише посмішку... Таким людям, з таким сумним тягарем, думаю, краще помовчати.
А хто заборонить вам вгадувати мою ціль? Я знаю, що кожного року з організації СЄ виключають близько 40 000 нєугодних, щоб залишатися білим і пухнастим в очах інших. Тобто організація до суду сама вирішує хто праведний, а хто ні, взявши на себе роль Бога. А ви вірте...