Сльози за Совком.

Discussion in 'Політика і політики' started by Romko, May 17, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: Сльози за Совком.

п. Степанич, з великою повагою ставлюсь до Вашого віку та досвіду. Однак скажіть: чи одне і теж порівнювати те, що Ви ОСОБИСТО бачите за вікном, з тим, що Ви бачили/чули/читали про тодішніх керівників з офіційних засобів масової інформації, немаючи при цьому жодних ОСОБИСТИХ контактів з тими особами?....

....бо мені таки здається, що в міркуваннях про генсеків срср ми з Вами володіємо одними і тими ж вихідними даними ;)

• Подобається Подобається x 1
  2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Знов таки ж, я не про те. Навіть написав з абзацу. Я взагалі про нашу з Вами дискусію. Про те, що з вашої точки зору в радянські часи бути українцем - значить бути людиною другорядною. Я й кажу, що я тоді жив, закінчив школу, училище, відслужив, закінчив ВУЗ, працював. Зрозуміло, що не у вакуумі. Знаю, з ким учився, з ким служив, з ким працював. Хто і як вступав, навчався, здобував посади. І т.д. і т.п. От із цього досвіду я і кажу: ДИСКРИМІНАЦІЇ УКРАЇНЦІВ ЗА НАЦІОНАЛЬНОЮ ОЗНАКОЮ В СРСР НЕ БУЛО.

А щодо стану здоров"я останніми роками Брєжнєва і Кириленка, то які тут можуть бути дискусії?

3. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Я горжуся тим, що не зважаючи на всю міць радянського союзу (колись уявну, колись реальну), на весь "ресурс", наш народ довго і гідно тримав оборону і ніколи остаточно не здався. Гордитися треба тими людьми, які поклали своє життя в нерівній боротьбі проти окупанта, тими які не дали перетворити себе в хохлів, тими які не дали знищити своєї самобутності, тими які всетаки скинули це "ярмо"

А сльози і соплі це у вас, колишніх комуністів, вірних ленінців, яких (але далеко не всіх нажаль, а тільки тих що "пєшки") свого часу кинули і залишили без "дешевої ковбаси"

4. Полковник

Полковник миється в бані

Кто нападал-то? :cowboy:

5. Степаныч

Теж позиція, достойна поваги. Хоча "...які все таки скинули це "ярмо" твердження дуже спірне.
    Ну шо ж такоє! Ше один телепат!!!

Левандівко,
    у терміні "телепат" нічого образливого! Це людина, яка знає думки інших. А от якщо людина тільки вважає, що вона знає думки інших, то тут уже проблема. Довідка: явище телепатії наукою не доведене, навіть на даному етапі її розвитку виключається. Але, якщо в баню, то в баню.:)

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Коллеги ваші,Полковнику.

7. Полковник

Полковник миється в бані

В смысле, военные?
    Согласен, одни военные, как правило, нападают, а другие военные, тоже, как правило, держат оборону.
    Я об этом и спрашивал Пана.
    От кого и когда ОБОРОНУ держали довго і гідно .

8. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ой пан Зенюк, приехал я бедный на УКраину жить в 26 лет в Крым сначала. А там ужас какой газеты и журналы даже местные наполовину на русском и наполовину на украинском. Включаю ТВ, смотрю футбол, а там из Киева трансляция на украинском.

А в Киев как перехал, так вообще все начальники два языка знают, чем выше должность, тем лучше знает. Понял я ,что не видать мне тут жизни, геноцид мне сплошной и стал я потихоньку украинский учить, газеты читать. :)

Все правда, кроме геноцида. Нормально ко мне относились и я к ним. Никто на национальность внимания и не обращал. А вот назначения происходили на высшие посты, знать украинский было обязательно. В принципе так же в любой республике. Самая большая проблема у меня была в Киеве, это то что я за московский Спартак болел в чемпионате СССР. Это уж с детства как сложилось. Болельщиков Спартака уж больно сильно не любили. А уж межнациональные отношения... Да не было никаких проблем.

9. smeet

smeet просто спілкуюсь

Вибачте Степанич, Ви або не знаєте,або говорите неправду.Була і ще й яка.Згадайте партійну ієрайхію.Перший секретар обкому завжди був ніби українець,але другий обов"язково мусів бути росіянин.Це так,щоб "присматривал" тому що віри до українських перших не було.По всій Східній Україні до студентів з Західних областей були приставлені агенти КДБ,котрі буквально записували кожне сказане ними слово,і у випадкуякоїсь крамоли зразу ж пускали в розробку.Ніколи студент з Західної україни не міг мати оцінку п"ять з предмету(історія КПРС,М.Л.філософія,Науковий комунізм)про це відкрито говорили самі викладачі:"Ви что бандеровци,никогда вам с етих предметов не видеть пятйорки".А викладач з історії КПРС,почувши мову одного тіз студентів сказав:"Я Тебя от етого идиотского язика отучу(українського)Будеш у меня говорить с московским акцентом."Повірте це не брехня,я в такому віці,що мені вже брехати немає сенсу.Навіть скажу це було в місті,мову якого взято як одну з джерел української мови.Був у нас один студент який написав листівку,що в центрі України він би хортів навчатися рідною мовою,і повісив її на дверях у ректора.Більше того студента ніхто не бачив.Ось вам і дискримінація.Я ще не сказав про різницю в оплаті вчителів мовників української і російської мови і т.д.

додано увечері
    Ну що ?Чого всі мовчать і нічого не кажуть.Чи я щось не те написав? Я тоже інколи говорю,що девчому треба повчитись у колишніх совдепівських керівників.Я б хотів,щоб наші керівники навчились етики спілкування.Тоді між партійними бонзами теж було тертя,і не мале.Але вони терлися так,що ніхто цього не бачив і не чув.Я між іншим колись їхав в потязі з жителем Москви,котрий жив біля Кремля.Так він розказував що коли проходила зміна влади в Кремлі,то зазавичай,там цілу ніч стріляли.Тобто вони перебилися вночі,таємно так щоб ніхто не знав,а для народу були майже святими.Згадаймо,як люди плакали коли помер Сталін.Згадаймо розпач народу після смерті Брєжнєва.Не за ним люди переживали-вони переживали як воно буде далі.Тобто більшість людей вірила що там наверху все робиться правильно.Якщо щось робилося і неправильно,то про це знало дуже мала кількість людей.Чи добре це?Можливо й так.Мене наприклад тошнить,коли чую,як ЗМІ кожен день смакує,як не самий кращий випускник Львівського торгово-економічного інституту,людина котра в школі немогла двох слів докупи зв"язати,вчить цілий уряд,як він має керувати країною.І хоча президент називає його сантехніком,він відчуває себе мінімум як на посаді старшого сантехніка,в бригаді якого сам президент,і він йому підчиняється.Яка довіра може бути до такої влади.Чи найдеться Матросов,котрий піде за таку владу на амбразуру.Та ніколи в світі.Я завжди був великим патріотом України,я приймав участь в Майдані,але я за таку владу не дам ламаного гроша.Нема в Україні людей,котрі б могли розумно керувати державою.Я ще більше переконуюсь,що нам потрібно найняти керівників з якоїсь іншої держави,як колись в Київській Русі кликали князів з других держав.Я не вірю ні одному нашому політику.Китайці молодці.Зберігши вертикаль влади,нехай тоталітарної,вони побудували ринкову економіку.А ми збудували корпоративний капіталізм-самий гірший вид капіталізму,який був в історії світу.

• Подобається Подобається x 2
  10. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

:no: :8: :8: :8:
    "Ну и где на всех зубов найти?Значит безработица!"(с) В.С.Высоцкий.
    П.С.А Вы знает?Что некоторые агенты КДБ...ходили с магнитофонами по домам и подслушивали и записывали ,за дверью,кто говорит по украински...:shutup:
    Врал...сорри.."помилялся" шибко...:moskali:
    Вы сами то...хоть бывали когда нибудь около Кремля?:moskali:

11. Степаныч

Було. А Генеральний секретар ЦК КПСС, хто його "пас"? Але так, було. Тільки до чого тут "дискримінація"???

Не можу дискутувати, не знаю мотивів. Моя думка - "під одну гребінку чесали" прибалтів, середньоазіатів, інших.

Не знаю. Не вірю. У нас вчилися в інституті. Не було випадків, щоб "пускали в розробку". Не маю підстав вірити Вам.

Чушь! Викладачі різні були і є.

Ну, дурак викладач.

Так, викладачі російської отримували надбавки як викладачі іноземної. Такі ж надбавки отримували викладачі англійської, німецької, іспанської, французької...

• Подобається Подобається x 2
  12. smeet

smeet просто спілкуюсь

Бував і не тільки коло,але і в самому Кремлі,рівно рік назад,і не "врал",згадаймо історію,як "брали"Берію.
    Ні вони записували,хто говорить погано про Радянську владу.

13. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Борисе????Ау....:radist:
    Раскажите сообществу о киевских пацанах!:cowboy:

:suicide:
    Там что?Из гранатометов палили?????????
    Ага...ага....:clapping: :eek: :D :D :D

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

Політбюро пасло і КДБ.
    Дискримінація-недовіра вже є дискримінацією.
    А ви що думаєте,що про таку розробку в газетах писали?Розробка-це зазвичай дві-три ночі в КДБ,нічні допити під лампою,перехресний допит і інше.
    Не чушь-а правда,такий був негласний наказ.А на рахунок різних викладачів,це тєж правда,рівно три роки назад в Києві викладач хімії вліпив моєму синові двійку за те що той не зумів по-російському назвати хімічні терміни,ще й єхидно ухмиляючись заявив:"Учите великий русский язык".Це було при свідках,я хотів піднімати скандал,але мене відговорили,сказали що нічого ви київським москалям не зробите-вони тут всі заодно.
    Не думаю, зав кафедри марксизму ленінізму,основний агітатор серед іноземних працівників,які будували якийсь там нафтогазопровід.
    Ще й для них клас ділили навпіл.А український мовник працював з цілим класом,іф діставав менше.

Додано через 1 хвилину
    Ні з рушниць і пістолетів.

15. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Можне поправити:
    якщо ця людина знає "думки інших" (типу "совєтская апществєнность. всє как одін, одобрямс) з екрану телевізора - тоді точно - "Теле-Пат".
    Патологія, пов"язана з переглядом телепрограм. :)

Ну шо рассказать ?
    Колись бухав із ними щоліта в Плютах. Вони все носилися з тією ідеєю. Потім один за одним виїхали в Штати.
    А нещодавно наш із ними "співпляшник" (гуманітарій), який теж давно в Штатах, приїздив і розповідав, що ті хлопці добилися успіху. І що той інсулін в Штатах дозволено до застосування.
    Якщо почуєте слов"янські прізвища номінантів на Нобелівську премію - то вони. А я тільки їхні кликухи пам"ятаю.

Додано через 11 хвилин
    Це вже не ДОР (дело оперативной разработки), а ДОП - дело оперативного предупреждения.
    Основна мета - дати відчути клієнту, що він - лайно.
    "Допити під лампою і биття" - то вже сива історія.
    Якщо їм треба щось дізнатися - застосовували фармакологію, іноді навіть у цивільному медичному закладі.
    А потім - вербували на компроматі.

16. Полковник

Полковник миється в бані

Может Вам в санаторий поехать? А?

17. Romko

Romko Дуже важлива персона

Угу...
    А там 1-й отдєл...

18. Читатель_Обкома