Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Максим

Максим Well-Known Member

..........

• Подобається Подобається x 5
  2. Turkul

Turkul Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Нет его родины. Сдохла в 1991.
    Нікуди він не поїде і Ви це чудово розумієте. Нехай радіє, що втік.
    Нафга понти ганяти ?

• Подобається Подобається x 6
  4. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

5. Boris_Kiev

Ось така асоціація:
    80-ті роки. У двох суміжних службах працювали такі хлопці:

С. - синок доцента КПІ, батечко його влаштував. У техніці "тупой, как пробка керосиновая", проте рвав дупу по комсомольській лінії.

А. - інтелігентний єврей, працьовитий, врівноважений. Перейшов в результаті скандалу із сусідньої структури. (у скандалі були пов"язані поголовно усі, але показово звільнили єврея та вірменина).

С. "кістками лягав", щоби А. не потрапив до однієї з ним апаратної. Десь нашіптував про "недовіру" - а насправді боявся, що А. своїм рівнем його затьмарить і опустить до нуля.
    Вигнали С. за те, що не міг з трьох разів пройти щорічний екзамен з електробезпеки.

Настала "перестройка". А. емігрував до Штатів і швидко влаштувався до компанії кабельного ТВ.
    С. крутився у сумнівному "комсомольському бізнесі", потім втік через Германію - Голандію - до Штатів. Як "комсомольський бізнесмен" він там виявився нікому не потрібний і ... врешті занесло його до міста і до компанії, де працював А. (начальником апаратної).
    А. виявився не злопам"ятним, написав тому комсюку перелік питань, необхідних для отримання ліцензії монтера зв"язку. Англійською написав, звичайно. І електробезпека туди входила. Ви думаєте, С. пройшов ті іспити?
    Став розвозити піцу на моторолері.

До речі, вірменин, який "влетів" разом з А., теж опинився у Штатах. Інженерні амбіції свої він не плекав, пішов у автомобільний бізнес. Щось таке - трохи юзані авта переганяв через кордон двох сусідніх штатів і мав з йього якісь комісійно-податкові бонуси. Непогано піднявся.

Він теж зустрічав того "комсомольця": той протирав йому скло на бензоколонці.

• Подобається Подобається x 6
  6. Оля

Оля Старожилка форуму

Полковнику, може Вам і родноє, а мені ніколи родним не було. Я вже з того часу, відколи почала відрізняти зло і добро, знала, що ваше савєцкоє ето чужое, нав"язане моїй Батьківщині-Україні і що рано, чи пізно йому прийде кінець. Бачите, не помилилася. Мої батьки ніколи дуже не займалися політикою, але коли в 1986 році голова сільради ходила по Сокільниках і просила, щоби на 7-8 листопада вішати на хатах ваше савецкоє знамя, то мій батько сказав прямо, що вішати нічого не буде, бо "під вашим прапором я не живу". Ясно, що то вже були часи "пєрєстройки", то він таким відкритим текстом сказав. :) Та і головиха була не сексота, всі розуміли, що її заставляють.
    Так що, не забувайтеся. Ваше проживання у Львові було випадковим. Ви, як внук і син загарбників, що не спитавшись дозволу на проживання у моєму місті, не прирівнюйтеся до місцевих жителів і не нав"язуйте тої своєї тодішньої символіки ні мені, ні тим, хто мав нещастя жити в той час у вашому соціалістичному концентраційному таборі. Ми варилися в тому соці не по своїй волі, ні по волі наших батьків і дідів. Ще раз собі то занотуйте, може на сотий раз дійде.

• Подобається Подобається x 9
  7. - всё правильно. Это какой примерно возраст был?

• Подобається Подобається x 2
  8. Оля

Оля Старожилка форуму

І в чому моя фігня? Що я не вгадала? Що ви престарілий емігрант в Америці і на фіг тут нікому зі своєю совковою освітою не потрібні? Хіба на ті професії, що я перечислила. То можете всім таким совкам, як самі, далі розповідати, що ви тут щось значите, може піпл схаває. А як я не права, то дайте відповідь на запитання Патріка.

Бо ви дуже віртуально його обійшли. Докажіть, що я була неправа. І ви тут щось значите, як совковий спеціаліст.

Тримайте, бо впаду! :haha:Горе Америці, що аж полакомилася на списаних постсовкових спеціалістів. Полковнику, такі, як Чонобилець вже ні Росії, ні Україні непотрібні, хіба пару років до пенсії їх протримати. Самі ж по собі знаєте.

:good::good::good: Молодець, Чорнобилець! От ваше нутро і показалося нарешті за кілометровими тирадами про совок, звідки ви родом.

• Подобається Подобається x 8
  9. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

У меня есть знакомые, которые до сих пор не едят продуктов, не пьют напитков из бывшей исторической родины. Говорят, что в горло не лезет. Так их вымучила Родина-мать, пока отпустила...

10. Оля

Оля Старожилка форуму

Мої родичі ( дві мамині сестри з сім"ями) в 1989 році першими виїжджали в Америку. То їх залишали громадянства СССРівського ще й заставляли за це заплатити. :)

11. Полковник

Полковник миється в бані

Ладно, я смылся.
    А те, кто остался к кому должны себя приравнивать?
    Поражения в правах для них планируются?

• Подобається Подобається x 3
  12. Оля

Оля Старожилка форуму

Нема чого прирівнюватися. Раз живуть і не думають "змиватися", то асимілюватися, або "чемодан-вокзал-....." Далі самі додумайте. ;)

• Подобається Подобається x 7
  13. - да они ("оппоненты" Ваши) тоже смылись.
    - где именно? :)

• Подобається Подобається x 1
  14. Boris_Kiev

Полковнику, Вам пощастило "смитися" на максимально сприятливих умовах. А якби Ваша дружина була єврейкою і Ви би "смилися" до Ізраїлю, то там для натуралізації довелося би піти на малеееееньку фізичну жертву. :)

• Подобається Подобається x 4
  15. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Поражение в правах ждёт Вас, как западно-украинского и американского шпиона...

16. Полковник

Полковник миється в бані

Борис, Борис, эх...
    Если бы моя жена была еврейкой я стал бы генералом, а не прозибал бы в полковниках....

• Подобається Подобається x 7
  17. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Да и пенсия была бы другая,даже если бы полковником остались.Вы то не живете в районе "Золотой мили"-там полковники не живут,а в Израиле совсем другое отношение к военнослужащим,хоть и бывшим,а тем более с офицерским и не малым званием!;)

18. Boris_Kiev

Мій приятель виїжджав великою сім"єю восени 1989 року - 8 осіб, а двоє залишилися через стан здоров"я.
    У Борисполі їм персонально "виділили" злющу бабу-митницю (хоч рейс був до Австрії).
    Команда "вболівальників", в тому числі і я, чекали доки їх обшмонають. Це було ЩОСЬ!
    1. - Женщины, руки на стол! Сидите смирно, я переписываю перстни и цепочки!
    2. - Пачему столько серебряных ложек ? Двое детей? Сколько же надо ложек? А это что за ложки (Fraget - Plaque)? Где заключение эксперта?
    (Ну тут я втрутився і "від ліхтаря" прочитав бабі коротку лекцію про метали та клейма. Схавала).
    Потім, за ширмою, літали у повітря панчохи, труси, газети, якими були набиті чоботи.
    Я знав, що Саша везе бабусині діаманти (50-х років, без радіоактивних "міток". Ми перевіряли). Добре сховав, не знайшли.
    Через годину він підійшов до митного бар"єру, остаточно попрощатися. Сказав: "Хамство митників - найкраща таблетка від ностальгії!". Заспівали хором - "Крылатые евреи летят, летят, летят!". І вони полетіли...

• Подобається Подобається x 3
  19. Svjato

Svjato Well-Known Member

В якості кого? (чого?)

20. Boris_Kiev

Хіба що парторга язикатого.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)