До Хуста я їхав не по те, по що сюди приїздили колись кур’єри з усього Радянського Союзу. Повний текст
Відповідь: Сир, вино і вода Действительно сыр замечательный. Я когда приезжаю в Ужгород всегда покупаю несколько головок сыра и везу в Донецк, друзьям очень нравится. Продают сыр в Ужгороде, на крытом рынке, 2-й этаж. "Гюнтер Крефнер разом із групою волонтерів зі Швейцарії, Франції, Австрії, представниками так званого Європейського кооперативу «Лонго Май» (це щось на кшталт ізраїльських кібуців) десять років тому осіли в Нижньому Селищі. Один з керівників — швейцарець Орест Дель Соль — одружився на місцевій дівчині й тепер подружжя виховує двох діточок. Орест гарно розмовляє українською, чудово знає місцеву говірку. Волонтери й тутешні підприємці два роки тому відкрили в Нижньому Селищі сироварню. Технологія — швейцарська, двоє майстрів пройшли стажування в Швейцарії. Проектна потужність цеху — дві тонни молока, зараз переробляють до 900 літрів. Продукцію переважно реалізовують у Закарпатті. Коли ансамбль «Гудаки» їздив з концертами по Австрії й Швейцарії, взяли на сувеніри «Селиський сир». Виявилося замало. Пускаючи по колу, смакували ним гурмани й не могли повірити, що такі смачні сири коштують у десять разів менше, ніж аналогічний продукт у їхніх супермаркетах. http://www.day.kiev.ua/75816/ А вот виноделие в Закарпатье приходит в упадок. То вино что сейчас выпускают это гадость. Настоящей Троянды Закарпатья уже не купишь. Почему то известные винзаводы влачат жалкое существование, например Леанка в Середнем. А вот коньяк хорош