все залежить від можливостей і потреб : треба якісний сайт давай 1000$, а як не має то погоджуєшся на те що є. Хоча є багато прикладів успішних проектів на Джумлі чи Вордпрес, адже головне це зміст сайту, його наповнення
В тому то і біда шо не можна. Проблема великих проектів не завжди лежить в нехватці фінансування чи криворукості розробників. Інколи замовник хоче ПОРТАЛ. А як його спитати шо там має бути реалізовано то він дупля не ріже, яку саме функціональність хоче. Просто хоче шоб було всього і багато. А коли ти йому от себя напишеш функціонал, то в нього зразу виникає 101 ідея і йому глибоко пофіг шо деякі майже непідйомні, а для деяких замість Постгреса треба вручувати якийсь Олап, бо йому захотілося статистику блатну онлайн показувати. А ше ж буває шо розробник недопоняв замовника. Тому. Коли замовник хоче маленьку цяцьку і ви не маєте поняття шо йому може захотітися через рік і ви не напишете інструмент під то до чого ше нема вимог. Yу то чого робити нового ровера. Беріте Джомлу, Вордпрес чи шо ви знаєте, потім прикрутиться Вобла і все буде пучком. Коли ж від вас вимагають якоїсь інтересної функціональності сайту і специфічної адмінки (бо така в людей предметна область), то тут реба 100 раз подумати при виборі інструментів і доцільності ЦМС впринципі. Бо коли діло дойде до реалізації самих складних вимог, а то і якихось нових вимог то та ж ЦМС вам може так боком илізти...... Юо вона, як і будть який інший інструмент має купу обмежень. Якшо будете писати свій власний інструмент - він також буде мати обмеження. Але ви самі його пишете і знаєте які обмеження є допустимими, а яку функціональність вам від того інструмента потрібно. Важливо - на якому поверсі стоїть ваш інструмент. Писати його на чистій серверній мові і чистому ЖабаСкрипті - брєд повний. То занизький рівень, який можна виправдати хіба шо якимись дикими вимогами до безпеки і стійкості до атак. Писати плагіни до існуючих цмс іноді може виявитися зависоким рівнем. Якшо ЦМС крива, то простіше таки написати якийсь двіжок самому, чим тижнями колупатися в нечитабельних сорсах ЦМСки шоб реалізувати якусь фєнєчку. Про Джомлу не можу сказати нічого бо не працював. Але в ті далекі часи, коли ше пописував на РНР довелося мені один раз поправляти код якогось плагіну до Вордпреса. Проблема то була мінімальна. При якихось умовах переставала працювати кнопка "Назад" на педжінації в гріді. Шо я в тому плагіні надивився. Там кожен метод починався словами Біля двох-трьох годин піiло на фікс міні баги бо а) код незнайомий; б) код не якісний Колись созєрцав OpenRealty. Задача стояла якраз написати сайт для нерухомості (продаж/оренда). Вимоги вже були описані і не дуже тривіальні. Найшов шеф ото OpenRealty і сказав вчити бо ми на ньому будемо писати. Малисьмось з ним невеликого конфлікта вплоть до того шо я попросив його самого вкрутити в ту ЦМС підтримку локалізації. Але можливостей того плагіна нам ой як не вистачало. В пятницю шеф сказав шо вкрутить, а в понеділок я мав апрув на написання свого невеликого двіжка, який ми реюзали ше в кількох наших розробках. Не сприйміть як антирекламу. В цілому штука нормальна, просто нам не підходила. Перед тим як взятися до роботи з використанням любого інструментарію треба добре подумати чи відповідає ваш інструмент вимогам. Якшо Джомла чи Вордпресс підходять - теперішім вимогам і можливо підійдуть новим (гіпотетично можливим) - в атаку. Якшо не підійдуть - шукайте інші, можливо не такого високого рівня, і вяжіть їх докупи. ---------- Додано в 13:24 ---------- Попередній допис був написаний в 13:07 ---------- Ше пару слів про дири. Ясен пень шо люба ЦМСка має дири. Можна припустити, шо якшо ви докладете зусиль то екрануєте багато дир ЦМСки. З іншого боку ваш власний інструмент буде мати тоеж купу дир, якшо тільки ви не експерт в плані безпеки веб-сайтів. Загалом я згоден з Мартіні шо не стануть хакери ламати все підряд. Вот візьмем до прикладу наш форум. Певне його двіжок вломати спара не дуже тривіальна, бо то дуже популярний двіжок і його розробники самі полатали його як могли. Але якби комусь було дуже треба, то він качає сорси двіжка і за певний час гарантовано находить диру. Якшо ви язаєте свій двіжок, то серверний код проаналізувати не вдасться, а ламати грамотний сайт базуючись на ДжаваСкрипті .... ойойой. То вже методом тику. А пошлемо кривий реквест сюди. Не вийшло. А ше туди - не вийшло. Ляп і ваша ІП забанена . Але то доцільно тільки для систем де і справді є від кого захищатись. ---------- Додано в 13:27 ---------- Попередній допис був написаний в 13:24 ---------- ні. То лише один з факторів. І не для всіх головний.
категорично не погоджуюсь з Rebbit зміст сайту це головне. Ніхто не буде читати красиві багатофункціональні сайти де немає нічого корисного А платний "движок" для середнього користувача трохи задарого
Так само як ніхто не стане читати сайти з цікавим, але погано оформленим контентом. Потрібно і одне і інше.
Привіт за довгий час. Маю потребу перенести наш сайт на Джумлу (1.5). Тому і пишу в профільній темі. Деталі - в ПП.
Погано про джомлу говорили, але ніхто не наважився сказати що є краще від джумли. Тобто говорилось, що для різних задач різні системи і т.д. Але це все загальні балачки. А конкретно ніхто так і не сказав. Бо видно страшно, що в тівій город камінь кинуть
я наважуся порівняю всього кілька цеемесок, з якими я працював жумла енжецеемес/стравбері вордпрес сантафокс сабдрімер фрумл компактцеемес модх конкрете імпреспейдж друпал *** є така річ, як (російською) "порог вхождения" -- така собі межа сприйняття, коли ти відкриваєш адмінку, чи переглядаєш шаблонну систему, передивляєшся плагіни; наскільки легко і швидко ти зрозумієш, як воно тут все фунциклює. найпростіші для сприйняття адмінки у: вордпрес компактцеемес конкрете імпреспейдж складні для розуміння: жумла сантафокс модх друпал 6 шаблонна система найпростіша однозначно у: сантафокс фрумл компактцеемес фрумл та компактцеемес -- банальна смарті (де факто, це вже давно стандарт), а в сантафокса ще простіша, розбереться навіть дитина, яка не знає, що таке хтмль-теги зручність адмінки: компактцеемес конкрете імпреспейдж дубовість адмінки жумла друпал наявність готових додатків: жумла друпал 6 вордпрес сабдрімер 2.х модх конкрете енжецеемес/стравбері ... сабдрімер 3.х сантафокс фрумл компактцеемес імпреспейдж легкість встановлення додатків (з адмінки): жумла друпал 6 вордпрес готові шаблони: жумла - встановлення з адмінки вордпрес - встановлення з адмінки друпал - встановлення з адмінки енжецеемес/стравбері - легко інтегрувати любий, але ручками сантафокс - легко інтегрувати любий, але ручками сабдрімер - легко інтегрувати любий, але ручками фрумл - легко інтегрувати любий, але ручками компактцеемес - легко інтегрувати любий, але ручками модх - легко інтегрувати любий, але ручками конкрете - легко інтегрувати любий, але ручками імпреспейдж - легко інтегрувати любий, але ручками *** вичерпна відповідь, palmir? школярі фанатіють від жумли (вордпреса), бо: - безкоштовно - можна в адмінці клікнути кнопку та встановити готовий безкоштовний (або вкрадений) шаблон - можна в адмінці клікнути кнопку та підключити готовий безкоштовний (або вкрадений) додаток - не треба знати нічого про html, css, ajax, mysql, photoshop чи illustrator *** є така річ, як "комплекс утьонка", коли людина першим дізнається щось одне і потім довгі роки (чи все своє життя) вважає це "одне" істинним, навіть не наважуючись порівняти свій умовний ідеал з чимось іньшим так і з жумлою
Класно пупер все перевернув Перерахував достоїнства жумли і викрутив так, ніби це недоліки Іншими словами пупер нам заявив, що "Жумла така погана бо вона така класна"
ти вважаєш достоїнством те, що не тре думати? нашо тобі жумла, юкоз рулить -- там теж все можна з адмінки включити/виключати і все безкоштовно + навіть домен свій можна прикріпити а якщо потрібен блог, то нафік вордпрес, можна на блогері прикріпити домен і мати безкоштовний блог, або на "уютную жежешечку" піти
Мої аргументи вже є в цій темі. Важливо не яка цмс, а хто робить сайт. Можна зробити хороший сайт на Джумлі, Вордпресі, Сабдрімері, Друпалі....? Можна. Можна зробити поганий сайт на Джумлі, Вордпресі, Сабдрімері, Друпалі....? Можна. Про що ти намагаєшся тут сперечатися, я все ніяк не можу зрозуміти
на пхпнюці і слаеді теж можна я не сперечаюся, більше сайтів на жумлі, більше!!! за перенос сайту з жумли на нормальну систему беру подвійну ціну, так що усе файно
От, власне, складається враження, що ти в цій темі не прийшов нести зерно істини, а свої послуги просувати
Блін... Щось я із встановленням цієї Джумли на локальний сервак ніяк не розберусь... Може хто допоможе?
Які там взагалі можуть бути проблеми? Створюємо базу, для неї юзера з паролем. Тоді запускаємо інстал жумли, вводимо там юзера і пароль бази ну і ше там шо попросить ввести. При інсталяції можна вибрати, встановлювати "голу" ЦМС або з демо-даними. Якщо це перші кроки в жумлі, то раджу з демо данними встановити, так буде простіше розібратися з логікою системи, що як і куди виводиться
Встановлюю Денвер. Ура заработало маю. Далі при створенні бази даних ввожу необхідні дані... він довгенько думає і видає чисту сторінку. (це база створена чи ні?) папку створив localjoomla.ru у папці home, а в папці localjoomla.ru створив www куди і залив саму джумлу (1.6 скачана з офсайта). Прописую в браузері localjoomla.ru і ніякої установки не відбувається...