Відповідь: русинство на Закарпатті Таки переборщили.Не можуть 3-5-10 людей на голому місці створити національність.Можна , звичайно засісти за підручники і виписати що характеризує національність, але це довго і не потрібно нікому.Русинськими села на львівщині 200 років тому були поголовно.Так тоді називав себе народ але назва поступово змінилася на українців, тому що різниці між нами і східняками не було, крім діалектних слів.А українці(східні і західні) радикально відрізнялися від, скажемо поляків, росіян чи угорців.Це суто політична справа яка вигідна Словаччині(українців було там багато і вони були добре організовані а тому їх старалися розділити і ословачити) і Росії(їм аби тільки у нас гірше було, у них жевріє надія таки з’їсти нас).Хочете далі вдавати що Ви цього не розумієте вдавайте але це не має ніякого значення, русинство буде шуміти доти поки будуть виділятися гроші з Москви.
Відповідь: русинство на Закарпатті "внутрішній ворог" - це п'ята колона (Росії зокрема). а якщо під час перепису в Росії маса підлітків заявляє, що вони - джедаї, то ще не означає, що така національність дійсно існує. національність існує по факту - коли визнана на міжнародному та внутрішньому рівні; по формі - коли є ознаки національності (щось типу історії, мови, культури, визвольної боротьби і т.д.)
Відповідь: русинство на Закарпатті Не так. Ви можете вдавати, що русинів не існує. Це як солдат у казці: сів оправитись у людному місці, одне око заплющив, інше лопатою закрив і думає, що його ніхто не бачить. О!!! Можливо, хоч ВИ поясните, що таке "п"ята колона (Росії зокрема)"??????????? Наскільки знаю, джедаї не національність. Це скоріше спосіб життя. Як буддисти, ісламісти, християни...
Відповідь: русинство на Закарпатті Звичайно, оправляючись, та щей з закритими очима, а ще вставивши дві затички в вуха, можна, в такому розімлілому стані, багато чого нафантазувати.Можна цілі дисетрації написати на тему русинів і джедаїв, головне щоб був замовник, який платить.Ви мені нагадуєте одного поляка, продавця в магазині.Я йому сказав що Україна виробляє літаки(АН), він довго не міг повірити в це, а коли я йому показав журнал з тими літаками він сказав таку фразу:я ніколи в це не повірю, навіть якби то була правда.Але таких людей небагато.Росте молоде покоління яке отримує іншу освіту, і буде мати ширше відкриті очі на минуле, тепрішнє і майбутнє.Як тільки Росія зрозуміє що тема русинства нічого їй не дає і перестане платити все владнається.
Відповідь: русинство на Закарпатті А з русинами Ви не знайомі? Якого року був журнал? Та ні. Просто їх вчать історії, яка побудована на інших МІФАХ. Це як, наприклад, сходження на Говерлу Президента з купою його підлеглих і їхньою свитою видається за подію, яка єднає народ України.
Відповідь: русинство на Закарпатті ну 3-5-10 не можуть, і не за 5-10-15 років, але кількасоттисяч і за кілька десятків років - запросто. От візьміть для прикладу московинів: за період 17-го-18-го століття почали ідентифікувати себе як люди рускі, і з часом стали такими - рускими, а потім залізною рукою московське царство було перетворено на нову державу - росію. ...ну, але для того вони зробили ряд визначальних кроків: - залучили в союзники українців-русів, що дало їм змогу і себе називати їх союзникам - рускими; - а в подальшому присвоїли собі історію українців русів та наше культурне надбання..... - і останнє: знищивши саму руську державу - назвали себе її перекрученим іменем.... ....нащастя в наших "русинів" таких факторів нема ніодного - тому їх шанси ідентифікуватись як нація прямують до нуля....то просто політично-спланована страшилка....
Відповідь: русинство на Закарпатті Та ми їх бачимо, навіть я русин, але це не значить, що я дозволю якійсь свині з Москви пхати в наші справи своє рило.
Відповідь: русинство на Закарпатті Я знайомий із багатьма справжніми русиними. А ви спробуйте надибати ваших вигаданих русінаф в переписі населення http://www.ukrcensus.gov.ua/results/general/nationality/zakarpatia/ Додано через 2 хвилини покажіть мені спочатку їх, а то з тих русінаф (мабуть буду тепер використовувати цей термін, щоб не плутати праведне з грішним) я читав лише одного "агалтєлава" попа-фашиста з Москви Додано через 7 хвилин А перед цим їх ханство окріпло в складі Золотої Орди, що дало їм змогу розпочати агресію на руські князівства.
До чого тут Москва??? Знову "хорошим танцюристам" щось заважає! Не бачу логіки. "Я з ними знайомий, але їх немає"??? Не проблема. "Крім того вперше зібрані дані, які характеризують етнічні групи та самоназви окремих національностей. Зокрема до складу української національності входить етнічна група – русини . Всього по області назвали себе русином - 10,1 тис.осіб".
Відповідь: русинство на Закарпатті ...та яка агресія.....ті немічні випади що були навіть і не відволікали українське козацьке військо від справжніх бойових дій..... ....картина тут як і 300 років тому так і тепер набагато сумніша: в Україні чомусь люди вважають за необхідне боротись один з одним....саме це і ослаблює нашу державність.... ....як казав кіт Базіліо в радянському фільмі про Буратіно: "Буратіна - ти сам сєбє враґ!...." ...а було б всетаки добре цю боротьбу застосовувати до питань тільки тих, що стосується внутрішнього укладу життя держави, а от щодо зовнішніх - вкрай необхідна єдність! Додано через 4 хвилини а кілька десятків людей (здається в Дніпропетровській області, але точно не знаю, тому стверджувати не буду) назвали свою національність - козак, але шось я не бучу особливого козацького руху тих самоназванців....може таки тому, що їх ніхто не фінансує, через то ніхто і не піарить?
Відповідь: русинство на Закарпатті ну ідентифікують себе люди ну і що з того? в мене дружина, доприкладу, з родини лемків. У Львові є ціла громадська організація, яка об'єднує всіх лемків Львівщини. І це не просто якісь самоназванці - це етнічна група людей, яка формувалась і існує протягом багатьох століть! Але це ж не значить, що вони зараз мають вимагати своєї державності!!!
Відповідь: русинство на Закарпатті Русины, как изволите видеть - есть. И украинцы есть...Правда город - польско-еврейский... Может от этого все проблемы непризнания русинов? А то "во всем виноваты москали" или "русские - не словяне"... Литовцы, скажем, тоже не словяне. И от этого у них нет комплекса неполноценности. Пусть и русские будут не словяне, как пожелаете...
Відповідь: русинство на Закарпатті До певного часу всі українці на тих територіях називались русинами. Від слова Русь. Стара віджита самоназва.
Відповідь: русинство на Закарпатті Вы, видимо правы. Но не в этом случае, а когда или-или... А тут - и русины, и украинцы.
Відповідь: русинство на Закарпатті Вже як бути дотошним то опитування мусіло би бути. Скільки гуцулів, лемків, бойків, волинян, галичан (в останніх теж є підгрупи). Всі ці були у свій час окремі народи задовго до існування поняття "Україна" і "українці". Але такі опитування не велись. Якщо б велись то напевно в той час були б такі результати : українців %, гуцулів %, і.т.д. До певної міри це існує і сьогодні. А в той час відбувалась зміна з "русини" на "українці", що і привело до певної роздвоєності. На загал можна згадати поняття "россияне" і "руские" хоч це не одне і те саме але якщо б хтось зробив таке опитування в Росії і було б россиян %, руских %, рязанцев % ?