Відповідь: Різдвяна гілка. а у нас цього року перше Різдво без бабці буде...все зовсім не так буде як було у дитинстві....
Відповідь: Різдвяна гілка. Пироги. Пляцки бувають з мармолядою, пересмаровані кремом, политі чеколядою. А такі що з мясом, з капустою, грибами, рисом і все до купи, називають кулебяка або пиріг. А в нас в хаті кулебяка слова не було а лише завиванець. Додано через 45 секунд Жадний не тортік. Торт тортом а пляцом пляцком. :p
Відповідь: Різдвяна гілка. То-то є "тортікі" А то пироги,або,як моя тьоща каже - пир’ги. Але всьо разом - пляцки.
Відповідь: Різдвяна гілка. Не обовізково. Бо пляцки ше сі ріже на невеликі кавалки аби на кльош мона було покласти, а торт сі робе в основному круглий і вже на столі ріжут.
Відповідь: Різдвяна гілка. А то вже совєцький стереотип...але перефразовуючи "Тортіки бивают разниє ..."
Відповідь: Різдвяна гілка. геть заплутали Торт-це торт пиріг -це з дріжджового тіста , закритий або відкритий, начинка може бути як солодка так і м"ясна . овочева, рибна вареники--і так понятно а от пляцки...ладно, приїду, на місці розберуся)
Відповідь: Різдвяна гілка. Так найлегше! Приїдеш і коханому з порога зразу - Пляцки давай! А він тобі дранікі підсуне (бо то також пляцки)
Відповідь: Різдвяна гілка. мій чоловік у перший період життя у львові довго не розумів що у нас таке "п'єц, пляцок і плєцик" тому у Вас ще попереду багато цікавого
Відповідь: Різдвяна гілка. А я взагалі нічого не зрозуміла. В нас на Закарапатті мало не так: драники - кремзлики вареники - то вареники торт - то круглий з чічками пиріг - а пирога нема є книш - то рулет з горіхами, доречі його печемо на Різдво млинці - то палачінти
Відповідь: Різдвяна гілка. А мене в Закарпатті(наїздився в свій час по роботі) здивувало,що от,ніби люди розмовляють українською мовою,а я,баран,більше половини не розумію... А в Карпатах подекуди взагалі,як німець...
Відповідь: Різдвяна гілка. бачу мені треба словником запасаться....діалектичним я вважала, що чічки то очі
Відповідь: Різдвяна гілка. Чічка - то дуже файна панєнка.Так,що,як будуть так обзивати - не ображайтесь,бо правду не сховаєш..
Відповідь: Різдвяна гілка. Ану ідіть з тими пляцками і вивірками в Мовну гілку. Тут сі обговорує всьо про Різдво. Ліпше скажіт мені меню або тібю що ви робите на Різдво. Он хельга пригадала завиванец з горіхами, іменуємий книш (бо я завше думала же то таке євреське дані у вигляді маленької бульочки з барабольков в середині)
Відповідь: Різдвяна гілка. А я знаю одне- на Різдво муси бути кутя і пісний борщ з вухами .А всьо решта - то витребеньки...
Відповідь: Різдвяна гілка. Повністю погоджуюсь. А вуха з чим? з грибами? Бо преставлєєте, мені повіла моя няня колись повіла же в них в Карпатах їдять вушка з ОЦЕЛЕДЦЕМ!!!
Відповідь: Різдвяна гілка. Тема різдв"яна, то напишу так: На Різдв"яний стіл ладиме такоє: голубкы з грибами пасуля колочена пасуля на дзьобанки P.S.: чічки то квітки (файна дівчина ги чічка)