Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ovod

ovod Well-Known Member

показати шлях можна.....але іти ним замість когось неможливо.....

• Подобається Подобається x 2
  2. yasam

yasam Well-Known Member

Ну то рахуйте що хрещення немовлят це вказівка шляху. Ок

• Подобається Подобається x 1
  3. Levko

Levko Well-Known Member

Я уже покаявся...:) Тепер маю мир з Богом, маю радість спасіння в Ісусі Христі!

Ні. Це означає, що хрестили тільки тих, хто покаявся і увірував в Ісуса.

Так, але в Новому не сказано, а сказано, що хто увірує і охриститься буде спасенний... Саме хрещення без увірування не спасає нікого.

Що я напишу? Ви би щось написали, коли би вам сказали:
    Але маєте на це право...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

це "формальне відношення" є, як засіб оправдання.
    Можна охреститися і у 20 років і формально відноситись. Невже хрещені у 20 років всі поголовно досконалі і святі? А де подіти слабості? Алкоголізм, наркоманія, розпуста? Так, серцем людина хотітиме хрещення і зробить це свідомо, але попереду все життя, яке не розбирає: католик ти чи з Посольства Божого.

Хрещена людина змалку має переваги, бо вона належить до Божого народу. Навіть не будучи в тому свідомою. І навіть якщо вона вела життя недостойно, але лежачи перед смерттю, звернеться до Бога, Він її почує, бо знає своїх, а чужих не знає. Добрий Пастир знає своїх овець! А яким чином людина є своя, якщо не через хрещення?

5. yasam

yasam Well-Known Member

Нащо вчили дітей розмовляти?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви довіряєте покаяння і увірування у 5 років, а у 7років? А у 8? А у 10, чи 12? Чи тільки, як паспорт отримає?

Оля от поважно пояснювала, що священник не може знати віру хресних батьків, а віру дити як взнати? Наскільки дитина є відповідальна у своїх словах? Може у 16, коли паспорт отримає? Чи у 18, коли повноліття?

7. ovod

ovod Well-Known Member

а там є відповідь....левко ж вам її я так поняв не дасть.....

8. Levko

Levko Well-Known Member

Немає такого в Писанні, Миху.
    І цього немає...
    Якщо немає особистого покаяння перед Богом і увірування в Ісуса, то хрещення для такої людини і для Бога є нічим...

9. yasam

yasam Well-Known Member

ну і що що не дасть, це не привід всяку фігню мені сувати під ніс

---------- Додано в 21:53 ---------- Попередній допис був написаний в 21:51 ----------

Є в Переданні, а вам цього не осягнути, навіть якщо три святителі з юзерпіку Миха до вас заговорять!!!

10. ovod

ovod Well-Known Member

без проблем.....я не заперечую хрещення ні в якому віці....і скільки хочете раз....хочете раз...хтось схоче ше раз...не це важливо...
    згідний можна і в 20 формально відноситися.....
    якшо приблизно вказати відсотки...то я би сказав так....80-95% хрещених в дитинстві формалісти...
    з тих шо у свідомому не формалістів десь біля 30%....60% теж формалісти.....

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є! Якщо обрізання давало такі привілегії, то чому хрещення ні? Адже обрізання є праобразом хрещення.
    Хрещення - як двостороння угода з Господом, яку ви вважаєте недійсною, але точно не знаєте що про це думає Господь.

12. ovod

ovod Well-Known Member

нікому і ніколи....навіть левку)))....

13. yasam

yasam Well-Known Member

летить птічка гарна гарна, летить гарно, співає гарно, і все одно мусить десь всратися.
    Хрестити можна лише один раз! Людина один раз народжується духовно, один раз тілесно!

• Подобається Подобається x 4
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

І навпаки. Вірити можна скільки завгодно, а нема хрещення - все це ніщо.

---------- Додано в 21:57 ---------- Попередній допис був написаний в 21:56 ----------

А Мюллєру?

15. ovod

ovod Well-Known Member

а я про шо?....я про то саме.....і підміняти це народження якимись ритуалами чи обрядами недоцільно.....як захоче і зможе то так і буде....а ні то ні.....

16. yasam

yasam Well-Known Member

во Іоан, во Хреститель, взяв і підмінив. Чого ж його тоді так Ісус Христос возвеличував?

17. Levko

Levko Well-Known Member

От власне, що двостороння, а не одностороння як при хрещенні немовлят?
    Двома словами це важко пояснити...

Кол.2:11-13
    Ви в Ньому були й обрізані нерукотворним обрізанням, скинувши
    людське тіло гріховне в Христовім обрізанні.
    Ви були з Ним поховані у хрищенні, у Ньому ви й разом воскресли через віру в силу Бога, що Він з мертвих Його воскресив
    І вас, що мертві були в гріхах та в необрізанні вашого тіла, Він оживив
    разом із Ним, простивши усі гріхи,

Написано, що хрещення- це як поховання і воскресіння з Ісусом і все це відбувається через ВІРУ. Іншого шляху немає, Миху. Тільки через власну віру.

---------- Додано в 22:19 ---------- Попередній допис був написаний в 22:16 ----------

Я би так не сказав. От розбійник на хресті поряд з Ісусом не встиг хреститися, але віра його все таки була щось, раз Ісус йому сказав про рай і то сьогодні.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я й не сумніваюся, що це звернення було не до немовлят. Це було звернення до дорослих людей, тому все правильно.

19. yasam

yasam Well-Known Member

Віра без діл мертва. Чули таке, чи знов напишете перший раз чую. Можете собі вірити, але не приносячи плодів віри будете кинуті в піч як полова. А плоди це не абстрактні поняття чи душевні співпереживання як говорять сектанти, а конкретні дії. Стояння з книжечкою на зупинці це не плід віри!!!

20. ovod

ovod Well-Known Member

суть не в ритуалі чи обряді...а в тому шо при цьому відбувається....для когось це народження...а для когось це не більше ніж обряд......
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=AV9KongG91s&t=948
    гляньте з 15 хв...або через ютуб....
    всі там стоять в церкві....а тільки одна дитина молиться....по суті церква в той момент налічує одного парафіяна....всі інші тільки для статистики.....99% формалістів...

п.с. диявол не там де його малюють.....диявол проявляється перше за все в наших думках.....в способі нашого мислення....навіть не в тому шо ми думаємо....а як ми думаємо.....
    зупинка внутрішнього діалогу.....навіть цього...елементарного з позицій духовності не можуть зробити парафіяни з відео......вже не кажучи про безпосереднє сприйняття Його....а не своїх проблем.....

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)