Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Oxid

Oxid Well-Known Member

Просто протестантський догмат Sola Scriptura є небіблійним...жонглювання цитатами не буде...

2. ovod

ovod Well-Known Member

не все можна було втиснути в Біблію....тому навіть якби Ісус з другої сторони відписуав би, то все одно закритикували б його...

• Подобається Подобається x 2
  3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Що і казати про решту, коли Ви отаке пишете :crazy:

---------- Додано в 12:37 ---------- Попередній допис був написаний в 12:24 ----------

Правильно. Але навіть само по собі Святе Письмо багато чого дає ПРОТИ тверджень відділених братів.
    Ось два вірши з однієї глави, де (Бог!) Ісус конкретно розрізняє Себе, Отця і Сятого Духа:
    "І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім!" (Мт 12:32)
    "Бо хто волю Мого Отця, що на небі, чинитиме, той Мені брат, і сестра, і мати!" (Мт 12:50)
    ====================
    Вчора, під час Літургії Слова, читали про Самсона. І до мене прийшло розуміння: євреї очікували від Месії-Христа політичного спасіння, а для цього Богові воплочатись на землі не було потреби, цілком достатньо сприяти народженню богатиря-полководця. А Ісус прийшов для вічного спасіння для душ!

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

100%

Ісус тому в Єрусадим їхав не на коні, як воїн, а на ослі.

А фарисеї та книжники просто цього не хотіли розуміти.

• Подобається Подобається x 1
  5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Може їй варто до псиіатрів звернутись? Бідан людина потребуе допомоги. а ви її маячню ніерпретуетте мало не як одкровення, перешкодажаючи людині звернутись до лікарів.
    А що тут дивного? Ваткиан головний просувач екуменізму, суть якого повернути в католицизм усі кого тільки можливо,це скажімо форма міссіонерського обману,на який купуютья позаконфесійні християни.

6. Levko

Levko Well-Known Member

п.Оксід, ви шукаєте проблеми там де її немає, просите довести те що не потребує доведення.
    Ви навели цитати, де говориться про передання, мовляв що крім Святого Письма є щось, що називаються переданнями.
    Але почитайте уважніше ті цитати, котрі ви навели:

1-е до коринтян 11
    1 Будьте наслідувачами мене, як і я Христа!
    2 Похваляю ж вас, браття, що ви все моє пам'ятаєте, і заховуєте так передання, як я вам передав
    2-е до солунян 3
    6 А ми вам наказуємо, браття, Ім'ям Господа Ісуса Христа, щоб ви цуралися кожного брата, що живе по-ледачому, а не за переданням, яке прийняли ви від нас.
    7 Самі бо ви знаєте, як належить наслідувати нас.

ап.Павло говорить про передання, котрі він передав, говорить про передання, яке християни прийняли від апостолів. Не хтось інший передав -святі отці, котрі були після апостолів, чи ще хтось там, а передання, котрі передав саме Павло і апостоли. Цими переданнями і є послання ап.Павла, котрі, до-речі, займають майже половину НЗ, послання ап.Петра, послання ап.Івана, Якова, Юди. Тому, я також можу сказати, що джерелом моєї віри є Біблія і передання, котрі є її невід"ємною частиною.
    Так що все таки догмат Sola Scriptura є абсолютно біблійним, п.Оксід!;)

---------- Додано в 19:49 ---------- Попередній допис був написаний в 19:45 ----------

Що ви цим хотіли сказати? Про які твердження "відділених братів" мова? І, до речі, про яких "братів" мова?

7. ovod

ovod Well-Known Member

може й так...

смисл моїх слів був в тому, що неможливо переконати людину із сформованим релігійним сприйняттям....для цього потрібне якісь кардинальні зміни...стрес...трагедія і тд...щоб людина почала мінятися...
    ваші слова підтримають ті, хто з вами практично тих самих поглядів і не підтримують, в кого вони відрізняються....і ніяк їх в цьому не переконати....і будь-які цитати нічого не докажуть....навіть якщо Ісус з другої сторони буде відписувати....в цьому і полягає книжництво і фарасейство(вступати в дискусію не припускаючи що можеш бути неправим)....вони теж вважали шо праві і могли годинами доводити свою правоту......а Ісус говорив те, що в Біблії не було....і то сильно їх нервувало....

з моїх позиціій.....слова Ісуса про дітей....означають, що чіткі докази і відчуття правоти не властиво дітям.....вони все сприймають підряд...правильно то чи неправильно...і тут важливий сам принцип такого сприйняття, а не те, що саме вони сприймають....чіткі докази....відчуття правоти старить нас....діти не доказують....вони сприймають навколишній світ таким яким він є....і коли починаються докази....починається старіння.....

тому як на мене...потрібно перше зрозуміти, що в кожного своє розуміння Біблії...в кожного свій Бог...і кожен правий....по-своєму....

я припускаю, що якщо вияснити всі базові поняття(Бог, душа, спасіння...) то не буде суперечок....але і це зробити не так то просто...

левко також по іншому сприймав "про вже спасенний", а виявилося, що він по-іншому це собі розумів....і так далі....

8. Oxid

Oxid Well-Known Member

В наш час стає модно мати такі переконання...
    В цитатах ідеться про Передання, а те, що Передання - тільки Апостол - зовсім не так. Чому в Євангеліїї не описується сам процес Хрещення? Тільки дорослі, чи дорослі і діти, окроплення, обливання чи занурення у воду - цього теж немає написано...Отже це вже було відомо з практики Церкви. Так само і щодо Богослужіння, текстів молитов... І це дбайливо зберегла Церква.
    А як Церква вносила книги в канон Святого Письма? Коли книга відрізнялась від апостольської Традиції, або не мала свідчень, що вона саме апостольська, історично, вона відкидалась... Тобто на основі Традиції і, звичайно, тільки Церквою... І то не означає, що все в тих книжках було записано...Та власне і більшість людей в ті часи були неграмотні, і прочитати Євангелію не могли, і книгодрукування тоді не було... догмат sola Scriptura міг з"явитися тільки після винайдення книгодрукування..Так що sola Scriptura - нововведення Лютера, від апостольських часи і аж до Лютера такого догмату в Церкві не було.

9. Сергій аспірант

Знову вішаете дешеву локшину. Розуміеттет Новий завіт написаний на грецькій мові,а не на українській. В грецькій мові вжито слов баптизо - занурювати. Усе зрозуміло? Тут перепрошую не предання потрібно, а словник Дворецького.
    Ще один міф більшість людей було неграмотними - в Ізраїлі все було зточністю до навпаки. Кожен мав знати закон,якомувчили з малечку. Іісус був звичайним теслею, тим не менше він читав Писанняв синагозі. Апостоли прості люди,чудвоо розуміли що він цитиував ідоречі написали Новий завіт. Де що далі церква деградувала, і знівелювала освіту то це вже її проблема і медвежа послуга людству.
    Книгодрукування не було, але зайти в синагогу і прочитати Писання міг кожен бажаючий еврей, богобійний чи прозеліт. Багаото хто мав виписки з закону. також читання Писання було в на зібраннях громад.
    Але ніде мми не бачимо письмово зафіксованого передання. Це міф, казка, локшина для виправдання влади Ватикану і православ'я. До хритиснятсва часы в апостолыв це немаэ ныякого стосунку.
    Залиш вас без Біблії, в церкві нічого не зміниться, залиш вас без передання і увас не залиться піддстав для жодного з догматів.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А хрещення домів як відбувалося? Коло кожного будинку текла ріка?

---------- Додано в 10:21 ---------- Попередній допис був написаний в 10:15 ----------

На підставі чого писав Євангеліє Марко? Іван - свідок подій, а Марко?

11. Oxid

Oxid Well-Known Member

Не так все однозначно. Занурення у воду символізує поховання оглашенного у смерті Христа, звідки він виходить через воскресіння з Ним. У випадку важкої хвороби людини, що бажала охреститись, або коли можна було роздобути дуже мало води, Тайна Хрещення відбувалась шляхом обливання. А є ще хрещення кров"ю... Це ми знаємо з Передання...

Навіть якщо так було, навіть якщо допустити, що і всі погани, що приймали Христа, під час періоду оглашення теж вивчали письмо і ставали грамотними, де біблійне підтвердження sola Scriptura, тобто, що Біблія є єдиним джерелом віровчення?

12. Сергій аспірант

Знову ж таки нічим не пітверженні тверження. Хрещення обливанням зявилсоь значно пізніше першого століття і згідно канонічних парвил люди які були охрещенітаким чином не допускались до священства.

---------- Додано в 13:00 ---------- Попередній допис був написаний в 12:55 ----------

Ви можетет навести докази, що у хрситиян булиінші джераела віровчення окрім Писання? Щоввичали верійці? Писання чи передання?

13. ovod

ovod Well-Known Member

14. Levko

Levko Well-Known Member

Тобто ви не вірите в те, що
    ?

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Левко сприймає так як пише Писання. Ось візьмім лише оцей вірш:

Адже ви спасенні благодаттю через віру, і це не від вас, це Божий дар, не від справ, щоб ніхто не хвалився.
    Ефесян 2:8-9

Як бачимо, спасіння - це Божий дар. І що потрібно? Просто вірою прийняти цей дар.
    Що ж тут незрозумілого? Невже ще потрібні якісь ритуальні танці?

16. Levko

Levko Well-Known Member

100% правда!!!

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Прийняв вірою і сидиш собі, їсиш кобасу, чекаєш на рай.

Педро, ви в неділю, думаю нікуди не ходите. Нема змісту час витрачати.

вра без діл мертва - покажи мені віру свою без діл, а я ділами покажу тобі свою віру

18. ovod

ovod Well-Known Member

зрозумівши це....
    можна досягнути
    тобто зрозуміти шо хотів сказати співрозмовник....
    просто потрібно припустити....що тут ніхто не хоче комусь чогось поганого....а пропонує тільки найкраще...
    лишилося тільки зрозуміти))))...

---------- Додано в 00:43 ---------- Попередній допис був написаний в 00:42 ----------

отут і собака зарита......

---------- Додано в 00:47 ---------- Попередній допис був написаний в 00:43 ----------

ритуальні танці простіше відтанцювати ніж прийняти вірою.....

---------- Додано в 00:48 ---------- Попередній допис був написаний в 00:47 ----------

наскільки я зрозумів.....з вірою і діла прикладуться.....

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

От дивіться.
    Педро і Левко кажуть: прийняти дар спасіння вірою і все.
    Наскільки я розумію, це є одноразовий акт.
    От прийняв я вірою цей дар. Все! Що далі? Чи можу я в подальшому вільно грішити, немаючи жодних зобовязань? А зробивши гріх, в тому числі вбивство, чи відступництво, я все одно спасенний? Мені тре каятися? сповідатися? З слів Левка, Педра - ні! Бо вони вважають, що достатньо того, що вони вірою прийняли дар.

А ви знаєте, скільки людей живуть на світі з наступною думкою: Бог у мене в серці і більше мені нічого не треба. Але разом з цією ніби-то правильною думкою, людина живе собі абсолютнто своїм життям, що нічим не відрізняється від життя, що було до прийняття дару спасіння від Бога. Тобто Бог десь там далеко в серці, я Його не чіпаю, а Він мене. Ніби комфортно. А насправді людина просто забуває про Бога, а те, що Він "ніби" у серці - хороша відмазка для власної совісті. Нащо ходити до церкви в неділю, якщо Він у серці? Нащо там в чомусь напрягатися, якщо Він у серці? Нащо молитися? Він є у серці.... і то головне! Я прийняв дар вірою і забув про це. Я все зробив! Він у серці. Тепер Його черга: впустити мене у Нбесне Царство. Тепер, як каже Левко, Бог повязаний путами обовязку перед Левком. Все!

Оце і є ця широка і легка дорога, про яку пише Письмо. Левко пише: як то легко, прийняв дар вірою і все! А Ісус каже: візьми свій хрест і йди за Мною. А хрест - це не легка дорога. В чому я і бачу небезпеку таких вільних висказувань, по суті, безвідповідальних, які можуть принести велике розчарування.

Тепер, чи веде віра до діл? Не завжди. Є люди, що вірять, але нічого не роблять. І таких багато.
    Ви скажете: значить у нього слаба віра. А в кого з нас віра велика? Хто її міряв?

20. ovod

ovod Well-Known Member

а шо ше більше треба, якщо сам Бог в серці?
    напевне ви по-іншому розумієте ці слова...
    наскільки я розумію то після такого "спасіння" фактично відбувається процес безперервного спасіння....

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)