Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Та жодним чином Ви не є агностиком. Ви чудово описали Бога Отця, що є Трансцендентной ОСОБОЙ і ТРАНСЦЕНДЕНТНОЙ Особой. Це важко охопити розумом, можливо через це Бог явив Себе як Бог Син, щоби полегшити людям знаходити шлях до вічного спасіння.

• Подобається Подобається x 1
  2. ovod

ovod Well-Known Member

мда шось я механічно заперечив 5 постулат евкліда і получив не той постулат лобачевського...

3. Oxid

Oxid Well-Known Member

Тяжка справа:)
    ;)

Читаючи буддистські концепції, приходятить згадка про Еклезіаста

4. Laozi

Laozi Well-Known Member

Не зовсім зрозуміло в якому контексті це сказано. Це очевидні речі.

---------- Додано в 10:22 ---------- Попередній допис був написаний в 10:14 ----------

Думаю це окрема тема. Не вдаючись в подробиці - буддизм складніший і глибший на неосяжну кількість одиниць виміру за християнство чи іншу релігію або вчення. Християнські віряни все життя проводять в очікуванні прийдешнього - Страшного Суду. Придбавши квиток на трансокеанський лайнер вони розміщуються не в каютах, а відразу в рятувальних шлюпках. І вони від народження набувають впевненості що лайнер 100% затоне. Замість того, щоб жити. Це дуже депресивний процес. Теїстичні релігії - просто звичка бити поклони під загрозою кари.

5. Levko

Levko Well-Known Member

Та ні...:)
    У вас напевне якесь спотворене уявлення про християнство.
    Насправді, християни не живуть в очікуванні Страшного Суду, бо вони уже за свого фізичного життя перейшли від смерті в життя вічне:

Iван.5:24
    Поправді, поправді кажу вам:
    Хто слухає слова Мого, і вірує в Того, Хто
    послав Мене, життя вічне той має, і на суд
    не приходить, але перейшов він від смерти
    в життя.

• Подобається Подобається x 2
  6. Laozi

Laozi Well-Known Member

Чудово. Знову кордони стираються:

Тут асоціації тільки з корпоративною рекламою - є багато фірм, які надають однакові послуги. Тоді вони дають обгрунтування "Чому саме ми?".

7. Levko

Levko Well-Known Member

Так я знаю, що нью-ейджівська ідея є в наш час дуже розповсюдженою у світі, але вона не від Бога...
    Ця ідеологія дуже подібна до атеїзму, в центрі котрого стоїть людина зі своїм его, а не Бог Творець.

• Подобається Подобається x 5
  8. Forpost

Forpost Стоїк

потоне! і к гадалке нє ході

ПиСИ Гиги десять сторінок хочуть Laozi спасти, "доктор сказал в гієнну- значить в гієнну"

9. talavoda

talavoda Well-Known Member

Вирішили таки "забронювати" собі місце у рятувальному човні, про всяк випадок? :)
    Перед тим як робити такі заключення, потрібно хоча б трохи заглибитись у християнство...
    А з Вашого допису
    можна зробити висновок, що поки Ви не бачите того, що знаходиться біля поверхні...

Мир залишаю вам, Мій мир даю вам; не так, як світ дає, даю вам його. Хай не тривожиться серце ваше, і не страхається! (від Йоана 14:27)
    Бо Бог дав нам не духа страху, а сили, любові й поміркованості. (2 до Тимотея 1:7)

Last edited: Oct 2, 2013
    • Подобається Подобається x 2
  10. аксакал

З якого дива?

11. Оля

Оля Старожилка форуму

А Ви хочете що? :) Він певно думає, що Ви - його єдиновірець, дивлячись на Ваш аватар. :mocking:

• Подобається Подобається x 3
  12. Oxid

Oxid Well-Known Member

Суть в тому, яка релігія істинна, а не складніша...

• Подобається Подобається x 4
  13. yasam

yasam Well-Known Member

Це для нас суть, а для пана буддиста (хоч який з нього буддист), важливі якісь примарні знання, як він каже "мудрість".

14. аксакал

По ходу про карму, тобто невідворотність спасіння або загибелі: нема такого.
    "...Католицьке віровчення підтверджує і Божественне передзнання, і людську свободу". Стаття досить велика, див. http://www.credo-ua.org/2012/04/62423

15. аксакал

Не хочу образити послідовників Лютера та Кальвина, але Франциск, що його сьогодні вшановує Католицька Церква, набагато ближче до спасіння себе і ближнього.
    "Франциск не хотів бути у своєму життєвому виборі черговим єретиком, який якось там собі зрозумів Слово Боже, сам для себе його витлумачив і заснував нову спільноту, протиставившись «не такій» Церкві. Навіть якщо вона справді була багато в чому «не така», пишна, вгодована, роззолочена і далека від євангельської бідності. Усвідомивши своє покликання 1208 року, він одразу ж подався до Папи Римського просити затвердження нової спільноти. Отримав його 1209 року від Інокентія ІІІ."
    http://www.credo-ua.org/2013/10/70202

16. Levko

Levko Well-Known Member

Як.5:17
    Ілля був людина, подібна до нас пристрастями, і він помолився молитвою, щоб дощу не було, і дощу не було на землі аж три роки й шість місяців...

Мені подобається як Писання завжди характеризує своїх героїв такими як вони є, як з позитивними сторонами так і з негативними. Тобто Бог завжди каже, що ті герої віри зі сторінок Писання були такими ж самими людьми як ми, Бог говорить, що нічим особливим вони не відрізнялися від нас, а просто вірили живому Богу.
    Релігія(в поганому значенні цього слова) завжди робить людей недосяжними, т.зв. духовними суперменами, наділяючи їх якимись особливими якостями. Я колись читав про життя таких людей- один став юродивим, другий стояв все життя на стовпі на одній нозі, третій ще там щось робив... Я захоплювався і до речі, досі захоплююся цими людьми віри. Але я завжди думав собі куда там мені до них, а відповідно, і куда там мені до Бога...?
    А виявляється, що наблизитися до Бога і отримати оправдання від гріхів є дуже просто, простіше, ніж можна собі уявити. Не потрібно ніяких подвигів, варто тільки прийняти вірою те, що Він живий і що Він любить тебе настільки, що вмер заради тебе, щоб ти не вмер, а мав вічність з Ним!:)

17. yasam

yasam Well-Known Member

а людина яка вмерла чи хоче вмерти заради Нього не є кращою, ніж людина яка цього не хотіла і не хоче?

---------- Додано в 19:33 ---------- Попередній допис був написаний в 19:30 ----------

Як казав Господь про мучеників своїх: " Блаженні ви, коли вас ганьбуватимуть і гнатимуть та роспускатимуть про вас усяку лиху славу неправдиво Мене ради."

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я б сказав так: нема карми, крім карми на ЛФ.

---------- Додано в 19:52 ---------- Попередній допис був написаний в 19:51 ----------

А зараз як? на рівні з Богом?

---------- Додано в 19:53 ---------- Попередній допис був написаний в 19:52 ----------

Левко, то ж Старий Завіт, що ви читаєте?

19. yasam

yasam Well-Known Member

Шо вигідно )))

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

......ааааа, зрозумів. Наблизитись до Бога - це зменшити різницю між Богом і людиною у величині.

"Позитивне" мислення, нічого не скажеш.

Не скучно з вами, Левко. Ви завжди придумаєте щось свіженьке.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)