Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. yasam

yasam Well-Known Member

Так, так. Все в уяві, Бог в уяві, диявол в уяві, навіть цей форум в уяві. Все не реальне))) Десь я вже таке чув...

2. Laozi

Laozi Well-Known Member

Саме так. Ви складаєтеся з хімічних сполук, елементарних часток. З цих самих сполук складається ваша кішка, ваше житло, планети і зірки. Ви набір часток, який вважає себе окремою від Всесвіту істотою. З цих же часток складається Бог, точніше Бог і є все в сукупності. Тому Бог дорівнює любому предмету чи істоті, а любий предмет чи істота дорівнює Богові.

3. yasam

yasam Well-Known Member

Взагалі то хімічні сполуки не є елементарними частками. Мабуть просвідчення ви ще не отримали )))

4. Laozi

Laozi Well-Known Member

Не є. Хоча... чому?

Водія - ні.

5. yasam

yasam Well-Known Member

Слово квант для вас знайоме?

Читай уважно.

6. Laozi

Laozi Well-Known Member

Знайоме-знайоме. Як це стосується християнського спасіння?

7. yasam

yasam Well-Known Member

Ніяк, це стосується вашого спасіння:

точніше, з такими знаннями, стосується утруднення вашого спасіння )))

8. Laozi

Laozi Well-Known Member

Дякую за турботу:) Мене і від християнства ніхто не відлучав.

9. yasam

yasam Well-Known Member

Ніхто, ви впевнені? А ви самі?

• Подобається Подобається x 1
  10. Laozi

Laozi Well-Known Member

І я сам себе не відлучав.:) Навіщо обмежувати себе часткою мудрості, якщо можна черпати звідусіль?

11. yasam

yasam Well-Known Member

А якщо одна з релігій, прийнятих вами, вимагає монополію у вашому житті?

12. Laozi

Laozi Well-Known Member

В мене ніхто нічого не вимагає, мабуть тому я вільна людина.:) До речі шкода тих вчених, що досліджують кванти. В них немає жодних шансів спастися. А такі хороші люди.

13. yasam

yasam Well-Known Member

Вам так здається, так хочеться думати. Адже ви невільник своєї думки про те, що ви вільна людина.

А тих, що хімічні елементи?)))

14. Laozi

Laozi Well-Known Member

Буддисти якраз і займаються вирішенням цього питання в своїй духовній практиці, і не тільки. Християни просто несуть хрест. Як на мене це нудно.

Також шкода, однозначно.

15. yasam

yasam Well-Known Member

А як на мене це важко.

А тих, хто вивчають буддизм.

16. Laozi

Laozi Well-Known Member

Ще й важко.

Та тотальний пробіл в цьому русі - під акцію не підпадають ні ті хто буддизм вивчає, ні фізики-хіміки, ні сусіднє село з іншої єпархії.

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Нє, не в уяві. Надарма вам так весело. Комуняки теж колиь казали, що нема ні Бога, ні диявола. ;) Але диявол, хоч і хитрий брехун, але не терпить, що його не визнають. Якщо будете його настійливо відкидати, то стережіться, бо побачите не в уяві. ;) То я так. Щоби ви не казали, що не знали цього...
    А взагалі. Скільки вам років?

18. Laozi

Laozi Well-Known Member

Навіщо стільки погроз? Здається релігія повинна робити людей кращими. А тут прихильники однієї конфесії пересварилися між собою хто краще знає Біблію. Тому автор теми має єдину надію - спастися "по благодаті", тобто проскочити в рай по акційним умовам.

Читайте все заново.

Тобто ви його не відкидаєте? Що ж, не всі мають таку витримку як Ісус і Гаутама.

19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Християнсьтво є вченням як стати гідним вічного спасіння. Фізика-хімія - це є природознавством, наукой.
    Він Вас зловив! Сила лукавого, як підводного човна, саме у тому, що його нібито нема, а насправді він чигає коло нас.

---------- Додано в 08:27 ---------- Попередній допис був написаний в 08:18 ----------

А що тут неясного? Замість взяття на себе відповідальності сховати голову у пісок (справжні страуси не такі дурні ;) ).
    А Ісус Христос пропонує не просто обрати шлях до вічного спасіння, а ще і йти ним, долаючи перешкоди спокус.

---------- Додано в 08:44 ---------- Попередній допис був написаний в 08:27 ----------

І у геометрії Римана також.
    А геометрія Лобачевського вчить, що через точку поза прямой можна провести скільки завгодно прямих, що не перетнуться з першой прямой.
    Кожна геометрія придатна для певних умов, що називаються різними видами простору.
    Щодо відношення християнсьтва та інших релігій (справжніх і таких, що себе просто так називають), ІМХО геометрія Лобачевського є кращим аналогом. Бо хибними шляхами хоч греблю гати.

20. comanche

comanche знайшовся

Нічого цікавого... чесно... я щось відчув.. о благодать... підіть... пробіжіть 10 км... будете ще не те відчувати :)
    на грані життя і смерті... а потім ще в басейн залізти... такі образи підуть... :)
    Якщо ви шукаєте щоб було захопливо і цікаво - ідіть в діснейленд, або парк розваг, парк юрського періоду, чи просто сходіть на роботу. І явно не вдавайтесь в релігію. Ну хіба що можете спробувати себе в якості прихожанина пастафаріанської церкви.

Я по своїй суті, став, більше агностиком, ніж християнином, але я повністю приймаю концепцію Бога, хоча й не зовсім у тій редакції, в якій його подає християнське вчення. При тому всьому Біблію я теж не відкидаю.

Не зовсім, якщо копнути в апологію християнства, то Бог не матеріальна субстанція, цебто відділена від нашого просторово-часового континіуму та не має до нього ніякого відношення. Ще однією Його властивістю є здатність визначати поточний стан системи в обхід невизначеності Гайзенберга та точно бачити стан будь якої елементарної частинки в будь який момент часу, не змінюючи її імпульс. Що по суті, з матеріальної точки зору є не можливим. А як наслідок - надає можливість повністю прокручувати систему в будь якому напрямку: вперед-назад.

Стосовно персоніфікації: Бог, або Вищий Розум, називайте як хочете, з точки зору християнства, ці імена все одно не вірні, адже Яхве себе так ніколи не називав, єдине точне визначення "Я є хто Я є" (чи тетраграматон), подається в Старому Заповіті. (Не будем впадати в апологетичні, чи екзегетичні дебати на даному етапі).

Зрештою, насильно, чи логічно, вас ніхто ніколи не переконає що є Бог або Його немає. Це питання віри та вибору. А якщо хтось спробує вас залякати пеклом чи гієною і таке інше - ну то це вже явно не у вас проблеми :) Адже що толку християнству з людини, яка прийняла християнство зі страху перед вічними муками і все таке.

Насправді, в моєму уявленні, Бог явно не такий, яким ми звикли Його собі малювати... але це вже окрема історія.

З повагою :)

• Подобається Подобається x 3
Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)